Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 18 april

Enghien – donderdag 18 april 2019 – Start 16.27 uur

Race 1: Prix de la Porte de Saint-Cloud

Een koers voor 4-jarige merries over de korte afstand. Na een goede rentreekoers met ijzers treedt Follow Me du Logis (6) vandaag zonder ijzers aan en de merrie die al een snel record heeft mag daarom voorin verwacht worden. Feerie Wood (1) was de laatste keer op Vincennes in haar eerste koers zonder ijzers herboren en kan met dit startnummer deze prestatie bevestigen. Fine Lame (4) staat sinds kort bij Gabriel Pou Pou in training en won gelijk bij haar debuut voor hem op de sprint op Vincennes. Daarna werden plaatsgelden gescoord maar in dit veld kan zij weer minimaal een podiumplaats bemachtigen. Fiesta du Belver (5) is in prima vorm en doet hier weer voorin mee, zij loopt altijd met ijzers onder. Foxy Lady (9) is een specialiste op deze afstand waar zij bijna altijd een prijs meepakt. Ondanks de startpositie in het tweede gelid kan dat vandaag ook weer gebeuren. Flora Suedoise (14) lijkt weer de weg omhoog te gaan vinden en met haar startnummer aan de buitenkant van het tweede gelid zit een klassering er ook hier in.

Plaats 1: Follow Me du Logis (6)
Plaats 2: Feerie Wood (1)
Plaats 3: Fine Lame (4)
Plaats 4: Fiesta de Belver (5)
Plaats 5: Foxy Lady (9)

 

Race 2: Prix de Boulogne

Dream The Best (8) heeft een snel record maar moet weg zien te komen met het startnummer aan de buitenzijde achter de auto. De ruin van de familie Rouer won zijn laatste start en heeft in deze open koers opnieuw een goede kans. De strijd is echter nog niet beslist gezien de aanwezigheid van Defi de Subligny (2), die er altijd bij is en een prachtig startnummer heeft. Ook Don Sallustre (6) kan een voorname rol spelen, hij won in de tweede helft van 2018 maar liefst 6 koersen en heeft na korte rust nu weer twee koersen in de benen. Dan Josselyn (10) boekte twee sterke overwinningen maar zag de reeks op de rechtsom baan van Meslay du Maine stranden. Hij kan zich hier ondanks de startpositie in het tweede gelid herstellen nu hij weer de steun heeft van Franck Ouvrie. Dollar Gede (7) deed het met ijzers goed in de provincie en treedt hier zonder ijzers aan, hou hem in de gaten. Dear Money (9) is in vorm gekomen maar moet onderweg wat geluk hebben met zijn startnummer aan de binnenkant van het tweede gelid.

Plaats 1: Dream The Best (8)
Plaats 2: Defi de Subligny (2)
Plaats 3: Don Sallustre (6)
Plaats 4: Dan Josselyn (10)
Plaats 5: Dollar Gede (7)

 

Race 3: Prix de Fumel

Espagna Sport (5) is in blakende vorm en heeft hier wederom een eerste kans. De tegenstand is echter niet mals met paarden als Espoir du Marny (7), die goed presteert in beide disciplines en weer de steun heeft van Alexandre Abrivard, Elegante Mika (4), die laatst verrassend sterk won op Vincennes en die prestatie hier kan bevestigen, en Edition Gema (3), die in dezelfde koers te vroeg in de aanval werd gestuurd maar die met een koers op wachten hier een voorname rol kan gaan spelen. Erki Sibey (11) is trouw en kan zich weer met de verdeling van de plaatsgelden bemoeien, terwijl de van rust komende Hagoort-pupil Deep Impact (9) vorig jaar 6 koersen won en hier gelijk zonder ijzers aan de start verschijnt, hij kan direct meedoen voor een goede klassering.

Plaats 1: Espagna Sport (5)
Plaats 2: Espoir du Marny (7)
Plaats 3: Elegante Mika (4)
Plaats 4: Edition Gema (3)
Plaats 5: Erki Sibey (11)

 

Race 4: Prix de Duras

Echo de Larre (11) acteert regelmatig in claimkoersen en is daar behoorlijk succesvol. Zonder ijzers en in handen van Matthieu Abrivard heeft hij hier weer uitzicht op een hoge klassering, net als Diabolo Star (10), voor wie hetzelfde geldt. Achter deze twee vormpaarden is de strijd om de plaatsen aardig open. Etiouni (7) loopt ook vaak in deze categorie en pakt voortdurend de plaatsgelden mee, dat kan hier ook weer lukken. Divine Emeraude (8) is in uitstekende vorm maar het feit dat zij met ijzers loopt maakt dat we haar vandaag meer voor de plaatsen zien. Ellipse Turgot (4) deed het in haar voorlaatste start op deze baan over deze afstand niet onaardig en kan weer een rol spelen achter de favorieten, terwijl Didji Boy (3) in februari met deze rijder een snelle 2e plaats behaalde op Vincennes en op die vorm mogen we hem niet onderschatten.  

Plaats 1: Echo de Larre (11)
Plaats 2: Diabolo Star (10)
Plaats 3: Etiouni (7)
Plaats 4: Divine Emeraude (8)
Plaats 5: Ellipse Turgot (4)

 

Race 5: Prix Elan IV

Amateurrijders in actie over de kortere afstand. Na een voorbereidingskoers met ijzers treedt Brise du Choquel (2) nu weer zonder ijzers aan en met dit mooie startnummer is zij een serieuze kandidate voor de zege. Zij zal echter rekening moeten houden met Dolly du Quesne (4), die onlangs verrassend sterk won op Vincennes in een amateurkoers en hier op herhaling zal willen gaan. Ook Brume de Lunes (7) gaat voorin meedoen, zij werd de vorige maand 2e op deze baan met dezelfde amateurrijdster als vandaag. Achter deze paarden mogen we Calin de Fourches (5), vandaag zonder achterijzers en in de vertrouwde handen van Dimitri Crespel, niet onderschatten. Ook de wisselvallige Desperados Love (3) kan een rol spelen nu hij top amateurijder Michel Poirier achter zich vindt. Coconut Bond (6) tenslotte is trouw en ook bij hem zal de ervarenheid van zijn rijder een voordeel kunnen blijken te zijn. 

Plaats 1: Brise du Choquel (2)
Plaats 2: Dolly du Quesne (4)
Plaats 3: Brume de Lunes (7)
Plaats 4: Calin de Fourches (5)
Plaats 5: Desperados Love (3)

 

Race 6: Prix de l'Elysee

Een monté draverij voor de leerlingen. Dax Gede (7) is in absolute topvorm en staat er met Emeline Desmignieux perfect in tegen de winsomgrens van het eerste band. Hij heeft hier de favorietenrol te verdedigen tegen onder andere Dahlia du Bon Air (13), die dit jaar al 4 montékoersen won en onlangs een nette voorbereidingskoers voor de sulky liep met het oog op deze ontmoeting. Ook Dede Au Chalet (10) doet voorin mee, hij won zijn laatste koers onder het zadel met de rijder van vandaag. Best Of Bourbon (5) won in oktober met deze rijdster een draverij onder het zadel op deze baan en in tegenstelling tot toen loopt hij vandaag zonder achterijzers waarmee zijn kansen aanzienlijk stijgen, al doen zijn verrichtingen vermoeden dat de vorm weleens beter is geweest. De grillige Classic Haufor (11) presteert de laatste tijd voor de sulky weinig maar juist zijn enige montéstart mondde uit in een ijzersterke 2e plaats op Vincennes half februari. Houd hem scherp in de gaten. Cutty Sark (8) heeft veel geld verdiend onder het zadel maar zijn laatste koersen lijken wat minder, wellicht kan hij zich hier herstellen en een plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Dax Gede (7)
Plaats 2: Dahlia du Bon Air (13)
Plaats 3: Dede Au Chalet (10)
Plaats 4: Best Of Bourbon (5)
Plaats 5: Classic Haufor (11)

 

Race 7: Prix de la Porte Maillot

Een claimkoers voor 3-jarigen. Gipsy Madrik (8) is trouw en loopt regelmatig snelle tijden, hij moet een voorname rol kunnen spelen in deze koers. Galeria (14) is de snelste van dit veld en heeft op Vincennes al voor hetere vuren gestaan, de merrie van de familie Prat zal hier zeker meedoen voor een podiumplaats. Ook Genoa Sport (11) is snel genoeg om een beslissende rol naar zich toe te trekken, de merrie is de laatste tijd een toonbeeld van trouw. Goutte de Pluie (10) won haar debuutkoers maar moest zich daarna met plaatsgelden tevreden stellen, ook nu kan zij weer een cheque mee naar huis nemen. Ganaka (6) won haar laatste start in een prima tijd en begint het vak duidelijk snel te leren, zij mag hier niet onderschat worden. Great Star (7) is in tegenstelling tot haar naam doet vermoeden een van de kleinste dravers die momenteel koerst in Frankrijk maar zij is erg dapper en bleef de laatste keer op Vincennes buiten de prijzen omdat zij zwaar gehinderd werd door een stilvallende concurrente.

Plaats 1: Gipsy Madrik (8)
Plaats 2: Galeria (14)
Plaats 3: Genoa Sport (11)
Plaats 4: Goutte de Pluie (10)
Plaats 5: Ganaka (6)

 

Race 8: Prix du Pont de Flandre

Een draverij onder het zadel voor 4-jarigen met nog niet al teveel winsom. Als voornaamste kanshebbers zien wij een drietal paarden, te weten Faubourg (13), die zijn laatste start in Laval won met deze rijder in een snelle tijd, Festival Jenilou (12), die ook in Laval 2e werd in een vrijwel identieke tijd maar in een andere koers, en Farchat (11), die bij zijn winst in Caen nog een fractie sneller was dan de twee eerstgenoemden. Tussen deze drie favorieten valt weinig tot niets te kiezen. Achter dit trio heeft Figareto du Sud (4) onder het zadel zijn draai gevonden nadat koersen voor de sulky geen resultaat opleverden. Hij stijgt wat in categorie maar mag niet onderschat worden. Ook Figov de la Cloue (10) lijkt het zadel beter te waarderen dan de sulky, zijn recente 3e plaats was bemoedigend. De oertrouwe Fiston de la Gare (14) debuteert in deze discipline maar met de steun van Alexandre Abrivard dichten we hem kansen toe voor een plaatsgeld. Fast Loulou (5) heeft al een ruime monté ervaring en is trouw genoeg om zich weer een mooie klassering toe te eigenen. Flying Moko (9) maakt ook zijn debuut in het bereden genre en hij kan wellicht de Nederlandse driekleur hoog houden.

Plaats 1: Faubourg (13)
Plaats 2: Festival Jenilou (12)
Plaats 3: Farchat (11)
Plaats 4: Figareto du Sud (4)
Plaats 5: Figov de la Cloue (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.