Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Emmeloord - 21 augustus

Emmeloord  – woensdag 21 augustus 2019 - Start 17.00 uur

Race 1: VABC/Van Der Valk /HRV Drachten-prijs

Ondanks zijn startpositie in het tweede band geven wij de favorietenrol aan Ipson Boko (9), die na een fraaie zege op Joure hier netjes 4e werd tegen sterkere tegenstanders dan vandaag. Jor di Grou (7) was hier de laatste keer foutief maar was verder in zijn laatste starts steeds bij de eerste drie, hij kan er weer bij zijn. Joule VS (6) is veruit de snelste van dit veld maar debuteert op het gras, als hij hier uit de voeten kan is hij erg gevaarlijk. Jos K (3) begint door te krijgen wat er van hem verwacht wordt en kan verder progressie boeken, terwijl Jianni Bianco (5), die juist op deze baan tweemaal foutief was, en Jee Mie Nee (4), die na een goede debuutkoers hier de kluts een beetje kwijtgeraakt is, mee kunnen doen voor de kleinere plaatsen.

Plaats 1: Ipson Boko (9)
Plaats 2: Jor di Grou (7)
Plaats 3: Joule VS (6)
Plaats 4: Jos K (3)
Plaats 5: Jianni Bianco (5)

 

Race 2: Klein Poelhuis / Transportbedrijf H. van der Horst-prijs

Als Giddy Kingly (4) op de ruime baan in Emmeloord beter uit de voeten kan dan op de kleinere Hilversumse piste zou zij deze koers voor zich op moeten kunnen eisen. Zij lijkt wel geschikt voor het koersen op gras. Gevaar dreigt er in het eerste band van Felicity (1), die bij haar debuut voor trainer Loman in Dinslaken gelijk toesloeg en die in Frankrijk al eens een prijsje pakte op de grasbaan van Orleans. Gloria Petnic (7) is een vaste waarde in dit soort koersen en moet zich weer in het trio kunnen lopen. Ids Baldwin (10) stelde teleur in Eenrum na hier imponerend te hebben gewonnen, hij zal op revanche belust zijn. Hetzelfde geldt voor Hickory Forest (8), die na een verrassende zege op deze baan op de rechtsom piste van Eenrum foutief was. Invincible Volo (9) debuteert op gras maar lijkt snel en trouw genoeg om hier een rol te spelen.

Plaats 1: Giddy Kingly (4)
Plaats 2: Felicity (1)
Plaats 3: Gloria Petnic (7)
Plaats 4: Ids Baldwin (10)
Plaats 5: Hickory Forest (8)

 

Race 3: Kamplacon / Coop Greidanus / Damm Deuren-prijs

Geert V (4) is aan een superjaar op gras bezig en hij lijkt in staat om de 25 meter handicap aan de koppaarden goed te maken. Ook Iyan Stardust (7), die in mei in een uitstekende vorm verkeerde maar daarna wat minder op dreef was, kan zich hier weer laten gelden nu zijn laatste start in Wolvega duidt op een vormstijging. Vervolgens komt het eerste band aan bod, met Graceful Boko (2), die hier de laatste keer een verwachtte en overtuigende zege behaalde, en Fleuron du Thure (1), die hier van kop af lang het tempo zal kunnen bepalen. Loverboy Vrijthout (3) mag met deze startpositie niet onderschat worden. De trouwe Dream Women (5) kan met het juiste koersverloop meedoen voor de plaatsen, terwijl we Fullrich v Assum (9) de laatste tijd alleen maar op de kortebaan zagen. Zij zou weleens voor een grote verrassing kunnen zorgen in deze koers.

Plaats 1: Geert V (4)
Plaats 2: Iyan Stardust (7)
Plaats 3: Graceful Boko (2)
Plaats 4: Fleuron du Thure (1)
Plaats 5: Loverboy Vrijthout (3)

 

Race 4: Orion Koeriersdiensten / Agrohandel Jippes / MCM-prijs

Happy Charisma (9) won de laatste keer op deze baan op een wijze waardoor wij denken dat er meer in zit. De Quick Wood dochter kan als zij snel de kop kan bemachtigen opnieuw ver komen. Jackinthebox (7) kon haar zege van juli op deze baan nog niet bevestigen maar wellicht genoot de rijrichting in Eenrum (rechtsom) niet haar voorkeur. Herstel is mogelijk. Go with the flow (8) kan zich op een goede dag plaatsen, al blijft ze wisselvallig. Joep Swagerman (4) kan snel vertrekken, hij verbetert per start en kan meedoen voor de plaatsen. Josanne JE (6) is snel genoeg om hier een rol te spelen maar dan moet zij wel buiten de fouten blijven. Junice Boko (5) wordt hier gereden door haar trainer. De veruit snelste deelnemer van dit veld kan verrassen.

Plaats 1: Happy Charisma (9)
Plaats 2: Jackinthebox (7)
Plaats 3: Go with the flow (8)
Plaats 4: Joep Swagerman (4)
Plaats 5: Josanne JE (6)

 

Race 5: TJ de Vries Auto’s / Dierenartsen Blokzijl-prijs

Iris de l’Iton (5) was na een uitstekend voorjaar even weg en had de rentreekoers in Wolvega zichtbaar nog nodig. Met deze mooie inschrijving in het eerste band kan hij hier zijn zegereeks, hij won dit jaar al 6 koersen, weer oppakken. Mocht hij falen dan kan Gabor Rais (2), die dit jaar op gras een totaal ander gezicht laat zien, toeslaan. Ghislaine (7) is in absolute topvorm en zal weer in de trio-aankomst te vinden zijn. Gonda Beuckenswijk (6) was in haar laatste start op het Duindigt gras foutief maar kan zich hier herstellen. Daimond SL (3) beviel ons prima in Eenrum en zal snel voorin liggen, hij kan het dan lang volhouden. Devil (9) en El Salsa (8) kunnen van achter af ver komen als zij een goed koersverloop treffen.

Plaats 1: Iris de l’Iton (5)
Plaats 2: Gabor Rais (2)
Plaats 3: Ghislaine (7)
Plaats 4: Gonda Beuckenswijk (6)
Plaats 5: Daimond SL (3)

 

Race 6: De Nieuwstad Lelystad / Volvo Jacob Schaap-prijs

Foppe H Twietel (1) was in Eenrum erg sterk en liep op deze baan ook al uitstekende koersen dit jaar. Met de kersverse Europese amatricekampioene kan hij van kop af ver komen. Hampshire F Boko (5) lijkt de belangrijkste uitdager, zijn laatste twee verrichtingen mogen we hem niet aanrekenen. Elbert H (4) heeft een mooie startpositie en kan zijn stijgende vorm hier bevestigen. Godiva Flevo (7) is er werkelijk altijd bij en ondanks het tweede band zien we haar mooie reeks vandaag niet onderbroken worden. Eva Hallinck (3) is de voorjaarsvorm kwijt maar heeft met Erik van den Bergh een goede rijder om de weg omhoog weer te vinden. Fleur Starlake (9) is supersnel en zij kan met Lotte de Vlieger voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Foppe H Twietel (1)
Plaats 2: Hampshire F Boko (5)
Plaats 3: Elbert H (4)
Plaats 4: Godiva Flevo (7)
Plaats 5: Eva Hallinck (3)

 

Race 7: Off Road Verhuur / Briggs & Stratton Stayerskampioenschap-prijs

Fakir Oldeson (6) hoefde hier de laatste keer alleen maar Dean Bros voor zich te dulden, die hij vandaag niet tegenkomt. Zijn koers in Eenrum rekenen we hem niet aan. Om de winst te grijpen dient hij uit de greep te blijven van Fuggedaboutit (9), die de strijd aan kop zal laten uitrazen en daarna in de laatste rechte lijn met zijn sprint erg ver kan komen. Golden Avenue (1) lijkt het aangewezen paard om het zware kopwerk te doen maar of hij daarna weerstand kan bieden aan onze twee favorieten is de vraag. Cristal Sun (2) deed het hier op 17 juli uitstekend en is weer in beeld voor de plaatsgelden, samen met Chronos (5), die in Eenrum een aardige vormstijging liet zien. Dreamline Promise (4) loopt hier zonder ijzers en kan wellicht een prijs meepakken, net als Andrea Swagerman (8), die hier haar favoriete Nederlandse grasbaan treft.

Plaats 1: Fakir Oldeson (6)
Plaats 2: Fuggedaboutit (9)
Plaats 3: Golden Avenue (1)
Plaats 4: Cristal Sun (2)
Plaats 5: Chronos (5)

 

Race 8: Vosmeijer Stoepje / Plantera / Notaris Meijer-prijs

Everglide Rapida (2) voelt zich op deze baan als een vis in het water en we zien hem hier opnieuw met de bloemen naar huis gaan. Hij zal dan wel moeten afrekenen met de in vorm gekomen Flavius Boko (1), die ook graag van kop gaat en dan ver kan komen. Er staat ons een mooi duel te wachten. Fleur Swagerman (4) lijkt een serieuze kandidate voor plaats drie in dit veld, al zal stalgenoot Co Swagerman (7) zich met een mooi koersverloop ook kunnen melden voor deze positie. Veteraan Yos JE (8) liep hier laatst een beresterke koers en kan ook weer meedoen voor de plaatsen, net als Come On Scott (6), die even minder scherp lijkt maar in zijn oude vorm voor niemand opzij hoeft te gaan. Emeraude Jiji (5) pendelt heen en weer tussen Frankrijk en Nederland, zij kan verrassen voor een plaats.

Plaats 1: Everglide Rapida (2)
Plaats 2: Flavius Boko (1)
Plaats 3: Fleur Swagerman (4)
Plaats 4: Co Swagerman (7)
Plaats 5: Yos JE (8)

 

Race 9: Restaurant Le Mirage / Bloembollen Nijenhuis-prijs

Willow Burgerheide (4) loopt voortdurend goede koersen en verdient hier eens een overwinning. In Eenrum plaatste hij zich nog in het nummer voor de topklasse! Lannoo EV (6) doet het dit jaar meer dan goed op gras en kan vanuit het tweede band op jacht gaan voor de tweede prijs, zij zal dan op haar hoede moeten zijn voor de messcherpe eindsprint die Going To The Run (10) in huis heeft. Hot Shot Rob (8) bezorgde in Eenrum Maarten de Nooij zijn eerste zege en kan ook hier meedoen voor de plaatsen, zo niet meer. Flair Lady DF (9) wordt nu weer gereden door Chiel Wildhagen die prima met haar overweg kan, zij mag zeker niet onderschat worden. Haya Alki (1) doet het hier prima maar is de laatste weken behoorlijk zwaarder komen te staan.

Plaats 1: Willow Burgerheide (4)
Plaats 2: Lannoo EV (6)
Plaats 3: Going To The Run (10)
Plaats 4: Hot Shot Rob (8)
Plaats 5: Flair Lady DF (9)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.