Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Düsseldorf - 15 juni

Düsseldorf - zaterdag 15 juni - Start: 13:45u

Deze zaterdag mooie rensport vanuit Düsseldorf. De complete dag wordt door BMW gesponsord en er staan negen mooie rennen op het programma. Ik verwacht dat er voor zowel deelnemers als wedders goed te verdienen valt.

RACE 1 MINI Preis Düsseldorf

De eerste van de dag is voor driejarige paarden zonder zege en twee paarden steken boven de rest uit. Adorian (1) lijkt de langere afstand niet zo leuk te vinden. De voorlaatste keer over dezelfde afstand als vandaag rolde er gelijk een tweede plek uit de bus. De laatste keer was het 200 meter verder en toen werd hij vijfde. Gezien de tegenstanders van vandaag moet een plek bij de eerste drie er in zitten. De tweede is Baron Mayson (2). Diens verrichtingen ogen beter dan die van Adorian, maar ook Baron Mayson heeft wat problemen met de langere afstanden. Ook hij lijkt meer tot zijn recht te komen over 1400 meter of korter. Rue Cassini (4) beliep al eens een tweede plek in Frankrijk, maar beliep eigenlijk over de langere afstand. Hier over de korte liggen er mogelijk kansen op een mooie klassering. De rest van de paarden kan ik wel noemen voor plek vier, omdat die tekort komen op de drie eerder genoemde paarden.

Plaats 1: Baron Mayson (2)
Plaats 2: Adorian (1)
Plaats 3: Rue Cassini (4)
Plaats 4: Power Jack (3)

 

RACE 2 Preis der BMW Händlergemeinschaft Düsseldorf

De tweede ren is weggelegd voor de amateur die op pad gaan in de laagste klasse en de tien deelnemers lijken aan elkaar gewaagd. Ondanks dat het gewicht vandaag niet helemaal in het voordeel is, ga ik wel voor Aratika (3). Laat goede vorm zien in de laatste drie starts en klopte toen ook een aantal van de hier startende paarden. Daaronder ook Baker Street (6) die hier revanche zal willen nemen. Kwam Aratika al tegen en werd toen op 4 lengtes gezet. Diatomic (4) won de laatste keer eenzelfde opdracht als vandaag. De tegenstand van vandaag is op papier iets sterker, maar een goede klassering zit er wel in. Als laatste en “best-of-the-rest” noem ik Stanley Daley (9). Normaal zou ik hem niet willen noemen in dit veld, maar de laatste start was weer redelijk goed te noemen. Voor de plaatsen durf ik hem wel mee te nemen.

Plaats 1: Aratika (3)
Plaats 2: Diatomic (4)
Plaats 3: Baker Street (6)
Plaats 4: Stanley Daley (9)

 

RACE 3 BMW Hans Brandenburg Preis

De derde van de dag is een D en hier staat een paard in dat hier eigenlijk niet thuishoort. Deze ren voor driejarigen zonder zege komt op de proppen met Nirvana Dschingis (2). Werd in vier starts drie keer tweede, waarvan twee keer achter Laccario. Eind mei was dat op deze baan in een Listed en dat soort tegenstanders staat hier niet in. Sommelier (3) startte pas één keer en werd tweede in een D. Dat was een mooie start van zijn carrière en de vraag is wat hij hier kan tegen Nirvana Dschingis. Trainer Schiergen zal er alles aan doen om hem optimaal te prepareren en de favoriet tegenstand te gaan bieden. En toch denk ik dat hier een verrassing in de lucht kan hangen. Bristano (1) komt namelijk terug van rust en toont niet echt een geweldig rijtje zo op het oog. De laatste keer was echter in een door Noble Moon gewonnen Groep III waar je je dus niet voor hoeft te schamen. Daarvoor werd hij op een hals geklopt door de eveneens sterke Winterfuchs. Bristano is dus een goed paard, alleen is de vorm niet helemaal bekend.  Deze drie steken wel wat boven de rest uit. Voor plek vier reken ik Khaleesi (7) en Asifa (6) als kanshebbers.

Plaats 1: Nirvana Dschingis (2)
Plaats 2: Bristano (1)
Plaats 3: Sommelier (3)
Plaats 4: Asifa (6)

 

RACE 4 Preis der BMW Niederlassung Düsseldorf

Weer een onmogelijke F in de vierde van de dag. Deze paarden kwamen elkaar met regelmaat tegen met steeds andere uitkomsten. Degene met de meeste vorm op dit moment is Pretty Pipa (6). Werd de laatste twee keer tweede en zette de hier ook startende Bacchus Danon (7) een paar keer op drie of vier lengtes. Bacchus Danon won echter de laatste keer eenzelfde ren. New Abbey Angel (4) won drie starts geleden, maar was daarna even de weg kwijt. Tegen deze tegenstanders zie ik echter wel een kans, al is de startbox dramatisch. Enissey (2) werd de voorlaatste keer tweede en moest de laatste keer Pretty Pipa dik twee lengtes toegeven. De verschillen qua gewicht zijn wel iets in het voordeel, dus ze is niet gelijk kansloos. Als laatste noem ik Christin (5). Die kwam ineens eind maart als winnaar over de streep en zette toen Bacchus Danon op 6 lengtes. Dat was toen een flinke verrassing en de laatste starts bewijzen dat ook. Vandaag iets meer gewicht dan de zege en dus lijkt plek drie of vier het hoogst haalbare. 

Plaats 1: Pretty Pipa (6)
Plaats 2: New Abbey Angel (4)
Plaats 3: Enissey (2)
Plaats 4: Bacchus Danon (7)

 

RACE 5 Preis der BMW Bank

Halverwege het programma zien we een mooie C met een paar goede paarden. Quintarelli (2) wordt normaal gesproken de favoriet bij het spelend publiek. Won al twee keer in de laatste vier starts en deed dat ook overtuigend. Tegenstand gaat hij echter krijgen van Aru (3). Die werd derde achter Quintarelli op nog geen lengte. Vandaag is het gewicht in het voordeel van Aru, al hou ik een slag om de arm. Zijn laatste start was echt verschrikkelijk. Als favoriet had hij een ontzettende offday en finishte hij als laatste op meer dan 100 meter achter de winnaar. A Kind of Magic (4) werd ook al door Quintarelli geklopt en ook Aru klopte hem toen. Zal toch hier weer meedoen voor de plaatsen. Ook Axxios (6) heeft hier en kans. Werd door bovenstaande paarden al eens geklopt, maar is qua gewicht omlaag gegaan en dus liggen hier kansen. Open ren!

Plaats 1: Aru (3)
Plaats 2: Quintarelli (2)
Plaats 3: Axxios (6)
Plaats 4: A Kind of Magic (4)

 

RACE 6 BMW Timmermanns Rennen

In de zesde van de dag zien we 11 deelnemers in een E en ook hier is veel mogelijk. Glady Mary (5) vertrekt vanuit startbox 1 en is zo trouw als wat. Kent deze klasse goed en de tegenstanders zijn gewaarschuwd. Echter zal het niet van een leien dakkie gaan. Log In (1) is zo één die er ineens weer kan staan. Schommelt tussen de D en E en moet in normale doen dit veld aan kunnen. Won de voorlaatste keer eenzelfde opdracht gemakkelijk. De grote onbekende is Aravaipa (8). Die won haar enige start overtuigend, maar treft nu betere tegenstanders en een slechte startbox. Toch is het verstandig om haar mee te nemen. De overwinning gaat echter naar een Nederlandse combinatie. Adrie de Vries rijdt hier voor John Smith Down Calling (7). Die kwam 1 lengte tekort op Log In, maar draagt hier -3,5kg ten opzichte van toen. Staat er dus gewoon mooi in.

Plaats 1: Down Calling (7)
Plaats 2: Glady Mary (5)
Plaats 3: Log In (1)
Plaats 4: Aravaipa (8)

 

RACE 7 BMW i Preis

De zevende van de dag is voor de laagste klasse en die gaan over bijna 3 kilometer. Normaal gaat Germanwings (1) favoriet zijn aan de totalisator. Kent de afstand en was de laatste keer goed met een tweede plaats. Draagt vandaag echter wel topgewicht en er zijn er twee die ik meer zie. Tinkers Lane (5) is daar de eerste van. Staat na vier starts voor een overwinning. Werd de laatste keer op flinke achterstand gezet door Germanwings, alleen die droeg toen 52kg en nu 61kg. Tinkers Lane staat gelijk qua gewicht en dus moet er een kans zijn. Die is er ook voor Culworth Boy (7). Werd de laatste keer ook tweede en daarvoor vierde en bij die start werd hij geklopt door Germanwings, maar ook hier is er gewicht vanaf gegaan. Heart Storm (3) won de laatste keer, maar dat was een klasse lager. Wat hij hier kan is de vraag, omdat hij zulke tegenstanders niet eerder tegenkwam.

Plaats 1: Tinkers Lane (5)
Plaats 2: Germanwings (1)
Plaats 3: Culworth Boy (7)
Plaats 4: Heart Storm (3)RACE 8 30. BMW Preis Düsseldorf

Het hoofdnummer van vandaag zien we als een-na-laatste ren. Deze Listed gaat over 2100 meter en blikvanger hier is Vivid Diamond (8). Komt over vanuit Engeland met 2 starts in de benen dit jaar. De laatste keer werd er in een B aan topgewicht een mooie tweede plaats behaald. Eind vorig jaar werd zij al eens tweede in een Listed. Logische favoriet. Durance (2) kan er toch ook wel wat van. Die won twee van de laatste drie starts, alleen waren dat wel D’s. De laatste start was ook een Listed en toen bleef ze op plek vier hangen achter Laccario en Nirvana Dschingis. Adrie de Vries rijdt hier Diamanta (1). Die deed nog weinig verkeerd, maar voor vandaag hou ik een slag om de arm. Won de laatste start wel overtuigend, maar ik denk dat Vivid Diamond te sterk zal zijn. Dat geldt eigenlijk ook voor Quantum Joy (7) en Nathan Mnm (5). Die laatste komt over vanuit Polen en is lastig in te schatten. Quantum Joy liep nog maar 1 ren en won die gemakkelijk. Dat was wel een D en dus is dit wel hoog ingeschreven.

Plaats 1: Vivid Diamond (8)
Plaats 2: Durance (2)
Plaats 3: Diamanta (1)
Plaats 4: Quantum Joy (7)RACE 9 BMW M Preis

De laatste ren van de dag start even voor 6 uur en dit is een E voor paarden van vier en ouder zonder zege. De zege gaat hier naar Picks Flight (1). Die werd de laatste keer tweede in een E achter Glady Mary en dat is een goed paard. In dit mini veldje kan hem dfe zege eigenlijk niet ontgaan. Like Me (3) zocht een C en D op, beide zonder succes. Hij gaat mijn favoriet ook niet verslaan vandaag, maar is normaal nummer twee. Livestream (4) en El Commandante (2) ontlopen elkaar niet zoveel. Livestream was de laatste keer een hoofdlengte beter op de finish. Komen hier normaal voor de zege tekort, maar zullen strijden voor plek drie en vier. Nablirka (5) is nog niet eerder gestart, maar komt uit een stal met vorm.

Plaats 1: Picks Flight (1)
Plaats 2: Like Me (3)
Plaats 3: Livestream (4)
Plaats 4: El Commandante (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.