Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Emmeloord - 17 juli

Emmeloord  – woensdag 17 juli 2019 - Start 17.00 uur

Race 1: Loonbedrijf Mulder Tollebeek-prijs

De beginnersklasse met acht deelnemers waarin een serieuze voorspelling een hele opgave is aangezien de meest winnenden in dit veld 50 euro op hun bankrekening hebben staan. Wij hebben vertrouwen in Jaba Lay (1), die netjes kwalificeerde en uit een stal komt die paarden goed voorbereidt op grasbanen. Jackinthebox (8) heeft al een prijsje gewonnen op deze baan en dat is een voordeel. Voor Joep Swagerman (7) geldt hetzelfde maar hij was hier aanzienlijk langzamer dan Jackinthebox. Jeluna (4) deed een redelijke test op Wolvega en kan gelijk een prijsgeld verdienen. Josanne JE (6) is op papier de snelste van het veld maar in vier starts was zij telkens foutief. Als zij deze keer geen fouten maakt zijn er mogelijkheden. Ook Jos K (3) komt uit een stal met referenties op grasbanen, hij kan verrassen.

Plaats 1: Jaba Lay (1)
Plaats 2: Jackinthebox (8)
Plaats 3: Joep Swagerman (7)
Plaats 4: Jeluna (4)
Plaats 5: Josanne JE (6)

 

Race 2: Elma's Run / Houthandel Wicherson-prijs

Ipson Boko (4) was in Joure bij zijn debuut op gras oppermachtig en hij kan hier een tweede zege op rij behalen. Hij moet dan wel afrekenen met Fleuron du Thure (2), die in Joure vanuit het tweede band heel snel de kop pakte en verrassend lang stand hield. Galaxy Frejo (8) is een vaste waarde op deze banen maar moet nu van achteraf komen, we zien haar er toch dicht bij. Grizzly Greenwoord (6) won vorig jaar tweemaal op gras waaronder op deze baan en is buiten de fouten gevaarlijk. Fantastic Well (7) is trouw en doet weer mee voor de plaatsen net als Hickory Forest (3), die bij zijn heroptreden hier opvallend goed liep.

Plaats 1: Ipson Boko (4)
Plaats 2: Fleuron du Thure (2)
Plaats 3: Galaxy Frejo (8)
Plaats 4: Grizzly Greenwood (6)
Plaats 5: Fantastic Well (7)

 

Race 3: Hendrik & Clara Boonstra / Animar-prijs

Ids Mass (3) kreeg in Joure geen gemakkelijke koers maar kwam goed naar de finish. Aangezien zijn grootste concurrenten in het tweede band staan zou hij ons niet verbazen door hier te winnen. Ivy Fortuna (7) won hier en was in Joure 3e, dichtbij onze favoriet, maar zij moet nu 25 meter voorgeven. Zij lijkt een vaste waarde in het trio. Jor di Grou (4) is een talent en zal haar goede vorm hier kunnen bevestigen met een hoge klassering. Handsome Guy (6) plaatst zich constant en komt na onze favorieten in beeld,  samen met Jianni Bianco (2), die hier de vorige keer van de benen ging maar in Groningen haar vorm toonde. Go With The Flow (8) kan profiteren van fouten van de tegenstanders.

Plaats 1: Ids Mass (3)
Plaats 2: Ivy Fortuna (7)
Plaats 3: Jor di Grou (4)
Plaats 4: Handsome Guy (4)
Plaats 5: Jianni Bianco (2)

 

Race 4: Stolwijk Classic / Heftruckcentrum Post-prijs

Willow Burgerheide (10) liep in Joure een beresterke koers met veel meters buitenom en ondanks zijn startpositie in het tweede band kiezen we hem in dit veld als favoriet. Haya Alki (1) boekte hier laatste een overwinning in een lagere klasse en kan hier meedoen voor het podium. Gloria Petnic (2) voelt zich prima op gras en deed het in Joure in een sterker veld uitstekend, zij mag niet onderschat worden. Hind Beuckenswyk (6) liep in Joure lang voor het veld uit maar moest in de laatste meters toegeven. Nu van achteraf is haar taak lastiger, toch vlakken we haar niet uit voor een plaats. Iceland (8) en Green Investment (9) zijn trouw en presteren goed op gras, zij komen in beeld voor de verdere plaatsen.

Plaats 1: Willow Burgerheide (10)
Plaats 2: Haya Alki (1)
Plaats 3: Gloria Petnic (2)
Plaats 4: Hind Beuckenswyk (6)
Plaats 5: Iceland (8)

 

Race 5: Kwekerij Bernard / Hoflaan Hoveniers-prijs

Lannoo EV (6) is dit jaar een openbaring op gras en met name de manier waarop zij in Joure won geeft aan dat er nog meer in het vat zit. Zij is hier het te kloppen paard. Voor de plaatsen kan Gigi l'Amoroso (7), die laatst tegen haar gewoonte in van de benen ging, een voorname rol spelen. Gon Ikaria (1) is erg trouw en bewees in Hilversum op deze ondergrond uit de voeten te kunnen, we moeten haar zeker weer meenemen. Ghostrider JC (3) moest in Joure voorgeven aan Lannoo EV en werd 5e, nu zijn de rollen omgedraaid. Hij kan verrassen met een plaats in het trio. Graceful Boko (5) viel in Joure niet mee na in Hilversum erg goed te hebben gelopen, herstel is mogelijk. Hooray Boko (8) sprokkelt met kleine prijzen haar winsom bij elkaar en zal ook vandaag weer meedoen voor een plaatsje.

Plaats 1: Lannoo EV (6)
Plaats 2: Gigi l'Amoroso (7)
Plaats 3: Gon Ikaria (1)
Plaats 4: Ghostrider JC (3)
Plaats 5: Graceful Boko (5)

 

Race 6: Dierenkliniek Emmeloord / Klein Poelhuis-prijs

Rob van Toor heeft hier weer een uitgelezen kans op de bloemen met Geert V (4), die twee imponerende zeges op gras behaalde en er in het eerste band perfect in staat. Hij moet voor de zege wel afrekenen met Mr Blitzer Byd (9), die hier de vorige keer aan de verwachtingen voldeed maar nu meters voor moet geven aan onze favoriet. Ook Gabor Rais (3) is een gevaarlijke tegenstander, na een goede graskoers op Duindigt verraste hij op dezelfde baan met een sterke zege tegen een enorme uitbetaling, al hadden oplettende wedders zijn overwinning kunnen zien aankomen. Hij kan ook hier weer een voorname rol spelen. Flair Lady DF (2) won sterk in Joure en zal hier die prestatie kunnen bevestigen. Dravelliszt (6) was hier de laatste keer foutief maar is doorgaans erg trouw op gras, hij doet mee voor de plaatsen samen met Gina EMC (10), die ook referenties heeft op deze ondergrond.

Plaats 1: Geert V (4)
Plaats 2: Mr Blitzer Byd (9)
Plaats 3: Gabor Rais (3)
Plaats 4: Flair Lady DF (2)
Plaats 5: Dravelliszt (6)

 

Race 7: Carxpert van Staveren / HRV Drachten-prijs

Een sterk veld grasspecialisten, waarin wij kiezen voor Foppe H Twietel (2), die in Joure ongeplaatst bleef maar daarvoor zijn vorm toonde met onder andere sterke winst in Hilversum. De buit is op voorhand nog niet binnen gezien de aanwezigheid van Hampshire F Boko (4), die hem in Joure voorbleef en op deze baan goede 2e werd. Ook Everglide Rapida (5) is een vaste waarde op grasbanen, maar hij is het beste van kop af en dat zal niet meevallen met frontrunner Hendrik Schermer (1) in het veld, die ook nog eens 25 meter voor krijgt. Highlander (3) is het klassepaard van deze koers maar op gras gelden andere wetten. Mocht hij hier uit de voeten kunnen dan kan hij er dicht bij zijn, ondanks het feit dat hij een rentree maakt na 5 maanden afwezigheid. El Salsa (7) mag helemaal achteraan beginnen maar kan bij een bekeken rit meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Foppe H Twietel (2)
Plaats 2: Hampshire F Boko (4)
Plaats 3: Everglide Rapida (5)
Plaats 4: Highlander (3)
Plaats 5: Hendrik Schermer (1)

 

Race 8: Zeilmakerij Lampe-prijs

Het fraaie stayersnummer over ruim 3 kilometer. Flavius Boko (1) had in de marathon van Joure heel lang de kop en moest zich pas in de laatste ronde gewonnen geven. Nu het een kilometer korter is zien we hem erg ver komen. Hij moet dan wel afrekenen met Fakir Oldeson (9), die maar nipt geklopt werd voor de winst in Joure en een vaste waarde is in dit soort koersen. Achter dit rotsvaste duo kan Dean Bros (11) meedoen voor een podiumplaats, hij is er altijd bij en heeft bewezen op gras uit de voeten te kunnen. Beau Gaillard (3) verraste in Joure met een sterke 3e plaats en is daarmee een gevaarlijke kandidaat voor een hoge klassering. Canon de la Douce (4) kon zijn zege in het stayersnummer in Hilversum nog niet bevestigen maar mag op een goede dag niet te snel weggelaten worden. Van de overigen zou Escobar Elji (7) mee kunnen doen voor de plaatsen, evenals Demolition Girl (8).

Plaats 1: Flavius Boko (1)
Plaats 2: Fakir Oldeson (9)
Plaats 3: Dean Bros (11)
Plaats 4: Beau Gaillard (3)
Plaats 5: Canon de la Douce (4)

 

Race 9: Weevers Marknesse / NAC-prijs

Een mooie amateurkoers met meerdere kanshebbers. Ghislaine (5) staat er prachtig in en de merrie verdient weer eens een overwinning, zij is bij Erik van den Bergh in goede handen. Zadok Font (4) werd hier sterk 2e en kan met Jaap Terstal ook een grote rol spelen in de aankomst. Dream Women (3) komt weer in vorm en kan de opgaande lijn vasthouden, zij doet mee voor de plaatsen. Hoot Mon Amour (8) had even rust en staat vanuit het tweede band voor een lastige opgave, toch mogen we haar niet onderschatten. Hot Shot Rob (1) laat een vormstijging zien en doet mee voor de plaatsen. El Nina Frejo (6) heeft in het verleden prima gepresteerd op Emmeloord en haar koers in Joure, waar zij een heroptreden maakte na lange rust, was uitstekend. Zij zou ons niet verbazen met een plaats in het trio.

Plaats 1: Ghislaine (5)
Plaats 2: Zadok Font (4)
Plaats 3: Dream Women (3)
Plaats 4: Hoot Mon Amour (8)
Plaats 5: Hot Shot Rob (1)

 

Race 10: Briggs & Stratton / Wadden- & Kleinbouw Urk-prijs

De open klasse mag vandaag het programma afsluiten. We kunnen hier niet om Fuggedaboutit (6) heen, die in absolute topvorm is en op deze baan een klinkende overwinning boekte. De startplek in het tweede band mag voor dit oertrouwe paard geen probleem zijn. De concurrentie in het eerste band is van formaat met Fleur Swagerman (4), die hier met een amateurrijder ongeplaatst bleef maar in Joure een sterke zege boekte. Ook Come On Scott (5) is een vaste waarde op deze baan, al wist hij sinds zijn zege op Duindigt op 12 mei niet echt op te vallen. Hij mag niet onderschat worden. Andrea Swagerman (3) won hier de vorige keer in een zeer snelle tijd en is als hij die prestatie weet te herhalen erg gevaarlijk. Crizzly Bear (8) loopt normaal tegen veel sterkere tegenstanders en zou kunnen verrassen als hij op gras uit de voeten kan. Van de overigen kunnen Cha Cha Cha (1) en Tiburce de Leau (10), de meest winnende van dit veld, een rol spelen voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Fuggedaboutit (6)
Plaats 2: Fleur Swagerman (4)
Plaats 3: Come On Scott (5)
Plaats 4: Andrea Swagerman (3)
Plaats 5: Crizzly Bear (8)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.