Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 15 augustus

Duindigt  – donderdag 15 augustus 2019 - Start 10.45 uur

Race 1: Prix Letrot.com

Clopin du Boulay (10) wist in zijn laatste starts ondanks de favorietenstatus niet te winnen al was hij er wel steeds dicht bij. Vandaag zou hij weer eens met de bloemen naar huis kunnen gaan, maar dan zal hij af moeten rekenen met de trouwe Felicio de Jaomax (11), die steeds snelle tijden loopt maar ook niet vaak op de hoogste trede van het podium belandt. Gevaar dreigt er van Exotic Jiel (8), die riskant is maar op een goede dag voor een verrassing kan zorgen. Esmeralda Face (7) debuteert op Duindigt maar zij is trouw en de afstand is geen probleem. Diego Dry (9) keert terug na een half jaar afwezigheid en nu hij zonder ijzers loopt en gereden wordt door Hugo Langeweg junior mogen we hem niet onderschatten. Ook Empereur Quick (4) loopt zonder ijzers en hij kan zich mengen in de strijd om de plaatsen, samen met Dolly Pop (5), die de weg omhoog weer heeft gevonden, en Curtis Somolli (3), die wisselvallig is maar voldoende inhoud heeft om zich in de aankomst te lopen.

Plaats 1: Clopin du Boulay (10)
Plaats 2: Felicio de Jaomax (11)
Plaats 3: Exotic Jiel (8)
Plaats 4: Esmeralda Face (7)
Plaats 5: Diego Dry (9)

 

Race 2: Prix Gelinotte

Paradepaard Graham Convital (5) is er altijd bij en won vorige week nog imponerend in Wolvega. Terug op zijn thuisbaan kan hij ook hier weer eens winnen. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Hurricane (7), die weinig start maar wiens laatste prestatie duidt op een vormstijging, en Easy Going BR (1), die nog steeds grillig is maar op een goede dag een veld als dit aan kan. Freedom Fighter (10) liep een prima rentreekoers na korte rust en zal verder verbeterd zijn, met een koers uit het veld kan hij hier ver komen. Highspeed Aresy (2) had in Groningen niet veel te kloppen en is in topvorm, zij zal er weer bij zijn. Als Galante Olandese (9) haar Zweedse vorm weet te benaderen is zij erg gevaarlijk, zeker nu zij zonder ijzers loopt. Tenslotte aandacht voor Dynastie d'Ariane (4), die in haar laatste start dicht bij Hurricane eindigde en haar record verbeterde.

Plaats 1: Graham Convital (5)
Plaats 2: Hurricane (7)
Plaats 3: Easy Going BR (1)
Plaats 4: Freedom Fighter (10)
Plaats 5: Highspeed Aresy (2)

 

Race 3: Prix Une de Mai

Mamaora Vrijthout (7) won een serie van de Belgische Derby en maakt zich op voor de finale, die op 22 september in Mons wordt verreden. In dit veld heeft zij een eerste kans, maar daarvoor moet zij wel op haar hoede zijn voor Icarus O (6), die met het juiste koersverloop erg gevaarlijk is. Heine Attack (10) is in de vorm van zijn leven maar wordt niet geholpen door het startnummer, als het onderweg niet tegenzit is hij met zijn vlammende eindschot ook een kandidaat voor de zege. Velten Roncalli (8) is erg trouw en snel genoeg om mee te doen voor de plaatsen. Goldrush H (13) heeft een abonnement op de 3e plaats en is hier ondanks het tweede gelid weer een kanshebber voor een klassering, net als Geert V (16), die een openbaring op gras is dit jaar en het nu weer eens probeert op een harde ondergrond. Ook hij heeft het startnummer niet mee. Gon Ikaria (4) liep hier eind juni een tijd die haar recht geeft op een plaatsgeld. Gabor Rais (12) en Haley Vredebest (15) boekten hun beste resultaten dit jaar op het Duindigt gras.

Plaats 1: Mamaora Vrijthout (7)
Plaats 2: Icarus O (6)
Plaats 3: Heine Attack (10)
Plaats 4: Velten Roncalli (8)
Plaats 5: Goldrush H (13)

 

Race 4: Prix Dryade des Bois

Een zeer open koers voor de beginnersklasse, waarin nog geen van de deelnemers ooit gewonnen heeft. Give You All Of Me (5) liep twee nette proeven in april en ging even op rust, als hij sterker is geworden kan hij direct een voorname rol spelen. Jana Greenwood (3) kwalificeerde zich netjes in Wolvega en mag ook ambities hebben, evenals Jaya Energy (2). Juliette Boko (11) liep hier bij haar debuut een nette tijd en kan zich weer plaatsen al is het tweede gelid geen voordeel. Hetzelfde geldt voor Fedor du Chef (12), die in Groningen met een 2e plaats achter de snelle Just Be Proud progressie toonde. Indy R (9) liep in haar laatste drie starts telkens een seconde sneller en verdient eens een plaatsgeld.

Plaats 1: Give You All Of Me (5)
Plaats 2: Jana Greenwood (3)
Plaats 3: Jaya Energy (2)
Plaats 4: Juliette Boko (11)
Plaats 5: Fedor du Chef (12)

 

Race 5: Derby J (Demi Finale) Derby Selectie

De top van de generatie treft elkaar in deze Derby Selectie, waarbij het interessant is om te zien hoe de verhoudingen op dit moment liggen. Jewel Star (14) is vooralsnog de aanvoerder van deze jaargang en met zijn ervaring en huidige vorm kan hij ondanks startnummer 14 een voorname rol spelen voor de overwinning. Hij zal zich dan wel flink moeten inspannen om af te rekenen met Jank Summerland (2), die in drie starts op deze baan veel indruk maakte en een prachtig startnummer heeft. John King Boko (8) liet in Wolvega zien waar hij toe in staat is nadat hij in zijn enige start hier foutief was. Hij kan zich nu ook hier bewijzen. Jonah Vredebest (9) liep niet sinds haar Sweepstakes winst, die overtuigend was. Zij lijkt fris en scherp genoeg om te pieken op het juiste moment. Jack Hanover (6) is er altijd bij en zal weer meedoen voor de plaatsen. Jilt Flevo (7) boekte hier een zeer sterke debuutzege in een snelle tijd en mag zeker niet onderschat worden. Jitan Occagnes (10) zal de reis vanuit Zweden niet voor niets maken, zijn fokker en eigenaar won de Derby in 2010 met Amour d'Occagnes.

Plaats 1: Jewel Star (14)
Plaats 2: Jank Summerland (2)
Plaats 3: John King Boko (8)
Plaats 4: Jonah Vredebest (9)
Plaats 5: Jack Hanover (6)

 

Race 6: Derby des Pouliches (Demi Finale) Derby Selectie

Ook bij de merries zijn de onderlinge verhoudingen nog niet helemaal duidelijk. Jazzrhythm Flevo (5) wist dit jaar nog niet te winnen maar is er in de hoofdnummers altijd bij, wellicht kan zij haar stempel op deze Merrie Derby Selectie drukken. Zij zal dan moeten afrekenen met rising star Jungle Renka (8), die na een prima debuutkoers op deze baan indruk maakte in Wolvega. Ook Jet Bianco (13) ontwikkelt in een snel tempo en haar 3e plaats in de Sweepstakes Merries was meer dan goed. Zij kan verder verbeterd zijn. Just Be Proud (12) boekte een uiterst gemakkelijke zege in Groningen over de langere afstand en kan hier ondanks haar startnummer zeker een rol spelen. Joan Hanover (7) won nog niet maar acteert prima op dit niveau, we mogen haar niet onderschatten. Jaimy Fox (4) kent Duindigt goed en doet zonder achterijzers mee voor de plaatsen, net als Jazzy Mad Money (9), die per start verbetert.

Plaats 1: Jazzrhythm Flevo (5)
Plaats 2: Jungle Renka (8)
Plaats 3: Jet Bianco (13)
Plaats 4: Just Be Proud (12)
Plaats 5: Joan Hanover (7)

 

Race 7: De Wassenaarse Paauw

Perfect Gorl (8) is in vorm gekomen en boekte een verdiende overwinning. Vandaag heeft zij de steun van Adrie de Vries en is zij opnieuw kansrijk voor de zege. Angel Cakes (10) draagt hier een aantrekkelijk laag gewicht en de progressie in haar laatste starts maakt haar kansrijk voor een goede klassering. Wasseem (4) is er altijd bij en staat nu een stuk gunstiger op gewicht dan in zijn laatste twee starts. Hij houdt van een hardere ondergrond, de vraag is hoe de regen van deze week de baan beïnvloedt. Sensible Friend (3) maakte een vergeefs uitstapje naar België en treft nu weer een afstand die hem goed ligt. Roi du Soleil (6) doet het goed in Duitsland en mag met Anna van den Troost niet onderschat worden.

Plaats 1: Perfect Gorl (8)
Plaats 2: Angel Cakes (10)
Plaats 3: Wasseem (4)
Plaats 4: Sensible Friend (3)
Plaats 5: Roi du Soleil (6)

 

Race 8: Emirates Breeders Program

Miss Longchamp (7) is toe aan een overwinning en vandaag kan dat lukken met Adrie de Vries op haar rug. Tegenstand zal komen van Jadaayil (5), die met prima prestaties uit Engeland komt en goed overweg kan met de afstand en de baanconditie. Flying High (6) klopte over 1800 meter onze favoriete met twee lengten en zal weer voorin te vinden zijn. Al Fahl DA (3) deed het vooral op 12 juli uitstekend en profiteert van de gewichtsontheffing van zijn jockey. Van de overigen is Viho DA (1) ondanks het topgewicht onze keuze, hij werd derde achter Flying High en Miss Longchamp.

Plaats 1: Miss Longchamp (7)
Plaats 2: Jadaayil (5)
Plaats 3: Flying High (6)
Plaats 4: Al Fahl DA (3)
Plaats 5: Viho DA (1)

 

Race 9: Prix Hairos II

Na zijn indrukwekkende winst in Joure zien we Teatro (9) hier als het te kloppen paard. Hij heeft lucht te koop en is weer helemaal in vorm gekomen. Cyriel d'Atom (7) lijkt de belangrijkste uitdager, hij loopt supersnelle tijden op harde banen al is hij af en toe foutief. Indien het gras hem ligt kan hij het onze favoriet lastig maken. Unero Montaval (8) loopt in Belgie tegen de toppers en mag hier niet onderschat worden. Hij zou ook zomaar kunnen winnen. Comedy Jet (5) houdt blijkbaar van galopperen maar zijn trainer boekt momenteel zeer goede resultaten in Frankrijk en buiten de fouten mogen we hem zeker niet weglaten. Very Love Royal (1) staat er mooi in aan kop en doet mee voor de plaatsen, evenals Bonefish Life (4), die een beetje zoekende is naar zijn vorm.

Plaats 1: Teatro (9)
Plaats 2: Cyriel d'Atom (7)
Plaats 3: Unero Montaval (8)
Plaats 4: Comedy Jet (5)
Plaats 5: Very Love Royal (1)

 

Race 10: Prix Tirage au Sort Derby / Derby Lotings-prijs

De tweede zege van Hotshot Heyday (3) was nog indrukwekkender dan de eerste en de laatbloeier zou deze koers niet mogen verliezen. Ima Cheerleader (1) heeft een abonnement op plaatsgelden en zal hier ook weer een podiumplaats kunnen behalen. Cherie of Hearts (6) is in vorm gekomen en zal in de strijd om de derde plaats voor kunnen blijven op Cedia du Chef (4), die haar leven aan het beteren is. De overige deelnemers geven ons geen reden om hen aan te bevelen.

Plaats 1: Hotshot Heyday (3)
Plaats 2: Ima Cheerleader (1)
Plaats 3: Cherie of Hearts (6)
Plaats 4: Cedia du Chef (4)

 

Race 11: Prix Derby le 25 Aout

Golden Avenue (2) en Monaco Royal Event (4) kunnen er weer een leuk duel van maken, de laatste keer was eerstgenoemde de sterkste. Achter dit duo kan Bizar Zandbergen (3) na korte rust en een kortebaan avontuur weer van zich doen spreken, terwijl Flits Harley (1) na rust imponerend won in Emmeloord en hier zonder ijzers loopt. Beiden kunnen het de favorieten lastig maken. Dean Bros (9) heeft de ondankbare taak meters voor te geven maar doet het uitstekend op gras, hij zal zich in de aankomst proberen te mengen. Domino Star (5) werd hier 3e achter onze favorieten en kan zich weer melden voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Golden Avenue (2)
Plaats 2: Monaco Royal Event (4)
Plaats 3: Bizar Zandbergen (3)
Plaats 4: Flits Harley (1)
Plaats 5: Dean Bros (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.