Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 23.07
    • R1: Trio Jackpot €1.560
    • 3-Jarigen Stakes (M)
    • R7: Kwt Jackpot €1.588
    • 3-Jarigen Stakes (H+R)

Voorbeschouwing Grasbaan Emmeloord

 

 

Voorbeschouwing Emmeloord, woensdag 19 juli

 

Koers 1 SCHIPPER BROOD/ HERMANS-PRIJS:

In de eerste koers komen paarden aan de start tot €500. Habanos Bianco(5) maakte de laatste keer op Groningen zijn debuut en deed dat op een redelijke manier. Hij kwam in een klein veld binnen als vierde paard maar liep netjes mee naar de finish. Hier heeft hij in het eerste band een mooi nummer en moet het mogelijk zijn om bij het debuut op het gras te zegevieren. Genesis Twiko(7) heeft twee goede koersen op het gras gelopen en pakte daarbij twee derde plaatsen. Hier zal hij weer vanuit het tweede band moeten komen. Moet in ieder geval een koers op maat kunnen krijgen en zal weer meestrijden voor een trioklassering. Fedor DZ(9) heeft in zijn laatste starts goede vorm laten zien maar was in een eerder start op Emmeloord niet succesvol. Dit had mogelijk meer te maken met de toestand van de piste en hij gaat hier dan ook op herkansing. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Cher Gracieux(10) liep eerder twee nette koersen op het gras en gaat het hier op Emmeloord weer vanuit het tweede band proberen. Zal gaan voor een koers op maat en zal normaliter weer meedoen voor een derde of vierde plaats. Zal worden gereden door Aad Pools. Daisy du Chef(1) kwalificeerde in de maand juni op een redelijke manier en gaat hier onder startnummer één vertrekken. Moet normaal gesproken een mooie koers op maat kunnen krijgen en zou voldoende snelheid moeten hebben voor een klassering. Horeau(2) kwalificeerde in een nietszeggende tijd op Duitse bodem en is daardoor lastig in te schatten. Moet met het startnummer twee een mooie koers kunnen krijgen en zal hier gereden gaan worden door trainer Jan Thijs de Jong. Glamour Boshoeve(3) wist de laatste keer op het gras van Joure zijn eerste geld mee te pakken en hier heeft hij met startnummer drie vanuit het eerste band weer een mooie uitgangspositie. Een nieuw plaatsgeld zou opnieuw mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door André Bakker. Gigi(6) heeft zichzelf de laatste keren niet van haar beste zijde laten zien. Gaat het hier eens op Emmeloord proberen en zij heeft met het laagste nummer in het tweede band geen ideale uitgangspositie. Een nieuwe galoppade ligt wederom op de loer.

Winnend-paard: 5. Habanos Bianco
Plaats-paard: 7. Genesis Twiko
Duo: 5/ alle
Trio: 5/ 7/ 7// alle

 

Koers 2 TRANSPORT BEDRIJF H. VAN DER HORST/ KAMPLACON-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €3.000. Het paard met de voorkeur in deze koers is Shake Hands(5). Liep de laatste keer op Duindigt een razendsnelle koers en heeft zich daarnaast bewezen op het gras. Hij heeft een mooi startnummer en moet op Emmeloord alle ruimte hebben om het veld te passeren. George Baldwin(4) heeft de laatste keren geen verkeerde koersen gelopen en gaat hier ook vanuit het tweede band vertrekken. Wilde eerder op het gras van Drachten weinig, nu op de grotere piste van Emmeloord moet misschien het één en ander mogelijk zijn. Zal worden gereden door Jesse ter Borgh. Erik Hulzebosch(8) was vorig jaar in goede vorm met een aantal overwinningen. Dit jaar heeft hij nog niet diezelfde vorm laten zien maar hier over het gras moet hij vanuit het veld mee kunnen doen voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Hurricane BB(2) is een paard dat goed kan vertrekken. Hier met startnummer twee in het eerste band moet er direct een voorsprong uitgebouwd kunnen worden en zal zij worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Going To The Run(1) behaalde de laatste keer op Joure een vijfde plaats. Hier heeft de merrie met startnummer één geen verkeerd startnummer en moet zij een koers op maat kunnen krijgen. Zal zoals de voorgaande keren worden gereden door Niels Jongejans. Foppe H Twietel(7) pakte de laatste keer een derde plaats op de graspiste van Joure. De ruin liep toen een goede koers en zal hier normaal gesproken, lopende, weer mee kunnen doen voor een plaats richting het podium. Zal deze keer worden gereden door Tom Kooyman. Esmee du Mer(3) liep eerder dit jaar een aantal goede koersen, de laatste keren verging het de merrie wat minder. Heeft hier met startnummer drie in het tweede band een mooi nummer aan de reling en zo moet een koers op maat mogelijk zijn. Call Him George(6) is niet een draver die zo in het rond te sturen is en daarom lijkt het gras op het eerste gezicht ook geen voordeel. Zal eerst dravend weg moeten komen vanuit de banden en zal dan een inhaalrace moeten gaan beginnen.

Winnend-paard: 5. Shake Hands
Plaats-paard: 8. Erik Hulzebosch
Duo:
5/ 1, 2, 4, 8
Trio: 5/ 8/ 8// alle

 

Koers 3 BERNARD ROZEN-PRIJS:

In de derde koers vertrekken paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €2.000. Elias DF(8) liep de laatste keer op Joure een beresterke koers ondanks een aantal fouten onderweg. Hij moest enorm veel meters goedmaken maar wist desondanks nog op een derde plaats te eindigen. Zal zoals de laatste keren worden gereden door trainer Arend de Wrede. Dawson City Jewel(5) liep de laatste twee keer goed op het gras. De laatste keer op Joure wist hij op een zeer sterke manier te winnen, zonder enig partij. Hier staat hij iets zwaarder maar vanaf de koppositie moeten er mogelijkheden zijn. Zal weer worden gereden door Sven Schraal. Hurricane JE(3) liep de laatste twee keer op Groningen goede koersen en gaat het hier voor de eerste keer proberen op het gras. Moet normaal gesproken een mooie koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door trainer Dicky Hof. Evian Scott(2) kwam de laatste keer op Emmeloord voor het eerst in actie over het gras en hij deed dat toen niet verkeerd met een tweede plaats. Moet hier voor in het veld ook weer een koers op maat kunnen krijgen en meestrijden voor een plaats richting het podium. Zal worden gereden door Ruud Pools, net als de voorgaande keren. Danielle Hallinck(4) kwam dit jaar nog niet aan de start en is mede om die reden lastig in te schatten. Mag hier in ieder geval vanuit het eerste band vertrekken en moet zo een mooie koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door Krista Timmer. Eline DZ(7) pakte in haar voorlaatste start een derde plaats op Emmeloord. Deze keer moet de merrie weer vanuit het tweede band komen en dat is nooit optimaal. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Camaro de Pommera(1) heeft de laatste keren weinig indruk weten te maken op de grasbanen en krijgt het hier normaal gesproken weer lastig. Zal in eerste instantie weer zaak worden om dravend rond te komen. Francisca HPK(6) pakte de laatste keer een vierde plaats op Groningen en dat was haar eerste geld in tijden. Hier vanuit het tweede band moet een koers op maat mogelijk zijn en zij zal worden gereden door trainer Peter Wortel.

Winnend-paard: 8. Elias DF
Plaats-paard:
5. Dawson City Jewel
Duo:
8/ 8// 2, 3, 5
Trio: 8/ 2, 3, 5/ alle

 

Koers 4 NAC/ RODEVIS URK-PRIJS:

De vierde koers is een koers voor de liefhebbers die op pad gaan met paarden die nog niet meer verdiende dan €12.000. Golden Avenue(2) heeft het de laatste keren goed gedaan op het gras en gaat hier onderweg met amateurkampioen Fred Handelaar. De combinatie heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en daarmee moet direct de kop gepakt kunnen worden en vervolgens zou de koers over moeten zijn. Donder Frejo(5) had eerder een paard mooie verrichtingen staan maar de laatste keer kwam hij niet ver op een zwaar pad. Hier vanuit het eerste band moet hij een koers op maat kunnen krijgen en zal hij worden gereden door Claudine van Dam. Diamond Twigs(4) pakte de laatste twee keer mooie klasseringen mee op het gras en de piste van Wolvega. Heeft hier vanuit het eerste band een mooi nummer en een koers op maat moet mogelijk zijn voor de merrie. Zal worden gereden door Gretha Posthumus, net als de keer op Wolvega. Creme dela Creme(8) heeft momenteel veel uitschakelingen achter haar naam staan maar de merrie zou veel beter moeten kunnen dan dat. Moet vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door Mart Blankendaal. Bruyere Lotoise(10) heeft het eerder dit jaar goed gedaan op het gras in Duitsland, in een eerder start op het gras in Nederland ging het mis. Hier zal de merrie op herhaling willen en het uiteraard beter willen doen. Moet een koers op maat kunnen krijgen en zij zal worden gereden door Sjoerd van der Galien. Chaman Rapida(9) heeft na lange afwezigheid weer wat koersritme en zou vanuit het tweede band een koers op maat moeten krijgen. Zal worden gereden door Samantha Stolker, de kampioene bij de amatrices. Devil in Disgise(6) heeft momenteel geen mooie rij met verrichtingen staan. Hij heeft daarnaast een lastig nummer en het lijkt deze keer even afwachten met hem. Cause I Do(7) deed het de laatste keer redelijk met een vijfde plaats op Joure en kreeg toen geen verkeerde koers. Moet hier vanuit het tweede band een koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door Esther Mulder.

Winnend-paard: 2. Golden Avenue
Plaats-paard: 4. Diamond Twigs
Duo: 2/ alle
Trio: 2/ 4, 5, 8, 10/ alle

 

Koers 5 STUCADOORSBEDRIJF KEMPER/ KRIJGER UIENHANDEL-PRIJS:

In de vijfde koers komen paarden aan het vertrek tot een winsom van €8.000. Het paard met de eerste stem is Bachelor Kingly(5). Hij heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en hij heeft hier ondanks het tweede band geen verkeerde uitgangspositie. Moet mooi in de koers terecht gaan komen en hij zal ook deze keer weer worden gereden door Aad Pools. Fishermans Pride(1) wist de laatste twee keer op het gras podiumklasseringen mee te pakken en ook nu heeft hij met startnummer één weer een mooie uitgangspositie. Wanneer hij wederom benen pakt van start af moet hij toch weer mee kunnen doen voor een plaats onder de eerste drie. Fleur Europoort(2) pakte de laatste keer op Joure een vijfde plaats en deed het daarmee niet verkeerd. De merrie heeft met startnummer twee nog het eerste band en lijkt daarmee een mooie koers op maat te gaan krijgen. Zal hier gereden gaan worden door Niels Jongejans. Arenne Loraine(3) werd de laatste keer nog laat geschrapt op Joure maar moet ondanks dat hier mee kunnen gaan doen voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door Tom Kooyman. Moet aan de reling een groot gedeelte op maat kunnen krijgen. Einstein(8) was dit jaar nog niet gelukkig op het gras en mogelijk is het simpelweg niet voor hem weggelegd maar qua snelheid zou hij gemakkelijk mee moeten kunnen komen. Zal hier worden gereden door Luit de Vries, net zoals de laatste keer het geval was bij de uitschakeling op Joure. Capital C(7) liep de laatste keer op Emmeloord geen verkeerde koers vanuit het tweede band, ook nu moet hij weer vanuit het tweede band komen. Zal gaan voor een koers op maat en moet in de slotfase gaan komen voor een plaatsgeld richting het podium. Classic Bennesse(4) liep bij zijn eerste start dit jaar een goede koers maar viel vervolgens in de twee daaropvolgende starts niet echt mee. Hier zal hij normaal gesproken vanuit het veld een koers op maat gaan krijgen en zal hier worden gereden door Finn Verkaik. Cieta Select(6) pakte eerder dit jaar op Hilversum een vierde plaats maar de merrie heeft voor de rest weinig laten zien in haar laatste starts. Zal hier normaal gesproken gaan voor een koers op maat vanuit het veld en zij zal worden gereden door Jan Thijs de Jong.

Winnend-paard: 5. Bachelor Kingly
Plaats-paard:
1. Fishermans Pride
Duo:
5/ 1, 2, 3, 8
Trio: 5/ 1, 2, 3, 8/ alle

 

Koers 6 TPC EMMELOORD-PRIJS:

De zesde koers is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €5.000. Eyegloss(1) heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. De merrie heeft met startnummer één als goede vertrekker een mooi nummer en zij moet de koers hier van start tot finish kunnen domineren. Zal worden gereden door haar eigenaar. Exigent Meadow(2) pakte de laatste keer op Joure een goede tweede plaats. Staat hier in de breedte wat zwaarder maar vanuit het eerste band moet een mooie uitgangspositie mogelijk zijn. Zal hier gereden gaan worden door Aad Pools, net zoals de twee voorgaande keren. Flair JE(7) heeft de laatste keren op de langebaan redelijke koersen gelopen en hier gaat de merrie het weer proberen vanuit het tweede band. Moet vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en zal haar speed gaan bewaren tot aan de laatste overzijde. Zal worden gereden door Dicky Hof. Budweiser DF(6) is een paard die snelle tijden heeft gelopen maar niet in het geld eindigde. Hij is goed genoeg om hier mee te doen voor een plaats in het trio maar tot nu toe wou het nog niet echt vloten dit jaar. Zal worden gereden door Arend de Wrede. Eagle Meerswal(4) pakte de voorlaatste keer een derde plaats op het gras en de laatste keer weer een klassering op Groningen. Kan normaal behoorlijk goed vertrekken en zij moet zo ondanks het tweede band mooi in de koers terechtkomen. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Fleur Swagerman(8) pakte de laatste keer een vierde plaats op de graspiste van Joure en zij deed het daarmee niet verkeerd. Zal hier vanuit het achterste band moeten komen en daarvandaan zal zij een koers op maat willen hebben. Trainer Frans van der Blonk ziet hier weer op de sulky. Daimond SL(5) heeft dit jaar nog niet echt de grasbaanvorm laten zien. Moet vanuit het tweede band met het startnummer vijf in ieder geval een koers op maat kunnen krijgen vanuit het veld. Zal worden gereden door Niels Jongejans. King Bantam M(3) kwam een maand geleden voor het laatst aan de start en liep toen een redelijke koers. Hier heeft hij met startnummer drie in het tweede band een lastige startpositie en daarmee kan hij in de beginfase enkele kostbare meters verliezen.

Winnend-paard: 1. Eyegloss
Plaats-paard:
2. Exigent Meadow
Duo:
1/ 2, 4, 6, 7
Trio: 1/ 2, 4, 6, 7/ alle

 

Koers 7 KLEIN POELHUIS INSTALLATIE EMMELOORD-PRIJS:

In de zevende koers komen elf paarden aan de start in de klasse tot €20.000. Het paard met de voorkeur in deze koers is Everglide Rapida(2) die na de laatste keer Joure toch de smaak te pakken zou moeten hebben. Hij won in een razendsnelle tijd en moet hier vanuit het eerste band een mooie positie kunnen krijgen. Eindigde vaak tweede dit jaar maar een nieuwe overwinning moet wederom mogelijk zijn. Broer van Bremen(3) kwam de laatste keer niet verder dan een derde plaats maar moest veel doen. Hier moet hij een iets zuinigere koers krijgen en doet hij mee voor een tweede plaats. Zal hier gereden gaan worden door Marco Spin. Dexter(1) heeft een aantal koersen in de benen op het gras en hij deed eigenlijk nog maar weinig verkeerd. Hier heeft hij met startnummer één een mooi nummer en hij moet zo een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden deze keer. Dyanne Cunera(4) heeft eerder dit jaar al goede koersen gelopen op het gras en mag hier vanuit het middelste band vertrekken. Dit is misschien niet de meest ideale uitgangspositie maar daarvandaan moet een klassering in het trio toch nog altijd mogelijk zijn. Axel Cartouche(6) pakte de laatste keer een vierde plaats op Groningen en deed het daarmee zeker niet verkeerd. Moet hier vanuit het middelste band ook weer een mooie koers kunnen krijgen en op zijn speed moet hij in de laatste rechte lijn mee kunnen strijden voor een hogere klassering. Colonel Newport(7) liep in de maand mei twee goede koersen op Wolvega, vervolgens viel hij in twee starts niet mee. Hier moet hij goed weg kunnen draaien vanuit de banden en moet hij lopende minimaal geld kunnen pakken. Zal worden gereden door Finn Verkaik. Cramer Flevo(8) koerste dit jaar nog niet altijd even gelukkig en mag hier ook vanuit het tweede band vertrekken. Hij moet het op maat krijgen vanuit het veld en hij zal worden gereden door Eline Janssen. Cashflow(10) zal hier zelfs vanuit het derde band moeten komen en dat is natuurlijk nooit optimaal. Het voordeel lijkt echter te zijn dat zij een grote piste tot haar beschikking heeft. Heeft normaal gesproken voldoende speed in huis om mee te doen voor een klassering.

 
Winnend-paard:
2. Everglide Rapida
Plaats-paard:
3. Broer van Bremen
Duo: 2/ 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10
Trio: 2/ 3/ 3// alle

 

Koers 8 BRIGGS & STRATTON-PRIJS:

De achtste koers is voor paarden met een winsom niet hoger dan €8.000. Ghislaine(1) deed de laatste twee starts op het gras weinig tot niets verkeerd. De laatste keer werd er gewonnen op Joure en dat gebeurde op een goede manier. Hier heeft de merrie met startnummer één een mooi nummer en moet zij weer de koers hard kunnen maken van kop af. Zal net als de laatste twee keer worden gereden door Danny den Dubbelden. Eliot Charisma(4) liep de laatste keer een ongekende koers op Joure. Hij moest in die koers het ongelofelijke aantal van 50m goed maken. Hij wist uiteindelijk als tweede te eindigen en staat er ten op zichte van onze favoriet nu vele meters beter in. Hij is echter dit jaar niet de gelukkigste geweest. Tessa(7) is een paard waar eerder hogere verwachtingen van waren. Zij zal hier haar debuut maken op het gras en qua klasse zou zij boven het veld uit moeten steken. Bandenstart kan misschien een valkuil zijn, weet zij dat te overleven moet een plaats in het trio binnen handbereik zijn. Enrico Star(2) heeft met startnummer twee een mooi startnummer en de ruin kan normaal gesproken behoorlijk vertrekken. Zal normaliter altijd een koers op maat gaan krijgen en hij zal ook deze keer weer worden gereden door catchdriver Ruud Pools. Black des Morins(8) liet eerder op Emmeloord veel snelheid zien en liep afgelopen vrijdag op Wolvega gaan verkeerde koers. Heeft hier het tweede band en dat is natuurlijk niet optimaal maar bij een koers op maat moet een plaatsgeld in ieder geval mogelijk zijn. Zal worden gereden door Gerrit de Jong. Sara Blue Lobell(3) heeft het laagste nummer in het tweede band en zou zo direct van start af een koers op maat moeten kunnen krijgen. Zal normaal gesproken met deze koers op maat mee moeten doen voor een plaatsgeld. Zal worden gereden door Jan Willem Kromkamp. Borka Ling(5) heeft dit jaar op de lange baan al redelijke tijden gelopen en moet hier vanuit het tweede band een koers op maat kunnen krijgen. Zal dan mee gaan doen voor een plaatsgeld. Zal worden gereden door Peter Wortel. Elma WT(6) kwam er de laatste keer niet aan te pas op Joure en de merrie zal hier opnieuw een poging gaan wagen. De merrie zal deze keer weer eens worden gereden door haar trainster Rosalie Janssen.

Winnend-paard: 1. Ghislaine
Plaats-paard: 4. Eliot Charisma
Duo: 1/ 1// 2, 4, 7
Trio: 1/ 2, 4, 7/ alle

 

Koers 9 THE POTATO COMPANY STAYERSPRIJS:

In de negende koers komen paarden aan de start tot een winsom van €45.000. C’est Ca(5) liep de laatste keer op Joure een goede koers en eindigde uiteindelijk op een tweede plaats. Hier heeft de merrie het eerste band getroffen en zo moet zij direct mooi in de koers terecht gaan komen. Zal deze keer worden gereden door André Bakker. Cuby Baldwin(9) liep de laatste keer een snelle tijd op het gras van Duindigt. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen en moet het in ieder geval een groot gedeelte van de koers mogelijk zijn om een koers op maat te verkrijgen. Zal hier worden gereden door Niels Jongejans. Adelaar(6) was dit jaar nog niet heel erg gelukkig in de koers. Vaak loopt hij op Emmeloord goede koersen en hier vanuit het eerste band moet hij over de lange afstand een mooie koers kunnen krijgen. Hij zal hier gereden gaan worden door zijn trainster Caroline Aalbers. Billy du Vivier(7) wist de laatste keer het stayersnummer op Joure te winnen en dat deed hij op een goede manier. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen, aan de reling zal hij vertrekken. Hij moet het hier vanaf de reling enigszins mee hebben maar zijn vorm lijkt goed genoeg. Zal deze keer worden gereden door Eline Janssen. Too Perrine(8) is een paard dat trouw zijn klasseringen meepakt en hier vanuit het tweede band moet hij een mooie koers op maat kunnen krijgen. Zal hier gereden gaan worden door zijn eigenaar Elco Korrel. Vip Speed(11) is een paard dat af en toe verrassend uit de hoek kan komen. De laatste twee keren pakte hij klasseringen op het gras van Duindigt. Hier gaat hij de lange afstand van Emmeloord proberen en dat zal hij samen gaan doen met Sjoerd van der Galien. Vino le Blanc lijkt met zijn lastige loop niet direct een paard voor het gras. Kan hij op deze ondergrond echter wel uit de voeten en heeft hij zijn dag is hij tot behoorlijk wat in staat. Zal worden gereden door trainer Cornelis Loman. Udia Ringeat(12) heeft de laatste starts niet enorm veel laten zien maar een koers op maat vanuit het achterveld zou erin moeten zitten voor de merrie. Zal hier gereden gaan worden door Dicky Hof. Een paard voor de plaatsen.

Winnend-paard: 5. C’est Ca
Plaats-paard:
9. Cuby Baldwin
Duo:
5/ 6, 7, 8, 9
Trio: 5/ 9/ 9// alle

 

Koers 10 VABC/ WENSINK AUTOMOTIVE-PRIJS:

De tiende koers is een koers waar paarden tot een winsom van €500 in actie komen. Gerko Steenwijk(7) was tijdens de eerdere meeting op Emmeloord favoriet maar versprong toen zijn kansen. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen en dravend lijkt hij het paard van de koers te zijn. Zal worden gereden door André Bakker. Grade VS(3) kwalificeerde in april in een redelijk tijd op Wolvega maar kon vervolgens nog geen indruk maken in de twee daaropvolgende starts. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en een koers op maat moet in ieder geval mogelijk zijn. Fantastic Well(8) was de laatste keer weg op Joure maar daarvoor liep hij elke keer redelijke koersen op het gras. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen en zou een koers op maat mogelijk moeten zijn. Zal hier weer gereden gaan worden door eigenaar Gerard Verbon. Heartful’s Dream(10) pakte de laatste keer een tweede plaats op Joure. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen en dat is voor haar geen ideale uitgangspositie. Zal alles op maat willen hebben en doet dan mee voor een trioklassering. No Mercy(6) kwalificeerde in maart op Wolvega en deed dat in een redelijke tijd. Zal hier vanuit het tweede band moeten vertrekken en zal normaal gesproken een koers op maat gaan krijgen. Zal hier worden gereden door trainer Ronald de Beer. Doutsen(9) pakte dit jaar al een aantal klasseringen op het gras maar grote indruk heeft de merrie nog niet weten te maken. Heeft hier vanuit het tweede band geen ideale uitgangspositie en eigenlijk is het meest ideale wanneer zij een koers op maat krijgt aan de reling. Lola Barosso(1) wist in twee kwalificatieproeven geen indruk te maken en zal is hier enorm lastig in te schatten. Heeft hier met startnummer één in ieder geval een mooi nummer voor een koers op maat. De merrie zal worden gereden door trainer Jesse ter Borgh. Gideon Boshoeve(4) wist op Emmeloord als vijfde af te tikken maar deed dat op ruime achterstand van de winnaar. Hier vanuit het eerste band moet hij lopende weer mee kunnen doen voor een plaats onder de eerste vijf. Zal worden gereden door Aad Pools.

Winnend-paard: 7. Gerko Steenwijk
Plaats-paard: 3. Grade VS
Duo:
7/ 3, 6, 8, 10
Trio: 7/ 3/ 3// alle

 

Koers 11 ORION KOERIERSDIENSTEN/ LOONBEDRIJF GEBR. VAN UNEN-PRIJS:

In de elfde en laatste koers starten tien paarden in de hoogste klasse. Yonker Fanatic(8) krijgt hier de voorkeur boven de rest. Hij heeft het over het algemeen goed gedaan de laatste tijd en lijkt er toch wel mooi in te staan in deze koers. Zal worden gereden door trainer Bas Crebas. Come on Scott(4), de stalgenoot, lijkt een geduchte tegenstander. Heeft het de laatste keren zeer goed gedaan en met startnummer vier moet hij direct voor in het veld liggen. Zal een mooie koers krijgen en doet in ieder geval mee voor een trioklassering. Zal worden gereden door John de Leeuw, net als de laatste twee keer. Quiby des Caillons(10) moest de laatste keer enorm veel doen op het gras van Joure en viel uiteindelijk onder de bel van uitschakeling. Hij moet in normaliter een beter parcours op maat kunnen krijgen en de vorm lijkt goed genoeg voor een plaats in het trio. Zal weer worden gereden door Aad Pools. Banter Boy(2) wist dit jaar weekend nog een koers aan het strand te winnen en is daarmee nog altijd in vorm. Liep eerder dit jaar al goede koersen op het gras en hier met een koers op maat moet hij mee kunnen doen voor een plaats richting het podium. Iron Migliore(1) heeft een drietal koersen in de benen en daarmee moet hij richting zijn beste vorm gaan. Hij heeft hier met startnummer één een mooi nummer en daarmee moet hij een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door Rob de Vlieger. Andrea Swagerman(3) heeft een drietal koersen in de benen maar heeft nog niet enorm veel vorm laten zien. Moet hier vanuit het eerste band in ieder geval een koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Een plaatsgeld moet mogelijk zijn. Automatic Frisia(6) heeft na lange afwezigheid weer een koers in de benen en zou beter in vorm moeten komen. Hier vanuit het tweede band zal hij een koers op maat gaan krijgen en ook nu zal hij weer worden gereden door Sjoerd van der Galien. Sierra Angel(5) is met haar veertien jaar nog altijd van de partij. Het beste is er misschien wel af bij de merrie maar met een parcours op maat moet zij altijd nog mee kunnen doen voor een plaatsgeld. Zal gereden gaan worden door Thomas Bos.

Winnend-paard: 8. Yonker Fanatic
Plaats-paard: 4. Come on Scott
Duo:
4, 8/ 4, 8
Trio: 4, 8/ 4, 8/ alle