Voorbeschouwing Grasbaan Emmeloord

 

 

Voorbeschouwing Emmeloord, woensdag 16 augustus

 

Koers 1 ANIMAR/ DE BOK IS LOS-PRIJS:

In de eerste koers komen paarden aan de start in de klasse tot €3.500. Na zijn koers van afgelopen vrijdag op Hamburg krijgt Call Him George(7) de voorkeur. Hij maakte een grote fout bij de start maar wist desondanks als eerste de finish te passeren. Hier moet hij rustig op de been worden gebracht, maar in de huidige vorm lijkt hij lastig te kloppen. Hurricane BB(2) heeft met startnummer twee een mooi nummer en de merrie kan normaliter goed vertrekken. Moet een mooie koers gaan krijgen voor in het veld en zal ook nu weer worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Felix Twa(6) heeft in zijn laatste starts geen verkeerde vorm laten zien en hier heeft hij met startnummer zes een mooi startnummer in het tweede band. Hij moet het eerste gedeelte op maat gaan krijgen en zal worden gereden door trainer Arend de Wrede. Giel van Camstra(8) begon het jaar goed op het gras maar lijkt momenteel wat minder in vorm te zijn. Hier vanuit het tweede band moet hij een koers op maat kunnen krijgen en dravende strijd hij voor de klassering richting het podium. El Nina Frejo(5) heeft met startnummer vijf het eerste band en daarvandaan moet de merrie een mooie koers kunnen krijgen. Zal deze keer gereden gaan worden door Patrick van Ooijen. Eva Attack(3) pakte de laatste keer een klassering op Alkmaar en mag hier vanuit het eerste band vertrekken. De merrie moet een mooie koers gaan krijgen en zal hier worden gereden door Marco Spin. Fabianomagic S(4) heeft een behoorlijk aantal maanden niet gelopen en zal hier zijn rentree gaan maken. Heeft met startnummer vier in het eerste band geen verkeerd startnummer en hij moet zo een koers op maat kunnen gaan krijgen. Zal worden gereden door Daisy Paling. Fishermans Pride(9) pakte de laatste keren dat hij op het gras in actie kwam elke keer geld en ondanks het tweede band hier moet hij ook deze keer niet kansloos zijn. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger.

Winnend-paard: 7. Call Him George
Plaats-paard: 2. Hurricane BB
Duo: 7/ 2, 5, 6, 8
Trio: 7/ 2/ 2// alle

Koers 2 WICHERSON GROEN HOUTHANDEL-PRIJS: 

De tweede koers is voor paarden die nog geen €1.300 verdiende in zijn loopbaan. Het paard met de voorkeur in deze koers is Evian Scott(8). Hij wist de laatste twee keer op Emmeloord een goede indruk achter te laten en ondanks het tweede band is hij hier onze eerste keus. Zal net zoals de twee voorgaande keren gereden gaan worden door Ruud Pools, hij lijkt een zeer goede combinatie te zijn met de ruin. Velten Moon River(7) behaalde de laatste keer een derde plaats op Duindigt, dat was in de maand juni. Hier gaat hij voor het eerst in actie komen op het gras en dat gaat hij doen met Rick Ebbinge op de sulky. Een koers vanuit het veld moet hem minimaal een trioklassering gaan opleveren. Cher Gracieux(5) pakte de laatste drie keer alle keren klasseringen op het gras en in deze koers moet dat ook weer mogelijk zijn voor de ruin. Hij heeft hier met startnummer vijf nog het eerste band getroffen en daarmee heeft hij een voordeel ten op zichte van eerdergenoemde. Net als de voorgaande keren zal hij worden gereden door Aad Pools. Happiness(1) versprong haar kansen bij het debuut op Groningen en gaat nu direct haar debuut maken op het gras. Heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer en dravende moet zij alles op maat gaan krijgen. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Gigi(3) is nog niet echt een toonbeeld van trouw maar dravend heeft de merrie voldoende snelheid om in deze koers mee te doen voor de trioklasseringen. Zij heeft met startnummer drie een mooi nummer en zal worden gereden door haar eigenaar Willem Steur. Heartful’s Dream(4) versprong de laatste keer haar kansen in Emmeloord, daarvoor was zij goed met een tweede plaats op Joure. Het eerste band is voor haar geen nadeel en bij een parcours op maat moet zij kansrijk zijn voor een klassering richting het podium. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Glamour Boshoeve(2) kwam de laatste twee keer aan de start op het gras en pakte tweede vijfde plaatsen. Hier heeft de merrie met startnummer twee een mooi nummer. Zij moet alles op maat gaan krijgen en zal worden gereden door André Bakker. Deerne BZ(6) liep begin dit jaar een aantal behoorlijke koersen op Wolvega en deed het goed met een tweede plaats op Drachten. Vervolgens verging het de merrie wat minder en zij is een aantal weken aan de kant geweest. Het tweede band is niet optimaal maar zij zal in ieder geval een koers op maat gaan krijgen. Zal worden gereden door Tom Kooyman.

Winnend-paard: 8. Evian Scott
Plaats-paard: 7. Velten Moon River
Duo: 8/ 8// 1, 3, 5, 7
Trio: 8/ 7/ 7// alle

Koers 3 MCM MARKNESSE-PRIJS: 

In de derde koers vertrekken paarden met een maximale winsom van €6.000. Uit twee starts op Emmeloord is Eyegloss(3) nog ongeslagen en wij verwachten dat ook zo gaat blijven. De merrie heeft vanuit het eerste band weer een mooie uitgangspositie en éénmaal aan de kop zal zij lastig te passeren zijn. Zal weer worden gereden door eigenaar Johan Kloppenburg. Shake Hands(4) liep de laatste keer geen verkeerde koers op Alkmaar met een tweede plaats. Hier heeft hij nog het eerste band getroffen en dravende moet hij een eind kunnen komen in deze koers. Hij zal worden gereden door zijn eigenaar Johan van der Wal. Exigent Meadow(2) pakte de laatste drie keer klasseringen mee en deed dat twee keer op het gras. Heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en moet voor in het veld een koers op maat gaan krijgen. Zal deze keer weer gereden gaan worden door Aad Pools. Foppe H Twietel(5) lijkt momenteel de smaak weer wat te pakken te hebben. Hij blijft op de been en pakt dan direct klasseringen mee. Hier vanuit het tweede band is de startpositie mogelijk niet optimaal maar dravende moet een trioklassering weer mogelijk zijn. Zal worden gereden door Tom Kooyman. Arenne Loraine(8) heeft momenteel niet de beste rij met verrichtingen staan maar de ruin zou beter moeten kunnen dan dat. Hier vanuit het tweede band moet hij vanuit het veld alles op maat gaan krijgen en net als de voorlaatste keer op Drachten zal hij worden gereden door André Bakker. El Salsa(9) heeft momenteel ook niet de allerbeste vorm. De merrie zou veel beter moeten kunnen dan dat zij momenteel laat zien en heeft zij weer eens een goede dag moet zij een heel eind gaan komen. Zal worden gereden door eigenaar Willem Steur. Daimond SL(7) pakte de laatste twee keer klasseringen en heeft hier in het tweede band een redelijk nummer. Moet vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen en zal dan weer mee gaan strijden voor de klasseringen. Zal worden gereden door Niels Jongejans. Fine Boko(6) is een paard met snelheid maar de merrie maakt zeer makkelijk een galoppade. Komt zij dravend weg zal zij ver gaan komen, maar dit zal tevens het grote probleem voor haar gaan worden.

Winnend-paard: 3. Eyegloss
Plaats-paard: 4. Shake Hands
Duo: 3/ 2, 4, 5, 8
Trio: 3/ 4/ 4// alle

Koers 4 ELLIE BOONSTRA/ WENSINK MERCEDES-PRIJS: 

De vierde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog geen €8.000 verdiende en het paard met de voorkeur in dit nummer is Ghislaine(1). De merrie kan goed vertrekken vanuit de banden en heeft met het startnummer één het ideale startnummer. Wist de laatste twee keer op een goede manier te winnen en zal hier worden gereden door leerlingpikeur Finn Verkaik. Fleur Europoort(3) wist de voorlaatste keer te winnen in Emmeloord en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer in het eerste band. De merrie moet voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en zal hier gereden gaan worden door Sytske de Vries. Eagle Meerswal(7) heeft inmiddels geen mooie rij met verrichtingen meer staan maar eerder dit jaar noteerde hij een snelle derde plaats op Emmeloord. Vanuit het tweede band moet hij een mooie koers kunnen krijgen en dravende kan hij in het trio gaan eindigen. Zal hier worden gereden door John Dekker. Fernando Meadow(8) leek eerder dit jaar beter in vorm te zijn dan zijn rij met verrichtingen momenteel doet vermoeden. Met het startnummer acht moet hij een mooie koers vanuit het veld krijgen en hij zal meestrijden voor de trioklasseringen. Enrico Star(6) loopt doorgaans goed zijn koersen mee op het gras en hier gaat hij vertrekken vanuit het tweede band aan de reling. Wanneer hij een koers op maat gaat krijgen moet hij de speed in huis hebben om mee te strijden voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Ruud Pools. Tessa(9) zou qua klasse boven dit veld uit moeten steken maar de merrie heeft niet veel laten zien in haar laatste starts en haar eerste start op Emmeloord ging ook de mist in. Zal deze keer gereden gaan worden door leerling Thomas Bos. Einstein(12) liep de voorlaatste keer een zeer snelle tijd op Emmeloord maar staat hier toch voor een behoorlijk zware opgave vanuit het derde band. Hij zal het eerste gedeelte op maat moeten krijgen maar hij heeft vervolgens veel speed in huis. Zal worden gereden door Luit de Vries. Dexter(10) heeft een aantal koersen in de benen maar lijkt nog niet in vorm verbeterd zijn ten op zichte van de eerste start. Hier moet hij vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen en zal hij worden gereden door Johan van der Wal.

Winnend-paard:
1. Ghislaine
Plaats-paard: 7. Eagle Meerswal
Duo: 1/ alle
Trio: 1/ 7/ 7// alle

Koers 5 NAC/ NIJENHUIS BOLLEN ESPEL-PRIJS: 

In de vijfde koers komen liefhebbers aan de start met paarden die nog niet meer verdiende dan €25.000. Everglide Rapida(3) heeft inmiddels drie overwinningen op rij en de ruin lijkt nog altijd in topvorm te verkeren. Hij heeft hier met startnummer drie weer een mooi nummer in het eerste band en normaliter gaat hij direct aan de leiding en zal hij vervolgens lastig te passeren zijn. Zal worden gereden door Fred Handelaar. Broer van Bremen(2) heeft het dit jaar ook goed gedaan op het gras en hier vanuit het eerste band heeft hij een mooie uitgangspositie. Hij kan snel vertrekken en zal normaal als tweede paard aan de reling alles op maat gaan krijgen. Zal hier weer worden gereden door Hilda Hofstra. Bizar Zandbergen(6) heeft eerder dit jaar al op het gras van Duindigt gelopen en nu gaat de ruin het proberen op het gras van Emmeloord. Vanuit het tweede band moet een koers op maat mogelijk zijn en hij zal hier gereden gaan worden door Hiltje Tjalsma. Iron Migliore(4) loopt doorgaans goede koersen op Emmeloord en dat liet hij de laatste keer zien met een vierde plaats. Hij zal hier worden gereden door Samantha Stolker, kan zij haar paard een mooie koers gaan geven moet een trioklassering niet geheel uitgesloten zijn. Beautheun Lion(8) pakte de laatste keren op Duitse bodem zijn klasseringen mee en hier heeft hij het hoogste nummer in het tweede band. Zal een koers op maat willen vanuit het veld en in zijn huidige vorm moet hij meedoen voor een trioklassering. Zal worden gereden door Sjoerd van der Galiën. Eagle Transs R(7) heeft niet enorm veel vorm laten zien de laatste tijd en zou ook veel beter moeten kunnen dan dat. Hier moet hij vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen en hij zal worden gereden door eigenaar Eric Westerveld. Donder Frejo(1) pakte de laatste keer een klassering mee op Alkmaar en deed dat is een behoorlijke tijd. Hier met startnummer één moet hij direct van start af alles op maat gaan krijgen en zal hij weer worden gereden door Claudine van Dam. Doc Holiday(5) doet het vaak goed op Emmeloord, maar zowel daarvoor als er na heeft hij weinig laten zien. Hier vanuit het tweede band moet hij een mooie koers kunnen krijgen en zal hier worden gereden door Natasja Sprengers.

Winnend-paard: 3. Everglide Rapida
Plaats-paard: 2. Broer van Bremen
Duo: 3/ 2, 4, 6
Trio: 3/ 2, 4, 6/ alle

Koers 6 BRIGGS & STRATTON-PRIJS: 

De zesde koers komen paarden aan het vertrek die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €13.000. Het paard met de voorkeur in deze koers is Candy Boko(8). De merrie moet meters geven natuurlijk maar afgezien van twee starts op Wolvega heeft zij niets verkeerd gedaan. Het tweede band maakt de merrie normaliter niet uit en ook het gras is voor haar geen enkel probleem. Gigolo(3) debuteerde de laatste keer voor zijn nieuwe trainer en deed dat met een overwinning. Hier heeft hij vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie en met een koers op maat moet hij hier kansrijk zijn voor een trioklassering. Zal worden gereden door Niels Jongejans. Golden Avenue(1) heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en heeft hier met startnummer één in het eerste band een mooi nummer. Moet weer een mooie koers op maat kunnen krijgen en in dit veld zal hij mee gaan strijden voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Bachelor Kingly(2) begon het jaar goed op het gras maar zijn laatste twee verrichtingen waren wat minder. Hier heeft hij met startnummer twee in ieder geval een mooi startnummer en lopende moet hij een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door Ruud Pools. Dreamline Promise(9) moet hier vanuit het tweede band komen en gaat dat doen met Rick Ebbinge op de sulky. De ruin heeft de laatste weken goede vorm laten zien en zal hier vanuit het veld normaal afgeschoten gaan worden aan de laatste overzijde. Een paard voor de trioklasseringen. Future Boko(7) moet hier vanuit het tweede band een mooie koers op maat kunnen krijgen. De merrie kan doorgaans goed vertrekken en moet op haar klasse mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Elma WT(5) pakte bij haar voorlaatste starts een tweede plaats op Emmeloord. Hier vanuit het eerste band zal de merrie op zoek gaan naar een koers op maat en zoals de laatste twee keer zal zij worden gereden door Rosalie Janssen. Bando d’Havane(6) is een paard met snelheid maar hij is nooit makkelijk dravend rond te krijgen. Hij heeft hier een lastig nummer in het tweede band en het zal in eerste instantie zaak worden om dravend rond te komen. 

Winnend-paard: 8. Candy Boko
Plaats-paard: 3. Gigolo
Duo: 8/ 8// 1, 2, 3, 9
Trio: 8/ 3/ 3// alle

Koers 7 DIERENKLINIEK EMMELOORD-PRIJS: 

In de zevende koers komen acht paarden aan de start in de klasse tot €1.300. Het paard dat qua klasse boven het veld uit zou moeten steken is Flair Lady DF(8). De merrie heeft meer snelheid dan de overige deelnemers maar heeft de verrichtingen niet helemaal mee op het moment. Het hoogste nummer in het tweede band is voor haar niet verkeerd en zij zal weer worden gereden door trainer Arend de Wrede. Gerko Steenwijk(6) deed het de voorlaatste keer goed op het gras van Emmeloord met een overwinning maar treft in hiervoor genoemde normaliter een beter paard. Heeft in het tweede band een redelijk nummer en bij een koers op maat moet een trioklassering mogelijk zijn. Genesis Twiko(5) won haar laatste start die zij maakte op Emmeloord maar heeft daardoor wel het tweede band nu. Met een koers op maat moet een trioklassering tot de mogelijkheden behoren. Fantastic Well(3) pakte de laatste keer een derde plaats op Emmeloord en daarmee deed de vos het goed. Moet hier vanuit het eerste band goed weg kunnen komen en vervolgens moet een klassering in het trio niet geheel uit te sluiten zijn. Zal worden gereden door zijn eigenaar. Dawson City Jewel(7) begon zijn loopbaan goed met twee goede koersen op het gras maar vervolgens ging het mis met twee galoppades achter elkaar. Hier heeft de ruin normaliter de ruimte om dravend weg te komen en qua snelheid zou hij minimaal mee moeten doen voor een trioklassering. Farouche Meadow(2) liep de voorlaatste keer een redelijke koers op Groningen. Hier heeft de merrie met startnummer twee een redelijk nummer en voor in het veld moet zij een mooie koers kunnen krijgen. Zal worden gereden door Luit de Vries. Garfagna Toscana(4) pakte de laatste keer verrassend een tweede plaats op Emmeloord. Hier heeft de merrie het eerste band en krijgt zij weer een mooie koers op maat moet een klassering weer tot de mogelijkheden behoren. Zal ook deze keer weer worden gereden door haar eigenaar. Grade VS(1) heeft in haar loopbaan nog niet enorm veel laten zien maar heeft hier met startnummer één in ieder geval een mooi nummer. Moet altijd een koers op maat gaan krijgen en zal hier worden gereden door Kurt Roeges.

Winnend-paard: 8. Flair Lady DF
Plaats-paard: 3. Fantastic Well
Duo: 8/ 8// 3, 5, 6, 7
Trio: 8/ 3/ 3// alle

Koers 8 LAMPE GROTE STAYERS-PRIJS: 

De achtste koers is de grote stayerkoers en daar komen elf paarden aan de start. Het paard met de voorkeur in deze koers is Ballantine V(8). Hij komt normaliter een ander kaliber paarden tegen en het enige ding lijkt te zijn of hij uit de voeten kan op het gras. Wanneer hij geen problemen heeft met het gras moet hij hier zonder problemen de koers kunnen winnen. Zal worden gereden door Rick Ebbinge. Fakir Oldeson(1) heeft het dit jaar al erg goed gedaan en wist in Aduard te winnen over de lange afstand. Het eerste band is natuurlijk een mooie uitgangspositie en voor in het veld gaat hij gegarandeerd een koers op maat krijgen. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Adelaar(2) loopt eigenlijk altijd goede koersen op Emmeloord en heeft hier in het eerste band ook weer een mooie uitgangspositie. Moet een koers op maat gaan krijgen en zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Ciske de Rat(9) wist de laatste keer weer eens een koers te winnen en deed dat op de piste van Alkmaar. Hier gaat hij over de lange afstand in actie komen op Emmeloord en krijgt hij enigszins een mooie koers moet hij ver gaan komen in deze koers. Zal worden gereden door Ruud Pools. Yonker Fanatic(10) kwam de laatste keer niet verder dan een vijfde plaats op Alkmaar en voor hem begint het er nu toch echt op de lijken dat ook bij hem de jaren beginnen te tellen. Wanneer hij hier een koers op maat gaat krijgen moet hij meedoen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Bas Crebas. Discovery’s Wish(4) pakte de laatste keren elke keer een klassering. Hier vanuit het eerste band moet hij voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen. Hij heeft met de lange afstand geen enkel probleem en zoals vaker dit jaar zal hij worden gereden door Dennis Minnema. Brazil Elegance(6) heeft het dit jaar goed gedaan op het gras maar de langere afstand is toch weer even nieuw voor hem. Moet vanuit het eerste band een mooie koers kunnen krijgen en zal hier ook weer gereden gaan worden door Wim van der Mespel. Billy du Vivier(7) heeft het dit jaar over het algemeen goed gedaan en hier vanuit het tweede band moet hij een koers op maat kunnen krijgen. Moet op zijn vorm af mee kunnen gaan doen voor een hoge klassering. Zal worden gereden door Niels Jongejans. 

Winnend-paard: 8. Ballantine V
Plaats-paard: 1. Fakir Oldeson
Duo: 8/ 1, 2, 4, 9, 10
Trio: 8/ 1/ 1// alle

Koers 9 HARDDRAVERIJ & RENVERENIGING DRACHTEN/ COOP-PRIJS: 

In de negende koers vertrekken paarden tot een winsom van €35.000. Het paard dat onze voorkeur krijgt is Dream of Renka(8). Hij heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en lijkt hier overkomelijke tegenstand te treffen. Heeft hier met startnummer acht in het tweede band een redelijk nummer en op zijn klasse moet hij hier kunnen winnen. Zal deze keer worden gereden door Johan van der Wal. Banter Boy(6) heeft het de laatste weken zeer goed gedaan op het gras en gaat hier ook weer voor een trioklassering. Hij heeft met startnummer zes een mooi nummer en moet normaal een koers op maat gaan krijgen vanuit het veld. Moet het vervolgens van zijn speed gaan hebben. Zal worden gereden door Wim van der Mespel. Bastien du Chef(1) trof het in zijn loopbaan zwaarder maar heeft de laatste starts niet het beste van zichzelf laten zien. Heeft hier met startnummer één een mooi nummer. Een koers op maat moet van start af direct mogelijk zijn wanneer hij dravend het band uit gaat komen. Zal worden gereden door Sven Schraal. Dylan Meadow(3) presteert zeer wisselvallig dit jaar en is gewoon niet in topvorm. Hier vanuit het eerste band heeft hij in ieder geval een mooi nummer en dravende zou hij toch tegen het podium aan moeten eindigen. Cuby Baldwin(9) staat er qua klasse mooi in en zou in deze koers hoge ogen moeten kunnen gooien. Heeft met startnummer negen geen verkeerd nummer en heeft zo de ruimte achter in het veld om dravend weg te komen. De lange laatste rechte lijn spreekt in zijn voordeel. Cha Cha Cha(7) is een paard dat goed kan vertrekken vanuit de banden en ondanks het tweede band moet hij een eind kunnen komen. Zal hier gereden gaan worden door John Dekker die het paard goed kent. Zoey ter Sype(5) heeft de laatste keren op Duitse bodem geen verkeerde koersen neergezet en hier vanuit het tweede band moet de ruin een mooie koers kunnen krijgen. Wanneer hij alles op maat krijgt tot de laatste rechte lijn moet hij minimaal kansrijk zijn voor een klassering. Zal worden gereden door Krista Timmer. Axel Cartouche(4) is inmiddels al tien jaar oud en lijkt het allerbeste gegeven te hebben in zijn loopbaan. Hier moet hij echter een koers op maat kunnen krijgen en dan is hij altijd kansrijk voor de klasseringen. Zal worden gereden door eigenaresse Denise Pennekamp.

Winnend-paard:
8. Dream of Renka
Plaats-paard: 6. Banter Boy
Duo: 8/ 1, 3, 6, 9
Trio: 8/ 6/ 6// alle

Koers 10 DE NIEUWSTAD TUIN/ PARK MACHINES-PRIJS: 

De tiende koers brengt negen paarden aan de start tot een winsom van €70.000. Come on Scott(6) heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en heeft hier een mooie startpositie vanuit het eerste band. Hij moet normaal direct voor in het veld terug te vinden zijn en vervolgens moet hij de koers naar zijn hand kunnen zetten. Bad Boy de Chenu(4) mag het eens op het gras gaan proberen en eerder dit jaar deed hij het eigenlijk elke keer goed op de piste van Wolvega. Moet normaal gesproken een mooie koers voor in het veld gaan krijgen en zal zoals gewoonlijk worden gereden door Ruud Pools. Andrea Swagerman(5) behaalde de laatste keer een derde plaats op Emmeloord en dat was enigszins verrassend. Hier moet de ruin ook weer een mooie koers op maat kunnen krijgen en moet een soortgelijke prestatie wederom mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Panama Diamant(7) pakte de voorlaatste keer een tweede plaats op het gras van Duindigt en hier gaat de merrie het proberen op het gras van Emmeloord. Het tweede band is natuurlijk nooit ideaal maar op haar klasse af moet zij toch altijd meedoen voor een trioklassering. Zal worden gereden door trainer de Vlieger. Angie Meadow(3) heeft momenteel geen geweldige rij met verrichtingen staan maar krijgt de merrie direct van start af een koers op maat moet zij in dit veld mee kunnen doen voor een klassering. Zal worden gereden door Nicole Hendriks. Colonel de Larre(1) heeft een zeer matige rij met verrichtingen staan en na twee starts op Wolvega mag hij zijn kansen beproeven op het gras van Emmeloord. Wanneer hij met het nummer één weg weet te komen moet hij mogelijk kans maken op een klassering. Zal worden gereden door Rick Ebbinge, de nationaal kampioen. Beau Gillard(2) liet een keer veel snelheid zien op Wolvega maar ging veelal in de fout. Hier op het gras kan hij mogelijk voor een grote stunt gaan zorgen want de snelheid lijkt hij wel te hebben wanneer hij draaft. Zahier Charisma(9) liep de laatste keer op Emmeloord geen verkeerde tijd maar dat was niet genoeg voor een plaatsgeld. Wanneer hij deze tijd wederom weet te noteren moet een plaatsgeld tot de mogelijkheden behoren. Zal worden gereden door Elco Korrel.

Winnend-paard: 6. Come on Scott
Plaats-paard: 4. Bad Boy de Chenu
Duo: 6/ 4, 5, 7
Trio: 6/ 4, 5, 7/ alle