Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Emmeloord - 22 augustus

Woensdag 22 augustus 2018 - Start: 17:00

Laatste meeting van het jaar in Emmeloord

Er zullen in totaal tien races verreden gaan worden woensdagavond op de grasbaan van Emmeloord. Alle koersen zijn goed bezet en er komen interessante paarden aan de start in de vorm van onder andere Cassari, Flashback en Fakir Oldeson.

Race 1 - HRV Drachten-Prijs

In de eerste race komen paarden aan de start in de klasse tot €3.500. Gillarney F Boko (8) verloor dit jaar nog niet in twee starts en ook ditmaal lijkt een overwinning weer tot de mogelijkheden te behoren. Gaat net als de vorige keer op Emmeloord gereden worden door trainer Bas Crebas. Golden Girl JE (2) kwam begin juli  voor  het laatst aan de start en toen wist de merrie te winnen op Joure. Vanuit het eerste band moet de merrie weer kansrijk zijn en zoals gewoonlijk gaat zij gereden worden door Dicky Hof. Hot Shot Rob (4) wist de laatste twee keer te winnen en kan hier weer vanuit het eerste band gaan vertrekken. Zal zoals gebruikelijk worden gereden door Niels Jongejans en de merrie doet hier mee voor de trioklasseringen. Hooray Boko (6) heeft het in haar laatste starts goed gedaan. De merrie lijkt vooralsnog in de vorm van haar leven te zijn en gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Ruud Pools. Ditmaal zal de merrie echter vanuit het tweede band moeten vertrekken. Flair Lady DF (9) begon dit jaar goed met een overwinning en twee tweede plaatsen op het gras. De laatste keren op Wolvega verging het de merrie minder. Nu keert zij weer terug op de grasbaan en moet een klassering in het trio tot de mogelijkheden behoren. Gaat gereden worden door Chiel Wildhagen

 Trio Poolgarantie € 1.500

 Positie1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 8 2,4,6,9       INZETTEN
Trio  8 2,4,6,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Gillarney F Boko won halverwege juli op Emmeloord


Race 2 - Transportbedrijf van der Horst Hasselt-Prijs

In de tweede race Gufo Greenwood (1) gaat weer linksom in actie komen op het gras en dat zal de ruin mogelijk beter passen dan de laatste keer. Heeft met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie en lopende moet een overwinning weer mogelijk zijn. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Ruud Pools. Ghostrider JC (2) won de laatste keer op Eenrum en dat was de eerste overwinning van de vosruin. Ditmaal heeft hij met startnummer twee geen verkeerd uitgangspositie en moet een nieuwe klassering in het trio mogelijk zijn. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Johnny Westenbrink. Dawson City Jewel (3) leek zichzelf eindelijk weer eens naar de finish te brengen op Eenrum maar ging in de laatste bocht van de benen. Wanneer hij op de been blijft zou de ruin goed genoeg moeten zijn voor een plaats rond het podium. Gyon Beuckenswyk (5) is een snelle vertrekker en kan hier nog gunstig vanuit het eerste band vertrekken. Gaat zoals vaker op pad met trainer Frans van der Blonk en doet mee voor de klasseringen rond het podium. Francisca HPK (8) werd de laatste keer derde op Emmeloord en deed het daarmee niet verkeerd. Het tweede band is mogelijk niet gunstig maar op speed moet een klassering mogelijk zijn voor de merrie. Gaat gereden worden door trainer Peter Wortel.

 Positie1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 1 2,3,5,8       INZETTEN
Trio  1 2,3,5,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Vrienden van Emmeloord/ Animar-Prijs

De derde race is voor paarden in de winsomklasse tot €1.300. Grizzly Greenwood (5) kan weer optimaal gaan profiteren van het eerste band. De hengst kan goed vertrekken en zal het tempo willen controleren van kop af. Gaat net als de laatste keren op pad met trainer Tom Kooyman. Willow Burgerheide (6) pakt altijd de klasseringen mee en ondanks dat de ruin vanuit het tweede band moet vertrekken zou een klassering in het trio hier weer mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door Danny Brouwer. Gygant Promise (7) is niet altijd even constant maar de ruin heeft voldoende snelheid in huis om lopende hier in het trio te gaan eindigen. Zal ook in deze koers weer gereden gaan worden door leerling Micha Brouwer. Gigi (9) weet eigenlijk altijd geld te pakken wanneer zij foutloos rond weet te komen. De merrie  heeft vanuit het tweede band niet de meest gunstige startpositie maar in deze koers moet zij zeker mee kunnen strijden voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door eigenaar Willem Steur. Invictus (4) is een driejarige met het nodige talent, zeker voor in een koers als deze. Heeft vanuit het eerste band een mooie startpositie en gaat hier gereden worden door André Bakker. Paard kan hier zeer zeker op het podium eindigen.

 Positie1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 5 4,6,7,9       INZETTEN
Trio  5 4,6,7,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Grizzly Greenwood boekte half juli zijn eerste overwinning op Emmeloord


Race 4 - Stucadoorsbedrijf Kemper-Prijs

In de vierde race starten paarden tot een winsom van €6.000. Hampshire F Boko (8) won nu twee keer op rij, beide keren met Sonja Rytkönen. Zij lijkt de enige te zijn waarmee de hengst koersen wil winnen en ondanks het tweede band krijgt deze combinatie onze voorkeur. Zij kunnen vanuit het veld afwachten en kunnen op speed gaan rijden. Devil (2) ging in een eerste start op Emmeloord van de benen en is een vraagteken in deze koers. De ruin zou lopende in deze koers mee moeten kunnen doen voor een plaats in het trio. Net als de laatste keer op Emmeloord zal hij worden gereden door Ruud Pools. Gerko Steenwijk (1) lijkt momenteel in zeer goede vorm te verkeren. Heeft met startnummer één in ieder geval een goede uitgangspositie en bij een zuinige koersverloop moet een plaats in het trio mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer André Bakker. Ghislaine (5) heeft na een aantal starts haar draai weer weten te vinden en heeft met startnummer vijf nog het eerste band. Zal normaliter een mooie koers gaan krijgen en gaat gereden worden door Danny Brouwer. Budweiser DF (9) zou beter moeten kunnen dan de laatste verrichtingen. Heeft met startnummer negen vanuit het tweede band niet het optimale nummer en zal vanuit het achterveld het nodige geluk moeten hebben. Gaat gereden worden door trainer Arend de Wrede.

 Positie1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 8 1,2,5,9       INZETTEN
Trio  8 1,2,5,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - VABC/ Dutch Premium Horses-Prijs

De vijfde race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet verder kwamen dan een winsom van €13.000. Ook hier zijn de paarden verdeeld over een twee banden en het paard met onze voorkeur vertrekt vanuit het eerste band. Flavius Boko (5) heeft momenteel niet de beste rij met verrichtingen staan maar de ruin zou beter moeten kunnen. Lijkt met nummer vijf vanuit het eerste band een uitstekende kans te hebben op de leiding en moet vervolgens de koers naar zijn hand kunnen zetten. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Broer van Bremen (7) pakt op het gras eigenlijk altijd zijn klasseringen mee. Ondanks het feit dat de ruin vanuit het tweede band moet komen in deze koers moet hij wederom meedoen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door eigenaar Jaap Fikse. Floral Girl (3) zou beter moeten kunnen dan haar laatste verrichtingen. Op het gras liet zij nog niets zien in twee starts maar weet zij nu eens op de been te blijven moet een plaats in het trio zeer zeker mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Helena Greenwood (2) deed het de vorige keer op Emmeloord niet verkeerd met een derde plaats vanuit het tweede band. Ditmaal mag de merrie vanuit het eerste band vertrekken en dat is een stuk gunstiger. Gaat gereden worden door Sven Schraal, net als de vorige keer. Gigant Well (8) pakte eerder dit jaar een goede tweede plek op Emmeloord over de lange afstand. Echter heeft de ruin daarvoor en daarna weinig laten zien. De snelheid is aanwezig, maar hij is niet bepaald constant te noemen. Gaat op pad met rijder Jaap van Rijn.

 Positie1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 5 2,3,7,8       INZETTEN
Trio  5 2,3,7,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Broer van Bremen won vorig jaar mei op Drachten


Race 6 - Coop Greidanus/ NAC-Prijs

In de zesde race komen paarden aan het vertrek in de klasse tot €25.000. Fonne Pomponne (4) zou vanuit het eerste band een ideale opgave moeten hebben met Samantha Stolker. De merrie loopt momenteel haar beste koersen voor deze amatrice en de startpositie zou eigenlijk niet beter kunnen. De kop bemachtigen moet mogelijk zijn en vervolgens moet er weer een overwinning geturfd kunnen worden. Foppe H Twietel (2) heeft  het dit jaar al erg goed gedaan en heeft met het nummer twee in het eerste band geen verkeerde uitgangspositie. De ruin zal hier op pad gaan met Willem Brouwer en moet zonder meer meedoen voor een plaats in het trio. Fleur Europoort (1) heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen. De merrie loopt vaak goede koersen voor Angeline Batist en met het te verwachte koersverloop kan zij optimaal gebruik maken van haar speed in de laatste rechte lijn. Fleur Swagerman (9) loopt altijd goede koersen en de merrie gaat hier op pad met eigenaar Klaas Swagerman. De merrie won dit jaar al eens met haar eigenaar en zij gaan hier proberen de tweede te pakken. Het tweede band is niet optimaal en het zal dan ook enigszins mee moeten zitten met het koersverloop. Gideon of Egypt (6) heeft een geweldige rij met verrichtingen staan vanuit Duitsland. Eerder dit jaar ging het op Nederlandse bodem vaak nog mis door galoppades. Het tweede band is niet optimaal en de reling eveneens niet. Foutloos een paard dat ver kan komen, gaat gereden worden door Sjoerd van der Galiën.

 Positie1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 4 1,2,6,9       INZETTEN
Trio  4 1,2,6,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Administratiekantoor Visser-Prijs

De zevende race is voor paarden die niet meer verdiende dan €1.300, hier komen acht paarden aan de start. Herbert (1) kwalificeerde in een nette tijd op Wolvega en hij zou hier vanaf het nummer één een eerste kans moeten hebben. Gaat gereden worden door trainer Dicky Hof die de ruin ook reed in de kwalificatie. Go with the flow (4) pakte de laatste keer op Emmeloord een goede tweede plaats mee en heeft hier vanuit het eerste band een mooie startpositie. Gaat in deze koers gereden worden door Micha Brouwer. De merrie start hier overigens voor de tweede keer voor trainster Denise Pennekamp. Hind Beuckenswyk (7) begon haar loopbaan lovend maar het is enigszins verrassend dat de merrie nog geen koers wist te winnen. Heeft met startnummer zeven vanuit het tweede band niet de meest ideale uitgangspositie maar lopende moet zij zeker meedoen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door eigenaar Hendrik Schilstra. Fantastic Well (8) deed het tot nu toe goed op het gras dit jaar. Het tweede band is mogelijk geen voordeel voor de ruin maar ondanks dat gegeven moet een klassering hier weer mogelijk zijn. Gaat gereden worden door André Bakker, net zoals in de voorgaande optredens dit jaar. Gigant Bravado (3) kwam dit jaar één keer eerder op het gras van Emmeloord in actie en gaat hier vanuit het eerste band in actie komen. Eerder pakte de hengst een derde plaats mee en hij leek zich goed thuis te voelen op het gras. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk.

 Positie1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 1 3,4,7,8       INZETTEN
Trio  1 3,4,7,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Hind Beuckenswyk was eind maart dicht bij een overwinning op Wolvega


Race 8 - De Nieuwstadt Lelystad Stayerskampioenschap

In de achtste race komen acht paarden aan de start in de stayerskoers. Fakir Oldeson (5) is zonder twijfel het paard van de koers ondanks drie nederlagen op rij. Heeft vanuit het eerste band een goede uitgangspositie en lijkt daarnaast overkomelijke tegenstand te treffen. Gaat zoals gebruikelijk in dit soort koersen gereden worden door trainer Rob de Vlieger. Dreamline Promise (2) werd eerder dit jaar al eens tweede achter de favoriet over de gevraagde afstand en dat zou in deze koers ook weer mogelijk moeten zijn. Gaat vanuit het eerste band vertrekken onder het nummer twee en zal gereden gaan worden door Micha Brouwer. Bruno Lanzarote (6) deed het de laatste keer goed op Alkmaar met een derde plaats en mag hier eens vanuit het eerste band gaan vertrekken. Wanneer de ruin voor in het veld een mooie koers gaat krijgen moet een plaats in het trio andermaal mogelijk zijn. Gaat gereden worden door trainer Rob van Toor. Flashback (7) komt terug van een rustperiode en gaat hier vanuit het tweede band starten. Hij gaat hier op pad met Ruud Pools en op zijn klasse af moet de ruin zeker meedoen voor een plaats in het trio. In goede vorm zou de afstand geen probleem zijn maar de eerste keer uit na een pauze is het toch een klein vraagteken. Calao des Ajoncs (3) begon in zijn eerste starts in Nederland goed maar lijkt die vorm momenteel kwijt te zijn. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door eigenaar en trainer Johan Kloppenburg.

 Positie1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 5 2,6,7       INZETTEN
Trio  5 2,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9 - Briggs & Stratton/ Nijenhuis Bloembollen-Prijs

De negende race is voor paarden tot een winsom van €70.000 en hier komen acht paarden aan het vertrek. Cassari (7) heeft in haar loopbaan maar weinig verkeerd gedaan en ondanks het tweede band moet zij hier gewoon weer kansrijk zijn voor de overwinning. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn, zoals gebruikelijk is geworden voor de merrie. Come on Scott (3) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee en de ruin heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. Moet voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en kan eens profijt hebben van het eerste band. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Co Swagerman (5) heeft met startnummer vijf nog het eerste band getroffen en de ruin kan normaliter goed vertrekken en moet zichzelf een goede uitgangspositie kunnen verschaffen. Gaat gereden worden door zijn trainer Frans van der Blonk. Faustus (4) komt doorgaans onder het zadel in actie of op de kortebaan. Gaat hier vanuit het eerste band starten met Micha Brouwer en op de vorm af moet de ruin kansrijk zijn. Eagle Transs R (2) kwam afgelopen weekend nog aan de start op Drensteinfurt en deed het daar behoorlijk. Heeft met startnummer twee vanuit het eerste band een mooie startpositie en gaat gereden worden door Danny Brouwer.

 Positie1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 7 2,3,4,5       INZETTEN
Trio  7 2,3,4,5 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Cassari won eerder dit jaar al op het gras van Duindigt


Race 10 - Klein Poelhuis Installatietechniek-Prijs

In de tiende en laatste race van de dag komen paarden aan de start tot €35.000. Gideon H Renka (5) krijgt vanuit het eerste band onze voorkeur. De ruin is momenteel in zeer goede vorm en heeft vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn, die hem ook in de laatste starts begeleidde. Donate Groenhof (4) viel de laatste keer niet helemaal mee maar de merrie zou beter moeten kunnen dan dat. Zou met startnummer vier goed weg moeten komen en met een zuinig koersverloop aan de reling zou de merrie kansrijk moeten zijn. Golden Avenue (1) wist de laatste keer de kop niet te bemachtigen en werd direct enorm offensief naar voren gereden en dit leidde niet geheel verwonderlijk tot een galoppade in de eerste bocht. Wanneer ditmaal iets meer geduld mogelijk is moet de ruin ook als hij de kop mist meedoen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Cassandra D (2) noteerde de laatste keren geen verkeerde tijden en heeft met startnummer twee een mooie uitgangspositie vanuit het eerste band. De merrie gaat hier zoals gewoonlijk gereden worden door eigenaresse Samantha Stolker. C’est Ca (8) heeft het in haar laatste starts goed gedaan maar zal hier weinig voordeel hebben van het tweede band. Gaat gereden worden door haar trainer, André Bakker.

 Positie1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 5 1,2,4,8       INZETTEN
Trio  5 1,2,4,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.