Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dundalk - 8 februari

Dundalk – 8 februari 2019 – starttijd: 18:00

 

Race 1 666 Roulette at Ace Casino Kildare Town Claiming Race - starttijd 18.00

In de race lijkt Yuften (2) het paard wat de beste kansen heeft om hier te winnen. In november werd hij zonder veel moeite eerste, met Hasselnott als tweede op 4 lengtes afstand. 1¼ daarachter eindigde Reckless Lad. Daarbij staat Yuften er met zijn rating van 94 beter voor de dan overige paarden. Hasselnott (8) heeft zijn 3 laatste races netjes af weten te sluiten met een eerste, tweede en (meest recente) vierde plaats als resultaten.  Een maand geleden finishte hij minder dan 1½ lengte achter de winnaar. Best Not Argue (6) was in zeer goede vorm en zat op minder dan een lengte afstand achter de winnaar, in zijn laatste 3 races. De twee ervoor had hij zelf gewonnen. Echter, werd hij achtste begin van deze maand, wat waarschijnlijk aan de afstand lag, waarover hij nog niet eerder had gelopen. Reckless Lad (4) kwam in zijn laatste race ook maar een halve lengte te kort. In zijn afgelopen 5 races is hij maar één lager geëindigd dan een tweede plaats.

Plaats 1: Yuften (2)
Plaats 2: Hasselnott (8)
Plaats 3: Best Not Argue (6)
Plaats 4: Reckless Lad (4)

 

Race 2 Crowne Plaza Dundalk Race & Stay Apprentice Handicap - starttijd 18.30

Tussen Billyfairplay (1) maakt hier de meeste kans. Met 3 keer winst uit zijn laatste 5 pogingen kunnen we de conclusie trekken dat hij in topvorm is. De vorige race liep hij naar een derde plek met minder dan 1½ lengte verschil. Kasbah (2) zat qua plaatsing dichter in de buurt toen hij als tweede over de streep kwam. Wel gaat hij in gewicht meer omhoog dan de Billyfairplay en zal het daardoor wat moeilijker krijgen. Pacolita (5) gaat deze race laten zien of ze op dit niveau kan presteren. De 7 jarige merrie heeft sinds maart 2017 geen races meer gelopen maar had daarvoor nette resultaten en een winpercentage van 18%. Ik zou niet vreemd opkijken als ze sterk terug komt en hier meteen een plaatsing weet te pakken. Victorious Secret (13) zit er met haar winpercentage van 17% dicht in de buurt. Haar afgelopen race heeft ze gewonnen met een halve lengte en de race daarvoor kwam ze in een dead heat terecht met Nisior Donn (12).

Plaats 1: Billyfairplay (1)
Plaats 2: Kasbah (2)
Plaats 3: Pacolita (5)
Plaats 4: Victorious Secret (13)

 

Race 3 Stagit.ie / Henit.ie Race - 19.00

Colfer Me (1) valt het meest op in deze race. Hij is in topvorm en bewees dat twee weken geleden op Dundalk waar hij met 2 ¾ lengte verschil wist te winnen van Nmerian. Zijn laatste paar gelopen races ervoor is hij beide als tweede geëindigd waarvan één met een neklengte verschil en de ander met maar een hoofdlengte. Evasive Power (2) komt hier ook na winst in zijn vorige race. Deze won hij met iets minder dan een lengte verschil tot de nummer twee. Van zijn 6 races is hij 2 keer eerste geworden en 2 keer  tweede. Aannemelijk is dat hij hier ook hoog zal eindigen. Numerian (4) zal alles op alles moeten zetten om Colfer Me in te halen, die hem versloeg met 2¾ lengte verschil de laatste keer. Zijn voorlaatste race, werd won hij hier op Dundalk van een veld bestaande uit 13 paarden. Sky Seven (5) heeft nog maar twee races in de benen zitten maar kwam tijdens zijn debuut op een zeer nette tweede plaats binnen. Zijn enige race erna werd hij met een lengte verschil eerste. Dat het hier gaat om een paard met potentie is duidelijk.

Plaats 1: Colfer Me (1)
Plaats 2: Evasive Power (2)
Plaats 3: Numerian (4)
Plaats 4: Sky Seven (5)

 

Race 4 Dundalkstadium.com Handicap - starttijd 20.00

Een minder logische keuze gaat in deze race uit naar The Game Of Life (2). De 4 jarige ruin heeft tot n toe twee races gelopen maar wist bij beide een goede indruk achter te laten. Op zijn debuut in december  wist hij het tempo er goed in te houden en liep naar een ruime 2 lengte winst. Zijn vorige race, begin januari, werd hij tweede met ruim 3 lengtes tot de winnaar.  Hij zal nu wat meer gewend zijn en proberen een nog betere prestatie neer te zetten. De 6 jarige merrie Waitaki (10) heeft van haar 35 gelopen races er pas 2 weten te winnen maar maakt hier qua statistieken de meeste kans. Ook haar behaalde resultaten liegen er niet om. Twee weken geleden werd ze vierde, op iets meer dan 2 lengtes verschil. Gougane Barra (9) kan het ook goed gaan doen. In zijn laatste twee starts wist hij als winnaar te eindigen waarvan beide ook op Dundalk werden gelopen. De marges waren niet ruim maar dat komt omdat hij vaak toeslaat in de eind fase van een race. Twenty Minutes (8) is nog geen eerste geworden maar zat er een aantal weken terug dichtbij. Met 3 lengtes verschil werd hij tweede in een veld van 11 paarden hier op Dundalk.

 

 

Plaats 1: The Game Of Life (2)
Plaats 2: Waitaki (10)
Plaats 3: Gougane Barra (9)
Plaats 4: Twenty Minutes (8)

 

Race 5 Hydroscand Ireland Maiden - starttijd 20.00

Het zou me niets verbazen als Royal Court (9) de titel van deze race wint. Van 4 gelopen races heeft hij zich 3 keer weten te plaatsen. Dit waren alle 3 zijn meest recente races. In zijn laatste race behaalde hij een derde plaats met 2½ lengte afstand tot de nummer één. Man Power (3) heeft er ook 4 races op zitten en zat nooit verder dan 1¾ lengte achter de winnaar. Een knappe prestatie voor zo’n onervaren paard. Zijn laatste race was halverwege oktober en daar werd hij tweede, na een paard wat tot nu toe nooit buiten te plaatsen heeft weten te komen. Lewandowski (2) had eind vorige maand zijn debuut en liet zijn kwaliteiten blijken door op een nette derde plaats te eindigen in een veld bestaand uit 11. Cityman (6) liep drie weken geleden zijn laatste race waar hij als derde eindigde op Dundalk, achter een paard met een winpercentage van 29%.

 

 

Plaats 1: Royal Court (9)
Plaats 2: Man Power 3()
Plaats 3: Lewandowski (2)
Plaats 4: Cityman (6)

 

Race 6 'Bet 5 Get 30 For All New Customers At BetVictor' Race- starttijd 20.30

Rashaan (5) steekt met hoofd en schouders boven de rest van de paarden uit in dit veld qua prestaties. Hij rent zelden een slechte race en zit vrijwel altijd in de buurt van de winnaar. Helaas was dit niet het geval tijdens zijn voorlaatste race is november waar hij 21 lengtes achter de winnaar eindigde. De hele race leek het alsof hij er geen zin in had. Iets wat duidelijk het geval was begin december wanneer hij weigerde te racen. Een paard van goede kwaliteit, die op zijn best, een race als deze makkelijk zou moeten kunnen winnen. Grote twijfel of hij vandaag wel wil starten en enthousiast weet te blijven. Kerosin (2) werd vijfde op ruim 4 lengtes achter de winnaar, die inmiddels 3 van zijn 4 laatste races gewonnen heeft. Kerosin zelf werd de race ervoor derde met 3 lengtes tot de winnaar. Beide races waren op Dundalk, een baan hij al eerder gewonnen heeft. Chess Grand Master (1) heeft heel 2018 niet gelopen om vervolgens halverwege januari in 2019 binnen te komen met de winst. Met een halve lengte verschil wist hij de nummer twee voor de blijven, met de overige paarden daar minstens  1½ lengte achter. Political Policy (4) heef inmiddels al meer dan 90 races gelopen. Hij was in goede vorm maar dat liet hem even in de steek tijdens zijn laatste race eind vorige maand. Daar werd hij vijfde met ruim 6 lengtes tot de winnaar.

Plaats 1: Rashaan (5)
Plaats 2: Kerosin (2)
Plaats 3: Chess Grand Master (1)
Plaats 4: Political Policy (4)

 

Race 7 Fundraise At Dundalk Stadium Handicap (DIV 1) - starttijd 21.00

Sleepy Head (3) is in de helft van haar races niet lager geëindigd dan een derde plaats. Zo ook haar laatste twee races, waarvan de meest recente eind januari was. Spinning Pearl (11) wist ook tot een tweede plaats te komen in januari met 1½ lengte tot de nummer één. Haar races daarvoor had ze niet zulke beste resultaten weten te boeken maar hopelijk blijft ze een stijgende lijn houden in haar prestaties. Caronda (7) liep haar laatste race tegen Spinning Pearl, waarbij er maar een hoofdlengte verschil tussen zat. Mogelijk kan ze het tij vandaag keren. New Vocation (10) werd vierde eind december in een veld van 14 paarden. Hij kwam 2½ te kort op de nummer één. Van 11 races is hij één keer derde geworden maar kan zich in dit veld mogelijk ook gaan plaatsen.

Plaats 1: Sleepy Head (3)
Plaats 2: Spinning Pearl (11)
Plaats 3: Caronda (7)
Plaats 4: New Vocation (10)

 

Race 8 Fundraise At Dundalk Stadium Handicap (DIV 2)- starttijd 21.30

Chaparral Dream (8) is 6 van zijn 17 races geplaatst. Vorige week werd hij nog vierde met maar 1 lengte verschil. Heeft al meerdere goede races gelopen op Dundalk. Poitin (2) is met haar 9 jaar, één van de oudste twee paarden in deze race. Ondanks dat ze als zevende eindigde in haar laatste race, wordt verwacht dat ze het er hier beter vanaf brengt. De tegenstand is minder sterk en haar ervaring zal een voordeel zijn. Trump Card (1)  is uit vorm geraakt na november en heeft die nu niet helemaal terug gevonden. Hij werd een paar weken geleden vierde met 4 lengtes tot de winnaar. Dit was al een stuk beter in vergelijking met zijn 2 races daarvoor en misschien komt hij weer terug naar zijn oude vorm. Foza (10) heeft in totaal 7 races gelopen en nog niet helemaal kunnen laten zien wat ze kan. Een paar weken geleden werd ze vierde maar zat ruim 8 lengtes achter de winnaar. Nu ze wat meer ervaring heeft kan daar positief verandering in komen.


Plaats 1: Chaparral Dream (8)
Plaats 2: Poitin (2)
Plaats 3: Trump Card (1)
Plaats 4: Foza (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.