Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 3 juli

Enghien  – woensdag 3 juli 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de la Porte de Charenton

Na een goed begin van 2019, met twee zeges en twee 2e plaatsen in zes starts, mag Costa Haufor (15) niet beoordeeld worden op haar koers in Pontchâteau, waar zij met ijzers liep met Didier Donfront. Speciaal voorbereid op deze koers en nu weer zonder ijzers gaat zij met hoge verwachtingen van start. Be One des Thirons (14), die een succesvolle trip maakte naar Marseille, en By And By (1), die net als bij zijn eerdere twee goede koersen dit voorjaar zonder ijzers loopt, zullen proberen partij te bieden aan de pupil van de familie Bigeon. De in topvorm zijnde en mooi ingeschreven Bayahibe des Vents (8) verdient eveneens de nodige aanhang bij de wedders, ook omdat de baan van Enghien haar erg goed ligt. De Mottier pupillen Bamour (13), die erg regelmatig presteert maar niet veel marge heeft als hij met ijzers loopt, en Bénuro d'Auvillier (3), die goed eindigde in Vichy op 17 juni, komen meer in beeld voor de plaatsen. De kansen van Very First (10), die zijn omgeving geruststelde in Vincennes na een lange periode van matige resultaten, en Amour Orageux (12), die na een snelle uitschakeling goed liep in de Grand National du Trot van 19 juni in Reims, mogen niet onderschat worden.


Plaats 1: Costa Haufor (15)
Plaats 2: Be One des Thirons (14)
Plaats 3: By And By (1)
Plaats 4: Bayahibe des Vents (8)
Plaats 5: Bamour (13)

 

Race 2: Prix de la Place Saint-Augustin

Gelato (5) ging de laatste keer van de benen maar liep daarvoor enkele nette koersen onder het zadel. Nu hij hier de steun heeft van Eric Raffin verwachten we een herstel van zijn kant. Hij zal daarvoor moeten oppassen voor General (9), die zijn laatste montékoers won en door kan gaan op de goede weg, en Gars de Falaise (6), die ook wat goed te maken heeft bij de wedders na een serie goede prestaties. Goforme de Houelle (4) deed het prima voor de sulky en debuteert met ambities in deze specialiteit. Gioconda Ferm (10) boekte een verrassende overwinning bij haar debuut onder het zadel en zal hier kunnen bevestigen. Giulia de Nancras (1) liet de laatste keer na haar uitschakeling veel snelheid zien en is hier een gevaarlijke outsider.

Plaats 1: Gelato (5)
Plaats 2: General (9)
Plaats 3: Gars de Falaise (6)
Plaats 4: Goforme de Houelle (4)
Plaats 5: Gioconda Ferm (10)

 

Race 3: Prix de Menilmontant

Good News (5) boekte een knappe zege in Laval en zal in dit veld op herhaling willen gaan. Daarvoor moet zij afrekenen met Gabriely (10), die er op linksom banen altijd bij is en toe is aan een overwinning, en Gwendoline (8), die tweemaal 2e werd en ook zicht heeft op de hoogste trede van het podium. Galilee des Pres (9) liep op Vincennes beter dan de klassering doet vermoeden en moet meegenomen worden voor de plaatsen, terwijl Galaxy de Castelle (14) in categorie stijgt na haar laatste start fraai te hebben gewonnen. Zij zal de opgaande lijn kunnen vasthouden. Tenslotte noemen we nog Girl Gema (3), die in al haar starts geplaatst was en hier de steun heeft van Eric Raffin.

Plaats 1: Good News (5)
Plaats 2: Gabriely (10)
Plaats 3: Gwendoline (8)
Plaats 4: Galilee des Pres (9)
Plaats 5: Galaxy de Castelle (14)

 

Race 4: Prix de la Tour Eiffel

Diane des Loyaux (12) had de laatste keer veel geluk dat zij zich twee behoorlijke fouten mocht veroorloven, dat zij nog won geeft aan dat zij in de vorm van haar leven is. Indien zij nu de mispassen achterwege laat moet zij een derde zege op rij kunnen behalen. Mocht zij falen dan is Etoile du Perche (7), die in categorie stijgt, een kandidaat voor de zege. Ook zij won haar laatste twee starts. Evita de Reux (8) is in vorm maar ging de laatste keer in kansrijke positie zomaar van de benen, wij verwachten hier herstel. Davina du Pont (11) doet het goed op deze baan en herstelde zich onlangs van een mindere periode. Diguedor (10) is kansrijk voor een plaats nu zij zonder ijzers loopt, hetzelfde geldt voor Ellygrace (9) en East Island (6).

Plaats 1: Diane des Loyaux (12)
Plaats 2: Etoile du Perche (7)
Plaats 3: Evita de Reux (8)
Plaats 4: Davina du Pont (11)
Plaats 5: Diguedor (10)

 

Race 5: Prix du Pantheon

De Guarato pupil Gang Of New York (9) boekte in zijn laatste start zijn eerste overwinning en heeft hier kans op een tweede zege. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met Grand Chasseur (3), die twee gemakkelijke zeges boekte op de rechtsom baan in Reims, en Gentleman du Mirel (2), die in drie starts nog niet buiten de eerste twee was. Great Father (11) is de meest winnende in dit veld en kan beter dan wat hij in zijn laatste starts liet zien, pas op voor hem! Geyser du Goutier (8) liet de afgelopen winter veel talent zien maar startte niet sinds februari, hij kan meedoen voor een plaats evenals Galiano Griff (4), die de laatste keer slechts een heel goed paard voor zich moest dulden.

Plaats 1: Gang Of New York (9)
Plaats 2: Grand Chasseur (3)
Plaats 3: Gentleman du Mirel (2)
Plaats 4: Great Father (11)
Plaats 5: Geyser du Goutier (8)

 

Race 6: Prix de la Madeleine

Een koers met goede paarden aan de start die aan elkaar gewaagd zijn. City Guide (6) werd de laatste keer erg laat ingezet maar boekte met een prima eindschot een fraaie 2e plaats. Hij gaat het hier uitvechten om de zege met Lover Boy (3), die niets verkeerd doet, en Ids Boko (10), die op Vincennes verrassend en sterk won na daarvoor op deze baan van de benen te zijn gegaan. Achter deze favorieten kan Fakir Merite (8) een plaatsgeld belopen, hij deed het niet slecht in het Criterium der Vierjarigen. Fortuna Pride (9) en de uit een stal in vorm komende Florida Sport (7) zijn kandidaten voor de overige plaatsen.

Plaats 1: City Guide (6)
Plaats 2: Lover Boy (3)
Plaats 3: Ids Boko (10)
Plaats 4: Fakir Merite (8)
Plaats 5: Fortuna Pride (9)

 

Race 7: Prix de la Place du Trocadero

Escape de Houelle (6) is in topvorm gekomen en is hier onze favoriet. Etorkizuna (7) keert zonder ijzers terug in haar favoriete specialiteit en is een gevaarlijke tegenstander. Euphorie (4) is in grootse vorm en kan hier met succes in categorie stijgen. Elegance Green (3) doet zonder ijzers mee voor de plaatsen, net als Eragonne Maybe (5), die na rust nu twee koersen in de benen heeft en ook rondom zonder ijzers start. De rest treft het hier zwaar.

Plaats 1: Escape de Houelle (6)
Plaats 2: Etorkizuna (7)
Plaats 3: Euphorie (4)
Plaats 4: Elegance Green (3)
Plaats 5: Eragonne Maybe (5)

 

Race 8: Prix de la Gare Saint-Lazare

Diplomate d'Am (7) won zijn laatste twee starts waarvan de meest recente met deze amateurrijder. De combinatie is hier onze favoriet. Diane d'Houlbec (1) deed het al goed in sterkere velden als dit en is zonder ijzers eveneens kansrijk. Alesia des Bordes (5) doet het altijd goed in dit soort koersen en heeft een prachtig nummer achter de auto geloot. Django des Iles (11) is de minst winnende maar kan verrassen nu hij zonder ijzers loopt met de goede steun van Michel Poirier. Already du Poli (10) loopt altijd in de prijzen en dan kan vandaag met Dimitri Crespel ook zeker weer gebeuren.

Plaats 1: Diplomate d'Am (7)
Plaats 2: Diane d'Houlbec (1)
Plaats 3: Alesia des Bordes (5)
Plaats 4: Django des Iles (11)
Plaats 5: Already du Poli (10)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.