Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dundalk - 18 januari

Dundalk - vrijdag 18 januari 2019 - starttijd: 18:00

Race 1 Racing TV Maiden - starttijd 18.00

In de eerste race van vandaag gaat de voorkeur uit naar Black Noah (3), die een maand geleden als tweede over de lijn kwam met 1¾ achterstand op de nummer één, wat zich ook op deze baan afspeelde. De afstand is ook niet nieuw voor hem en zal hier geen problemen van ondervinden. Datzelfde geldt niet voor With A Start (8). Voor deze 4 jarige ruin is de afstand wel nieuw en een stap omhoog. In augustus werd hij vierde, achter een paard met een rating van inmiddels 88. Machiavelli (4) is in zijn 8 starts, 3 keer geplaatst. Daaronder vallen zijn beide laatste races in juni. De afstand heeft hij al eerder netjes uitgelopen en qua tegenstand valt dit mee in vergelijking met zijn laatste race. Bright Eyed (10) is één van de weinige merries in dit veld. Haar meest recente race is van kort geleden, namelijk op 4 januari 2019. Hier wist zij als tweede te finishen met 2½ afstand tot de eerste. Ook zij gaat in afstand iets omhoog maar dat zou ze makkelijk aan moeten kunnen.

Plaats 1: Black Noah (3)
Plaats 2: With A Start (8)
Plaats 3: Machiavelli (4)
Plaats 4: Bright Eyed (10)

 

Race 2 Quinnbet Handicap - starttijd 18.30

Ragtime Red (6) zal in een veld als dit niet veel problemen tegen hoeven komen. Zijn laatste races zat hij altijd dicht in de buurt van de winnaar. De 4 jarige ruin kwam een aantal geleden ook zelf al als eerste over de streep. In deze race werd Every Breath (17) vierde. Marmalade N Toast (10) liep zijn laatste race in december en hoewel hij een goede start maakte, raakte hij steeds verder achter waarbij hij uiteindelijk op bijna 50 lengtes achter de winnaar binnen kwam. De races ervoor liep hij naar respectievelijke tweede en vierde plaats waardoor zijn laatste race nogal ongelukkig lijkt. Duke Of Waspington (2) liep in zijn laatste race naar een eerste plek tijdens een spannende eindfase, met de nummer twee op maar een hoofdlengte verschil.

Plaats 1: Ragtime Red (6)
Plaats 2: Marmalade N Toast (10)
Plaats 3: Duke Of Waspington (2)
Plaats 4: Every Breath (17)

 

Race 3 Quinnbet Handicap - starttijd  19.00

Het paard waar de stem in deze race naar uit gaat is Ciao (4), de 4 jarige merrie wist twee weken geleden te winnen met 2½ lengte voor op de nummer twee. Haar twee races wist ze beide als derde te eindigen op minder dan 2 lengtes afstand. Daarnaast is Dundalk de baan waar zij het meest heeft gelopen en de beste resultaten heeft behaald. Polly Glide (3) heeft zich voor het laatst laten zien eind november 2018. Hier behaalde ze een vijfde plaats maar had te maken met een sterke winnaar. Haar race daarvoor werd zij vierde op ongeveer 1½ lengte. Voor Sharjah (10) is deze baan ook bekend. Inmiddels heeft de 9 jarige ruin 112 races gelopen waarvan het merendeel op Dundalk. Ook zijn laatste race twee weken terug waar hij vijfde werd was op Dundalk. Heeft op zijn best tegen veel sterkere paarden gelopen maar is al een tijd niet in topvorm. Alcander (6) liep zijn laatste race niet goed uit door op 26 lengtes achter de nummer één te finishen maar liep zijn races ervoor (tegen sterkere tegenstand) een stuk beter.

Plaats 1: Ciao (4)
Plaats 2: Polly Glide (3)
Plaats 3: Sharjah (10)
Plaats 4: Alcander (6)

 

Race 4 BK Forklifts Handicap DIV 1- starttijd 19.30

De winnaar in deze race lijkt te komen in de vorm van Alwarda (10),die zijn laatste race grotendeels in het middenveld leek te blijven hangen tot aan zijn eindsprint. Daar wist hij de rest van de paarden voorbij te stuiven en met 2¼ verschil de streep over te komen. Voyageofdiscovery (6) laat zien in topvorm te zijn, gekeken naar zijn laatste 3 races. In allen wist hij zich te plaatsen, waarvan één eerste plaats. Eind november werd hij derde op ongeveer 3 lengtes afstand van de winnaar op dezelfde baan als er vandaag gereden wordt. Nisior Donn (9) werd in zijn laatste race eerste, ook in een veld van 14 maar werd op de voet gevolgd door Paddytheirishman (12). Voorkeur gaat uit naar de eerstgenoemde maar de kansen kunnen zich mogelijk keren in een race als deze.

Plaats 1: Alwarda (10)
Plaats 2: Voyageofdiscovery (6)
Plaats 3: Nisior Donn (9)
Plaats 4: Paddytheirishman (12)

 

Race 5 BK BK Forklifts Handicap DIV 2- starttijd 20.00

In deze race zijn een hoop paarden die zich nog niet vaak hebben kunnen bewijzen. Dat zullen ze allen in deze race proberen te doen en daardoor is het niet makkelijk om hier een keus te maken. Het paard met de beste winkans lijkt Suntory Times (11) die halverwege november tweede werd achter een paard met betere prestaties dan de meeste in dit veld. Northern Suprise (4) heeft er 48 races op zitten en maar 7 keer gewonnen. Wel zat daar zijn laatste race bij, twee weken geleden. Daaruit maken we op dat hij in goede vorm is en hier zeker kans maakt. Azezati (2) is twee keer geplaatst in haar drie starts. Wat een nette prestatie is. Helaas wist ze haar laatste race niet verder te komen dan plaats 6 maar zal dat vandaag proberen goed te maken. Crossingoz (12) is in haar 20 starts maar één keer eerste geworden. Ze liet een paar weken geleden wel zien weer in vorm te komen door als derde te eindigen in een veld van 14 paarden op 4 lengtes afstand.

Plaats 1: Suntory Times (11)
Plaats 2: Northern Suprise (4)
Plaats 3: Azezati (2)
Plaats 4: Crossingoz (12)

 

Race 6 Mourne Windows & Doors Handicap - starttijd 20.30

Dit is een race waar vele paarden het al meermaals tegen elkaar op hebben genomen. Meerdere paarden maken een goede kans maar de voorkeur gaat uit naar Tony The Gent (1). Gekeken naar zijn laatst behaalde plaatsingen is het geen logische keuze maar hij heeft voor hetere vuren gestaan. Daarvan ook zijn laatste race, waarbij hij minder dan anderhalve lengte achter de winnaar eindigde op een derde plaats. Massa Lubrense (6) is ook een paard met een goede kans. De ruin liep halverwege december naar overwinning op dezelfde baan als vandaag met Reckless Lad (8) op 1¾ lengte achter zich. Laatstgenoemde eindigde in zijn laatste zeer spannende race, als tweede met een neuslengte achter Georgian Bay (2) waarvan de voorkeur uit gaat naar Georgian Bay omdat hij er qua gewicht er beter vanaf komt. Daarnaast is hij is zijn laatste start ook eerste geworden met 1 lengte verschil tot Sheisdiesel (11).

Plaats 1: Tony The Gent (1)
Plaats 2: Massa Lubrense (6)
Plaats 3: Georgian Bay (2)
Plaats 4: Reckless Lad (8)

 

Race 7 J Duffy Services Race - starttijd 21.00

Hier is het paard wat de meeste kans maakt Charming Kid (1). 2 weken geleden werd hij derde met iets meer dan een lengte verschil  van een paard wat 2 van zijn 3 races gewonnen heeft. Hij heeft de hoogste rating en dat is geheel terecht. Empire Line (3) heeft alle 3 zijn races hier op Dundalk gelopen, waarbij hij zijn laatste race als tweede eindigde met maar een halve lengte verschil tot de winnaar. Zal vandaag zich ook prima uit de voeten weten te maken. Pass The Vino (6) werd in beide starts derde met niet veel lengteverschil waarvan zijn laatste race in een veld met 14 paarden. Cityman (2) heeft tot nu toe 4 races gelopen en zat nooit verder dan 2 lengtes achter de winnaar. Ook vandaag zal hij zijn aanwezigheid laten voelen en we verwacht wordt dat hij niet ver uit de buurt zal finishen, al wordt het voor hem moeilijk om Charming Kid voorbij te gaan komen.

Plaats 1: Charming Kid (1)
Plaats 2: Empire Line (3)
Plaats 3: Pass The Vino (6)
Plaats 4: Cityman (2)

 

Race 8 Fast Shipping Handicap - starttijd 21.30

Billyfairplay (2) lijkt hier het sterkte paard te zijn. Dit liet de 5 jarige ruin halverwege december ook zien toen hij als indrukwekkende winnaar van begin tot einde het veld leidde, waarnaar hij er vandoor schoot en de overige paarden op 8½ lengte ver achter zich wist te laten. De door R A Fahey getrainde The Right Choice (4) liet vorige week de rest van het veld op 1½ lengte achter zich. Iets minder indrukwekkend maar een zeer nette prestatie. Dat was zijn tweede winst in drie races. Overduidelijk is dit paard in topvorm en zal zich niet zomaar gewonnen geven. View The Bay (8) heeft er tot nu toe 5 races op zitten waarvan hij 2 weken terug voor het eerst buiten de plaatsen eindigde. Al was de afstand tot de winnaar maar iets meer dan 2 lengtes, hij heeft eerder al laten zien wat hij kan en zal dat vandaag weer willen laten zien. Dandys Gold (5) lijkt in vergelijking minder sterk. Toch loopt deze merrie altijd nette races. In haar laatste start eindigde ze als vijfde op 4½ lengte afstand maar kan hier alsnog een plaats mee gaan pakken.

Plaats 1: Billyfairplay (2)
Plaats 2: The Right Choice (4)
Plaats 3: View The Bay (8)
Plaats 4: Dandys Gold (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.