Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 16 juni

Duindigt – zondag 16 juni 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: De Marskramer-prijs

Na de indrukwekkende winst van twee weken geleden, waarbij Frederique Norg op de streep werd achterhaald, lijkt Lambada Zon (4) hier een mooi bankpaard voor de weddenschappen. De manier waarop werd gewonnen geeft aan dat er nog verdere ruimte tot verbetering is. In die koers werd een verbeterde Jaimy Fox (3) knap 3e en hij zal weer in de trio aankomst kunnen zijn. Icarus O (6) kon het na twee fraaie zeges de laatste keer niet helemaal afmaken na in de beginfase veel gas te hebben gegeven, bij een koers uit het veld zien we hem vandaag weer voorin eindigen. Declic Sautreuil (9) zag een vroeg ingezette aanval kort voor de streep stranden, hij liep een beste koers en kan verrassen met een hoge klassering. Joan Hanover (1) en Ignacio (8) doen mee voor een plaatsgeld.


Plaats 1: Lambada Zon (4)
Plaats 2: Jaimy Fox (3)
Plaats 3: Icarus O (6)
Plaats 4: Declic Sautreuil (9)
Plaats 5: Joan Hanover (1)

 

Race 2: Wathba Stallions Cup I

Suman DA (1) won de vorige keer van start tot finish over 1800 meter en heeft hier de steun van topjockey Adrie de Vries, die in april zijn 2200e overwinning boekte! Ook over deze kortere afstand zien we hem winnen. Achter hem kan El Zarka DA (2) de 2e plaats belopen, hij doet het dit jaar prima en de afstand past hem. Red DA (4) loopt meer over langere afstanden maar een plaats is hier mogelijk, Bjarqi DA (3) kwam bij zijn heroptreden na bijna 3 jaar pauze duidelijk nog tekort. De koers zal hem goed hebben gedaan en de afstand is nu aanzienlijk korter. Orage DA (5) en de debutanten Miss Longchamp (6) en Arrow del Sol (7) zijn lastiger in te schatten, maar een verrassing van hun kant is niet onmogelijk.

Plaats 1: Suman DA (1)
Plaats 2: El Zarka DA (2)
Plaats 3: Red DA (4)
Plaats 4: Bjarqi DA (3)
Plaats 5: Miss Longchamp (6)

 

Race 3: Mista Beatz-prijs

Jaxon VS (7) debuteerde in Berlijn in de klassieke Abdell Toddington Rennen waarin de winnaar 1’1’3’’6 liep, zijn 6e (en laatste) plaats in 1’15’’1 is daarom best goed. In de start erna in Gelsenkirchen ging hij van de benen maar foutloos dichten we hem hier een eerste kans toe. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met John King Boko (3), die zijn kwalificatie overtuigend won en nog harder leek te kunnen. Just Be Proud (6) werd in dezelfde kwalificatie netjes 2e en kan zich gelijk in het geld lopen, net als Ipson Boko (9), die in Groningen tweemaal geplaatst was waarvan de laatste keer over 2300 meter in een 1’19-tijd. Ids Mass (12) kan hard vertrekken maar heeft hier het tweede gelid. Ivy Fortuna (11) was tweemaal 4e in Alkmaar en lijkt trouw genoeg voor een plaatsgeld.


Plaats 1: Jaxon VS (7)
Plaats 2: John King Boko (3)
Plaats 3: Just Be Proud (6)
Plaats 4: Ipson Boko (9)
Plaats 5: Ids Mass (12)

 

Race 4: Funny Hat-prijs

De snelle Jonah Vredebest (2) heeft klassieke aspiraties en we zijn benieuwd of zij haar seizoendebuut kan bekronen met een zege. Hiervoor moet zij afrekenen met Heine Attack (6), die de vorige keer sterk tweede werd in een snelle tijd, en I Can Steel (8), die zich nu linksom mag bewijzen. Gufo Greenwood (10) loopt keer op keer een sterke koers en doet weer mee voor de plaatsen. Godfather (5) was ook even weg en komt hierna, net als Green Investment (7), die mag laten zien ook op grote banen mee te kunnen doen. Geert V (11) had op het gras lang de kop en lijkt verder te verbeteren.

Plaats 1: Jonah Vredebest (2)
Plaats 2: Heine Attack (6)
Plaats 3: I Can Steel (8)
Plaats 4: Gufo Greenwood (10)
Plaats 5: Godfather (5)

 

Race 5: Buurtschap Duindigt-prijs  

Wasseem (2) won de laatste keer ondanks een zo op het oog verschoven zadel over 1800 meter en bleef een goed eindigende Shiny Blue (8), vandaag met Adrie de Vries, nipt voor. Wij verwachten dat deze twee paarden het hier gaan uitvechten. Tonwinnaar All Dynamite (5) treft zijn favoriete afstand en doet mee voor de plaatsen, net als Full Disclosure (7), die de laatste keer goed afkwam, en Justice Frederick (1), die een vormstijging laat zien. Zinaida (4) was de laatste keer geschrapt, we mogen haar niet te snel weglaten, hetzelfde geldt voor Barbara Villiers (3)


Plaats 1: Wasseem (2)
Plaats 2: Shiny Blue (8)
Plaats 3: All Dynamite (5)
Plaats 4: Full Disclosure (7)
Plaats 5: Justice Frederick (1)

 

Race 6: Digt Dromers Kwartet

Een schitterende kwartetkoers met een flink aantal kanshebbers voor de zege. Graham Convital (7) was in de Gouden Zweep onderweg aardig heet hetgeen hem in de eindfase opbrak. Als hij hier in zijn eigen categorie onderweg de krachten weet te sparen zien we hem voorin eindigen. De tegenstand is echter niet mals in de vorm van Happy Hollandia (6), die er altijd bij is en een vaste waarde is met Finn Verkaik, Easy Going BR (4), die de snelheid heeft om dit veld zijn wil op te leggen en Zion Font (2), die van rust komt maar hier direct een voorname rol kan gaan spelen. Highspeed Aresy (5) mag bij een passend koersverloop niet weg worden gelaten uit de kwartetweddenschappen, evenals Massai (10), die hier het tweede gelid treft hetgeen tegen de favorieten een nadeel is maar zijn recente Belgische zege in 1’13’’7 over 1800 meter geeft aan dat hij na rust weer helemaal in vorm is gekomen. De verdienstelijke Hedy Beuckenswyk (1) treft het vandaag niet makkelijk maar is aan een goed seizoen bezig, evenals French Kiss (3).


Plaats 1: Graham Convital (7)
Plaats 2: Happy Hollandia (6)
Plaats 3: Easy Going BR (4)
Plaats 4: Zion Font (2)
Plaats 5: Massai (10)

 

Race 7: Ooievaart-prijs

De uitstekende Rapido (2) heeft hier een uitgelezen kans op de overwinning. De ruin van Math Snackers is in topvorm en behaalde onlangs een goedbetaalde 2e plaats in Duitsland. Adrie de Vries kan in het zadel van Accaro (3) meedoen voor de plaatsen. Dutch Master (1) lijkt nog niet in de vorm te zijn van de afgelopen herfst en winter maar een klassering lijkt er hier wel in te zitten. Sensible Friend (5) behaalde in Engeland enkele bescheiden plaatsgelden over langere afstand en moet worden afgewacht. Van de overigen hebben wij een lichte voorkeur voor El Faras (6).


Plaats 1: Rapido (2)
Plaats 2: Accaro (3)
Plaats 3: Dutch Master (1)
Plaats 4: Sensible Friend (5)
Plaats 5: El Faras (6)

 

Race 8: Miep-prijs

Een mooie grasbaankoers waarin de usual suspects worden uitgedaagd door niemand minder dan Tuxedo Bi (8). Hij liep niet sinds januari na een indrukwekkende internationale campagne en we zijn benieuwd hoe hij in dit veld zijn mannetje staat. De tegenstand bestaat uit specialisten Fakir Oldeson (2), die zich in Hilversum prima herstelde van zijn laatste misser op deze baan, Golden Avenue (1), die aan een prima seizoen bezig is, en Come On Scott (6), voor wie hetzelfde geldt. Als Co Swagerman (7) de kop kan krijgen zien we ook hem ver komen. Coktail Bar (5) liep onopvallend een goede debuutkoers op het Duindigt gras en mag niet onderschat worden.


Plaats 1: Fakir Oldeson (2)
Plaats 2: Golden Avenue (1)
Plaats 3: Tuxedo Bi (8)
Plaats 4: Come On Scott (6)
Plaats 5: Co Swagerman (7)

 

Race 9: Welkom op 30 juni Lage Landen-prijs

Opnieuw een graskoers met nu maar liefst 14 paarden aan de start. Wij zoeken de favoriet in het tweede band in de vorm van Bizar Zandbergen (14), die laatst zeer verdiend weer eens won en door het kortebanen wellicht verder aangescherpt is. Hij zal echter moeten afrekenen met Canon de la Douce (11), die erg sterk was in Hilversum en niet maalde om een rondje extra. Vervolgens zien we de paarden uit het eerste band die twee weken geleden het trio verzorgden, te weten El Salsa (6), die fraai won, Dravelliszt (2), die goed eindigde en 2e werd, en Eva Hallinck (4), die (te?) vroeg in de aanval werd gestuurd maar verrassend goed stand hield. Monaco Royal Event (13) is wat grillig maar heeft zeker de klasse om een rol te spelen.


Plaats 1: Bizar Zandbergen (14)
Plaats 2: Canon de la Douce (11)
Plaats 3: El Salsa (6)
Plaats 4: Dravelliszt (2)
Plaats 5: Eva Hallinck (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.