Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 14 april

Duindigt – zondag 14 april – Start: 13.30 uur

Race 1: Aannemersbedrijf Wallaard - Prijs

De seizoensopening van Duindigt begint met een koers voor de beginnersklasse. Er gaat een roep uit van Je t’aime Lobell (4) die reeds als tweejarige kwalificeerde. Ze is een zus van Derby, Erwin en Hugo Lobell. Weerwerk zou kunnen komen van Indy Elco (3) die een jaar ouder is en anderhalve week geleden een strakke test liep. De ruin heeft veel vermogen en zette Freek Hallinck (10) en Jaimy Fox (5) op gepaste afstand. Jewel Armstrong (6) startte vorig jaar éénmaal. Ze werd zesde in de Breeders Crown der Tweejarigen en gaf aan over talent te beschikken. Ook Hugo D (1) mag niet onbesproken blijven. Hij heeft een record van 1.15,5. Ruim drie weken geleden maakte hij een prima rentree in Wolvega.


Plaats 1: Je t’aime Lobell (4)
Plaats 2: Indy Elco (3)
Plaats 3: Freek Hallinck (10)
Plaats 4: Jaimy Fox (5)

 

Race 2: Zoran Lobell - Prijs

De eerste ren van vandaag. Trainster Anneke Hendriks wil de aftrap van het seizoen graag winnen. Ze heeft vijf ijzers in het vuur. We vermoeden dat Stephen Hellyn het paard heeft gekozen met de meeste kans: hij rijdt Danileo (5). Die werd vorig jaar nog derde achter John Smith’s zijn Honourable Action (4) die hier zijn rentree maakt. Stalgenoot Justice Frederick (1) won afgelopen zomer tweemaal op Duindigt en heeft de steun van Angeline Batist. Lykastos (2) komt uit een zware competitie en Barbara Villiers (3) maakt haar Nederlandse debuut. Ook Pas Vu Pas Pris (7) en Zinaida (10) horen op de tickets thuis. Zij lijken elkaar weinig te ontlopen.


Plaats 1: Honourable Action (4)
Plaats 2: Danileo (5)
Plaats 3: Lykastos (2)
Plaats 4: Zinaida (10)

 

Race 3: Eef v.d. Broek - Prijs

Haley Vredebest (2) keert terug op Duindigt. De winnares van de Merrie Derby in 2017 liep deze winter twee keer op Wolvega. Daarin kon ze tegen goede paarden geen potten breken maar deze opdracht zal haar beter passen. De leeftijdsgenoten Howie Star (3) en Hoot Mon Amour (7) behoren tot de subtop van de jaargang. Vooral laatstgenoemde heeft hier winstkansen. Hij maakte anderhalve week geleden zijn rentree in Wolvega en kan een hoog tempo aan. Irish Boko (6) heeft de stijgende lijn te pakken. De Zweedse ruin werd onlangs derde en toonde daarbij een goede finish. Achter hem werd Call Him George (8) vierde. De slowstarter zou baat kunnen hebben bij de lange laatste rechte lijn van Duindigt. Gerson Boko (4) en Höwings Win Win (5) zijn allebei snelle beginners en kunnen daarmee hun voordeel doen. Open koers!

Plaats 1: Haley Vredebest (2)
Plaats 2: Hoot Mon Amour (7)
Plaats 3: Irish Boko (6)
Plaats 4: Höwings Win Win (5)

 

Race 4: John de Brabander - Prijs

We gaan mijlen met twee pupillen uit de stal van Hugo Langeweg. Happy Hollandia (7) is een publiekslieveling. De schimmelmerrie kan hard beginnen en hard eindigen. Bachelet (4) liep drie goede koersen in Wolvega en maakte daarmee een einde aan haar reputatie als Alkmaar-paard. Graham Convital (10) was zowel in 2017 als in 2018 Paradepaard van Duindigt. Hij komt van rust maar zal ongetwijfeld scherp aan de start verschijnen. Toch schatten we Happy Hollandia over deze afstand iets hoger in. Gillarney F Boko (2) is startsnel maar is door haar twee overwinningen in Wolvega ook hard in winsom gestegen. Forever H (3) is in vorm maar de korte afstand is in zijn nadeel. French Kiss (5) zal scherper zijn na haar rentree op Alkmaar. Easy Going BR (6) vergaloppeerde zich in Mons maar is op een goede dag tot heel veel in staat. Norah As (8) kan hard beginnen en is gewend aan zware tegenstanders. Lady Star Bo (9) is een nieuw gezicht in Nederland. Ze werd vorig jaar vierde in de Troostafdeling van de Duitse Merrie Derby. Tijdens haar avontuur in Zweden verdiende ze in vijf starts een slordige tienduizend euro. Ze zal het niet makkelijk krijgen in deze competitie.


Plaats 1: Happy Hollandia (7)
Plaats 2: Graham Convital (10)
Plaats 3: Bachelet (4)
Plaats 4: Norah As (8)

 

Race 5: Van Bellen Beheer BV - Prijs

Volbloeds in actie. Een aantal vaste gasten nemen het op tegen enkele nieuwe imports. Hardy Black (2) is de enigste die al eens op Duindigt wist te winnen. Dat was over 1900 meter. Maar over de afstand van vandaag moest hij Perfect Girl (4) al eens voor zich laten. Good Tyne Girl (1) won als tweejarige in Leicester en Wolverhampton. Daardoor draagt ze veel gewicht met zich mee: 71 kilo. Angel Cakes (8) heeft juist gewichtsvoordeel: 56 kilo. Dat in combinatie met Martin Watlow maakt haar direct kansrijk. Ook Walk in the Room (7) en Nuccia (6) zijn nieuwkomers. Dat maakt deze ren er niet makkelijker op.


Plaats 1: Angel Cakes (8)
Plaats 2: Perfect Girl (4)
Plaats 3: Hardy Black (2)
Plaats 4: Good Tyne Girl (1)

 

Race 6: Piet Borsboom Kwartet

Ivor VH (8) heeft een mooi rijtje verrichtingen. De vierjarige ruin liep een paar keer vanuit het dodenspoor en finishte de laatste keer hard nadat hij lang ingesloten lag. Hij is toe aan een overwinning. De voorlaatste keer bleef Ice Queen (4) hem nipt voor. De merrie is trouw en ontwikkelt zich goed. I’ll be there (1) verbeterde vorig jaar per start. Hij won driemaal achter elkaar op Alkmaar en deed dat spelenderwijs. We zijn benieuwd naar zijn rentree. Lannoo EV (12) heeft geen makkelijke uitgangspositie maar is wel een paard met mogelijkheden. Hij won reeds op Alkmaar en op Gelsenkirchen. Iznogood Darby (2) is duidelijk sterker teruggekomen van rust. Hij won afgelopen maandag in Alkmaar met een grote voorsprong. Hij was onderweg moeilijk te regelen maar maakte het wel goed af. Gevaarlijke outsider is Goah d’Isere (6). Zijn rijtje verrichtingen is niet heel aansprekend maar hij heeft klasse genoeg om deze koers te winnen. Wellicht dat hij deze koers nog nodig heeft. Zoom Wise L (9) en Ima Cheerleader (10) kunnen verrassen op de plaatsen.

Kwartet poolgarantie € 2.000,00


Plaats 1: Ivor VH (8)
Plaats 2: Iznogood Darby (2)
Plaats 3: Ice Queen (4)
Plaats 4: Goah d’Isere (6)

 

Race 7: Vriend van Fan van Renbaan Duindigt - Prijs

De eerste draverij over het gras in het nieuwe jaar. Golden Avenue (10) is een specialist en heeft een reputatie hoog te houden. Hij moet ondermeer meters geven aan Fortis JB (4) die we zeker niet mogen onderschatten. Hij was de laatste keer derde op Mons achter Regiment. Deze winter maakte hij een uitstapje naar Wolvega maar raakte kansloos omdat hij niet wegkwam uit het derde spoor. Ook Gina EMC (5) profiteert van de voorgift. Ze is van eigenaar en trainer gewisseld en maakt haar rentree in een minder zware competitie. Ze zou wel eens kunnen verrassen. Eliot Charisma (6) is een alleskunner. Hij kan kortebanen, sprinten en stayeren. Vandaag maakt hij zijn rentree. Broer van Bremen (8) heeft menig koers op het gras gewonnen. Staat sinds een aantal weken op stal bij Henk Hamming en hoort op de plaatstickets thuis. Gogo Boy (7) presteert wisselvallig maar zijn laatste verrichting op Mons biedt mogelijkheden. Vooraan heeft Fakhir Fanatic (3) ook kans op een mooie klassering. Hij heeft weer een koers in de benen en de ruime bochten van de grote graspiste passen hem goed.


Plaats 1: Golden Avenue (10)
Plaats 2: Fortis JB (4)
Plaats 3: Eliot Charisma (6)
Plaats 4: Gina EMC (5)

 

Race 8: Arno Groenewegen - Prijs

Een prachtige confrontatie tussen enkele grootmachten. Massai (4) is een paard met klasse. Hij heeft een kwalificatie in de benen en is dravende weg het mikpunt voor twee Duindigt-virtuozen. Tweevoudig Gouden Zweep-winnaar Durk M Boko (9) maakte zijn rentree in Alkmaar en had die koers duidelijk nog nodig. Hij komt hier zijn eeuwige rivaal Fabio Bianco (7) tegen. Hij heeft de winterstop van Duindigt gecombineerd met een welverdiende rustperiode. Femke Schermer (1) heeft met haar startsnelheid uitzicht op een mooi parcours. Achter dit viertal liggen een aantal paarden op de loer voor een trioklassering. Fleur Swagerman (8) steekt nog steeds in vorm. Zat op Alkmaar vast achter een stilvallende koploper. Ze zag stalgenoot Andrea Swagerman (6) buitenom voorbij vliegen maar vandaag kan ze de rollen weer omdraaien. Hunter Montana (2) is ondanks zijn recente overwinning nog zoekende naar de juiste vorm. Galilee (3) verraste in januari door te winnen in Wolvega. Hij staat dit keer voor een zwaardere klus.


Plaats 1: Massai (4)
Plaats 2: Durk M Boko (9)
Plaats 3: Fabio Bianco (7)
Plaats 4: Femke Schermer (1)

 

Race 9: Joop Borsboom - Prijs

De afsluiter is opnieuw een grasbaandraverij. Come on Scott (7) heeft veel soortgelijke opdrachten gewonnen. De tienjarige ruin is een zegemachine. Hij wil wel eens wat driftig zijn maar dravende weg zie ik hem winnen. Bizar Zandbergen (2) is een toonbeeld van trouw. Hij heeft een goed eindschot in de benen maar is eveneens een goede front-runner. Stalegnoot Brunzo Lanzarote (4) presteert het beste over de langere afstanden maar heeft in tegenstelling tot bovengenoemd tweetal al wel een paar koersen in de benen. Co Swagerman (8) loopt normaal in een zwaardere competitie en kent de graspiste eveneens goed. Boss Dry (9) moet meters geven maar maakte wel een goede indruk tijdens de kwalificatie anderhalve week geleden. Toen noteerde hij vlak achter Massai 1.17,3. Gevaarlijke outsider is Go Star (5), een nieuwe aanwinst van Cees Hetteling. De ruin heeft een tijdje niet gelopen maar klopte bijna een jaar geleden Urmia op Mons. Hij is snel en kan verrassen.


Plaats 1: Come on Scott (7)
Plaats 2: Bizar Zandbergen (2)
Plaats 3: Boss Dry (9)
Plaats 4: Go Star (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.