Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Emmeloord - 26 juni

Emmeloord – woensdag 26 juni 2019 - Start 17.00 uur

Race 1: Snoeibedrijf Haven Marknesse – prijs

Een zeer moeilijk te ontcijferen openingskoers waarin een verrassing heel goed mogelijk is. Met veel voorzichtigheid kiezen wij Haya Alki (9) als favoriet in deze koers. Haar trainer presteert altijd goed op gras en wellicht ligt de baan in Emmeloord haar beter als die in Hilversum, waar zij van de benen ging maar wel veel aanhang had op de totalisator. Ook Hickory Forest (10) kan een rol spelen als hij op de benen blijft, snelheid heeft de hengst voldoende. In het eerste band kan de trouwe laatbloeier Christina Attack (5), die pas op 10-jarige (!!) leeftijd haar koerscarriere begon, haar eerste trioklassering behalen. Javelin (1) kwalificeerde erg netjes in Groningen en kan hier zijn eerste prijzengeld verdienen. Jack Baldwin (7) deed het als 2-jarige goed maar dit jaar liet hij in twee starts nog niet veel zien, herstel is hier zeker mogelijk. James Moko (6) begint door te krijgen wat van hem verwacht wordt en kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Haya Alki (9)
Plaats 2: Hickory Forest (10)
Plaats 3: Christina Attack (5)
Plaats 4: Javelin (1)
Plaats 5: Jack Baldwin (7)

 

Race 2: Stucadoorsbedrijf Kemper / Houthandel Wicherson – prijs

Als I Love Champagne (3) op gras uit de voeten kan is hij hier de te kloppen favoriet, want qua klasse lijkt hij boven de rest te staan. Mocht hij falen dan kan Hind Beuckenswyk (4) haar sterke zege uit Hilversum bevestigen. Giant di Mucho (5) heeft ook voldoende snelheid om hier een rol te spelen. Uit het tweede band zal Hannie Swagerman (10) haar graservaring kunnen benutten om weer een prijs mee naar huis te nemen. Iceland (9) liep een goede koers in Hilversum en hoort ook op de tickets thuis. Voor de verrassing noemen wij Godfather (7), die op de grote banen niet erg opvalt maar wel steeds nette tijden loopt.  

Plaats 1: I Love Champagne (3)
Plaats 2: Hind Beuckenswyk (4)
Plaats 3: Giant du Mucho (5)
Plaats 4: Hannie Swagerman (10)
Plaats 5: Iceland (9)

 

Race 3: Vaandrager / Vrienden van Emmeloord - prijs

De 2e afdeling van de koers voor de beginnersklasse. Hierin is de keus voor een favoriet een stuk makkelijker want John Europoort (10) won zijn debuutkoers sterk op het gras van Hilversum en bevestigde met een klinkende zege in Groningen. Normaal gesproken behaalt hij hier zijn derde zege op rij. Achter deze solide favoriet kan de strijd om de plaatsen gaan tussen Go With The Flow (9), die in Hilversum verrassend sterk liep, Ivy Fortuna (6), die weinig verkeerd doet tot nu toe, en Jianni Bianco (5), die kan profiteren van zijn mooie startpositie in het eerste band. De trouwe Ids Mass (7), die ons op gras wel eens zou kunnen verrassen, en Happy Charisma (8), indien foutloos, zijn interessante outsiders.

Plaats 1: John Europoort (10)
Plaats 2: Go With The Flow (9)
Plaats 3: Ivy Fortuna (6)
Plaats 4: Jianni Bianco (5)
Plaats 5: Ids Mass (7)

 

Race 4: Administratiekantoor Visser / De bok is los – prijs

Een mooi veld kanspaarden in deze koers, waarin een keuze maken niet gemakkelijk is. Wij gaan voor Dravelliszt (1), die de vorige keer op Duindigt geschrapt was maar daarvoor enkele goede prestaties op gras neerzette. De lange baan van Emmeloord zal hem liggen. Howie Star (3) heeft zeker de klasse om hier goed te presteren als zij op deze bodem uit de voeten kan. De snelle Mr Blitzer Byd (6) moet meters voorgeven maar als hij uit de voeten kan op gras kan hij een voorname rol spelen. Daimond SL (2) liep na lange rust verrassend sterk op Hilversum en zal verbeterd zijn na die koers. Ghislaine (4) is oertrouw en doet hier mee voor een goede klassering, terwijl Gina EMC (10) ook aanspraak mag maken op een goed resultaat als het vanuit het tweede band onderweg een beetje meezit.

Plaats 1: Dravelliszt (1)
Plaats 2: Howie Star (3)
Plaats 3: Mr Blitzer Byd (6)
Plaats 4: Daimond SL (2)
Plaats 5: Ghislaine (4)

 

Race 5: Notariskantoor Meijer Amsterdam-prijs

Als Eyegloss (7) erin slaagt om met een superstart de kop te nemen zien we haar hier niet geklopt worden, maar of dat lukt met een startpositie in het tweede band is maar zeer de vraag. Als kapers op de kust zien wij Geert V (5), die er mooi in staat en op Duindigt lang de kop had in een graskoers tegen sterke tegenstanders, Habanos Bianco (1), die buiten de fouten een voorname rol kan gaan spelen, en Graceful Boko (3), die in Hilversum achter de groene tafel haar zege verloor. Cover Girl (9) kan een openbaring zijn als zij op gras uit de voeten kan en mag niet onderschat worden. Ook Gigi l’Amoroso (8) en Handsome Cunera (4) kunnen het onze favorieten erg lastig maken.

Plaats 1: Eyegloss (7)
Plaats 2: Geert V (5)
Plaats 3: Habanos Bianco (1)
Plaats 4: Graceful Boko (3)
Plaats 5: Cover Girl (9)

 

Race 6: Loonbedrijf van Unen / Dierenkliniek Wolvega – prijs

Negen dravers onder het zadel in deze koers waarin de keuze zich lijkt toe te spitsen op een drietal paarden dat elkaar regelmatig tegenkomt en waarvan Cashflow (4) in de meeste gevallen de sterkste blijkt te zijn. Ook hier moet de merrie de klus kunnen klaren tegenover Elma Alki (5) en Bizzy Tolli T (6). Een interessante nieuwkomer is Beethov (9), die in Frankrijk voornamelijk in deze discipline liep en er bijna een ton mee verdiende. Ook Cresus Turgot (3) heeft monté ervaring en hij deed het op Hilversum niet slecht. Hij werd daarbij echter verslagen door Chakaka (1), die met Amber Kruithof een prijsje kan meepakken.

Plaats 1: Cashflow (4)
Plaats 2: Bizzy Tolli T (6)
Plaats 3: Elma Alki (5)
Plaats 4: Beethov (9)
Plaats 5: Chakaka (1)

 

Race 7: Klein Poelhuis Installatietechniek – prijs

De manier waarop Iyan Stardust (3) dit jaar opereert en vooral zijn laatste zege in Hilversum maakten zoveel indruk dat hij hier tegen sterke tegenstanders ook onze voorkeur krijgt, zeker met deze mooie startpositie. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Zadok Font (2), die op gras wel eens een openbaring kan blijken te zijn, Foppe H Twietel (8), die al bewezen is op deze ondergrond, en Shake Hands (9), die je in dit soort koersen nooit weg mag laten. Gigant Well (10) is snel en sterk genoeg om voor een verrassing te kunnen zorgen, terwijl de zeer ervaren Gideon of Egypt (11) voor een zware taak staat nu hij 50 meter moet voorgeven.

Plaats 1: Iyan Stardust (3)
Plaats 2: Zadok Font (2)
Plaats 3: Foppe H Twietel (8)
Plaats 4: Shake Hands (9)
Plaats 5: Gigant Well (10)

 

Race 8: TPC / 60 jaar Draf- en Ren NOP – prijs

Het traditionele stayersnummer kent ook nu weer een mooie bezetting. Harenne F Boko (4) won 7x in 13 starts en als hij op gras uit de voeten kan, waar we niet aan twijfelen, heeft hij hier een eerste kans. De buit is echter nog niet bij voorbaat binnen tegen bijvoorbeeld Canon de la Douce (11), die in Hilversum zelfs met een ronde extra te sterk was voor enkele gerenommeerde stayers alvorens op Duindigt tegen zijn gewoonte in van de benen te gaan. El Salsa (5) is in vorm maar nog niet bewezen op deze afstand en tegen dit kaliber tegenstanders, eerder gaan wij dan ook voor Dame Quick (9), die lucht te koop heeft en bovendien in stijgende vorm is. Declic Sautreuil (1) kan profiteren van zijn mooie startpositie om een plaatsgeld te bemachtigen net als Dalton du Demon (6), die in dit veld zeker niet onderschat mag worden.

Plaats 1: Harenne F Boko (4)
Plaats 2: Canon de la Douce (11)
Plaats 3: Dame Quick (9)
Plaats 4: Dalton du Demon (6)
Plaats 5: El Salsa (5)

 

Race 9: Briggs & Stratton / Wadden- en Kleinbouw Urk – prijs

Een mooie amateurkoers met enkele goede graspaarden aan de start, waarin de favorietenrol in onze ogen thuis hoort bij Fakir Oldeson (5), die aan een prima grasseizoen bezig is en die in zijn voorlaatste start meerdere van de tegenstanders van vandaag achter zich liet. Everglide Rapida (2) is een klasse beter als hij de kop kan krijgen en met nummer 2 zit dat er zeker wel in maar of hij onze favoriet vervolgens van zich af kan houden is de vraag. Ook stalgenoot Godiva Flevo (4) is dit jaar in prima vorm en hoort op alle tickets thuis. Uit het tweede band kan de in vorm zijnde Fleur Swagerman (10) een plaatsgeld belopen als het koersverloop een beetje meezit. Calvados Chess (3) wisselt de kortebaan af met de grasbaan en hij deed het in de duosulky op Hilversum niet slecht. Banter Boy (9) is bewezen op gras en heeft de steun van Erik van den Bergh, we zien hem voor de plaatsen samen met Daisy van Camstra (1), die per start verbetert.

Plaats 1: Fakir Oldeson (5)
Plaats 2: Everglide Rapida (2)
Plaats 3: Godiva Flevo (4)
Plaats 4: Fleur Swagerman (10)
Plaats 5: Calvados Chess (3)

 

Race 10: HRV Drachten – prijs

Tien oudere dravers aan de start waarvan er maar liefst 7 in Frankrijk gefokt zijn. Toch gaan wij voor Hollands Glorie met Co Swagerman (4), die hier zijn geliefde koppositie kan krijgen en daarmee ver kan komen. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Fuggedaboutit (3), die altijd en overal presteert en hier een vast triopaard lijkt te zijn. Dean Bros (5) heeft de klasse om dit veld te overheersen maar hij heeft nog niet veel ervaring op het gras, als hij echter uit de voeten kan dan hoort hij voor op de tickets thuis. Utello des Vals (6) lijkt van de Fransen de beste papieren te hebben, hij toonde zijn vorm in Rastede. Emeraude Jiji (2) komt van rust maar mag niet onderschat worden voor een plaatsgeld, net als Bravo Vasterbo (8), die tot nu toe niet helemaal meevalt.

Plaats 1: Co Swagerman (4)
Plaats 2: Fuggedaboutit (3)
Plaats 3: Dean Bros (5)
Plaats 4: Utello des Vals (6)
Plaats 5: Emeraude Jiji (2)

 

Race 11: De Nieuwstad / Interieurarchitect de Vries-prijs

Ondanks zijn oppermachtige optreden op de kortebaan van Sassenheim denken wij dat Eliot Charisma (4) hier een (te) zware dobber kan krijgen aan Eva Hallinck (2), die twee beresterke koersen op het gras van Duindigt liep en een zege verdient. Achter deze paarden kunnen de plaatsen verdeeld worden tussen Broer van Bremen (7), die er altijd bij is, Cereste (8), die goed acteert op gras, en Hampshire F Boko (6), die het in Hilversum prima deed met een 2e plaats achter een grasspecialist. Dundee Boko (1) en de lang afwezige Flits Harley (9) kunnen een prijs belopen als de favorieten een steek laten vallen.

Plaats 1: Eva Hallinck (2)
Plaats 2: Eliot Charisma (4)
Plaats 3: Broer van Bremen (7)
Plaats 4: Cereste (8)
Plaats 5: Hampshire F Boko (6)

 

Trainer Starts Overwinningen % Win Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 102 32 31% € 111.403  
R. Bakker 86 19 22% € 54.880  
M. Brouwer 103 18 17% € 47.250 2,4,7,8,10,11
J. van Rijn 108 18 17% € 68.518  
H.W. Langeweg jr. 47 14 30% € 39.110  
D.P. Tesselaar 88 10 11% € 45.480  
R.L. Pools 131 9 7% € 42.475 1,3,4,5,8,10,11
C.F. Kamminga 18 8 44% € 27.000  
R. Wester 57 8 14% € 20.145  
T.H. Kooyman 77 7 9% € 23.625 1,4,7,8,10,11
J. de Leeuw 48 6 13% € 17.855  
R.T. de Vlieger 66 6 9% € 32.498  
S. Schoonhoven 47 5 11% € 32.390  
D. Minnema 54 5 9% € 12.825 1,3,7,8
F.W. van der Blonk 65 5 8% € 14.230 1,2,3,10
D. Brouwer 16 4 25% € 4.950 1,2,3,4,7,8,10
M.F. Rothengatter 45 4 9% € 19.885  
F. Verkaik 23 3 13% € 8.318 2
J.H. Mieras 27 3 11% € 7.280 2,1
E. Bot 6 2 33% € 6.640  
W.H.M. van der Mespel 15 2 13% € 2.025  
G. de Jong 22 2 9% € 6.850  
R. van Toor 26 2 8% € 3.785 2,5
N. Jongejans 56 2 4% € 8.510 1,3,4,5,7,11
Mw. C.D. Aalbers 57 2 4% € 15.000 8
A. Bakker 63 2 3% € 13.890 1,3,5,8,9
J.W.M. Engwerda 3 1 33% € 700  
K.L.C. Roeges 4 1 25% € 825  
M.A. Pools 5 1 20% € 765 2,8
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750  
J.D. ter Borgh 15 1 7% € 1.850  
J.T. de Jong 16 1 6% € 1.780 4,5,8
P. de Haan 23 1 4% € 6.115  

 

Trainer Starts Overwinningen % Win
Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 92 30 33% € 90.958 7
B.J. Crebas 153 29 19% € 69.660 1,4,7,8,9,10,11
H.W. Langeweg jr. 75 20 27% € 50.073 2
D.P. Tesselaar 99 14 14% € 54.550 2
R. Wester 69 13 19% € 35.430 5
C.F. Kamminga 38 9 24% € 38.570  
E. Bot 17 9 53% € 31.080  
P.J.P. Hagoort 29 9 31% € 29.020  
H.A.J. Grift 58 8 14% € 46.250  
R.T. de Vlieger 76 8 11% € 25.138 6,9
S. Schoonhoven 62 5 8% € 36.990  
M.F. Rothengatter 45 5 11% € 20.685  
T.H. Kooyman 66 5 8% € 19.615 10
J. van Rijn 29 5 17% € 13.298  
Mw. R.C.M. Janssen 41 5 12% € 10.230 1,6
Mw. C.D. Aalbers 69 3 4% € 16.415 4,8,9,10
A.W. Bosscha 56 3 5% € 14.785 3,8
F.W. van der Blonk 92 3 3% € 12.485 1,2,3,9,10
C. Hetteling jr. 37 3 8% € 11.165 5,8
B.G.M. Vader 33 3 9% € 4.365 1,3,6,7,8,11
J.C. Bot 68 2 3% € 21.200 4,5,7
A.J. Mollema 32 2 6% € 12.650 8
P. de Haan 28 2 7% € 7.180  
G. de Jong 22 2 9% € 6.960 6
A. Posthumus 11 2 18% € 5.900  
R. van Toor 27 2 7% € 3.865 2,5
J. Offeringa 14 2 14% € 3.050 1,8
J.F. van Dooyeweerd 9 2 22% € 2.665  
C.P.M. Roodenrijs 11 2 18% € 2.260  
Mw. S.K. de Glee 4 2 50% € 2.240  
M. Hauber 24 1 4% € 5.785 2,4
H. Hamming 47 1 2% € 5.750 3,5,11
F.A. Westerveld 18 1 6% € 3.420  
Mw. N. de Vreede 20 1 5% € 2.555 1,4,8
C.A. Toonen 2 1 50% € 2.200  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.350  
K.L.C. Roeges 6 1 17% € 1.075  
D. den Dubbelden 35     € 5.020 5,6,9,10
R. de Beer 8     € 4.050  
J.P.C. Oorthuijsen 23     € 3.230  
C. Hetteling 11     € 2.795 1,6
A. Bakker 17     € 2.490  
J.H. Janssen 21     € 1.825  
A. de Wrede 17     € 1.480 1,4,5
E. Korrel 17     € 1.240  

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.