Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 13 oktober

Duindigt  – zondag 13 oktober 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Wathba Stallions Cup

Een klein veld met op het oog een paard dat er bovenuit steekt want Mawarid (2) presteert uitstekend in Engeland en moet deze klus kunnen klaren. Voor de plaatsen kan het gaan tussen Viho DA (3) en Al Fahl DA (1), waarbij laatstgenoemde meer baat lijkt te hebben bij een wat langere afstand. Pericles (5) komt hierna.

Plaats 1: Mawarid (2)
Plaats 2: Viho DA (3)
Plaats 3: Al Fahl DA (1)
Plaats 4: Pericles (5)

 

Race 2: Newport-prijs

Jess Vryenesse (8) is nog ongeslagen en zonder ijzers is zij onze favoriet, ondanks het startnummer aan de buitenzijde achter de auto. Ivar Charisma (2) liet op 8 september eindelijk zijn ware gezicht zien en won in een snelle tijd, hij kan hier weer voorin meedoen als hij niet in zijn oude fout vervalt. Jari L Petnic (6) deed het prima in Alkmaar en heeft de snelheid om een podiumplaats te scoren. Zefa Bokma (7) deed in drie starts nog niets verkeerd en hoort op de tickets thuis nu zij zonder ijzers loopt. Indy R (4) zal weer een prijs kunnen meepakken, net als Illimani Montana (1), die twee goede 2e plaatsen behaalde maar die terugkomt van rust.

Plaats 1: Jess Vryenesse (8)
Plaats 2: Ivar Charisma (2)
Plaats 3: Jari L Petnic (6)
Plaats 4: Zefa Bokma (7)
Plaats 5: Indy R (4)

 

Race 3: Henk van der Kraats-prijs

Iznogood Darby (6) kent een uitstekend seizoen en was ook op Alkmaar duidelijk de beste. Als hij goed wegkomt met de bandenstart is hij onze winnaar. Gufo Greenwood (4) is een erg fijn paard voor Kees Zijp en zonder ijzers zien we hem weer op het podium eindigen, in Alkmaar bleef hij ondanks het dodenspoor vechten tot op de streep en werd nog bijna tweede. Haley Vredebest (8) is wisselvallig maar op een goede dag kan zij deze tegenstanders makkelijk aan. Loverboy Vrijthout (1) heeft een gunstige startpositie en op basis van zijn snelle prestatie van 13 september in Wolvega mogen we hem niet onderschatten. Ids Baldwin (3) kan bij een passend koersverloop gevaarlijk zijn met zijn eindsprint. Habanos Bianco (5) lijkt zijn leven te beteren en doet mee voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Iznogood Darby (6)
Plaats 2: Gufo Greenwood (4)
Plaats 3: Haley Vredebest (8)
Plaats 4: Loverboy Vrijthout (1)
Plaats 5: Ids Baldwin (3)

 

Race 4: Waldgeist-prijs

Shining Rules (2) klopte op 8 september Perfect Gorl (1) met een gewichtsvoordeel van 7 kilo en nu dit verschil is teruggebracht tot 2 kilo zien wij laatstgenoemde een revanche nemen. Wasseem (3) heeft een goed jaar maar staat er qua gewicht vandaag ongunstig in, daarom geven wij de voorkeur aan Corcreggan Maestro (4), die in zijn laatste start liet zien de weg omhoog te hebben gevonden, hij heeft wel een korte rust gehad. Bird on the Branch (8) eindigde in juni al eens op 1 ¾ lengte van Wasseem en heeft op basis daarvan kans op een plaatsgeld.

Plaats 1: Perfect Gorl (1)
Plaats 2: Shining Rules (2)
Plaats 3: Corcreggan Maestro (4)
Plaats 4: Wasseem (3)
Plaats 5: Bird on the Branch (8)

 

Race 5: Merwestaal-prijs

Bizar Zandbergen (3) won driemaal uit vijf starts op het Duindigt gras en wellicht kan hij opnieuw in de laatste meters de zege afsnoepen van koploper Golden Avenue (1), die in Wolvega zijn topvorm bewees met een scherpe recordverbetering. Gideon of Egypt (2) is wisselvallig maar op een goede dag kan hij verrassen, Tom Kooyman zou zomaar eens met hem kunnen stunten. Ursy Flying (7) verdient een aanbeveling op basis van zijn sterke 4e plaats in Emmeloord. Co Swagerman (5) en Sirol Axe (6) hebben zicht op een plaatsgeld.

Plaats 1: Bizar Zandbergen (3)
Plaats 2: Golden Avenue (1)
Plaats 3: Gideon of Egypt (2)
Plaats 4: Ursy Flying (7)
Plaats 5: Co Swagerman (5)

 

Race 6: Rajmarg-prijs

De beginnersklasse waarin ons oog valt op Barateau (2), die een snelle kwalificatie neerzette en hier gelijk zijn palmares kan openen. Forever BR (3) testte in Frankrijk in 1'18''0 over 2000 meter bandenstart, hij was even weg maar mag niet onderschat worden. Jannie van Tim (1) liet al snelheid zien op deze baan maar in Alkmaar ging zij van de benen. Hier verwachten wij een herstel. Jarrot River (5) is mooi gefokt en zal ongetwijfeld sneller kunnen dan de kwalificatietijd. Django des Creuses (6) is geen vroeg paard maar hij liep hier al een redelijk snelle tijd en daarom kan hij een plaatsgeld behalen. Glamour Girl (7) wordt trouwer, op 8 september verloor zij alles aan de start maar op afstand kon zij het veld redelijk volgen in een koers die 1'17 ging.

Plaats 1: Barateau (2)
Plaats 2: Forever BR (3)
Plaats 3: Jannie van Tim (1)
Plaats 4: Jarrot River (5)
Plaats 5: Django des Creuses (6)

 

Race 7: 27 oktober Seizoenssluiting-prijs

Een mooi veld over de grasbaan. Wij nemen een gok door te kiezen voor Espion (4), die op 28 augustus hier sterk won ondanks een grote fout. Zonder fouten moet hij een veld als dit de baas kunnen zijn. Mocht hij falen dan is Gabor Rais (6) een kandidaat voor de zege, hij kent een topjaar en presteert altijd en overal. Grizzly Greenwood (2) is een echt graspaard en hij staat er in het eerste startvak mooi in. Iris de l'Iton (7) is weer komende en komt uit een stal die paarden perfect kan voorbereiden op graskoersen. El Salsa (9) heeft soms haar uitschieters en kan gevaarlijk zijn. Lannoo EV (3) lijkt minder in vorm dan eerder dit jaar en een plaatsgeld lijkt het maximaal haalbare.

Plaats 1: Espion (4)
Plaats 2: Gabor Ras (6)
Plaats 3: Grizzly Greenwood (2)
Plaats 4: Iris de l'Iton (7)
Plaats 5: El Salsa (9)

 

Race 8: Business Club Duindigt KWARTET

Kia Ora (5) heeft even rust gehad en wij verwachten dat zij vandaag haar ware gezicht kan laten zien, haar trainer is positief gestemd. Happy Charisma (10) is in een prima vorm en ondanks de startpositie in het tweede gelid zien we de Quick Wood-dochter opnieuw ver komen. Gloria Petnic (1) is wat grillig maar zij bewees in Alkmaar dat zij dicht bij haar topvorm is. Giddy Kingly (7) kan bij een passend koersverloop haar twee zeges uit Groningen bevestigen. I Am Zandbergen (13) liep nog maar twee keer dit jaar maar is op basis van zijn talent van vorig jaar niet ongevaarlijk. Cedia du Chef (6) liep hier al 1'17 en daarmee een kandidaat voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Kia Ora (5)
Plaats 2: Happy Charisma (10)
Plaats 3: Gloria Petnic (1)
Plaats 4: Giddy Kingly (7)
Plaats 5: I Am Zandbergen (13)

 

Race 9: Ome Co Dalm-prijs

Een prachtige afsluiter. Massai (8) maakte op Vincennes een startfout, sloot desondanks in een koers met hoog tempo weer gemakkelijk aan waarna hij de koers werd uitgereden. Hij lijkt beter dan ooit en kan hier de winst behalen. Hindy Heikant (7) wervelde hier op 25 augustus naar de winst in 1'13''8 over 2000 meter, zij is een geduchte tegenstander voor onze favoriet. Graham Convital (6) is naast Duindigt nu ook op Wolvega succesvol, hij is het hele jaar al in vorm en zal er weer dicht bij zijn. Un Nuovo Bigi (3) maakte onlangs een rentree na korte rust en een trainerswissel, de koers zal hem goed gedaan hebben. Easy Going BR (1), die niet de gemakkelijkste is maar wel in topvorm is, en Highspeed Aresy (5), die er altijd bij is, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Massai (8)
Plaats 2: Hindy Heikant (7)
Plaats 3: Graham Convital (6)
Plaats 4: Un Nuovo Bigi (3)
Plaats 5: Easy Going BR (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.