Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 8 september

Duindigt – zondag 8 september 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Emil / Siem Hartman-prijs

Na zijn overtuigende zege op Derby dag lijkt Spectacular (9) ook voor deze tegenstanders een maatje te groot en wij zien in hem een vaste winnaar. Voor de plaatsen komen meerdere paarden in aanmerking. Johnny B Goode (5) liep na een goede debuutkoers in de Derby’s en keert hier terug op een lager niveau, hij doet mee voor het podium, samen met Jannie van Tim (1), die een opmerkelijk snelle kwalificatie op deze baan liep, en Zefa Bokma (8), die hier onlangs won in een weinig aansprekende tijd en die bovendien niet het mooiste startnummer heeft. Achter deze paarden kan Ids Mass (7), die zich plaatste achter onze favoriet, opnieuw een plaatsgeld binnenhalen. Jianni Bianco (6) is trouw en zij kan een prijsje mee naar huis nemen mochten de favorieten een steek laten vallen.

Plaats 1: Spectacular (9)
Plaats 2: Johnny B Goode (5)
Plaats 3: Jannie van Tim (1)
Plaats 4: Zefa Bokma (8)
Plaats 5: Ids Mass (7)

 

Race 2: Tequila’s Reef – Martin Watlow-prijs

In haar huidige vorm en met Tadhg O’Shea aan boord kan Perfect Gorl (2) hier een derde zege aan haar palmares toevoegen, als zij wederom voor weet te blijven op Roi du Soleil (3), die het hier op 15 augustus gelijk prima deed. Shining Rules (5) deed het hier aan het begin van de zomer netjes met twee klasseringen en zou weer een prijs kunnen pakken. Hardy Black (4) ziet liever een iets kortere afstand maar wellicht kan de steun van de Franse topjockey Jerome Cabre hem hier aan een plaatsgeld helpen. Mare (7) gaat graag van kop af  en draagt een aanzienlijk gunstiger gewicht dan in haar laatste starts.

Plaats 1: Perfect Gorl (2)
Plaats 2: Roi du Soleil (3)
Plaats 3: Shining Rules (5)
Plaats 4: Hardy Black (4)
Plaats 5: Mare (7)

 

Race 3: Duncan Crown / Ton de Groot-prijs

Jilt Flevo (5) was sterk 5e in de Derby en zou op papier geen moeite moeten hebben met de opponenten in deze koers. Voor de plaatsen zien we Jaya Energy (2), die een fraaie debuutzege behaalde waarbij zij binnendoor bijna nog verrast werd, en Jazzy Mad Money (1), die terugkeert uit het Derby circuit en er in dit veld weer dicht bij moet kunnen zijn. Happy Charisma (7) boekte twee overtuigende zeges in Emmeloord en kan hier bevestigen op een harde baan. Ida Swagerman (4) komt in beeld voor de plaatsen, de laatste keer liep zij een uitstekende tijd. Cedia du Chef (6) behaalde enkele 4e plaatsen in constante tijden en kan ook hier weer een prijs meepakken.

Plaats 1: Jilt Flevo (5)
Plaats 2: Jaya Energy (2)
Plaats 3: Jazzy Mad Money (1)
Plaats 4: Happy Charisma (7)
Plaats 5: Ida Swagerman (4)

 

Race 4: Al Khalediah Stud Cup

Met drie debutanten is dit een vrij onvoorspelbare aangelegenheid, maar wij kiezen voor de ervaring van Al Fahl DA (1), die in juli Suman DA al eens bijna versloeg over een soortgelijke afstand. Shappa DA (6) heeft ervaring en was al tweemaal op het podium te vinden, dit kan vandaag ook weer lukken. Danah (3) debuteert maar is de halfzus van Lightning Bolt, zij kan gelijk in de kijker lopen. Royal Blue Lady (5) is afkomstig uit dezelfde stal en staat er gunstig in qua gewicht.

Plaats 1: Al Fahl DA (1)
Plaats 2: Shappa DA (6)
Plaats 3: Danah (3)
Plaats 4: Royal Blue Lady (5)

 

Race 5: Eventide / Jan van Dooyeweerd-prijs

Hidde Greenwood (9) was even weg maar de prestaties voor zijn korte rust zijn dermate goed dat we hem hier de favorietenrol geven. Hij zal op moeten passen voor het messcherpe eindschot van Heine Attack (8), die hier onlangs won in een snelle tijd. Icarus O (3) lijkt even minder in vorm na een perfect voorseizoen maar een plaatsgeld moet er hier toch inzitten. Iyan Stardust (2) is zijn minder periode ook te boven en bekroonde dit met een fraaie zege op het gras in Emmeloord. Ismael F Boko (5) is er altijd bij en kan weer een plaatsgeld binnenhalen, terwijl we ook Haley Vredebest (7) in de gaten moeten houden, de wisselvallige merrie loopt hier rondom zonder ijzers.

Plaats 1: Hidde Greenwood (9)
Plaats 2: Heine Attack (8)
Plaats 3: Icarus O (3)
Plaats 4: Iyan Stardust (2)
Plaats 5: Ismael F Boko (5)Race 6: Duindigts Future Tweejarigen Stakes

Veel kwaliteit in deze 2-jarigen Stakes, waarin het kiezen van een favoriet lastig is. 7 van de 11 deelnemers kwalificeerden in een tijd onder de 1’18 en dat is uitzonderlijk. Heel voorzichtig plaatsen wij Keytowin Starro (9) aan het hoofd van onze selectie, de hengst liep een snelle test op deze baan maar moet wel vanuit het tweede gelid vertrekken. Dat laatste geldt ook voor Kate Baldwin (11), die op de snelle baan in Wolvega iets rapper was dan onze favoriet. Korona Pharma (10) mag ook voorin verwacht worden, zij komt uit de stal van Paul Hagoort. In het eerste gelid zou Keytothehill (6) een rol kunnen spelen, hij was in zijn eerste test foutief maar liet daarna zien over veel talent te beschikken. Ka Ching Bros (5) en Kesper (1) kunnen meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Keytowin Starro (9)
Plaats 2: Kate Baldwin (11)
Plaats 3: Korona Pharma (10)
Plaats 4: Keytothehill (6)
Plaats 5: Ka Ching Bros (5)Race 7: Zingana du Bois / Rob van Toor-prijs

Jyvonn Vryenesse (1) is op basis van haar test de grote favoriete in deze koers, de concurrentie was nog lang niet zo snel. Indy R (7) werd driemaal 3e en kan hier wellicht een stapje verder komen door 2e te worden. Zij zal dan voor moeten blijven op Floresta Succes (5), die een prima debuutkoers liep op deze baan, en Give You All Of Me (3), die nog sterker moet worden en ook nog wel eens een foutje maakt. Helios Kingly (8) wint snel aan conditie na bijna een jaar afwezigheid en verdient weer eens een plaatsgeld. Jolien Schermer (2) is nog erg groen maar kan ten opzichte van de vorige keren verbeterd zijn.

Plaats 1: Jyvonn Vryenesse (1)
Plaats 2: Indy R (7)
Plaats 3: Floresta Succes (5)
Plaats 4: Give You All Of Me (3)
Plaats 5: Helios Kingly (8)Race 8: The President Of The UAE Cup Groupe III

Lightning Bolt (1) bevestigde op Derby Dag zijn klasse door zeer overtuigend te winnen. Hij gaat hier normaal gesproken deze goed gedoteerde Groupe III ren winnen. Voor de plaatsen zien we Kair Al Cham (5), die gesteund wordt door Jerome Cabre, Suman DA (4), die op Duindigt terugkeert na een goed resultaat in Belgie, en Pharitz Fahr (3), die met goede verrichtingen uit Engeland komt. Al Azeeza (6) won tweemaal over kortere afstanden en kan een plaats bemachtigen, evenals bodemgewicht Flying High (7).

Plaats 1: Lightning Bolt (1)
Plaats 2: Kair Al Cham (5)
Plaats 3: Suman DA (4)
Plaats 4: Pharitz Fahr (3)
Plaats 5: Al Azeeza (6)Race 9: Ere Escorte des Konings-prijs

Romanesque (9) start met een winsom van ruim 450.000 euro in een koers voor de klasse tot 40.000 euro en profiteert dus optimaal van de uitschrijving ten gunste van paarden die in hun laatste 5 starts niet gewonnen hebben. Bij een normaal koersverloop mag hem de zege hier niet ontgaan. Easy Going BR (1) is in topvorm en lijkt de laatste tijd een stuk vaster te zijn geworden, hij zal weer voorin kunnen eindigen, samen met zijn eeuwige rivaal Graham Convital (2), die tweede werd in een supertijd achter Hindy Heikant. Jackpot Vrijthout (7) loopt snelle tijden in België en kan hier voor een verrassing zorgen voor de plaatsen. Freedom Fighter (4) kon de vorige keer bij een zeer hoog tempo geen rol spelen, hij draafde matig en sprong in de laatste bocht weg. We gaan ervan uit dat hij nu weer in orde is, de koers ervoor was hij namelijk uitstekend. Femke Schermer (6) verraste juist in die koers met een sterke 3e plaats en op die prestatie af kan zij zich hier weer plaatsen.

Plaats 1: Romaesque (9)
Plaats 2: Easy Going BR (1)
Plaats 3: Graham Convital (2)
Plaats 4: Jackpot Vrijthout (7)
Plaats 5: Freedom Fighter (4)Race 10: Derby Revanche / Duindigts Driejarigen Stakes

Jank Summerland (3) leek op weg naar de Derbywinst toen hij 200 meter voor de streep van de benen ging. Hij kan met recht aanspraak maken op een Derby revanche. Andromeda Font (2) presteert overal in Europa goed en is momenteel in topvorm, met dit mooie startnummer en zonder achterijzers kan zij er dicht bij zijn. Jazzrhythm Flevo (5) voldeed aan de verwachtingen in de Merrie Derby en kan zich in dit veld plaatsen, net als Jo Jo Harley (6), die de verrassing van de Derby was en hier deze topprestatie kan bevestigen. Jack Hanover (9) kan weer met een plaatsgeld naar huis keren, evenals Jewel Star (8), die in de Derby aardig tegenviel. Jesse Schermer (7) is, nu hij zonder ijzers loopt, ook niet kansloos voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Jank Summerland (3)
Plaats 2: Andromeda Font (2)
Plaats 3: Jazzrhythm Flevo (5)
Plaats 4: Jo Jo Harley (6)
Plaats 5: Jack Hanover (9)Race 11: Tot ziens op zondag 13 oktober-prijs

Golden Avenue (11) is weer bezig aan een superseizoen op het Duindigt gras en heeft hier opnieuw een eerste kans, al moet hij daarvoor wel afrekenen met Flits Harley (7), die op een goede dag tot veel in staat is en met John de Leeuw niet onderschat mag worden. Gabor Rais (3) is dit jaar helemaal tot bloei gekomen op het gras en bevestigde zijn vorm met een 5e plaats in snelle tijd op de harde baan. Met zijn startpositie in het eerste band kan hij ver komen. Geert V (4) lijkt even minder in vorm dan eerder dit jaar maar een plaatsgeld ligt binnen zijn bereik. Eva Hallinck (5) lijkt juist een mindere periode overwonnen te hebben getuige haar 2e plaats in Emmeloord achter een heel goed graspaard. Van de overigen is Ferran Convital (8) de dark horse, als hij op deze bodem uit de voeten kan zou hij voor een verrassing kunnen zorgen.

Plaats 1: Golden Avenue (11)
Plaats 2: Flits Harley (7)
Plaats 3: Gabor Rais (3)
Plaats 4: Geert V (4)
Plaats 5: Eva Hallinck (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.