Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Düsseldorf - 26 mei

Düsseldorf - zondag 26 mei - Start: 13:45

Komende zondag mooie rensport vanuit Düsseldorf. De Duitse 1000 Guineas en een Derby Trial staan op het programma. Ik verwacht dat er voor zowel deelnemers als wedders goed te verdienen valt.

RACE 1 Welcome Emily Sauer-Huang Race

De eerste van de dag is voor merries zonder zege en die drie jaar oud zijn en we zien Luciën van der Meulens Jewel of the Sea (1) aan de start. Was de voorlaatste keer tweede achter Sibelius en da’s een goed paard. Draagt hier wel het meeste gewicht en er staan nog een paar knappe in. Pietraia (2) is er zo één en wordt gereden door Adrie de Vries. Kende pas één start dit jaar en werd derde. Liep vorig jaar in een Klasse A, maar kwam toen te kort. Free Lady (6) kwam half april drie lengtes te kort op Jewel of the Sea en de condities zijn nu ongeveer hetzelfde. Moet nu weer ver kunnen komen. Als laatste wil ik Melody d’Amour (7) noemen. Haar laatste start was niks en dit paard lijkt ook een rare keuze. Jockey Murzabayev is echter in topvorm en zou haar zomaar naar een plaatsgeld moeten kunnen rijden.

Plaats 1: Jewel of the Sea (1)
Plaats 2: Pietraia (2)
Plaats 3: Free Lady (6)
Plaats 4: Melody d’Amour (7)

 

RACE 2 Sansibar by Breuninger-Rennen

In de tweede ren zien we de laagste klasse en er komen tien deelnemers aan de start. Opnieuw een kanspaard voor Luciën van der Meulen in de vorm van Mod (1). Staat een stuk lager dan hij normaal staat en draagt daarom ook topgewicht. Zal daardoor aan de bak moeten, want hij draagt al 8kg meer dan nummer twee qua gewicht en maar liefst 17kg meer dan de lichtste. De verrichtingen zijn echter goed te noemen en moet op zijn klasse dus kunnen winnen. Rory (4) is van Roy van Eck en won de laatste keer op Duindigt. Staat hier qua tegenstanders iets zwaarder en zal zich dus moeten bewijzen nu. Dan heb ik meer vertrouwen in Enissey (3). Die werd eind oktober in zijn pas derde start tweede in een D en zou hier Mod partij moeten kunnen geven. Heeft echter 7 maanden niet gelopen en zal dus ritme moeten hebben. Als laatste noem ik Pretty Pipa (9), omdat zij niet alleen Murzabayev op haar rug heeft, maar ook nog eens tweede werd de laatste keer in een soortgelijke opdracht.

Plaats 1: Mod (1)
Plaats 2: Pretty Pipa (9)
Plaats 3: Enissey (3)
Plaats 4: Rory (4)

 

RACE 3 Preis der IG Königsallee

De derde van de dag is een D en opnieuw schat ik de Nederlandse belangen hoog in. Gijs Snijders rijdt hier Wow (1), die tot de favorieten gaat behoren, omdat hij er 5kg af krijgt. Werd in maart derde in een B te Chantilly op korte afstand van de winnaar. De laatste twee starts waren echter iets minder, maar hier moeten kansen liggen. Weerwerk gaat er komen van Infamous Lawman (2) van (opnieuw) Luciën van der Meulen. Die grossiert in plaatsen en staat voor een zege. Heeft nu -1kg ten opzichte van de laatste start en toen kwam hij een halve lengte te kort op Fair Hurricane. Ook Dictator (3) gaat hier een rol van betekenis spelen. Werd half april tweede nog voor Infamous Lawman in een C en dat was goed. De laatste start in Hannover viel in het water, dus op voor revanche. Ik weet niet precies wat Macan (4) kan, maar een mooi rijtje heeft hij zeker staan. Die verrichtingen zijn echter van vorig jaar en een klasse lager. Is dus een darkhorse. Dan kies ik liever Biscaya Storm (5) als bankpaard. Die won op 1 mei eenzelfde opdracht als vandaag te München.

Plaats 1: Dictator (3)
Plaats 2: Infamous Lawman (2)
Plaats 3: Macan (4)
Plaats 4: Wow (1)

 

RACE 4 Ficon börsebius Cup

We blijven ook in ren vier bij de Nederlanders, want vorige week tipte ik hem al en nu bombadeer ik hem tot favoriet; Tjerk (8). Start wederom in de laagste klasse en heeft in box 11 zeer erbarmelijk geloot, maar is in staat dit te gaan winnen. Mogelijk vanaf de rug van stalgenoot Come on Percy (2), die ook weinig verkeerd doet. Wist Tjerk vorig jaar al eens te kloppen, al waren de gewichten toen in het voordeel. Toch hebben de pupillen van trainer Jonkhart het niet zomaar beslist. Edelstein (1) start normaal twee klassen hoger en plaatst zich daar ook in. Is het eigenlijk aan zijn stand verplicht het hier goed te doen. Maar ook Best of Heaven (3) ken het klappen van de zweep en komt hier met goede verrichtingen aan de start. Kijk ook uit voor Elouise (11). Die werd de laatste keer derde en klopte toen onder andere Tjerk. Die laatste droeg toen wel meer gewicht als vandaag. Open ren!

Plaats 1: Tjerk (8)
Plaats 2: Best of Heaven (3)
Plaats 3: Eloise (11)
Plaats 4: Edelstein (1)

 

RACE 5 Aengevelt Derby-Trial

Halverwege het programma zien we de Derby Trial met maar 8 deelnemers, maar oh wat gaan ze het spannend maken want ze zijn aan elkaar gewaagd. König Platon (1) won de laatste keer onder Adrie de Vries, maar die heeft nu een ander gekozen. Bewust? Laccario (2) werd keurig tweede de laatste keer en klopte toen nipt de hier ook startende Nirvana Dschingis (3). Die moest toen toch een aar lengtes laten en moet verbetert zijn. Nubbel (4) heeft het goed gedaan, maar kwam er in een Groep III niet aan te pas. Is hier lastig in te schatten. Walderbe (5) won twee weken geleden een B in Durtal (Frankrijk) en eind april een D. Komt dus vanuit Frankrijk met goede vorm. Waldamar Hickst laat Antoine Hamelin overkomen uit Frankrijk voor een rit met Apadanah (6). Won eind vorig jaar te Angers een D, maar kon dit jaar nog geen potten breken. Moet verbetert zijn om hier te zegevieren. Peter Schiergen brengt met Durance (7) ook een kanspaard aan de start. De merrie won de laatste twee keer, waaronder in Düsseldorf en deed dat met speels gemak. Ormuz (8) is de laatste deelnemer en die acht ik kansloos voor de zege.

Plaats 1: Walderbe (5)
Plaats 2: Laccario (2)
Plaats 3: Nirvana Dschingis (3)
Plaats 4: Durance (7)

 

RACE 6 Leih Es! Rennen

In de zesde van de dag zien we 8 deelnemers en dit is een lastige. Ik bespreek ze allen kort. Iraklion (1) heeft dit jaar pas één start in de benen en won die F. Komt normaal uit in de hogere klassen, maar kan daar weinig potten breken. Lijian (2) won in november een A te Le Croise Laroche en dat is een geweldige prestatie. De eerste start van dit jaar was gelijk een Listed in Hoppegarten en was ongeplaatst. Dat reken ik hem echter niet aan en vandaag zal hij er staan. Sahelian (3) was twee weken geleden vijfde in een B, maar kwam flink te kort op de leiders. Zal hier meer kansen hebben. Rapido (4) won in Duindigt twee weken geleden, maar heeft verder weinig gepresteerd de afgelopen tijd. Komt hier te kort. Parlan (5) heeft het meest fantastische rijtje van allemaal en dat allemaal in soortgelijke opdrachten als die van vandaag. De concurrentie is gewaarschuwd voor crack van Waldemar Hickst. Molly la Clou (6) komt dit jaar voor het eerst in actie. Afgaande op haar prestaties van vorig jaar, komt ze hier te kort. Par Coeur (7) tipte ik vorige week in Köln, maar dat kwam er niet uit. Is echter bekend met dit soort races en staat een stuk lager in gewicht dan normaal. Behoort hier tot één van de favorieten normaal gesproken. Sonnensturm (8) is de laatste en die werd al eens flink op achterstand gezet door Parlan. Start normaal een klasse lager en moet hier dus aan de bak.

Plaats 1: Parlan (5)
Plaats 2: Lijian (2)
Plaats 3: Par Coeur (7)
Plaats 4: Iraklion (1)

 

RACE 7 WEMPE 99. German 1000 Guinaes

De zevende is het hoofdnummer van vandaag, de 1000 Guinaes en Axana (1) moet Duitsland een klinkende zege gaan bezorgen. Eind april won ze in Köln een Groep III waar ze onder andere Akribie versloeg op onnavolgbare wijze en geldt dus als topfavoriet voor deze ren. Iconic Choice (5) komt vanuit Engeland over met Richard Kingscote en zij is van hetzelfde kaliber als Axana. Was half april tweede in een Groep III te Newbury en probeerde het op 5 mei in Newmarket in een Groep I, maar werd zevende. Lijkt hier de eerste uitdager van Axana. Sharoka (11) komt hier met Adrie de Vries aan de start. Zij was eind september tweede achter Akribie en vóór Axana op deze baan in een Listed, maar daarna had ze moeite. Haar laatste start was eind april en toen werd ze in een Listed tweede achter de hier ook startende Shalona (10). Die heeft haar beide starts gewonnen en gaat dus nu het grote werk opzoeken. Kijk ook uit voor Satomi (9). Die werd derde in de Groep III die door Axana gewonnen werd. Kwam wel 4 lengtes te kort op de winnares.

Plaats 1: Axana (1)
Plaats 2: Shalona (10)
Plaats 3: Iconic Choice (5)
Plaats 4: Satomi (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.