Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Duindigt - 27 oktober

Duindigt – zondag 27 oktober 2019 - Start 13.00 uur

Race 1: Versland Selection-prijs

De meeting begint met een ren over 1300 meter. De in topvorm stekende sprinter Stark Danon (1) draagt hier het hoogste gewicht maar dit mag geen probleem vormen om hier de zege binnen te halen. Hardy Black (3) is een specialist op deze afstand en na zijn goede prestatie begin september over 1800 meter zien we hem hier opnieuw op het podium eindigen. Yeah Cool (2) loopt doorgaans over langere afstanden maar is op basis van zijn vorm ook een kandidaat voor een hoge klassering. Perfect Gorl (5) is er altijd bij maar heeft geen belang bij een te zware ondergrond. Zammy (7) draagt een mooi gewicht en werd al eens tweede over deze afstand, hij is onze keuze van de rest.

Plaats 1: Stark Danon (1)
Plaats 2: Hardy Black (3)
Plaats 3: Yeah Cool (2)
Plaats 4: Perfect Gorl (5)
Plaats 5: Zammy (7)

 

Race 2: Jan Knijnenburg Transport BV-prijs

Jarrot River (7) liep een prima debuutkoers achter de goede Barateau en hij kan hier zijn eerste zege behalen. Jolien Schermer (9) was in Alkmaar foutief nadat zij op de grotere banen juist haar vorm had gevonden, we rekenen hier op herstel. Gasa Vasterbo (3) komt uit een stal die we altijd aanbevelen met onervaren paarden want de voorbereiding is vaak perfect. Fedor du Chef (8) verdient een aanbeveling op basis van zijn 4e plaats eind augustus in 1'18''0. Jewel My Pride (1) kwalificeerde netjes in Wolvega en doet mee voor de plaatsen. Esperanzo Dipo (6) werd de laatste keer keurig 4e en kan verder verbeterd zijn.

Plaats 1: Jarrot River (7)
Plaats 2: Jolien Schermer (9)
Plaats 3: Gasa Vasterbo (3)
Plaats 4: Fedor du Chef (8)
Plaats 5: Jewel My Pride (1)

 

Race 3: Hemelraad & Keijzer Verzekeringen-prijs

Jyvonn Vryenesse (6) is nog ongeslagen maar zij treft nu sterkere en meer ervaren tegenstanders. Toch krijgt zij onze voorkeur, maar zij moet oppassen voor Ipson Boko (8), die in Groningen heer en meester was in een sterk veld en die hier ook zomaar opnieuw kan winnen. Ivar Charisma (1) liet zien dat zijn snelle zege van begin september geen uitschieter was en hij doet weer mee voor een podiumplaats. Helios Kingly (5) viel in Groningen niet helemaal mee maar zonder ijzers is hij een kandidaat voor de plaatsen, net als Ida Swagerman (7), die er altijd bij is. Zefa Bokma (3) is onze keus van de overige deelnemers.

Plaats 1: Jyvonn Vryenesse (6)
Plaats 2: Ipson Boko (8)
Plaats 3: Ivar Charisma (1)
Plaats 4: Helios Kingly (5)
Plaats 5: Ida Swagerman (7)

 

Race 4: Leo Schalkoort Deense Karren-prijs

Danileo (1) kon goed meekomen op een hoger niveau in Frankrijk en terug in ons land kan de tonwinnaar de draad van de overwinningen weer oppakken. Bird On The Branch (2) bleek na rust op een zware baan sterk verbeterd door verrassend te winnen en zij kan deze prestatie vandaag bevestigen. Angel Cakes (8) draagt zo'n 10 kilo minder dan de favorieten en dat kan op deze bodem een groot voordeel zijn, de merrie van John Smith is in uitstekende vorm. Shining Rules (4) en Russian Ranger (3) hebben kans op een plaatsgeld.

Plaats 1: Danileo (1)
Plaats 2: Bird On The Branch (2)
Plaats 3: Angel Cakes (8)
Plaats 4: Shining Rules (4)
Plaats 5: Russian Ranger (3)

 

Race 5: Blue Personeelsdiensten-prijs

De manier waarop Hunter Montana (4) met deze rijdster won op Alkmaar was dermate indrukwekkend dat wij hem hier als favoriet durven te noemen. Hij zal moeten afrekenen met de oertrouwe Graham Convital (5), die er altijd bij is en die kan lezen en schrijven met Erik van den Bergh. Un Nuovo Bigi (2) laat een snel stijgende vormcurve zien en met deze rijdster zal hij een voorname rol kunnen spelen. Highspeed Aresy (3) wordt nogal eens onderschat maar zij is bij een normaal koersverloop zeker weer voorin de uitslag te vinden. Femke Schermer (8) had in Groningen genoeg aan de 2300 meter maar daarvoor liep zij op Duindigt enkele sterke koersen over de afstand van vandaag, een plaats is weer mogelijk. Easy Going BR (1) is niet makkelijk maar qua snelheid mogen we hem niet onderschatten.

Plaats 1: Hunter Montana (4)
Plaats 2: Graham Convital (5)
Plaats 3: Un Nuovo Bigi (2)
Plaats 4: Highspeed Aresy (3)
Plaats 5: Femke Schermer (8)

 

Race 6: Meerman Kubota KWARTET

Een prachtige kwartetdraverij met maar liefst 13 deelnemers. Op basis van zijn imponerende winst begin september in 1'14''5 over 2000 meter op deze baan lijkt Alex HP (5) hier het bankpaard van de koers. Hierachter zijn er goede kansen voor Iznogood Darby (2), die eindelijk weer eens een mooie startpositie heeft, en Hulk Vryenesse (11), die nog steeds in topvorm is maar die weg moet zien te komen met zijn startplaats in het tweede gelid. Iris de l'Iton (8) won begin dit jaar 6 koersen en in zijn laatste starts laat hij zien die vorm weer te benaderen, hij kan een voorname rol spelen. Haley Vredebest (4) wordt regelmatiger in haar prestaties en hoort op alle kwartet-tickets thuis. Fleetwood Max (12) loopt altijd goed op Duindigt en ook hem moeten we zeker meenemen op de tickets, al lijkt winnen hier een zware opgave. Hetzelfde geldt voor Derbywinnaar Ideaal (13), die na korte rust in Wolvega weer een aardige vormstijging liet zien.

Plaats 1: Alex HP (5)
Plaats 2: Iznogood Darby (2)
Plaats 3: Hulk Vryenesse (11)
Plaats 4: Iris de l'Iton (8)
Plaats 5: Haley Vredebest (4)

 

Race 7: Duindigts Tweejarigen Stakes

Tweejarigen koersen zijn altijd lastig, het is opvallend hoeveel jonge paarden al zeer snelle records achter hun naam hebben staan. Korona Pharma (1) kent deze baan en werd hier begin september uitstekend 2e achter een erg goed paard. We zien haar vandaag meedoen voor de winst. De buit is echter nog niet binnen tegenover Beauty Wind (6), die nog niet langzamer liep dan 1'16''6 en die hier vooral in haar test een grote indruk maakte, en Kattuso Boko (7), die zijn koersdebuut maakt na twee zeer geslaagde kwalificaties. Konark F Boko (8) stuitte bij zijn debuut gelijk op enkele jaargangstoppers en de behaalde 2e plaats biedt hier perspectief op een hoge klassering. Kimberley's Wish (2) eindigde in die koers dicht bij hem en zij kan hier meedoen voor een mooie klassering, terwijl ook Kytana (4) niet onderschat mag worden op basis van haar snelle debuutkoers in Wolvega.

Plaats 1: Korona Pharma (1)
Plaats 2: Beauty Wind (6)
Plaats 3: Kattuso Boko (7)
Plaats 4: Konark F Boko (8)
Plaats 5: Kimberley's Wish (2)

 

Race 8: Kees Verkerk Trofee

Een prachtig stayersnummer als eerbetoon aan een paard dat jarenlang een publiekslieveling is geweest. Durk M Boko (4) staat hier perfect ingeschreven en alle seinen staan op groen voor een nieuwe titel aan zijn al indrukwekkende palmares. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor de heroptredende Goofy Greenwood (7), wiens trainer erg tevreden was over de laatste voorbereiding op deze koers en die voor de komende winter ambities richting Vincennes heeft. Achter deze topfavorieten kan de strijd om de 3e plaats gaan tussen Hillary Queen (5), die zeker niet onderschat mag worden en bij een goed koersverloop erg ver kan komen, en Grift Jr (2), die zonder ijzers loopt en een mooie startpositie heeft in het eerste band. Van de overigen zou Eadshot Josselyn (6) mee kunnen doen voor de plaatsen, hij is beter in vorm dan zijn verrichtingen doen vermoeden.

Plaats 1: Durk M Boko (4)
Plaats 2: Goofy Greenwood (7)
Plaats 3: Hillary Queen (5)
Plaats 4: Grift Jr (2)
Plaats 5: Eadshot Josselyn (6)

 

Race 9: Boutkan & Partners-prijs

De eerste van twee graskoersen. Golden Avenue (3) kan hier de titel Duindigts Paradepaard 2019 binnenhalen en gezien zijn vorm van dit moment zou dat geen probleem mogen zijn. Hij moet echter oppassen voor Bizar Zandbergen (5), die hem al eerder op de streep de overwinning afsnoepte en die er altijd bij is, en Fakir Oldeson (7),  die het hele jaar al in uitstekende vorm is en die het Duindigt gras erg goed kent. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Gideon of Egypt (4), die laatst sterk 3e werd achter onze twee favorieten, en Flits Harley (1), die van alle markten thuis is en als enige in het eerste startvak mag beginnen. Girondine (6) won hier eerder dit jaar op gras en mag zeker niet onderschat worden.

Plaats 1: Golden Avenue (3)
Plaats 2: Bizar Zandbergen (5)
Plaats 3: Fakir Oldeson (7)
Plaats 4: Gideon of Egypt (4)
Plaats 5: Flits Harley (1)

 

Race 10: Heijdra Services-prijs

Happy Charisma (4) treft nu het eerste gelid en daarmee vergroot zij haar kansen op winst in deze koers. De merrie is in topvorm en verdient weer eens een zege. Icarus O (9) was even weg na vormverlies na een uitstekende voorjaarscampagne op deze baan en ondanks dit startnummer kan hij weer ouderwets vlammen. Gufo Greenwood (10) is er altijd bij en doet ook nu weer mee voor een van de plaatsen. I Am Zandbergen (5) liep de laatste keer niet slecht vanuit het tweede gelid en staat er nu veel mooier in, de koers zal hem goed gedaan hebben. Giddy Kingly (6) werd in Groningen verrassend verslagen maar de vorm is prima en zij zal er weer bij kunnen zijn. Gloria Petnic (1) heeft zo haar uitschieters.

Plaats 1: Happy Charisma (4)
Plaats 2: Icarus O (9)
Plaats 3: Gufo Greenwood (10)
Plaats 4: I Am Zandbergen (5)
Plaats 5: Giddy Kingly (6)

 

Race 11: Omega Den Haag / Regionaal Sorteercentrum West-prijs

Het Duindigt seizoen 2019 wordt besloten met een draverij over het gras, waarin geen uitgesproken winnaar te vinden is. Wij kiezen voor Gabor Rais (9), die een uitstekend seizoen kent en hier op deze ondergrond al zeer goed presteerde. Hij mag tegenstand verwachten van Habanos Bianco (4), die in vorm is en goed overweg kan op gras, en Jan Hazelaar (5), die in Eenrum erg sterk 2e werd in de koers voor de hoofdklasse en op basis daarvan een grote rol kan gaan spelen. Fip Junior (3) verraste in Groningen en hij zou de goede lijn kunnen voortzetten. Geert V (7) kende een lang succesvol seizoen maar lijkt aan vakantie toe, hij kan hier evengoed weer een plaats meepakken. De Belgische gast Delit Mineur (8) is een interessante maar moeilijk in te schatten deelnemer.

Plaats 1: Gabor Rais (9)
Plaats 2: Habanos Bianco (4)
Plaats 3: Jan Hazelaar (5)
Plaats 4: Fip Junior (3)
Plaats 5: Geert V (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.