Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 2 juni

Duindigt – zondag 2 juni 2019 - Start 13.30 uur

Race 2: GaDenHaag.nl-prijs

Frederique Norg (4) is uiteraard de favoriet. De merrie van Henk Roos won sterk bij haar debuut. Lambada Zon (2) sprong in deze race maar toonde net als in haar eerste start veel talent. Icarus O (6) is de trots van Anja Einarson die de laatste tweemaal won op de baan van de waarheid. Zullen zij de hattrick waarmaken? Jaimy Fox (3) bevestigde haar goede debuut met een zege als favoriet. Een mooi nummer en aan Jaap van Rijn de taak om met een goed koersverloop het ver te gaan schoppen. Halo Beanie Boo (5) won sterk tot grote vreugde van de familie van Kesteren. Dit met een sterk eindschot vanuit het tweede gelid. Echter staat de ruin van Rita Schermer vandaag zwaarder, maar een plaats moet mogelijk zijn.


Plaats 1: Frederique Norg (4)
Plaats 2: Lambada Zon (2)
Plaats 3: Icarus O (6)
Plaats 4: Jaimy Fox (3)

 

Race 3: Voltreffer 2009-Prijs

Wat een fantastische editie was dat van de Gouden Zweep. Voltreffer en Wim v/d Pijl verraste vriend en vijand voor de familie Harmsen wat emotionele momenten opleverde. Brightlands (2) lijkt de favoriet. Dit op voorhand al omdat de combinatie Langeweg/Gerrits al jaren werkt. In de kwalificatie werd niets geforceerd en zal zeker wel 1.18/2000 meter kunnen en moeten lopen voor een hoge klassering. Indy Elco (9) lijkt een draver van grote klasse maar het ontbreekt zoals wel meerdere in dit veld aan koerservaring. Het nummer negen lijkt voordeel zo uit de meute te blijven. Illimani Montana (4) werd tweede achter Jaimy Fox die in de vorige koers aan de start kwam. Hieruit kunt u uw vergelijkingsmateriaal halen. Joke (6) leek de laatste keer niet 100% en Hugo Langeweg zal zijn paard niet laten starten als dat ditmaal niet het geval was. Jesse Schermer (7) leek op jacht te gaan naar de winst maar werd teruggeven door Halo Beanie Boo die ook in de vorige koers actief was. Velten Pokerface (1) behoort ook tot de paarden voor een plaats.

Plaats 1: Brightlands (2)
Plaats 2: Indy Elco (9)
Plaats 3: Illimani Montana (4)
Plaats 4: Joko (6)

 

Race 5: Hinde Buitenzorg 1999-Prijs

Kia ora (1) is het Duitse klassieke talent van stal Langeweg. Tot op heden bewees ze zich met twee zeges uit evenzoveel starts. Nummer één is niet eenvoudig maar moet gaan goedkomen. Velten Roncalli (6) heeft een mooi rijtje staan vanuit Dinslaken en Mönchengladbach. De ruin heeft voor de stal van Henk Hamming dit jaar nog niets verkeerd gedaan. Helena (7) is een merrie met veel klasse. Echter leek ze soms nog wat met haarzelf in de knoop te zitten. In goede doen een eerste uitdager van Kia ora. I am Zandbergen (3) sloot het jaar goed af met een goede vijfde plaats niet ver achter Incredible Drpol. Zijn debuut dit jaar was niet slecht en zal vandaag ongetwijfeld beter zijn. Ivar (9) kan hard lopen en staat er vandaag vele malen lichter in. Houdt hem in de gaten. Dit geldt ook voor Gufo Greenwood (5) die met Kees Zijp fantastische koersen loopt. Een darkhorse voor plaats twee of drie!


Plaats 1: Kia ora (1)
Plaats 2: Velten Roncalli (6)
Plaats 3: Helena (7)
Plaats 4: Ivar (9)

 

Race 6: Yellowa 1989-Prijs

Een koers voor de liefhebbers met French Kiss (7) als favoriet. De merrie loopt al tijden goed en verdient een overwinning. Vooral na haar tweede plaats in een nieuw record achter Regiment. Defi Magik (6) wist eerder al sterk te winnen over de langere afstand. De middenafstand lijkt wat kort maar de klasse is aanwezig. Call Him George (3) won op de openingsmeeting van Duindigt vanaf de laatste plaats met een geweldig eindschot. Hendrik Schermer (1) loopt ook steeds nette koers en kwam eerder al niet ver achter Hidde Greenwood binnen.

Plaats 1: French Kiss (7)
Plaats 2: Defi Magik (6)
Plaats 3: Call Him George (3)
Plaats 4: Hendrik Schermer (1)

 

Race 7: 65ste Gouden Zweep

De koers van de dag, een koers met een grote naam die ook iedere niet paardenliefhebber kent. Directe betrokkenheid met het Koninklijk Huis. Flavius (2) is hierin mijn grote favoriet. Een gedurfde uitspraak maar dat is hoe ik erover denk. Een goede koers werd gelopen in Charlottenlund en staat tegenwoordig elke koers tegen de topklasse waar hij zich goed staande houdt. Fabio Bianco (1) is zijn eerste uitdager en gaat op revanche na eerder al met een millimeter geklopt te zijn in deze koers door Durk M Boko (3). De titelverdediger die uiteraard niet mag ontbreken in dit veld. Ennyus Boko won sterk en verrassend in Mons en won eerder al in Victoria Park. Graham Convital is het Nakoersen.nl Paradepaard die zomaar een plaats kan behalen in deze koers. Net als de kleine en dappere Femke Schermer (7).

Trio poolgarantie € 5.000,00


Plaats 1: Flavius (2)
Plaats 2: Fabio Bianco (1)
Plaats 3: Durk M Boko (3)
Plaats 4: Ennyus Boko (8)

 

Race 8: Nakoersen.nl Paradepaard-Prijs

Allereerst over de koersnaam. Graham Convital heeft zijn titel geprolongeerd van 2017 door ook in 2018 het beste paard van Duindigt te zijn. Dit betekent voor trainer Carel Roodenrijs, na Zeb Dalimo en Alwin Dalimo, zijn vierde Paradepaard aflevert.
Hardy Black mag zich als eerste het Parade-Volbloedpaard van Duindigt noemen. Trainster Anneke Hendriks pakt daarmee haar eerste titel.
Captain Gerald pakt net zoveel punten met een 1e, 2e en 3e plaats als Hardy Black, echter volgens de reglementen kan er slechts één de winnaar zijn en dat was Hardy met een extra 4e plek.
Nakoersen huldigt wél postuum Captain Gerald met een ereprijs voor de groom omdat deze een gelijk aantal totaalpunten heeft behaald.
*Nakoersen draagt deze editie op ter nagedachtenis van de onlangs ontvallen Ruud vd Graaf, de vader van de mede-oprichter van nakoersen Jeroen. Ruud was meer dan 50 jaar een wekelijks Duindigt bezoeker.

Terug naar race, gaat de Crebas brigade de uitslag domineren? Die kans is aanwezig met Dravelliszt (4) en Gotham des Brouets (6). De eerste liep eerder weergaloos op deze grasbaanpiste net als vandaag het geval is. De voorgift kan doorslaggevend zijn. Stalgenoot Gotham debuteert nadat hij in de Franse verkoopkoersen is verkocht. Geen bijzondere prestaties tot op heden maar ongetwijfeld genoeg reden om dit avontuur aan te gaan. Hij kan ontzettend hard lopen maar is zacht gezegd niet eenvoudig te regelen. Het lijkt alles of niets met hem. Geert V (2) loopt ook steeds nette koersen en het zou toepasselijk zijn als Rob van Toor als rijder van Graham deze koers zou winnen. Eliot Charisma (9) was vorige jaar een seriewinnaar en wist ook op de kortebaan fantastische prestaties te laten zien. Ook More Junction (10) kan een plaats behalen ondanks handicap.


Plaats 1: Dravelliszt (4)
Plaats 2: Eliot Charisma (9)
Plaats 3: Gotham des Brouets (6)
Plaats 4: Geert V (2)

 

Race 9: Nootdorp Kwartet

Dit lijkt een prooi te gaan worden voor James Vrijthout (9) en Rick Wester. De winnaar van de Peerdepieten 2019 werd daarna goede tweede achter Hunter Montana in een amateurkoers. Easy Going BR (3) en Hindy Heikant (8) lijken aan elkaar gewaagd voor het tweede geld. Normaliter is Hindy de betere maar presteert vrij onregelmatig en treft bovendien geen goed nummer. Easy Going treft het meer en is ook meer constant. Highspeed Aresy (4) liep dapper met Puala Bakker in Duindigt en kwam niet ver achter Happy Hollandia. Faday Scott (7) is ook een fijn paard wat op goede dagen tot veel in staat is. Net als Gigant Well (2) die met Jos Verbeeck in Mons al won over de lange afstand.

Kwartet poolgarantie € 5.000,00


Plaats 1: James Vrijthout (9)
Plaats 2: Easy Going BR (3)
Plaats 3: Hindy Heikant (8)
Plaats 4: Gigant Well (2)

 

Race 10: Nicole H 1979-Prijs

Dit lijkt nou een prachtige koers te zijn voor Visage Pale (13). Wat een geweldig paard die Ustang Ludois en Unero Montaval al wist te kloppen. Ik zie geen reden waarom deze trouwe ruin niet op zijn tiende leeftijd op het gras zou kunnen lopen. Integendeel juist, de ondergrond is zacht en voor oudere paarden zeker een voordeel. Er gaan goede berichten rondt van Ultras As (2) en Rob de Vlieger. De ruin heeft een andere trainingswijze wat zijn vruchten lijkt af te werpen. Als dat zo is mag hij dit vandaag laten zien vanuit het eerste band. Coktail Bar (10) staat sinds kort bij Erwin Bot vanuit de stal van Lutfi Kolgjini. Eind januari werd nog gewonnen in Jägersro in een goede 15,2/2140 meter. Monaco Royal Event (3) is ook een dappere ruin die zelfs al in Vincenens startte. Een goede derde plaats was er in de stayerskoers en dat getuigd dat de vorm goed is. Bravo Vasterbo (12) won met Dayna-Lynn Posthumus in Villareal en werd daarna verkocht.


Plaats 1: Visage Pale (13)
Plaats 2: Ultras As (2)
Plaats 3: Monaco Royal Event (3)
Plaats 4: Coktail Bar (10)

 

Race 11: Crack Hollandia

Een prachtige race om deze prachtige Gouden Zweep meeting mee af te sluiten. Indy Lady (8) lijkt het beste paard van de koers maar treft het zeker niet met het nummer. De merrie kan uitstekend op deze piste uit de voeten waar ze een winnend debuut maakte. Hulk Vryenesse (5) start vandaag met de grote meester Hugo Langeweg senior. Altijd mooi om deze man op de sulky te zien. Stalgenoot Inez Alki (10) is de betere van de twee maar het wordt lastig vanuit het tweede gelid. Wel werd zij dichtbij tweede achter de favoriet. Ismael F Boko (4) is een zeer talentvol paard die vandaag zich in dit veld moet bewijzen. Hij is goed genoeg deze koers zelfs te winnen op een mooie cote.


Plaats 1: Indy Lady (8)
Plaats 2: Ismael F Boko (4)
Plaats 3: Inez Alki (10)
Plaats 4: Hulk Vryenesse (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.