Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 26 maart

Enghien – dinsdag 26 maart 2019 - Start 16.22 uur

Race 1: Prix du Pont Alexandre III

Etoile de la Loge (7) werd in haar laatste vijf starts voor de sulky niet verslagen, waarvan twee keer op de afstand van vandaag. Zij staat hier opnieuw mooi ingeschreven en de pupil van Romain Derieux kan derhalve doorgaan op de goede weg. De koers is echter nog niet gewonnen tegenover Elisa d'Erquy (6), die in absolute topvorm is getuige haar recente 2e plaats behaald over deze afstand, en tegenover Eire d'Hélios (4), die voor het eerst in haar carrière zonder ijzers loopt en die de vorige zomer tweemaal won op deze baan. De in vorm gekomen Emily de Montfort (8) deed het al goed op deze baan en verdient enig krediet. Eloïse des Charmes (1), die haar enige start over de afstand van vandaag wist te winnen, kan zich ook in de eindstrijd mengen.

Plaats 1: Etoile de la Loge (7)
Plaats 2: Elisa d’Erquy (6)
Plaats 3: Eire d’Helios (4)
Plaats 4: Emily de Montfort (8)
Plaats 5: Eloise des Charmes (1)

 

Race 2: Prix de l’Isere

De sinds kort bij Sébastien Guarato in training zijnde Fée de Gesvres (5) liep in Bordeaux na vijf maanden afwezigheid beter dan de 8e plaats doet vermoeden. Als zij in de beginfase op de benen blijft (haar zwakke punt), dan kan deze dochter van de goede Nina de Gesvres hier weer van zich laten horen. Haar voornaamste rivalen zijn de riskante Futaie d'Erpion (6), die als zij bleef draven nooit slechter presteerde dan een 2e plaats, en Flore Buissonay (3), die uitstekend presteert sinds zij zonder ijzers loopt. Aandacht ook voor Favorite Darling (2), die won aan de Riviera deze winter en die voor het eerst in haar loopbaan zonder ijzers zal starten. De in vorm komende en ook zonder ijzers lopende Fabella (14) kan de aankomst verstoren, net als Funny Joke (12), die op de goede weg lijkt na een lange periode van teleurstellingen. De kansen van Fiable (4), die alleen maar kan verbeteren ten opzichte van haar bescheiden heroptreden in Caen, en van Frivole Pan (9), die na haar 2e plaats in een claimkoers op 9 maart op de baan van Cagnes is overgegaan naar de stallen van Romain Derieux, dienen niet onderschat te worden.

Plaats 1: Fee de Gesvres (5)
Plaats 2: Futaie d’Erpion (6)
Plaats 3: Flore Buissonay (3)
Plaats 4: Favorite Darling (2)
Plaats 5: Fabella (14)

 

Race 3: Prix du Pont de Grenelle

De gedurende de wintermaanden wat wisselvallig presterende Art d'Erable (11) heeft even rust gehad alvorens de voorjaarsperiode tegemoet te treden. Met een tegenstand binnen zijn bereik en als liefhebber van de kortere afstanden kan de zoon van de tophengst Coktail Jet actief meedoen in de strijd om de zege. De directe tegenstand voor de pupil van de familie Thomain wordt aangevoerd door Shogun (2), die het uitstekend doet onder het zadel en die 2e werd over deze afstand, en van de van rust terugkerende Brut de la Côte (16), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens en die uit een stal komt waar paarden na rust altijd gelijk scherp zijn. De gezien zijn laatste koers in vorm komende Barack (13) won al twee koersen op deze baan en verdient het nodige vertrouwen, net als Vésuve d'Enfer (15), die beter kan dan wat zijn prestaties laten zien. Beoordeeld op zijn beste vorm kan Coco de Rocha (6) weer van zich laten horen in deze categorie tegen een mooie quotering, pas op voor hem! De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Busy Money Ringeat (8), nieuweling in de monté maar goed presterend op deze baan, en van Victoire de Cossé (3), die nu twee koersen na rust in de benen heeft.

Plaats 1: Art d’Erable (11)
Plaats 2: Shogun (2)
Plaats 3: Brut de la Cote (16)
Plaats 4: Barack (13)
Plaats 5: Vesuve d’Enfer (15)

 

Race 4: Prix du Pont d’Iena

De in de afgelopen winter op een hoger niveau op Vincennes koersende Alcoy (7) won daar over 2100 meter en treft hier een minder sterke tegenstand in deze Prix de la Mayenne (Gr.III) die ook al eens gewonnen werd door Dreambreaker. Zeker niet gehinderd door het profiel van de baan van Enghien kan de zoon van de crack Ready Cash hier weer eens een zege behalen. De goed opgepaste Broadwell (9), die de grote openbaring was in Enghien in de afgelopen zomerperiode, en Victor Ferm (5), die een succes behaalde over 2850 meter op de grote piste van Vincennes voor de goede Portland, zullen proberen stevig partij te bieden aan de pupil van de gebroeders Martens. Aandacht ook voor Epsom des Brousses (12), die gespaard is voor deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens op de baan waar hij al twee keer won. Maharani de Baroda (2), die sinds hij in ons land kwam per start verbetert, en Flying Fortuna (8), die deze winter teleurstelde maar zich thuis zal voelen op een baan als deze, komen in aanmerking voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Alcoy (7)
Plaats 2: Broadwell (9)
Plaats 3: Victor Ferm (5)
Plaats 4: Epsom des Brousses (12)
Plaats 5: Maharani de Baroda (2)

 

Race 5: Prix de Saint Clement

In deze amateurkoers die erg open is hebben wij een voorkeur voor de kansen van Crack Money (4), die op 8 maart een soortgelijke koers op deze baan wist te winnen, en Coeur de Loup (15), die op zijn beste niveau is teruggekeerd na enkele matige prestaties gedurende de afgelopen winter. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Au Temps Dubonheur (16), 2e in een soortgelijke koers over deze afstand op 14 maart, en Beautiful Fortuna (6), die het goed doet op de baan van Enghien en weer eens wist te winnen in het noorden van Frankrijk. Cascade Buroise (7), onlangs 4e op een hoger niveau in Cordemais, en Bastingage (13), die hier wist te winnen in een claimkoers, hebben eveneens een woordje mee te spreken, op zijn minst voor de plaatsen. Tenslotte completeren wij onze selectie met Cooper de Guez (14), die er over het algemeen altijd bij is, en Côte Ouest (10), die vanaf de Riviera in een goede conditie bij ons terugkeert. 

Plaats 1: Crack Money (4)
Plaats 2: Coeur de Loup (15)
Plaats 3: Au Temps Dubonheur (16)
Plaats 4: Beautiful Fortuna (6)
Plaats 5: Cascade Buroise (7)

 

Race 6: Prix du Pont du Carrousel

Na een wisselvallige wintermeeting op Vincennes te hebben gekend is Eurêka de Tillard (7) nu weer in topvorm gekomen zoals te zien is aan haar drie recente zeges onder het zadel. Als zij nog steeds in dezelfde vorm is kan de pupil van Thierry Duvaldestin in dit gezelschap haar vierde zege op rij behalen. Evening Quick (2), voor wie alles valt of staat met een foutloos parcours, en Espagna Sport (3), wiens laatste prestatie te slecht was om waar te zijn, vormen het grootste gevaar voor onze favoriete. Electron du Rib (5), die beter kan dan wat hij de laatste keer liet zien en die het goed doet op deze baan, verdient het om weer in vertrouwen te worden genomen. Dequidia (9) doet altijd haar best en zal haar huid hier opnieuw duur verkopen.

Plaats 1: Eureka de Tillard (7)
Plaats 2: Evening Quick (2)
Plaats 3: Espagna Sport (3)
Plaats 4: Electron du Rib (5)
Plaats 5: Dequidia (9)

 

Race 7: Prix du Pont de la Concorde

Gégé Baroque (6) kwam in zijn eerste drie starts als winnaar over de finish maar werd in twee koersen alsnog uitgeschakeld wegens hinderen van een tegenstander. Bij zijn laatste optreden in Caen verloor hij erg veel terrein in de beginfase. Nu hij voor de eerste keer gereden wordt door Eric Raffin kan de zoon van Boccador de Simm zich herstellen, ondanks zijn onervarenheid met linksom banen. Gaspard (9), die het in zijn eerste twee koersen prima deed, en Great Kool (8), die in de provincie zijn mogelijkheden toonde, staan klaar om te profiteren van een fout van de pupil van Jean-Yves Rozé. Aandacht ook voor de hoog ingeschatte Granit Galaa (7), die niet lang meer zal wachten om van zich te laten horen. De constant verbeterende Get Up des Plaines (5) verdient eveneens de nodige aanhang bij de wedders, net als Gayard du Goutier (10), alhoewel we die niet zagen sinds zijn winst in Nantes op 27 januari. De trouwe en qua winsom mooi ingeschreven Girolamo (13) is hier meer dan een simpele figurant.

Plaats 1: Gege Baroque (6)
Plaats 2: Gaspard (9)
Plaats 3: Great Kool (8)
Plaats 4: Granit Galaa (7)
Plaats 5: Get Up des Plaines (5)

 

Race 8: Prix du Pont Saint-Louis

Alles valt of staat hier wederom met soepel draven in de finale fase voor Fifty Five Bond (6), die in 2019 al drie koersen onder het zadel wist te winnen. Als directe tegenstanders noemen wij Full System (4), die op 26 februari een goede rentreekoers onder het zadel deed en die vandaag voor het eerst zonder ijzers loopt, en Fleuron de Jafa (8), die zijn palmares opende in Caen en geen last zal hebben van het koersen op een linksom baan. First Gold (2), die komende is maar erg kort na zijn vorige koers loopt, en Fakir Victory (9), die mooi staat ingeschreven qua winsom en bewezen is op deze baan, kunnen zich met de aankomst bemoeien. 

Plaats 1: Fifty Five Bond (6)
Plaats 2: Full System (4)
Plaats 3: Fleuron de Jafa (8)
Plaats 4: First Gold (2)
Plaats 5: Fakir Victory (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.