Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 12 mei

Duindigt – zondag 12 mei 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Moederdag-prijs

Harenne F Boko (6) komt met twee recente zeges uit Wolvega en kan in dit niet al te sterk bezette veld een grote rol spelen. I’ll Be There (3) kon een fraaie zege op deze baan niet bevestigen en had de laatste keer wat moeite met de rechterbocht, om even verderop van de benen te gaan. Wij verwachten hier een herstel. Ima Cheerleader (1) heeft een mooi startnummer en zal gezien de getoonde kilometertijden meedoen voor op zijn minst een plaatsgeld. Geert V (7) en Hooray Boko (8) lijken beide nog niet in topvorm maar kunnen een prijs mee naar huis nemen, net als Glenda Camelot (5) die zich in Alkmaar plaatste in keurige tijden. Gufo Greenwood (4) verbeterde zijn record in Wolvega en kan hier verrassen


Plaats 1: Harenne F Boko (6)
Plaats 2: I’ll Be There (3)
Plaats 3: Ima Cheerleader (1)
Plaats 4: Geert V (7)
Plaats 5: Hooray Boko (8)

 

Race 2: Jules Favre-prijs

In deze ren over 1900 meter treft Zinaida (3) het zo op het oog minder zwaar dan de laatste keer en wij kiezen haar als voorzichtige favoriete. De Duitse gast Rory (4) toont een stijgende vorm en kan hier ook een rol spelen. Perfect Gorl (5) boekte twee 3e plaatsen over 1300 meter maar haar entourage heeft vertrouwen dat zij zich ook op deze afstand kan plaatsen. Bodemgewicht So Bolt (10) heeft een benodigde rentreekoers in de benen en kan verrassen met een plaats. All Dynamite (2) en Pas Vu Pas Pris (6) kunnen zich eveneens met de aankomst bemoeien.


Plaats 1: Zinaida (3)
Plaats 2: Rory (4)
Plaats 3: Perfect Gorl (5)
Plaats 4: So Bolt (10)
Plaats 5: All Dynamite (2)

 

Race 3: Florence Nightingale-prijs

Joke (8) deed het als 2-jarige in twee starts prima en zij zal aan kracht hebben gewonnen. Wij verwachten haar hier bij haar rentree direct in de voorhoede. Zij zal daarbij moeten afrekenen met Jesse Schermer (7), die bij zijn debuut lang zicht had op de winst maar in de laatste meters moest buigen voor Icarus O. Igor Boko (4) kwalificeerde zich in een snelle tijd op deze baan en kan gezien de getoonde tijd gelijk meedoen voor een hoge klassering. Ambie Burgerheide (1) maakt ook een heroptreden, de Dream Vacation-dochter was vorig jaar tweemaal foutief na een nette kwalificatie. Ids Mass (6) is erg trouw en kan goed vertrekken, hij zal weer een plaatsgeld mee naar huis kunnen nemen. I Have A Dream (5) liep een goede test op Wolvega en kan hier ook een rol gaan spelen.

Plaats 1: Joke (8)
Plaats 2: Jesse Schermer (7)
Plaats 3: Igor Boko (4)
Plaats 4: Ambie Burgerheide (1)
Plaats 5: Ids Mass (6)

 

Race 4: Ton van Duinhoven-prijs

Icarus O (3) trof de laatste keer een parcours buitenom maar desondanks wist hij overtuigend te winnen, hij kan hier op herhaling. Hij zal op tegenstand stuiten van Piet de Wit (4), die in een snelle tijd 3e werd achter goede paarden. Ida Swagerman (2) kwam maar heel weinig tekort voor de 2e plaats achter Icarus O en heeft weer zicht op een klassering bij de eerste drie. Exclusive Renka (6) is trouw en presteert prima op Alkmaar, in oktober werd zij al eens 2e op Duindigt en daarom zien we haar hier in de prijzen lopen. Eros Trafo (8) komt terug van rust en zal nog een koersje nodig hebben maar een plaatsgeld ligt binnen bereik. Happy Charisma (1) was de laatste keer tegen haar gewoonte in foutief en kan zich herstellen.


Plaats 1: Icarus O (3)
Plaats 2: Piet de Wit (4)
Plaats 3: Ida Swagerman (2)
Plaats 4: Exclusive Renka (6)
Plaats 5: Eros Trafo (8)

 

Race 5: W.J.Jochems Memorial  

Danileo (2) moest na een overtuigend seizoendebuut zijn meerdere erkennen in Maningrey, die hem 1 ¾ lengte voorbleef. In deze klassieker om het W.J. Jochems Memorial kan hij weer de volle buit binnenhalen. Hardy Black (1) was de laatste keer slecht weg maar liep desondanks een prima koers. Ondanks het topgewicht verwachten we hem op deze langere afstand voorin. Accaro (3) is een interessante Duitse gast die lang niet gelopen heeft maar voor een verrassing zou kunnen zorgen. Barbara Villiers (4) eindigde twee weken geleden op 8 lengten van Maningrey en kan meedoen voor een plaats. De van rust komende Wasseem (6) kan de afstand aan en heeft ook zicht op een geldprijs.


Plaats 1: Danileo (2)
Plaats 2: Hardy Black (1)
Plaats 3: Accaro (3)
Plaats 4: Barbara Villiers (4)
Plaats 5: Wasseem (6)

 

Race 6: Gildehof Kwartet

Fakir Oldeson (12) is een autoriteit op de grasbaan van Duindigt en nu hij in Alkmaar zijn blakende vorm heeft aangetoond plaatsen we hem aan het hoofd van onze selectie. Bizar Zandbergen (11) zocht in zijn laatste start lange tijd naar ruimte wat hem een hogere klassering kostte, de start ervoor bewees hij zijn vorm. Dravelliszt (2) boekte een knappe 2e plaats waarbij hij dichtbij Golden Avenue finishte, vanuit het eerste band kan hij, indien foutloos, ver komen. Destrier (10) verbleef de laatste keer lang in de achterhoede en kwam met veel bravoure naar voren toen hij in de laatste rechte lijn van de benen ging. Hij mag niet over het hoofd gezien worden. Haley Vredebest (3) startte nog maar 8 keer in haar carrière en haar starts dit jaar waren prima, vooral de laatste keer liep zij hard in op enkele sterke tegenstanders. Zij debuteert op gras maar als zij daarop uit de voeten kan is zij gevaarlijk. Giga Beuckenswijk (1) won in oktober nog op de graspiste van Duindigt maar maakt haar heroptreden, wellicht heeft zij nog een koersje nodig.

Kwartet poolgarantie € 2.000,00

Plaats 1: Fakir Oldeson (12)
Plaats 2: Bizar Zandbergen (11)
Plaats 3: Dravelliszt (2)
Plaats 4: Destrier (10)
Plaats 5: Haley Vredebest (3)

 

Race 7: Bertus Aafjes-prijs

De amateurs en amatrices in actie. Happy Hollandia (7) loopt onafgebroken sterke koersen en heeft de steun van een toprijder, we zien haar hier erg ver komen. De vorige keer was Easy Going BR (5) haar met gering verschil de baas, hij is niet altijd constant in zijn verrichtingen maar doet qua snelheid niet veel onder voor de schimmelmerrie. Howie Star (1) maakte de laatste keer een duur foutje in de laatste bocht maar herstelde zich prima, met de steun van Willem Brouwer mag zij niet weggelaten worden in het spel. French Kiss (4) is erg trouw en doet weer mee voor de plaatsen. King’s Road E (3) is een interessante gast, hij doet het goed in België en loopt snelle tijden. Highspeed Aresy (8) kreeg de vorige keer een duur parcours buitenom, de oud Sweepstakes winnares kan met een zuinig parcours meedoen voor een plaats.


Plaats 1: Happy Hollandia (7)
Plaats 2: Easy Going BR (5)
Plaats 3: Howie Star (1)
Plaats 4: French Kiss (4)
Plaats 5: King’s Road E (3)

 

Race 8: Vriend van Fan van Renbaan Duindigt-prijs

Graham Convital (1) kan hier zijn eerste zege van 2019 behalen, hij heeft twee goede rentreekoersen in de benen en treft het hier minder zwaar dan de laatste keren. De Belgische gast Jarrah Bolets (3) loopt voortdurend goede tijden maar kwam eind april in een koers in Tongeren ten val. Afgelopen dinsdag werd zij met deze rijdster nog 2e in Mons in een supersnelle 1’13’’0 over 1750 meter (verrichting staat niet in de draf- en rensport vermeld), op basis daarvan zien wij haar op het podium eindigen. Godiva Flevo (5) presteert heel regelmatig en kan bij een gunstig koersverloop aanspraak maken op een trioklassering. Hazel Newport (4) keert terug van rust, zij boekte haar successen voornamelijk op rechtsom banen in Duitsland en moet hier even worden afgewacht. Ook Faday Scott (2) maakt een heroptreden, hij is trouw genoeg voor een plaatsgeld net als Eagle Transs R (8), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens en wellicht kan verrassen.


Plaats 1: Graham Convital (1)
Plaats 2: Jarrah Bolets (3)
Plaats 3: Godiva Flevo (5)
Plaats 4: Hazel Newport (4)
Plaats 5: Faday Scott (2)

 

Race 9: Hugo Camps-prijs

Co Swagerman (7) en Golden Avenue (2) gaan beide graag van kop af, op deze lange afstand (2800 meter) denken wij dat eerstgenoemde iets sterker zal zijn in de laatste meters van de koers al is het verschil tussen de twee gering. Come On Scott (5) is een specialist op deze ondergrond maar hij viel de laatste keer een beetje tegen in zijn tweede start na rust. Wellicht heeft deze koers hem sterker gemaakt. Bravo Vasterbo (9) komt uit het Franse claimkoersen circuit waar hij zijn laatste start wist te winnen, dit was echter in augustus waardoor we denken dat hij nog een koers nodig zal hebben. Early Ricardo (6) kan de lange afstand goed aan maar liep nog nooit op gras. In de kundige handen van Wim van der Mespel kan hij een rol spelen. Vartabas is een vaste klant op de grasbaan van Duindigt maar de 10-jarige ruin maakt ook een heroptreden en zal nog wat aan scherpte kunnen winnen.


Plaats 1: Co Swagerman (7)
Plaats 2; Golden Avenue (2)
Plaats 3: Come On Scott (5)
Plaats 4: Bravo Vasterbo (9)
Plaats 5: Early Ricardo (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.