Elitloppet Blog 2018

 
 

Vorig jaar leek de mooiste editie van de Elitloppet van de laatste decennia op rollen te staan, maar weinigen zullen de uitkomst van die editie van te voren hebben bedacht. Hoop is een ander verhaal, maar voorafgaand aan die editie was het enkel Bold Eagle, Nuncio en mogelijk Delicious.

In de editie van dit jaar, die zowaar nog mooier kan worden op papier dan vorig jaar, is enkel Bold Eagle nog over van het drietal. Hij raakte zijn kroon kwijt tijdens de wintermeeting maar liet in Cagnes sur Mer zien nog altijd te weten hoe hij een koers winnend moet afsluiten. Naast hem zijn er momenteel nog drie paarden verzekerd van een startbewijs en met nog zes weken te gaan zijn er nog twaalf plaats in te vullen.

In dit blog zullen de belangrijkste paarden richting de Elitloppet gevolgd gaan worden. Gaandeweg zullen de paarden gepresenteerd worden die in het bezit zijn van een startbewijs voor de grootste en belangrijkste sprintkoers voor de oudere elite.

 

 
Vrijdag 20 april 2018
 

Exotische deelneemster

Nog vijf weken vol spanning, nog vijf weken dromen, nog vijf weken tot de laatste zondag van mei. Overal in Europa duiken momenteel de allerbeste sprinters op en het zal dringen geblazen worden om de zestien startplaatsen die beschikbaar zijn in de Elitloppet van 2018. Deelname zal dit jaar niet alleen vanuit Europa komen en ook niet zoals vaker het geval is geweest vanuit de Verenigde Staten. Voor het eerst in jaren zal er weer eens een paard vanuit Australië overkomen. Of zij goed genoeg is valt nog te bezien, maar met haar deelname krijgt deze editie in ieder geval een exotisch tintje.

Lees meer...

 

 
Vrijdag 13 april 2018
 

De koning van de winter

Al na zijn zege in het Kriterium 2015 zagen vele in Readly Express een toekomstige Prix d’Amérique winnaar en die verwachten maakte hij begin dit jaar direct waar tijdens zijn eerste poging. Hij vocht op onnavolgbare wijze en stootte daarmee Bold Eagle definitief van zijn troon waar hij enige tijd het alleenrecht op had. 

Lees meer...