Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 15 juni

Enghien - zaterdag 15 juni - Start: 14:00

Race 1: Prix de la Place Dupleix

Het is lastig om niet positief te zijn over Flamboyant Blue (12) dit jaar, hij behaalde in 5 starts vier overwinningen en een tweede plaats onder het zadel. Omdat hij in maart ook al op deze baan heeft gewonnen zien we hem doorgaan op de goede weg. Fantasia Kily (13), die op 3 mei op Vincennes een goede rentreekoers zonder ijzers liep met Romain Marty, en Faster Syga (11), die zich thuis voelt op de baan van Enghien, zijn de voornaamste rivalen. Als recent winnaar op Vincennes over 2200 meter verdient ook First Gédé (7) de nodige aanhang bij de wedders, ondanks het feit dat hij hier sterkere tegenstanders treft, net als First du Ronceret (6), die in de beide disciplines goed presteert. Wij completeren onze keuze met Farceuse du Pré (5), waarvan we de laatste keer iets meer verwacht hadden, en Féria de Connée (4), die haar laatste koers won op een lager niveau over een kortere afstand op Vincennes.

Plaats 1: Flamboyant Blue (12)
Plaats 2: Fantasia Kily (13)
Plaats 3: Faster Syga (11)
Plaats 4: First Gede (7)
Plaats 5: First du Ronceret (6)

 

Race 2: Prix d'Hermonville

De kleuren van Noël Lolic zijn goed vertegenwoordigd in deze koers met Girolamo (13), die het prima doet en onlangs 2e werd achter de veelbelovende Good Boy Ligneries, en Good Morning (14), die vooruitgang zal laten zien na een correcte rentree op 7 juni in een goed veld. Daartussen zien wij vooral Golden Renka (11), die wisselvallig is maar die het goed doet op Enghien (2 zeges in 3 starts). De sinds begin dit jaar voortdurend verbeterende Giuliano (15) zal proberen door te gaan op de goede weg. Na een eervolle 4e plaats tegen de Italiaanse elite op 18 mei in Modena moeten we ook Alcide Roc (3) scherp in de gaten houden bij zijn eerste start in ons land. De Deen Orkan von Haithabu (6), die veel snelheid heeft en niet onbekend is in ons land, Grand Art (1), die binnenkort weer van zich zal laten horen, en Guillermo Sport (12), die tegen sterke paarden laatste een slecht koersverloop trof op Vincennes, mogen niet vergeten wordn in de weddenschappen.

Plaats 1: Girolamo (13)
Plaats 2: Golden Renka (11)
Plaats 3: Good Morning (14)
Plaats 4: Giuliano (15)
Plaats 5: Alcide Roc (3)

 

Race 3: Prix de New York

Drôle de Jet (13) liep op 31 mei veel beter dan de 8e plaats doet vermoeden, waar hij goed afkwam maar vast kwam te zitten achter een moegestreden concurrent. De baan van Enghien, met het lange laatste rechte eind, zal hem goed liggen en daarom zou hij niet verbazen als hij deze koers zou winnen. De tegenstand voor de pupil van Pierre Vercruysse wordt aangevoerd door de zeer goede Classic Connection (12), die op 21 mei een winnend heroptreden deed in Vichy, en Super Fez (9), die dit voorjaar in topvorm is en het al goed deed op deze afstand. De na een trainerswissel in zijn laatste twee starts niet teleurstellende Romanesque (4) houdt van deze baan (4 zeges) en kan voor een verrassing zorgen. De in ons land na een zege in Kalmar teruggekeerde Balfour (14) verdient eveneens onze aandacht ondanks zijn startpositie in het tweede gelid. Viking d'Hermès (2), die het als senior nog goed doet, en Cicero Noa (7), die slechts verslagen werd door Jerry Mom de laatste keer op Vincennes, komen meer in beeld voor de plaatsen. Easy des Racques (8), die een slecht startnummer heeft geloot kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Drole de Jet (13)
Plaats 2: Classic Connection (12)
Plaats 3: Super Fez (9)
Plaats 4: Romanesque (4)
Plaats 5: Balfour (14)

 

Race 4: Prix de la Porte de la Plaine

Na drie fraaie overwinningen op Vincennes in het eerste kwartaal van 2019 mag City Guide (12) niet veroordeeld worden op zijn laatste koers, waar hij bij een heroptreden na korte rust nog geen topdag had. Hij zal zeker verbeterd zijn na deze koers, en nu hij weer zonder ijzers loopt kan de zoon van Love You de draad weer oppakken. De regelmatige Lover Boy (7), die op 21 mei erg hard afkwam, en Fakir Mérité (16), eervol 8e in het Critérium des 4 Ans alvorens een vruchtbaar uitstapje te hebben gemaakt naar  Marseille en bovendien hier gereden door Eric Raffin lijken de gevaarlijkste tegenstanders voor de pupil van Erwin Bot. De van veel talent voorziene Officer Stephen (1) mag niet onderschat worden bij zijn eerste start in Frankrijk, net als Zoe Grif Italia (4), een nieuwe rekruut van "team Bazire". Ids Boko (13), die nog meedeed voor een goede klassering op het moment van zijn fout in de Prix Camilla (Gr.III), kan ook snel van zich laten horen. De verrassing zou kunnen komen van Zucchero Roc (5), die twee zeges boekte in Milaan waarvan een over de langere afstand, of van Fabio de Pervenche (6), alhoewel die niet startte sinds zijn 2e plaats in de Prix Emile Wendling (Gr.III) op 8 september 2018.

Plaats 1: City Guide (12)
Plaats 2: Lover Boy (7)
Plaats 3: Fakir Merite (16)
Plaats 4: Officer Stephen (1)
Plaats 5: Zoe Grif Italia (4)

 

Race 5: Prix de la Place des Victoires

Na gezondheidsproblemen in het vorige jaar heeft Défi de Retz (8) enige tijd nodig gehad om zijn draai weer te vinden maar inmiddels boekte hij vier zeges op rij, waarvan een over 2100 meter op 17 mei op Vincennes. Ondanks zijn matige startnummer 8 achter de auto en het feit dat hij alleen achter zonder ijzers loopt kan de zoon van First de Retz vandaag doorgaan met het inhalen van de verloren tijd. Als tegenstanders zien wij vooral Défi de Nay (5), die het sinds het einde van het winterseizoen uitstekend doet, en Défi Calendes (11), die al won op deze baan en gereden wordt door Franck Nivard. Bolide de l'Oison (9), die drie koersen in de benen heeft na een zeer lange afwezigheid, en Cékoi (2), die op een goede dag tot veel in staat is, komen in beeld voor de plaatsen. Cabernet (1), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, zou voor een verrassing kunnen zorgen.

Plaats 1: Defi de Retz (8)
Plaats 2: Defi de Nay (5)
Plaats 3: Defi Calendes (11)
Plaats 4: Bolide de l'Oison (9)
Plaats 5: Cekoi (2)

 

Race 6: Prix de la Place Balard

Atout du Hainaut (12) laat dit jaar een mooie regelmatigheid zien onder het zadel met twee overwinningen en twee ereplaatsen. Hij presteert goed op deze baan en zal hier een voorname rol kunnen spelen. De strijd is echter nog niet beslist tegenover de zeer goed gefokte Best of Bourbon (1), die beter is dan ooit en van kop af ver kan komen, en Barack (11), die tweede werd achter onze favoriet op 20 april voordat hij wist te winnen in Meslay-du-Maine. Aandacht ook voor Bettina de Tillard (7), die een goed heroptreden deed voor de sulky in Laval tijdens de Grand National du Trot. Byrh Gédé (4), die in goede vorm steekt gezien zijn laatste twee koersen op Vincennes, Corona Gédé (3), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens na een goede rentree in Caen na een jaar afwezigheid, verdienen eveneens krediet bij de wedders. Als 5e aankomende in de referentiekoers van 25 mei op deze baan is Baraka de Bougy (13) meer als een simpele figurante.

Plaats 1: Atout du Hainaut (12)
Plaats 2: Best of Bourbon (1)
Plaats 3: Barack (11)
Plaats 4: Bettina de Tillard (7)
Plaats 5: Byrh Gede (4)

 

Race 7: Prix des Invalides

Cadet (9) blinkt niet uit in regelmatigheid maar hij hoeft zijn klasse op dit niveau niet meer te bewijzen als hij een goede dag heeft. Nu hij in tegenstelling tot zijn twee rentreekoersen zonder ijzers loopt kan de zoon van Quilon du Châtelet deze mooie inschrijving gebruiken om weer een goed resultaat te boeken. Cyrus de Cayola (1), die 1'14"0 kan lopen over deze afstand en laatst goed liep in Graignes, en Bambou Tahiti (3), die nog achtergebleven is in winsom en al won zonder ijzers op deze baan, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Zonder ijzers na een matig heroptreden in een amateurkoers in Laval verdient Carabin d'Urzy (4) een aanbeveling gezien het succes van de stal van Jean-Michel Bazire. Calou Renardière (13), die na zijn uitschakeling op 7 juni liet zien in vorm te zijn, en César Express (10), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien en al twee maal won in Enghien, kunnen ook een rol in de aankomst spelen. Calva Normand (7), zonder achterijzers en gereden door een "pilote", en Basic Instinct (6), beoordeeld op zijn oude vorm, zijn leuke paarden voor de liefhebbers van outsiders.Plaats 1: Cadet (9)
Plaats 2: Cyrus de Cayola (1)
Plaats 3: Bambou Tahiti (3)
Plaats 4: Carabin d'Urzy (4)
Plaats 5: Calou Renardiere (13)

 

Race 8: Prix de Levet

Met 10 zeges en 2 uitschakelingen in 12 starts wordt Elie de Beaufour (5) zeer goed gebracht door Jean-Michel Bazire sinds het begin van zijn carrière. Aangezien hij geen last zal hebben van de kortere afstand en zeker nog winsom in te halen heeft kan hij vandaag een nieuwe zege aan zijn erelijst toevoegen. Eadshot Josselyn (4), die zelden buiten de aankomst is als hij foutloos rondgaat, en Evita de Reux (6), die regelmatig presteert als zij zonder ijzers loopt, zullen proberen onze favoriet partij te bieden. De niet al te gemakkelijke maar talentvolle Elégant Tilly (11) zal proberen zijn succes van 25 mei op deze baan te bevestigen. De van rust komende Elizir du Home (2), die het eerder al goed deed in zijn eerste koers na rust, en Enjoy du Bourg (3), die een mooie vormverbetering liet zien in de provincie, kunnen een rol in de aankomst spelen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Eclair du Mirel (8), die in vorm is maar met ijzers loopt, en van Express de l'Iton (16), die het prima doet zonder achterijzers maar die niet geholpen wordt door zijn plaats achter de startauto.

Plaats 1: Elie de Beaufour (5)
Plaats 2: Eadshot Josselyn (4)
Plaats 3: Evita de Reux (6)
Plaats 4: Elegant Tilly (11)
Plaats 5: Elizir du Home (2)

 

Race 9: Prix de Bonne Nouvelle

De laatbloeier Flora de la Vallée (6) is nog niet verslagen in haar drie eerste koersen, allen op rechtsom banen. Als zij linksom geen problemen heeft dan kan de kleindochter van de kampioene Anita de la Vallee haar ongeslagen status in deze koers intact houden. Fontana Bella (7), onlangs 5e op deze baan tegen de hengsten met startnummer 16 achter de auto, en Fleur du Caïeu (11), die sterk verbeterd is sinds zij zonder ijzers loopt zoals haar laatste twee starts in de provincie laten zien, zijn echter niet bij voorbaat verslagen. Féline Baz (12), die voor het eerst won in Caen, en Freedom du Boulay (4), die haar oude vorm heeft teruggevonden, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De kansen van Fédra (10), die trouw is maar in categorie stijgt, Frida Bergil (2), die haar nieuwe omgeving plezierde in Chartres, en Fintumia (8), die niet tegenviel in Vichy op 18 mei, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Flora de la Vallee (6)
Plaats 2: Fontana Bella (7)
Plaats 3: Fleur du Caieu (11)
Plaats 4: Feline Baz (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.