Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Dundalk - 6 november

Dundalk – woensdag 6 november 2019 – starttijd 15.15

 

Race 1 Crowne Plaza Race & Stay Claiming Race – starttijd 15.15

Master Speaker (10) liep zijn meest recente race op Dundalk en kwam daarbij op een derde plaats achter Yuften terecht. Over all-weather liep hij in totaal 17 races waarvan hij er 3 won en zich in 7 wist te plaatsen.  Voor het laatst pakte hij de winst op Killarney, in juni eerder dit jaar (waar hij won van Yuften). Twee weken geleden liepen onder andere Syrena (3), Ascot Dreamer (6), Little Clarinet (2) en The Fethered Nest (11) tegen elkaar. (Die op de bovengenoemde volgorde binnen kwamen).  Syrena (3) wist met 3½ lengtes verschil het meest dichtbij winnaar Scream te komen. In april won ze haar eerste race op all-weater met jockey S Crosse. Nigg Bay (4) werd vijfde in zijn laatste race maar zat met 2½ lengtes verschil, niet ver van winnaar Plough Boy af. Net genoemde winnaar heeft momenteel een 83 RPR rating. Hij liep meermaals op Dunalk en zit vrijwel altijd in de buurt van de winnaar.  Eastern Racer (1) won in april op deze baan uit een veld van 7 deelnemers. De laatste keer over all-weather was eind september waarbij het tot een zesde plaats kwam. Heeft niet de meest constante resultaten maar wel potentie om hier een sterke speler te kunnen zijn.

Plaats 1: Master Speaker (10)
Plaats 2: Syrena (3)
Plaats 3: Nigg Bay (4)
Plaats 4: Eastern Racer (1)
Reserve: Sir Ottoman (5)

 

Race 2 Christmas Party Nights Dundalk Nurs. Hcp – starttijd 15.45

Strategic Fortune (16) en The King Of Kells (1) kwamen elkaar vorige maand ook al tegen in een race die werd gelopen op Curragh. Hier was Strategic Fortune sterker toen hij met 1¼ lengte eindigde voor The King Of Kells, die als tweede de finish over kwam. Beide zullen vandaag hun eerste start maken op de all-weather baan. Laatstgenoemde heeft uit dit rijtje de meeste ervaring met zijn 9 gelopen races waarvan 2 maal winst. Krijgt daarentegen een stuk meer gewicht meer in vergelijking tot Strategic  Fortune. Kitten’s Joy nakomeling, Kitten On The Keys (5) had een niet al te beste start tijdens haar laatste race waar bij ze tegen een andere deelnemer botste. Ze wist zichzelf te herpakken en kwam uiteindelijk op een tweede plaats op maar ¾ lengte van winnaar On Tick. In die race liep ook Tinkerbells Effect (2) mee, (een dochter van Kodiac), die op 1¾ lengtes achter On Tick eindigde en daarmee op een vierde plaats kwam. Dat was haar eerste race op een all-weather track en we kunnen wel zeggen dat ze daarmee een goede start maakte.
*Strategic Fortune staat officieel als reserve in de race en zal alleen starten bij uitval van een ander paard.

Plaats 1: *Strategic Fortune (16) / The King Of Kells (1)
Plaats 2: The King Of Kells (1)
Plaats 3: Kitten On The Keys (5)
Plaats 4: Tinkerbells Effect (2)
Reserve: Enchanted One (10)

 

Race 3 Irish Stallion Farms EBF Auction M'dn – starttijd 16.20

So Suave (2) is getraind door J P Murtagh en zal gereden worden door jockey N G McCullagh. Begin vorige maand maakte hij zijn debuut onder jockey S Kelly en werd net aan tweede uit een groot veld van 21 deelnemers. Het stel liet het overige veld op 1½ lengtes achter zich tijdens het duel. Joven (1) komt uit de stal van T Mullins en zal gereden worden door J M Sheridan, die hem in al zijn (3) races reed. Zijn beste prestatie daarvan was een tweede plaats op Leopardstown. Cardinal Rule (5) komt  voor trainer P Murphy aan start samen met jockey S Foley, die hem nog niet eerder heeft gereden. Cardinal Rule maakte tot nu toe twee starts, waarbij hij beide op een vijfde plek eindigde. In de laatste ervan (op de baan van vandaag) zat hij 2¼ lengte van de winnaar af. Gold Brocade (13) startte haar carrière al in juni maar liep daarna pas in oktober weer. Ze plaatste zich voor het eerst in haar voorlaatste race op Limerick toen ze als tweede de finish over kwam. Vandaag wordt ze gereden door dezelfde jockey als toen, namelijk C Hoban.

Plaats 1: So Suave (2)
Plaats 2: Joven (1)
Plaats 3: Cardinal Rule (5)
Plaats 4: Gold Brocade (13)
Reserve: Algeria (4)

 

Race 4 DKIT Students Union Race Day H'cap – starttijd 16.50

Veel wordt er verwacht van de 4 jarige nakomeling van Invincible Spirit, Mutadaawel (1). De ruin liep 5 races over all-weater en liep maar één keer de plaatsen mis (in een race over de langste afstand die hij tot dan toe had gelopen). Zijn laatste 2 starts waren op Dundalk over de all-weather baan, waar hij begin oktober tweede werd en later diezelfde maand op een derde plaats eindigde. Beide races werd hij gereden door G Ryan, zoals vandaag ook het geval zal zijn. Peshkova (5) wisselde eerder dit jaar van trainer W McCreery naar R P Cody. Voor de laatste maakte ze 2 starts, dicht op elkaar. Halverwege augusts werd ze vierde op Gowran Park en wist 3 dagen later op Cork met een halve lengte verschil te winnen van de nummer twee Galtee Mist. Wordt door N Crosse gereden, die haar één keer eerder reed in 2018 en een vierde plaats met haar behaalde. Lily’s Prince (8) is met haar 9 jaar veruit de oudste uit dit rijtje. Daarbij heeft ze ook een enorm aantal starts gehad in haar carrière, waarvan de teller nu op 100 staat. Dat ze nog niet te oud is om te race liep ze 2 weken geleden zien toen ze op Dundalk als derde finishte, op 1 lengte achter winnaar No Speed Limit. Daarvoor liep ze een aantal slechtere races maar won dit jaar nog in maart. Distant Mirage (7) wisselde ook dit jaar van trainer. Zo ging ze van J Tate naar J F Levins, waar ze 2 starts voor maakte. Meest recent was haar derde plaats  waar ze op 2½ lengtes achter Scream eindigde op de baan waar ze vandaag ook zal lopen.

Plaats 1: Mutadaawel (1)
Plaats 2: Peshkova (5)
Plaats 3: Lily’s Prince (8)
Plaats 4: Distant Mirage (7)
Reserve: Count Of Carabass (11)  

 

Race 5 Christmas Party Nights At Dundalk H´cap (DIV I) – starttijd 17.25

Nog geen week geleden scheelde het bijna niets toen Fashaar (1) en Masalai (2) het tegen elkaar uit moesten vechten. Beide paarden liepen een goede race en waren erg gewaagd aan elkaar. Uiteindelijk bleek Fashaar net wat sterker toen hij een halve lengte voor Masalai de finish over kwam. Fashaar plaatste zich in 11 all-weather races 5 keer, waarvan 3 winst tegenover Masalai die 12 races over all-weather liep waarvan 6 keer geplaatst te zijn en daaronder 3 maal met winst. Munfallet (6) heeft het nog niet tot een winst weten te brengen in zijn 8 starts over all-weather. Wel wist hij zich 4 maal te plaatsen. Zijn meest recente race kwam hij als vijfde binnen uit een veld van 14 maar zat met 1¾ lengtes, dicht op de winnaar. Crafty Hugo (15) liep in totaal 16 races maar wist zich tot zijn laatste race nog nooit te plaatsen. 6 dagen geleden veranderde dat toen hij als comfortabel won toen hij met 3¾ lengtes verschil als eerste de finish over kwam. Dat was zijn derde race voor trainer D A McLoughlin na zijn wissel bij trainer J A Stack.

Plaats 1: Fashaar (1)
Plaats 2: Masalai (2)
Plaats 3: Munfallet (6)
Plaats 4: Crafty Hugo (15)
Reserve: Ask Delaney (11)

 

Race 6 Christmas Party Nights At Dundalk H´cap (DIV II) – starttijd 18.00

Lady In Lavender (1) maakte vorige week haar all-weather debuut wat uitliep op een zeer spannende race. De nummers 1, 2 en 3 zaten allemaal dicht bij elkaar in de buurt en Lady In Lavender wist maar net met een neus te winnen. Dat ze in goede vorm is kunnen we aan haar race ervoor zien, toen ze ook in de plaatsen viel. Scream (2) zal zij eerste race voor trainer S M Duffy lopen nadat hij weg is gegaan bij trainer G M Lyons. Voor deze wissel won hij eind vorige maand nog op Dundalk met een ruime 2¼ lengtes. Zal vandaag voor het eerst gereden worden door jockey B Coen. Mulzamm (6) komt voor trainer D G Hogan aan start. Zijn jockey vandaag is J Doyle, die hem naar een tweede plaats reed in zijn voorlaatste race. Hij won in totaal al 3 maal eerder op all-weather maar de laatste keer was in maart dit jaar. (Al heeft hij meerdere goede races daartussen gelopen). Waitaki (15) werd in haar laatste 2 races gereden door S Bird (zoals ook vandaag). Eind oktober kwam ze daarmee op een achtste plaats. 5 dagen geleden liep ze op Dundalk naar een derde plaats, met 2 lengtes verschil tot winnaar Guiding.

Plaats 1: Lady In Lavender (1)
Plaats 2: Scream (2)
Plaats 3: Mulzamm (6)
Plaats 4: Waitaki (15)
Reserve: Lady Boomerang (5)

 

Race 7 Irishinjuredjockeys.com H´cap (DIV I) – starttijd 18.30

Na een rust van 53 dagen kwam Clifftop (4) in 2 van zijn 3 races erna binnen de plaatsen terecht. Eind augustus won hij gemakkelijk met 3¼ lengtes verschil. In september maakte hij zijn all-weather debuut waar hij als derde binnen kwam met maar één lengte tot winnaar Dubai Rainbow. Cape Agulhas (9) had één start na zijn rust van 99 dagen. Iets meer dan 2 weken geleden kwam hij op Southwell aan start en werd die race tweede op een halve lengte van de winnaar. Hij wordt vandaag voor het eerst gereden door G Carroll. Spelga (11) en Ragtime Red (5) waren beide voor het laatst te zien op Dundalk in het begin van oktober. Daar bleek Spelga op een derde plaats net te sterk voor Ragtime Red, die vierde werd. Er zat maar een halve lengte tussen de twee maar Spelga had een moeilijkere race dan Ragtime Red en het zal ook niet verwonderlijk zijn als hij de sterkere van de twee blijkt.

Plaats 1: Clifftop (4)
Plaats 2: Cape Agulhas (9)
Plaats 3: Spelga (11)
Plaats 4: Ragtime Red (5)
Reserve: Come Back And Stay (14)

 

Race 8 Irishinjuredjockeys.com H´cap (DIV II) – starttijd 19.00

Munaajaat (1) liep zijn laatste 3 races voor trainer J P O’Brien over all-weather. Daarvan plaatste hij zich 2 maal, waaronder zijn laatste race een week geleden. Hij kwam een neklengte te kort tot de winst en werd uiteindelijk derde in een spannende race. Hij werd toen gereden door D O’Brien maar zal vandaag jockey S Crosse mee krijgen. Deze reed hem al eerder maar met niet zulke goede resultaten. Pak Army (5) won eind september na 136 dagen rust voor trainer J R Barry (onder jockey R P Cleary). Zijn enige race erna was begin oktober waar hij als zevende eindigde uit een veld van 20 deelnemers, waar hij geen gemakkelijke race had door een aantal foutjes van zijn kant. Magi Gal (15) won vrij recent op Navan over een iets kortere afstand. Over dezelfde afstand als vandaag lie ze eind diezelfde maand naar een tweede plaats. Haar laatste race redde ze het met een vierde plek niet tot de plaatsen. In een race als deze, in haar vorm, maakt ze duidelijk kans op de plaatsen. Natch (4) liep al 13 keer eerder op een all-weather baan en plaatste zich 4 keer. Toch heeft hij  nog niet weten te winnen en zal het een hele verassing zijn mocht dat vandaag wel gebeuren.

Plaats 1: Munaajaat (1)
Plaats 2: Pak Army (5)
Plaats 3: Magi Gal (15)
Plaats 4: Natch (4)
Reserve: Mountain Fox (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.