Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 25 augustus

Duindigt – zondag 25 augustus 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Wathba Stallions Cup Race

In dit bescheiden veld lijken twee paarden boven de rest uit te steken, want Mazyoonah (3), die met goede verrichtingen uit Engeland komt en gereden wordt door Tadhg O’Shea, en Djelano (2), die uit Zweden komt met Fredrik Janetzky, zijn beide in vorm. Vanwege de sprintervaring hebben wij een voorkeur voor eerstgenoemde. Achter deze favorieten kan de Verstrepen-brigade een rol spelen voor de plaatsen, met Shappa DA (5), die met Anna van den Troost deze afstand zal waarderen, en Pytha DA (4), die hier al eens 4e werd over 1800 meter.

Plaats 1: Mazyoonah (3)
Plaats 2: Djelano (2)
Plaats 3: Shappa DA (5)
Plaats 4: Pytha DA (4)

 

Race 2: 2009 Zoran Lobell / Jeroen Engwerda-prijs

Jessy Schermer (1) is van klassiek niveau en deed het niet slecht in de Duitse Merriederby, waar zij niet ver van de voorste paarden eindigde. In dit veld geven we haar de favorietenstatus. Mamaora Vrijthout (7) heeft zich al geplaatst voor de finale van de Belgische Derby. Zij had hier de vorige keer lang de kop maar moest in de laatste meters toegeven. Gezien de getoonde tijd kan zij echter onze favoriete partij bieden. Iznogood Darby (8) loopt steeds prima koersen in Wolvega waarbij hij niet altijd het meest gunstige koersverloop krijgt. Ondanks startnummer 8 kan hij een rol spelen in de aankomst. Icarus O (5) kan veel beter dan wat hij de laatste keer liet zien maar ook hij wordt weleens geklopt door het koersverloop. Gufo Greenwood (6) doet het uitstekend bij Kees Zijp en kan weer een prijs meepakken. Godfather (3) toonde de laatste keer vormverbetering maar sindsdien is hij bij Bryan Vader in training gekomen. We mogen hem niet onderschatten. Howie Star (10) pakte de laatste keer brutaal de kop maar ging even later van de benen, zij kan binnenkort eens verrassen met een hoge klassering.

Plaats 1: Jessy Schermer (1)
Plaats 2: Mamaora Vrijthout (7)
Plaats 3: Iznogood Darby (8)
Plaats 4: Icarus O (5)
Plaats 5: Gufo Greenwood (6)

 

Race 3: 1999 Nigel Stardust / Huib van den Heuvel-prijs

Als hij foutloos blijft lijkt Spectacular (8) in dit bescheiden veld niet te kloppen. Voor de plaatsen is het een meer open aangelegenheid. Indy R (7) deed het de laatste keer prima met een 3e plaats, en kan opnieuw meedoen voor het podium. Jolien Schermer (4) viel niet op in dezelfde koers maar kan sindsdien verbeterd zijn. Fedor du Chef (9) heeft zijn nette 2e plaats in Groningen nog niet kunnen bevestigen, hij blijft een riskant heerschap. Cybele Lorcoun (5) had de laatste keer weinig te kloppen voor de 5e plaats maar de tijd biedt perspectief om ook hier weer een prijs te bemachtigen. Ids Mass (10) kent Duindigt goed en kan zich eveneens plaatsen.

Plaats 1: Spectacular (8)
Plaats 2: Indy R (7)
Plaats 3: Jolien Schermer (4)
Plaats 4: Fedor du Chef (9)
Plaats 5: Cybele Lorcoun (5)

 

Race 4: H.H. Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Cup

Een mooie ren voor de dames met zes deelnemers maar evengoed een aan elkaar gewaagd gezelschap. Het is moeilijk om een favoriet te kiezen maar wij hebben een voorzichtige voorkeur voor Jaahez (4), die in topvorm is en hier minder kilo’s draagt dan in zijn laatste starts. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Afja’an (2), die in Zweden altijd bij de eerste drie eindigt en hier qua gewicht een stuk gunstiger staat. Hij loopt vaker over kortere afstanden maar zal de 2000 meter ook aan kunnen. Naishaan (5) had de afstand wellicht liever iets korter gezien maar kan meedoen voor de plaatsen, terwijl Tijaary (1) juist een voorkeur lijkt te hebben voor deze afstand maar met 66 kilo het topgewicht in deze ren is.

Plaats 1: Jaahez (4)
Plaats 2: Afja’an (2)
Plaats 3: Naishaan (5)
Plaats 4: Tijaary (1)

 

Race 5: H.H. Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup

Lightning Bolt (3) is de attractie van deze ren, de pupil van Karin van den Bos verdiende al ruim € 365.000 in zijn carrière. In handen van Tadhg O’Shea treft hij hier zijn favoriete afstand op een baan waar hij zijn laatste start wist te winnen (september 2018). Hij zal moeten uitkijken voor Jaldi Karo (2), die presteert over alle afstanden, en Messi (4), die hier in juli nog 3e werd en zijn laatste start in België wist te winnen. Ayman (1) won in zijn laatste vijf starts twee maal over kortere afstand maar mag zeker niet onderschat worden. No And No Al Maury (5) reist heel Europa door en neemt meestal een prijs mee naar huis, dat kan hier ook weer gebeuren.

Plaats 1: Lightning Bolt (3)
Plaats 2: Jaldi Karo (2)
Plaats 3: Messi (4)
Plaats 4: Ayman (1)
Plaats 5: No And No Al Maury (5)

 

Race 6: Merriederby J

Tien merries aan de start in de 2019 editie van de Merrie Derby. Onze voorkeur gaat uit naar Jungle Renka (8), die per start grote progressie laat zien en de Derby selectie overtuigend won. De langere afstand zou geen probleem moeten zijn voor de Brad de Veluwe dochter. Jazzrhythm Flevo (7) werd in de selectie totaal niet gevraagd en de 2e aankomende uit de Sweepstakes Merries (achter Jonah Vredebest) zal hier zonder achterijzers een ander gezicht laten zien. Jet Bianco (4) deed het in de selectie uitstekend met een 3e plaats vanuit de tweede startrij, ook zij lijkt de afstand makkelijk aan te kunnen. Jeanine GO (5) boekt de laatste weken veel vooruitgang en kan zeker meedoen voor een mooie klassering. Joan Hanover (6) is er altijd bij en doet mee voor de plaatsen, samen met Juliette (1), die in de selectie ongemerkt een zeer sterke prestatie leverde.

Plaats 1: Jungle Renka (8)
Plaats 2: Jazzrhythm Flevo (7)
Plaats 3: Jet Bianco (4)
Plaats 4: Jeanine GO (5)
Plaats 5: Joan Hanover (6)

 

Race 7: Open NL Kampioenschap Engelse Volbloeds “Derby”

Burning Rose (3) staat in dit veld boven de rest. De fraaie vosmerrie is in vorm en treft hier haar favoriete afstand. Jewel of the Sea (4) zal haar wellicht partij kunnen bieden, al loopt zij niet vaak over afstanden langer dan 1700 meter. Angel Cakes (2) boekte haar beste resultaat tot nu toe over deze afstand en krijgt de voorkeur boven Petit Norman (1), die nog weinig ervaring heeft.

Plaats 1: Burning Rose (3)
Plaats 2: Jewel of the Sea (4)
Plaats 3: Angel Cakes (2)
Plaats 4: Petit Norman (1)

 

Race 8: De Derby J

Jank Summerland (6) is voor ons de Derby favoriet van dit jaar. De Offshore Dream-zoon is in vier starts nog niet verslagen en de manier waarop hij de Derby selectie regeerde maakt hem hier het te kloppen paard. Jonah Vredebest (1) is de enige merrie in dit veld en zij maakt een goede kans op een podiumplaats, als Sweepstakes winnares is zij al bewezen over de langere afstand. John King Boko (4) heeft erg veel snelheid maar is nog onervaren. Als hij foutloos blijft kan hij er dicht bij zijn. Jack Hanover (2) is er altijd bij op dit niveau en treft hier een mooi startnummer. We zien hem meedoen voor de goed betaalde plaatsen. Jewel Star (7) ging in de selectie wellicht niet voluit en zal nu scherper zijn. Of hij onze favorieten kan verslaan is een vraagteken. Voor de plaatsen zijn er verder mogelijkheden voor Jo Black (5), die 3e werd in de Sweepstakes, Jo Jo Harley (8), die lucht genoeg heeft om op deze afstand een rol te spelen, en Jilt Flevo (10), die niet ongevaarlijk is als hij zijn debuutkoers weet te herhalen. Een prachtige Derby!

Plaats 1: Jank Summerland (6)
Plaats 2: Jonah Vredebest (1)
Plaats 3: John King Boko (4)
Plaats 4: Jack Hanover (2)
Plaats 5: Jewel Star (7)

 

Race 9: Business Club Duindigt Amateurkampioenschap / 1979 Sam Avon / Wim van Buytene-prijs

Freedom Fighter (5) lijkt per start enorm te verbeteren en zijn laatste prestatie, waar hij vanuit het tweede gelid een sterke 2e plaats behaalde, geeft ons aanleiding om hem hier vooraan in onze selectie te plaatsen. Graham Convital (1), die de vorige keer zijn meerdere moest erkennen in onze favoriet, zal belust zijn op revanche. Hindy Heikant (4) komt met superverrichtingen uit Wolvega en is in handen van de verse Europees Kampioene Amatrices een kandidaat voor het podium, waarbij zij ook zou kunnen winnen. Eagle Transs R (7) is weer in vorm gekomen en wordt hier gereden door zijn eigenaar en trainer. Hij zal zich kunnen plaatsen, net als Galante Olandese (3), die het niveau van haar Zweedse prestaties hier nog niet heeft laten zien. Van de overigen zou Dryade Boko (6) een plaats kunnen belopen als zij haar koers van 15 augustus weet te herhalen.

Plaats 1: Freedom Fighter (5)
Plaats 2: Graham Convital (1)
Plaats 3: Hindy Heikant (4)
Plaats 4: Eagle Transs R (7)
Plaats 5: Galante Olandese (3)

 

Race 10: 1989 Dante Buitenzorg / Peter Wortel-prijs

Als de baan van Duindigt geen probleem is voor Aragorn As (3) zou hij met dit mooie startnummer deze koers op zijn naam kunnen schrijven. De Ready Cash zoon deed het in Wolvega uitstekend tegen sterke tegenstanders. Hij zal dan moeten afrekenen met John Europoort (6), die de Derby laat schieten en hier voor het eerst gereden wordt door de kundige John de Leeuw, en Hotshot Heyday (10), die de laatste keer met een scherpe sprint de winst greep in een minder sterk veld dan dit en die nu voor het eerst in haar carrière vanuit het tweede gelid moet starten. I Am Happy (9) liet in zijn laatste twee starts eindelijk zien wat hij kan maar liep niet sinds half juni, het tweede gelid lijkt voor hem geen voordeel. Handsome Guy (7) doet het zeer verdienstelijk op de grasbanen en kan hier met een goed koersverloop meedoen voor de plaatsen. Jitske’s Wish (8) verkiest deze koers boven de Merriederby en loopt zonder achterijzers, zij zou voor een verrassing kunnen zorgen. Cherie Of Hearts (13) kan een kleine plaats belopen en krijgt onze voorkeur boven Helios Kingly (2), die weliswaar zonder ijzers loopt maar die bijna een jaar niet gestart is.

Plaats 1: Aragorn As (3)
Plaats 2: John Europoort (6)
Plaats 3: Hotshot Heyday (10)
Plaats 4: I Am Happy (9)
Plaats 5: Handsome Guy (7)

 

Race 11: 1969 Henri Buitenzorg / Jan Wagenaar-prijs

In de slotdraverij van deze Derby meeting 2019 treffen we een interessant veld met 8 starters, waarin onze voorkeur uitgaat naar Easy Going BR (8), die niet de gemakkelijkste is maar die de vorige keer liet zien waartoe hij op een goede dag in staat is. In handen van zijn trainer zien we hem hier op herhaling gaan. Hij moet zich dan wel weten te ontdoen van Highlander (3), die nu twee koersen na rust in de benen heeft en hier zonder achterijzers aan de start verschijnt en bovendien een ideaal startnummer heeft. Ook de op Duindigt debuterende Hollywood Star (7) kan meedoen voor een podiumplaats, zij is er op Wolvega altijd bij. Fleetwood Max (6) komt niet met indrukwekkende verrichtingen uit Duitsland maar de baan van Duindigt ligt hem bijzonder goed, hij wist hier al meermaals te winnen. French Kiss (5), die weer in vorm is gekomen, en Hoot Mon Amour (1), die op pad gaat met Frank Crebas, kunnen bij een goed koersverloop een plaatsgeld bemachtigen. Norah As (4) kan snel vertrekken maar treft het hier niet gemakkelijk.

Plaats 1: Easy Going BR (8)
Plaats 2: Highlander (3)
Plaats 3: Hollywood Star (7)
Plaats 4: Fleetwood Max (6)
Plaats 5: French Kiss (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.