Banen

USA

Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 25.07
    • R1: Trio Common Pool
    • R2: Trio Common Pool
    • R5: Trio Common Pool

Elitloppet Blog 2018

 
 

Vorig jaar leek de mooiste editie van de Elitloppet van de laatste decennia op rollen te staan, maar weinigen zullen de uitkomst van die editie van te voren hebben bedacht. Hoop is een ander verhaal, maar voorafgaand aan die editie was het enkel Bold Eagle, Nuncio en mogelijk Delicious.

In de editie van dit jaar, die zowaar nog mooier kan worden op papier dan vorig jaar, is enkel Bold Eagle nog over van het drietal. Hij raakte zijn kroon kwijt tijdens de wintermeeting maar liet in Cagnes sur Mer zien nog altijd te weten hoe hij een koers winnend moet afsluiten. Naast hem zijn er momenteel nog drie paarden verzekerd van een startbewijs en met nog zes weken te gaan zijn er nog twaalf plaats in te vullen.

In dit blog zullen de belangrijkste paarden richting de Elitloppet gevolgd gaan worden. Gaandeweg zullen de paarden gepresenteerd worden die in het bezit zijn van een startbewijs voor de grootste en belangrijkste sprintkoers voor de oudere elite.

 

 
Dinsdag 22 mei 2018
 

Elitloppet historie

We zijn inmiddels aangekomen in de mooiste week van het voorjaar, de week van de Elitloppet! Als we de weergoden op het internet mogen geloven gaat het komend weekend schitterend weer worden en gaan er razendsnelle tijden uit de bus rollen. Het veld van zestien kent een enorme diversiteit aan deelnemers en kent in Bold Eagle, Propulsion en Ringostarr Treb de blikvangers van dit jaar. Veel Nederlandse ogen zullen ook gericht zijn op Dreammoko, in Nederlands bezit, door een Nederlander getraind en bovenal dé zoon van Timoko.

Lees meer...

 

 
Vrijdag 18 mei 2018
 

In de voetsporen van vader Timoko

Nog maar twee nachten slapen en dan volgt de loting van de Elitloppet 2018! Deze laatste week was enorm intensief voor de organisatie van de Elitloppet, er ging definitief een streep door Readly Express en er moest nog een half veld gevuld worden. Al met al komt er een heel divers aanbod van paarden aan de start waarbij sommige bewezen zijn en andere nog ongeschreven bladen zijn op het allerhoogste niveau. Het weer lijkt in ieder geval een tien met een griffel te krijgen, er staat ieder dus een waar volksfeest te wachten volgende week zondag op Solvalla. 

Lees meer...

 

 
Maandag 14 mei 2018
 

Nieuwste deelnemer Elitloppet

Met een kleine week te gaan tot de loting van de Elitloppet is tot op dit moment iets meer dan de helft van het startveld gevuld, maar één van de reeds uitgenodigde paarden heeft nog altijd geen uitsluitsel gegeven te starten of niet. Het lijkt er tot op dit moment meer op dat er paarden gezocht moeten worden om het veld te complementeren dan dat het dringen wordt voor de laatste plaatsen in de Elitloppet. Er staat ons in ieder geval nog een interessante week te wachten tot de loting komende zondag. 

Lees meer...

 

 
Vrijdag 11 mei 2018
 

Eén teruggetrokken, tweede mogelijk teruggetrokken?

Met nog iets meer dan twee weken te gaan en met nog ruim een week tot de loting van de Elitloppet moet er nog altijd behoorlijk wat gebeuren om tot een startveld van zestien te komen. De komende dagen komen er een flink aantal toppaarden aan de start die zich willen bewijzen voor de zwaarste sprintkoers ter wereld. Door het afzeggen van één en grote vraagtekens rond een ander lijken er nog eens twee extra plaatsen te zijn vrijgekomen.

Lees meer...

 

 
Vrijdag 4 mei 2018
 

Wie worden de volgende deelnemers?

We zijn inmiddels in de maand aangekomen waarin het allemaal moet gaan gebeuren. Nog drie weken voordat we ons in de week van de Elitloppet bevinden en nog altijd zijn er flink wat startbewijzen te vergeven. Het afgelopen weekend leverde twee nieuwe paarden op, beide geboren in het land van de pasta’s en de wijnen. Nu zijn er nog negen startbewijzen te vergeven met nog zestien dagen te gaan tot de loting.

Lees meer...

 

 
Donderdag 26 april 2018
 

Zweedse Derbywinnaar richting de Elitloppet?

Nog een maand tot de Elitloppet 2018 en nog altijd zijn er elf plekken te vergeven. Tot begin volgende week zullen er geen nieuwe uitnodigingen verstuurd worden en dat brengt het speculeren behoorlijk op gang. Wie zullen de overige plaatsen in gaan nemen en hebben sommige paarden nog wel genoeg tijd om zich voor te bereiden op de zwaarste sprintkoers te wereld. 

Lees meer...

 

 
Vrijdag 20 april 2018
 

Exotische deelneemster

Nog vijf weken vol spanning, nog vijf weken dromen, nog vijf weken tot de laatste zondag van mei. Overal in Europa duiken momenteel de allerbeste sprinters op en het zal dringen geblazen worden om de zestien startplaatsen die beschikbaar zijn in de Elitloppet van 2018. Deelname zal dit jaar niet alleen vanuit Europa komen en ook niet zoals vaker het geval is geweest vanuit de Verenigde Staten. Voor het eerst in jaren zal er weer eens een paard vanuit Australië overkomen. Of zij goed genoeg is valt nog te bezien, maar met haar deelname krijgt deze editie in ieder geval een exotisch tintje.

Lees meer...

 

 
Vrijdag 13 april 2018
 

De koning van de winter

Al na zijn zege in het Kriterium 2015 zagen vele in Readly Express een toekomstige Prix d’Amérique winnaar en die verwachten maakte hij begin dit jaar direct waar tijdens zijn eerste poging. Hij vocht op onnavolgbare wijze en stootte daarmee Bold Eagle definitief van zijn troon waar hij enige tijd het alleenrecht op had. 

Lees meer...