Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 28 april

Duindigt – zondag 28 april 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Paleis Huis Ten Bosch-prijs

Hidde Greenwood (4) pakte na rust gelijk de draad weer op met een zege en werd vervolgens 3e in een amateurkoers. Op deze baan, waar hij vorig jaar al gewonnen heeft, geven we hem de favorietenrol. Howie Star (3) kreeg tijdens de openingsmeeting een koers op maat en had lang illusies maar Call Him George (8) was hem in de laatste meters te snel af. De rollen kunnen vandaag omgedraaid worden. El Salsa (6) liep in die koers opvallend goed mee maar moest vanaf de laatste plaats komen, erg ver zat zij niet achter de voorste paarden en wellicht kan zij hier een plaatsgeld belopen. Grand Seigneur (5) won tweemaal in Duitsland maar daarna was hij tweemaal foutief, indien hij vlak blijft zijn er kansen. Hendrik Schermer (2) gaat graag van kop af en we durven hem niet helemaal weg te laten.


Plaats 1: Hidde Greenwood (4)
Plaats 2: Howie Star (3)
Plaats 3: Call Him George (8)
Plaats 4: El Salsa (6)
Plaats 5: Grand Seigneur (5)

 

Race 2: Landgoed de Horsten-prijs

Jesse Schermer (4) is heel mooi gefokt en kwalificeerde hier in een voor een 3-jarige aansprekende tijd. We verwachten hem direct voorin. Je t’Aime Lobell (2) heeft eveneens een droomafstamming maar ging bij haar debuut van de benen, zij leek op dat moment nog reserves te hebben. Herstel is in dit veld zeker mogelijk. Jack Baldwin (8) komt van rust, hij besloot zijn tweejarigen campagne met een 2e plaats en kan hier ook weer in de plaatsen eindigen. Go with the Flow (9) ging de laatste keer lang goed mee maar moest in de laatste meters afhaken, haar trouwheid kan hier weer een plaatsgeld opleveren. Ida Swagerman (1) heeft al een keurig record maar moet zich vaak tevreden stellen met kleinere prijzen. Je Suis Ton Ami (5) werd bij zijn enige start 4e maar heeft rust gehad sinds december. Hij kan verbeterd zijn.


Plaats 1: Jesse Schermer (4)
Plaats 2: Je t’Aime Lobell (2)
Plaats 3: Jack Baldwin (8)
Plaats 4: Go with the Flow (9)
Plaats 5: Ida Swagerman (1)

 

Race 3: Captain Gerald-prijs

De paarden van Anneke Hendriks waren tijdens de openingsmeeting van Duindigt in prima vorm want zij wonnen beide rennen. Hardy Black (2) was daar een van, over 1300 meter had hij niet al teveel moeite met zijn tegenstanders. Zijn jockey van die koers, Stephen Hellyn, kiest nu echter voor Stark Danon (3), die weliswaar zijn seizoendebuut maakt maar die op Duindigt al een 2e plaats wist te behalen in oktober. Het lijkt te gaan tussen deze twee. Kasjona (4) treft hier een kortere afstand dan zij gewend is, de merrie was lang weg maar won vorig jaar rond deze tijd twee koersen op Duindigt. Greeleys Love (1) is er altijd bij en kan profiteren van de gewichtsontheffing van zijn jockey. Voor de verrassing noemen wij Oromo (5), die in Frankrijk de laatste tijd geen succes had maar al een respectabele staat van dienst heeft.

Plaats 1: Hardy Black (2)
Plaats 2: Stark Danon (3)
Plaats 3: Kasjona (4)
Plaats 4: Greeleys Love (1)
Plaats 5: Oromo (5)

 

Race 4: Paleis het Loo-prijs

Een mooie koers met veel toptalent aan de start. Als smaakmakers van vorig jaar zijn Jewel Star (12) en Joe Fanatic (11) hier op papier wellicht hoger in te schatten dan de overige deelnemers, zij profiteren van de toelating van 3-jarige paarden in de klasse tot 1.700 euro. Beide Muscle Mass-zonen verwachten wij voorin de trio aankomst. Zij dienen daarvoor wel goed uit de (vrij korte) rustperiode te komen en om te kunnen gaan met de startpositie in het tweede gelid, want aan kop vinden we Indy Elco (1), die na een indrukwekkende kwalificatie in zijn eerste start zo mogelijk nog meer indruk maakte. De grenzen van de Quick Wood zoon zijn nog niet bekend. Arwen As (10) deed het erg goed in Wolvega en zij kan het genoemd trio lastig maken. Achter deze favorieten vervullen Haya Alki (3), die in Wolvega enkele knappe trioklasseringen behaalde, Piet de Wit (5), die in zijn laatste start fraai won, en Iznogood Darby (7), die dit jaar sterk verbeterd is, de outsidersrol.


Plaats 1: Jewel Star (12)
Plaats 2: Joe Fanatic (11)
Plaats 3: Indy Elco (1)
Plaats 4: Arwen As (10)
Plaats 5: Iznogood Darby (7)

 

Race 5: Paleis Soestdijk-prijs

I’ll Be There (1) maakte een winnend seizoendebuut op deze baan en met dit mooie startnummer kan hij van kop af ver komen. Gevaar dreigt van I am Zandbergen (6), die eind vorig jaar enkele zeer scherpe tijden neerzette maar nu van rust komt. Indien hij zijn vorm van vorig jaar benadert geven we hem een serieuze kans. Ivana Europoort (8) presteert wisselvallig maar snelheid heeft de merrie voldoende, we mogen haar niet onderschatten. I Love Champagne (4) wordt rustig gebracht en komt hier in beeld voor een plaatsgeld, net als Jambers (3), die voornaam gefokt is maar even rust heeft gehad. Hij heeft al bewezen talent te hebben. Als Ivo Baldwin (10) een goede dag heeft zou hij ons niet verbazen met een plaats voorin de aankomst.


Plaats 1: I’ll Be There (1)
Plaats 2: I am Zandbergen (6)
Plaats 3: Ivana Europoort (8)
Plaats 4: I Love Champagne (4)
Plaats 5: Jambers (3)

 

Race 6: Elitemerrie Wichita River-prijs

Het seizoendebuut in ons land van Danileo (2) was dermate overtuigend dat wij hem hier ook weer de favorietenrol toedichten. In die koers werd Honourable Action (3), die hem in oktober al eens versloeg, tweede voor Lykastos (1), beide kunnen weer meedoen voor de ereplaatsen, net als Maningrey (6), die na rust zijn seizoen opende met een overwinning over 1800 meter. Zinaida (10) treft hier bij haar seizoendebuut een mooie gewichtsontheffing, zij viel vorig jaar niet bijzonder op maar won in 2017 in deze tijd van het jaar drie koersen op rij. Wellicht kan zij zich plaatsen. Van de overigen kunnen Barbara Villiers (5) en Pas Vu Pas Pris (7) eventueel progressie in hun vorm tonen.


Plaats 1: Danileo (2)
Plaats 2: Honourable Action (3)
Plaats 3: Lykastos (1)
Plaats 4: Maningrey (6)
Plaats 5: Zinaida (10)

 

Race 7: Vriend van Fan van Renbaan Duindigt-prijs

In deze grasbaan draverij zoeken wij de favorieten in het tweede band. Golden Avenue (11) beëindigde vorig jaar met 3 opeenvolgende graszeges op rij op Duindigt maar ging bij zijn seizoendebuut van de benen, we rekenen op herstel. Gina EMC (5) won de laatste keer sterk bij haar heroptreden en deze koers zal haar goed hebben gedaan waardoor we haar ook hier weer op het podium verwachten. Eliot Charisma (7) heeft al een grote reputatie op grasbanen opgebouwd en indien hij op de benen blijft zien we hem een plaatsgeld behalen, net als de trouwe Broer van Bremen (8), die vrijwel nooit met lege handen terugkeert naar stal. Aan kop kan Dravelliszt (3) wellicht voor een verrassing zorgen, de ruin is snel genoeg maar gaat (te) gemakkelijk van de benen.


Plaats 1: Golden Avenue (11)
Plaats 2: Gina EMC (5)
Plaats 3: Eliot Charisma (7)
Plaats 4: Broer van Bremen (8)
Plaats 5: Dravelliszt (3)

 

Race 8: Kruisweg Kwartet

Een zeer open koers kwartetkoers waarin meerdere goede paarden in topvorm aan de start verschijnen. Derbywinnaar Ideaal (4) won bij zijn seizoendebuut in Wolvega en komt nu weer met zijn trainer aan de start. We zien hem ver komen. Ook Happy Hollandia (6) zal ver voorin kunnen eindigen, over de mijl was zij hier twee weken gelden superieur en zij zette direct een mooi seizoenrecord voor de baan neer. Graham Convital (8) heeft na zijn verdiende winterrust meestal een of twee koersen nodig om scherp te zijn en gezien zijn nette rentree verwachten we hem hier ook dichtbij het podium. Vanuit het tweede gelid kunnen Samson Ris (12), die in Duitsland een wederopstanding meemaakte, en Hindy Heikant (10), die per start verbetert, een voorname rol spelen als zij onderweg een beetje mooi naar voren worden gebracht. Highspeed Aresy (7) tenslotte komt van rust maar heeft voldoende capaciteiten om een plaatsgeld te bemachtigen.

Kwartet poolgarantie € 2.000,00


Plaats 1: Ideaal (4)
Plaats 2: Happy Hollandia (6)
Plaats 3: Graham Convital (8)
Plaats 4: Samson Ris (12)
Plaats 5: Hindy Heikant (10)

 

Race 9: Kasteel Drakensteijn-prijs

Een koers voor de beginnersklasse met enkele mogelijke toekomstige toppers aan de start. Jank Summerland (1) liep een voor een 3-jarige fabelachtige tijd in zijn kwalificatie en de Offshore Dream-zoon kan hier direct zijn palmares openen. Ook Illimani Montana (3) was, in Wolvega, erg snel in zijn test en deze Timoko zoon is zijn voornaamste uitdager. Hierachter is het meer open. Jaimy Fox (7) deed na een keurige kwalificatie een evenzo keurig debuut met een 2e plaats achter de onklopbare Indy Elco, hij lijkt gebrand op plaats drie in de aankomst. Jasmine Dragon (2) kwalificeerde zich ook netjes en zij kan gelijk haar bankrekening openen, terwijl de trouwe Ids Mass (6) ook goede vooruitzichten heeft om weer een plaatsgeld te behalen.


Plaats 1: Jank Summerland (1)
Plaats 2: Illimani Montana (3)
Plaats 3: Jaimy Fox (7)
Plaats 4: Jasmine Dragon (2)
Plaats 5: Ids Mass (6)

 

Race 10: Paleis Noordeinde-prijs

Bizar Zandbergen (2) eindigde de vorige keer pal naast Come On Scott (9), en aangezien eerstgenoemde nu 20 meter voor krijgt zou de trouwe dienaar, die er vrijwel altijd bij is, weer eens een verdiende overwinning kunnen behalen. Achter deze twee solide favorieten kan Fleur Swagerman (8) ook ver komen, de merrie is al langere tijd in een prima vorm en heeft geen moeite met gras, verre van dat. Discovery’s Wish (4) doet het ook altijd goed op deze ondergrond en hij kan weer een plaatsgeld meenemen, net als Cresus Turgot (3), die we op gras echter moeilijk kunnen inschatten. Bruno Lanzarote (6) heeft in het verleden al mooie dingen laten zien op Duindigt en we durven hem eigenlijk nooit helemaal weg te laten.


Plaats 1: Bizar Zandbergen (2)
Plaats 2: Come On Scott (9)
Plaats 3: Fleur Swagerman (8)
Plaats 4: Discovery’s Wish (4)
Plaats 5: Cresus Turgot (3)

 

Race 11: Tot ziens op Moederdag 12 mei-prijs

Iyan Stardust (8) verkeert in uitstekende vorm en met dit startnummer kan hij ver komen. Irish Steel (6) deed het in Wolvega uitstekend maar had even rust, indien zij gelijk weer scherp is zien we haar op het podium eindigen. Haley Vredebest (4) was twee weken geleden niet ver achter de winnaar en zal verbeterd zijn na die koers. Goldrush H (7) deed het op Wolvega meer dan goed maar ook hij was even weg. De heroptredende Indy Lady (5) kende een prima driejarigen seizoen met onder andere een 6e plaats in de Derby. Zij kan een rol spelen voor de plaatsen. Gabor Rais (3) en Helena (2) zijn ook niet onmogelijk voor een plaats.


Plaats 1: Iyan Stardust (8)
Plaats 2: Irish Steel (6)
Plaats 3: Haley Vredebest (4)
Plaats 4: Goldrush H (7)
Plaats 5: Indy Lady (5)

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 74 28 38% € 93.780 1,4
R. Bakker 66 14 21% € 43.710  
J. van Rijn 71 13 18% € 49.805 1,2,4,7,8,9,10
M. Brouwer 61 11 18% € 32.780 2,4,5,7,10,11
C.F. Kamminga 14 7 50% € 23.600  
H.W. Langeweg jr. 25 7 28% € 23.300 5,8,9,11
D.P. Tesselaar 58 6 10% € 30.095  
R.L. Pools 73 5 7% € 32.440 1,2,4,8,9,10,11
T.H. Kooyman 48 4 8% € 16.260 4,8
F. Verkaik 15 3 20% € 7.150 8
R. Wester 33 3 9% € 8.710 4,5,10,11
R.T. de Vlieger 34 3 9% € 23.420 8
S. Schoonhoven 38 3 8% € 26.240  
E. Bot 4 2 50% € 6.400  
J.H. Mieras 19 2 11% € 6.350  
J. de Leeuw 22 2 9% € 10.250 8,1
D. Minnema 23 2 9% € 7.495 2,7,10
Mw. C.D. Aalbers 37 2 5% € 13.050 5,7,11
M.A. Pools 4 1 25% € 765  
R. van Toor 5 1 20% € 1.445 2,4,5,8,10
G. de Jong 11 1 9% € 4.800  
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.850  
N. Jongejans 30 1 3% € 5.615 1,7,9
A. Bakker 31 1 3% € 6.780  
M.F. Rothengatter 35 1 3% € 11.285  
F.W. van der Blonk 40 1 3% € 6.005  

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 68 25 37% € 82.900 1,4,7
B.J. Crebas 82 16 20% € 45.505 2,4,5,7,10,11
H.W. Langeweg jr. 45 13 29% € 35.225 2,5,8,9,11
H.A.J. Grift 50 8 16% € 42.050  
D.P. Tesselaar 63 8 13% € 36.095  
C.F. Kamminga 26 8 31% € 33.900  
R. Wester 46 8 17% € 24.860 4,5,10
E. Bot 10 7 70% € 22.400  
R.T. de Vlieger 37 4 11% € 15.605 5,8
P.J.P. Hagoort 14 4 29% € 13.550  
J. van Rijn 13 4 31% € 7.780 2,7,8
S. Schoonhoven 49 3 6% € 29.090  
T.H. Kooyman 43 3 7% € 14.500 8
Mw. C.D. Aalbers 39 2 5% € 12.855 7,8,11
A.W. Bosscha 32 2 6% € 11.190 10
C. Hetteling jr. 22 2 9% € 9.360 8
A.J. Mollema 17 2 12% € 7.950  
Mw. R.C.M. Janssen 17 2 12% € 5.950 5,7,8,9
Mw. S.K. de Glee 2 2 100% € 2.000  
M.F. Rothengatter 35 1 3% € 11.285  
F.W. van der Blonk 57 1 2% € 8.735 1,2,10
P. de Haan 12 1 8% € 4.165 8,9,11
G. de Jong 7 1 14% € 3.050  
Mw. N. de Vreede 8 1 13% € 2.030 1,8
C.A. Toonen 1 1 100% € 2.000  
J.C. Bot 44     € 14.220 1,2,4
M. Hauber 17     € 4.850  
R. de Beer 8     € 4.050  
D. den Dubbelden 17     € 3.555  
H. Hamming 19     € 3.385 7,9
J.P.C. Oorthuijsen 12     € 2.500  
C. Hetteling 6     € 2.460 10,11
A. Bakker 12     € 2.300  
B.G.M. Vader 19     € 2.150 4,5
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.