Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 21 juli

Duindigt  – zondag 21 juli 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Jewel Star-prijs

Icarus O (6) boekte vorige week zijn 4e Duindigt zege uit 6 starts dit jaar en lijkt op deze weg voort te kunnen gaan, temeer omdat hij geen voordelig parcours trof de laatste keer. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Heine Attack (4), die de laatste keer geweldig finishte maar zich vastliep op de rug van Icarus O en daardoor in galop de finish passeerde, en Godfather (5), die de laatste tijd sterk verbetert en de opgaande lijn door kan trekken. Ivar (8) heeft de snelheid om hier voor een verrassing te zorgen maar hij had even rust na wat mindere prestaties. Gufo Greenwood (7) is er altijd bij en doet weer mee voor de plaatsgelden net als Green Investment (3), die we op een grasbaan hoger hadden ingeschat.

Plaats 1: Icarus O (6)
Plaats 2: Heine Attack (4)
Plaats 3: Godfather (5)
Plaats 4: Ivar (8)
Plaats 5: Gufo Greenwood (7)

 

Race 2: Emirates Breeders Program

Al Fahl DA (3) zorgde op 12 juli bijna voor een sensatie door aan een quotering van 136 euro winnend de favoriet van die ren, Suman DA, tot het uiterste te dwingen. De 2e plaats was echter eervol en vandaag kan hij zijn eerste zege binnenhalen. Blitters Paco (1) werd in die ren dichtbij 4e en heeft hier kansen op een podiumplaats. Miss Longchamp (7) liep nog niet verder dan over 1300 meter maar heeft de steun van topjockey Stephen Hellyn. Viho DA (2) was in negen starts al viermaal 2e en zou toch ook eens een overwinning verdienen. Flying High (6) was de vorige keer onstuimig hetgeen veel kracht kostte. Als zij daarvan geleerd heeft is er zicht op een plaatsgeld.

Plaats 1: Al Fahl DA (3)
Plaats 2: Blitters Paco (1)
Plaats 3: Miss Longchamp (7)
Plaats 4: Viho DA (2)
Plaats 5: Flying High (6)

 

Race 3: Quintus-prijs

Een moeilijk voorspelbare koers voor de beginnersklasse. Wij zien in dit bescheiden veld kansen voor Je t’Aime Lobell (7), die slechts vlak hoeft te blijven om haar eerste zege te kunnen boeken. Mocht zij falen, dan kan Johnny B Goode (5) daarvan profiteren. Hij startte erg rustig in zijn kwalificatie maar liet vervolgens in het dooiespoor veel snelheid zien. Juni Oldeson (3), die goed gefokt is als zuster van Alert Oldeson en Echo Oldeson en die in Belgie netjes kwalificeerde in een 1’18 tijd, kan meedoen voor een podiumplaats, net als Jilt Flevo (1), die goed eindigde in haar test. Enjoy Life (9) heeft al enige ervaring en boekte twee plaatsen in Groningen, zij komt hier weer in aanmerking voor een van de kleinere plaatsgelden. Jaffy Joha (4) kan indien zij op de benen blijft mogelijk voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Je t’Aime Lobell (7)
Plaats 2: Johnny B Goode (5)
Plaats 3: Juni Oldeson (3)
Plaats 4: Jilt Flevo (1)
Plaats 5: Enjoy Life (9)

 

Race 4: Groningen-prijs

De niet al te gemakkelijke Easy Going BR (1) liep de laatste keer een ijzersterke koers en als hij zich netjes gedraagt kan hij hier weer eens een overwinning boeken. Hij moet wel op zijn hoede zijn voor Graham Convital (4), die op 12 juli lang in het veld verstopt zat en pas laat de eindsprint inzette, wellicht had hij verder kunnen komen. Highspeed Aresy (3) is er tegen deze paarden altijd bij en met een mooi koersverloop is een podiumplaats haalbaar. Godiva Flevo (6) is van alle markten thuis en mag weer voorin verwacht worden. Ultras As (5) is niet de gemakkelijkste maar hij liet op 30 juni zien waartoe hij in staat is op een goede dag, hij kan verrassen met een hoge klassering. Freedom Fighter (8) had even rust na een uitstekende winterperiode en alhoewel hij het gelijk zwaar treft is een kleiner plaatsgeld mogelijk. Ilclassico Renka (7) is als hij zijn hoofd erbij houdt ook in staat om zich met de aankomst te bemoeien.

Plaats 1: Easy Going BR (1)
Plaats 2: Graham Convital (4)
Plaats 3: Highspeed Aresy (3)
Plaats 4: Godiva Flevo (6)
Plaats 5: Ultras As (5)

 

Race 5: Clairefontaine-prijs

Sensible Friend (5) is gezien zijn twee laatste Duindigt starts toe aan een overwinning en vandaag zou dat kunnen lukken. Hij treft hier een afstand die hem prima past en krijgt onze voorkeur boven Wasseem (2), die het misschien liever iets korter had gezien, en Justice Frederick (1), dit het dit jaar prima doet en nooit ver van de winnaar is. Corcreggan Maestro (3) laat nog niet veel zien maar met Stephen Hellyn op zijn rug houden we hem in de gaten. Angel Cakes (8) liep de laatste keer een nette ren en kan zich wellicht weer plaatsen.

Plaats 1: Sensible Friend (5)
Plaats 2: Wasseem (2)
Plaats 3: Justice Frederick (1)
Plaats 4: Corcreggan Maestro (3)
Plaats 5: Angel Cakes (8)

 

Race 6: Grasbaan Emmeloord KWARTET

Een mooie kwartetdraverij met zo op het oog een vaste winnaar, hetgeen het raden van het kwartet wat eenvoudiger kan maken. Jank Summerland (5) is nog ongeslagen en in dit veld kan hij die status behouden. Het grootste gevaar lijkt te komen van Joan Hanover (2), die in de Sweepstakes netjes 4e werd en hier minder sterke tegenstanders tegenkomt. Halo Beanie Boo (1) groeit in zijn eigen tempo en verbeterde in Wolvega zijn record, hij doet hier mee voor de plaatsen samen met Jaimy Fox (6), die de baan van Duindigt goed kent en hier al won. Jitske’s Wish (9) is beter dan haar verrichtingen laten zien maar zij moet weg zien te komen met startnummer 9. Hugo GT (4) kent deze baan nog niet maar toonde in Groningen vooruitgang met een fraaie overwinning vanuit het tweede gelid, in een overigens weinig spectaculaire tijd. Gringo du Vertain (3) is een interessante nieuwkomer, wellicht kan hij verrassen met een plaatsgeld.

Plaats 1: Jank Summerland (5)
Plaats 2: Joan Hanover (2)
Plaats 3: Halo Beanie Boo (1)
Plaats 4: Jaimy Fox (6)
Plaats 5: Jitske’s Wish (9)

 

Race 7: Micha Brouwer Europees Leerlingkampioen-prijs

De eerste van twee grasbaandraverijen van vandaag. Lokale troef Geert V (6) is enorm verbeterd sinds hij op gras loopt en heeft hier opnieuw een eerste kans, al zal het geen uitgemaakte zaak zijn tegen Espiegle Burois (10), die hier verrassend sterk 2e werd op 30 juni, en Eva Hallinck (11), die in de Gouden Swipe in Joure een complete off-day had na daarvoor op gras uitstekend te hebben gepresteerd. Gabor Rais (5) zal na zijn sterke zege van 30 juni niet meer onderschat worden door de wedders en hij hoort op alle tickets thuis. Dravelliszt (7) kan er op een goede dag dicht bij zijn. Gonda Beuckenswyk (9) plaatst zich vrijwel altijd en kan nu ook een rol spelen. Gloria Petnic (3) doet het prima op gras maar lijkt hier erg zwaar te staan.

Plaats 1: Geert V (6)
Plaats 2: Espiegle Burois (10)
Plaats 3: Eva Hallinck (11)
Plaats 4: Gabor Rais (5)
Plaats 5: Dravelliszt (7)

 

Race 8: Duindigt Derby Trial Stakes

Na zijn overtuigende winst in de Sweepstakes is Jewel Star (7) hier het te kloppen paard. De zoon van Muscle Mass en Secret Star lijkt op dit moment de voornaamste kandidaat voor de Derby zege van 2019. Jack Hanover (3) werd in de Sweepstakes 2e achter onze favoriet en hij kan hier opnieuw deze plek bezetten. Jazzrhythm Flevo (1) bereikte in de Sweepstakes Merries een sterke 2e plaats achter de topfavoriete en zij doet hier mee voor een plaatsklassering, samen met Joe Fanatic (5), die wisselvallig is maar onmiskenbare kwaliteiten heeft. Jowie Joe (2) en Jesse Schermer (4) treffen het zwaar maar kunnen het uitvechten voor de 5e plaats.

Plaats 1: Jewel Star (7)
Plaats 2: Jack Hanover (3)
Plaats 3: Jazzrhythm Flevo (1)
Plaats 4: Joe Fanatic (5)
Plaats 5: Jowie Joe (2)

 

Race 9: 15 augustus Derbyselecties-prijs

De tweede grasbaandraverij van vandaag, waarin we een duel kunnen verwachten tussen de stalgenoten Monaco Royal Event (3), die zeer sterk de Gouden Swipe in Joure won, en Golden Avenue (1), die graag van kop gaat. Beiden zijn in absolute topvorm en een winnaar is niet gemakkelijk aan te wijzen. Dark horse in deze koers is Ultimate du Rib (8), die in Belgie zeer snelle tijden loopt en zijn 550.000 euro aan winsom niet cadeau heeft gekregen. In Frankrijk was hij echter totaal geen graspaard dus we hebben de nodige reserves. Uroy (7) liep zeer snel in Wolvega en kan hier voor de verrassing zorgen, al is ook voor hem deze ondergrond vrij onbekend. Demolition Girl (5) kan meedoen voor de plaatsen samen met Cha Cha Cha (6) en de lastig in te schatten Domino Star (4).

Plaats 1: Monaco Royal Event (3)
Plaats 2: Golden Avenue (1)
Plaats 3: Ultimate du Rib (8)
Plaats 4: Uroy (7)
Plaats 5: Demolition Girl (5)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.