Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Duindigt - 12 juli

Duindigt  – vrijdag 12 juli 2019 - Start 12.05 uur

Race 1: Prix Neric Barbes

Een moeilijk te ontcijferen koers om deze mooie meeting mee te beginnen. Ignacio (6) verbetert per start en boekte de laatste keer over de mijl een verdiende overwinning, waarbij hij de dit seizoen opzienbarende Icarus O (5) voorbleef. De langere afstand kan in het voordeel zijn van laatstgenoemde. Ennis Stone (10) won hier eind april in een snelle tijd en deed het daarna tweemaal prima op Wolvega, hij hoort op de tickets thuis. Heine Attack (11) is steeds in het trio te vinden en doet weer mee voor een goede klassering, evenals Cherie of Hearts (3), die eindelijk de goede weg lijkt te hebben gevonden en een mooi startnummer heeft. Kia Ora (1) kan beter dan wat zij in haar laatste starts liet zien. I’ve Got Mail (4) en Ima Cheerleader (7) kunnen een plaatsgeld bemachtigen, terwijl de verdienstelijke Gufo Greenwood (12) het hier iets zwaarder treft als anders. Ook Godfather (8) laat de laatste tijd een stijgende vorm zien.

Plaats 1: Icarus O (5)
Plaats 2: Ignacio (6)
Plaats 3: Ennis Stone (10)
Plaats 4: Heine Attack (11)
Plaats 5: Cherie of Hearts (3)

 

Race 2: Prix Quellou

Zion Font (4) liet er bij zijn heroptreden geen gras over groeien en boekte direct een fraaie overwinning. Hij zal op die koers verbeterd zijn en dat is met deze tegenstand ook nodig, maar we hebben er vertrouwen in dat hij opnieuw de zege kan behalen. Tegenstand zal vooral komen van Graham Convital (12), die zich met een zeer snelle zege herstelde van enkele mindere prestaties, en Ferran Convital (8), die na rust in Wolvega een scherpe tijd neerzette en daarna aan conditie gewonnen zal hebben. Nahema (2) heeft een mooi startnummer, de Zweedse merrie heeft voldoende snelheid om hier een hoge klassering te behalen. Easy Going BR (6) presteert prima en hoort op de tickets thuis. Geordie (9) doet het uitstekend in Mons en kan zijn goede vorm nu weer eens op Duindigt laten zien. Happy Hollandia (11), die er altijd bij is, en Highspeed Aresy (10), die laatste een sterke 2e plaats behaalde, hebben slechte startposities en doen mee voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Zion Font (4)
Plaats 2: Graham Convital (12)
Plaats 3: Ferran Convital (8)
Plaats 4: Nahema (2)
Plaats 5: Easy Going BR (6)

 

Race 3: Prix Mon Tourbillon

Franse dravers in actie over 2600 meter autostart, waarin wij een lichte voorkeur uitspreken voor Clopin du Boulay (7), die in vorm is en weer eens toe is aan een overwinning. Hij moet echter oppassen voor Cocomoko (14), die nog regelmatig met succes in zijn vaderland koerst en hier een voorname rol kan spelen. Diamond ER (2) ging in de Lage Landen direct van de benen maar toonde in mei in Wolvega dat hij verrassend kan uithalen. Bandino du Pre (10) liep een nette debuutkoers in ons land en zal nu verbeterd zijn. Dillinger Gentil (4) was in zijn laatste starts in Nederland steeds bij de eerste twee en doet mee voor de betere plaatsen. Stalgenote Djina de Pilliere (13) liep in Duitsland weer eens een goede koers maar staat vanuit het tweede gelid voor een lastige opgave. As Magic (8), die heroptreedt zonder ijzers, en Boss Dry (9) kunnen wellicht verrassen.

Plaats 1: Clopin du Boulay (7)
Plaats 2: Cocomoko (14)
Plaats 3: Diamond ER (2)
Plaats 4: Bandino du Pre (10)
Plaats 5: Dillinger Gentil (4)

 

Race 4: Prix Flambeau des Pins

Jank Summerland (8) maakte twee maanden na zijn kwalificatie zijn debuut en voldeed aan de hooggespannen verwachtingen. In dit veld lijkt de tegenstand niet in staat om hem hier van een tweede zege af te houden. James Moko (7) ging op gras van de benen maar liep daarvoor goede tijden en hij is kansrijk voor de 2e plaats, samen met de debuterende Joule VS (2), die een goede test liep. Jesse Schermer (9) heeft ervaring en verdiende al enkele plaatsgelden wat hier ook weer kan gebeuren. Jazzy Mad Money (10) won al in Groningen en trof daarna Jambers. Terug in haar eigen klasse is er zicht op een plaatsgeld. Jalna (6) debuteerde met een nette 3e plaats in Duitsland na een keurige kwalificatie in Frankrijk, zij doet hier haar derde land aan bij haar derde optreden op een koersbaan.

Plaats 1: Jank Summerland (8)
Plaats 2: James Moko (7)
Plaats 3: Joule VS (2)
Plaats 4: Jesse Schermer (9)
Plaats 5: Jazzy Mad Money (10)

 

Race 5: Championnat de Vitesse des 4 Ans

Een prachtig sprintnummer voor de 4-jarige elite. Met de nodige voorzichtigheid kiezen wij voor Inez Alki (4) als favoriete. Zij is in vorm, heeft een prachtig startnummer en is dit seizoen op Duindigt nog ongeslagen. Tegenstand is er volop, zoals van Indy Flevo (7), die met snelle tijden uit Wolvega komt maar een minder gunstig startnummer heeft, en Indy Lady (2), die ook al erg snel was en haar laatste zege op deze baan behaalde. Incredible Drpol (5) was een tijdje weg maar heeft de klasse om een plaatsgeld te belopen, net als Ilclassico Renka (3), die daarvoor wel op de benen moet blijven. Ideaal (8) is als Derbywinnaar niet de leider van zijn generatie al kan hij beter dan wat hij de laatste maanden heeft laten zien. Ivo Baldwin (1) is in supervorm maar lijkt qua snelheid hier een pittige klus te hebben aan zijn leeftijdgenoten, terwijl Isabella JE (6) niet in topvorm lijkt te zijn.

Plaats 1: Inez Alki (4)
Plaats 2: Indy Flevo (7)
Plaats 3: Indy Lady (2)
Plaats 4: Incredible Drpol (5)
Plaats 5: Ilclassico Renka (3)

 

Race 6: Prix Duindigt “Het Haags Kwartetspel”

Ondanks de naam van deze koers kan er op deze koers geen kwartet gespeeld worden, de naam verwijst naar een uitgever die een heus kwartetspel over Den Haag heeft uitgebracht. Fabio Bianco (8) treft het hier aanzienlijk lichter dan in zijn laatste starts en wij zien in hem een torenhoge favoriet. Hij zal het echter niet cadeau krijgen tegen Samson Ris (7), die al geruime tijd in topvorm is maar die wel in zijn laatste vijf starts vier landen heeft bezocht, en Galante Olandese (3), die uit Zweden komt met goede prestaties. Super Queen C (5) kan een hoog tempo aan maar heeft desondanks dit jaar nog weinig verdiend, zij kan zich in de prijzen lopen, net als Femke Schermer (1), die in Groningen twee hele goede paarden voor zich moest laten. Fanatic Star (4) kan met Eugene van den Berg verrassen voor een plaats.

Plaats 1: Fabio Bianco (8)
Plaats 2: Samson Ris (7)
Plaats 3: Galante Olandese (3)
Plaats 4: Super Queen C (5)
Plaats 5: Femke Schermer (1)

 

Race 7: Auteuil-prijs

Wasseem (2) kan hier zijn zege van 2 juni bevestigen, hij lijkt het te kloppen paard. Justice Frederick (1) kan prima uit de voeten op deze afstand en is kansrijk voor een goede klassering, net als de weer in vorm komende Perfect Gorl (3), die keurig tweede werd achter Shiny Blue. Mare (5) verbetert per start en kan wederom een prijsje pakken terwijl de in ons land debuterende Nuccia (7) een interessante nieuweling is.

Plaats 1: Wasseem (2)
Plaats 2: Justice Frederick (1)
Plaats 3: Perfect Gorl (3)
Plaats 4: Mare (5)
Plaats 5: Nuccia (7)

 

Race 8: Emirates Breeders Program

Suman DA (1) werd de laatste keer over 1300 meter verrassend verslagen door El Zarka DA (2) maar nu de afstand langer is verwachten wij een revanche. Mirabella T (7) plaatst zich voortdurend en kan hier wellicht eens plaats drie bezetten. Flying High (9) debuteerde verdienstelijk met een 3e plaats achter Suman DA en zal hier verder verbeterd kunnen zijn. Messi (3) komt vanuit België met goede prestaties en kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Suman DA (1)
Plaats 2: El Zarka DA (2)
Plaats 3: Mirabella T (7)
Plaats 4: Flying High (9)
Plaats 5: Messi (3)

 

Race 9: Pau-prijs

Shiny Blue (5) won tweemaal op rij en kan voor de hattrick gaan met de steun van Martin Seidl. Sensible Friend (4) stuitte hier op een te zware tegenstander en kon zich vervolgens niet plaatsen in een stayersren in Duitsland. In dit veld behoort een goede klassering weer tot de mogelijkheden. Yeah Cool (2) verbetert per start en kan hier meedoen voor een plaatsgeld, net als Shining Rules (6), die ons de laatste keer prima beviel. Full Disclosure (8) kan met dit gewicht wellicht weer eens een prijs belopen.

Plaats 1: Shiny Blue (5)
Plaats 2: Sensible Friend (4)
Plaats 3: Yeah Cool (2)
Plaats 4: Shining Rules (6)
Plaats 5: Full Disclosure (8)

 

Race 10: DARC Midsummer-prijs

Vijf 3-jarige Arabische volbloeds betreden het strijdperk, waarvan er drie debuteren. Een zinnige prognose maken is daarom niet makkelijk. Wij proberen het met Jamila P (3), die de steun heeft van Anna van den Troost, en Ghannam (2), die Maxim Pecheur op zijn rug vindt. Ganjer (1) kan een verrassende debutant zijn, terwijl Pytha DA (4) en Shappa DA (5) al twee rennen ervaring hebben maar nog niet al teveel lieten zien.

Plaats 1: Jamila P (3)
Plaats 2: Ghannam (2)
Plaats 3: Ganjer (1)
Plaats 4: Pytha DA (4)
Plaats 5: Shappa DA (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.