Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 10 juli

Enghien  – woensdag 10 juli 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de l'Opera

De 9-jarige Azur des Caillons (1) lijkt sterker dan ooit en liep de laatste weken enkele ijzersterke koersen op Vincennes, met onder andere een zege in een snelle 1'10"9 over 2100 meter op de grote piste. Met zijn hoge basissnelheid heeft hij een prachtig startnummer geloot en is hij een logische favoriet. Als 2e aankomende in een soortgelijke koers de afgelopen herfst heeft Citizen Kane (5) vervolgens wisselend succes gekend, maar hij viel op in een etappe van de Trophée Vert, en treft vandaag een ideale inschrijving. All Feeling (8) liet nog weinig zien op deze afstand maar is een goed paard en dit kwetsbare paard zal dicht bij zijn beste niveau zijn na drie koersen na rust. Beppe Am (6) presteerde uitstekend tot aan zijn recente uitschakeling en dit trouwe paard, dat snelheid en uithoudingsvermogen bezit, verdient het om weer ons vertrouwen te krijgen. Bauloise Haufor (3) moet na in de winter ziek te zijn geweest eerst vorm tonen, maar heeft hier op papier een eerste kans en komt uit een stal in vorm. De bij ons goed bekende Showmar (14) keert terug uit Italië in een goede lichamelijke conditie en won al op de afstand van vandaag. Na lang droog te hebben gestaan heeft Berry Félin (7) de laatste weken het juiste pad weer gevonden, en hij hoort thuis in deze categorie. De in zijn laatste twee starts na zijn fouten opvallend goede Amour Orageux (13) kan veel beter dan wat hij de laatste tijd laat zien, bovendien is hij toevertrouwd aan een rijder die goed overweg kan met lastige paarden.

Plaats 1: Azur des Caillons (1)
Plaats 2: Citizen Kane (5)
Plaats 3: All Feeling (8)
Plaats 4: Beppe AM (6)
Plaats 5: Bauloise Haufor (3)

 

Race 2: Prix d'Escurolles

Gently de Muze (6) wordt hoog gewaardeerd door zijn omgeving en bouwt zijn carrière rustig op, hij werd in La Capelle maar nipt geklopt door een goed paard. Voorzien van een gezonde ruimte tot verbetering vindt hij hier een mooie kans om zijn eerste overwinning te behalen. Gold des Prés (5) liep een goede koers in Reims, waar hij na een koers op maat tot aan de streep vocht voor een hogere klassering, dit atletische paard zal zeker voordeel hebben van de selectieve baan van Enghien. De sinds kort bij Loïc Charbonnel in training zijnde Gospel Truth (7) won direct in Le Croisé-Laroche, en verdient hier eveneens vel krediet. Na zijn loopbaan te zijn begonnen met twee uitschakelingen heeft Gamin Normand (8) het goede pad gevonden en meerdere ereplaatsen binnengehaald, hij zal proberen door te gaan op deze weg. Génie des Lucas (10) liet een uitstekende indruk achter bij zijn eerste optreden in Reims, en met nog ruimte tot verbetering zal hij na een korte rust er hier dichtbij kunnen zijn. Gorlando (13) heeft de laatste keer niet zijn ware gezicht laten zien en wordt vanwege de prestaties daarvoor hier weer in vertrouwen genomen. Gigijo de Javie (12) liet vorig jaar talent zien en heeft nu twee koersen na rust in de benen.

Plaats 1: Gently de Muze (6)
Plaats 2: Gold des Pres (5)
Plaats 3: Gospel Truth (7)
Plaats 4: Gamin Normand (8)
Plaats 5: Genie des Lucas (10)

 

Race 3: Prix de la Gare de Lyon

Diva Beauregard (11) declasseerde in Cabourg met deze amateurrijder de concurrentie, en aangezien zij geen probleem heeft met de langere afstand kan zij hier een tweede zege op rij boeken. De kwetsbare Délado (1) is tot nu toe maar weinig gestart, en heeft op deze leeftijd nog winsom in te halen. Zelfs nu zijn vorm moeilijk in te schatten is verdient hij aanhang in deze koers. Dossarie de Guez (4) wist na anderhalf jaar weer eens te winnen en nu zij zonder ijzers loopt zijn er goede kansen. Beoordeeld op haar 2e plaats eind mei in Pontchâteau heeft ook Canberra Tonique (14) op papier een eerste kans. Destin de Linières (3) toont enige regelmaat in zijn prestaties en nu hij voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers loopt is hij kansrijk. Als 2e aankomende in een soortgelijke koers in zijn voorlaatste start in Nantes heeft Concerto Star (5) zicht op een goede klassering. Carlita du Klau (7) heeft het al goed gedaan op dit niveau en staat hier mooi ingeschreven tegen de winsomgrens.

Plaats 1: Diva Beauregard (11)
Plaats 2: Delado (1)
Plaats 3: Dossarie de Guez (4)
Plaats 4: Canberra Tonique (14)
Plaats 5: Destin de Linieres (3)

 

Race 4: Prix de la Tour Saint-Jacques

De van veel vermogen voorziene Dame de Tillard (3) houdt ervan om van kop af de koers te bepalen, en zij is zeker met zorg voorbereid op deze koers waar zij ideaal staat ingeschreven in het eerste band. Zij won haar laatste twee koersen zonder ijzers en lijkt hier in staat om het van start tot finish te redden. De sinds haar debuut goed opgepaste Danyla de Brion (2) heeft nog wat winsom in te halen en liet een sterke indruk achter bij haar zege dit voorjaar op Vincennes. Als zij foutloos blijft kan zij van kop af voor een verrassing zorgen. Dulcinée du Dollar (13) doet het prima op deze baan en liet een uitstekende indruk achter op het gras van Rambouillet in een vergelijkbaar veld. Dona Viva (11) en Datcha (10) zijn elkaar de laatste weken regelmatig tegengekomen en lijken aan elkaar gewaagd, beiden hebben een kans om een rol te spelen. Décoloration (9) boekte een zekere overwinning op Vincennes en zal trachten haar goede vorm te bevestigen. Divine Di Leone (6) liep de laatste maanden niet zonder ijzers en heeft recnt goede vorm getoond in de provincie.

Plaats 1: Dame de Tillard (3)
Plaats 2: Danyla de Brion (2)
Plaats 3: Dulcinee du Dollar (13)
Plaats 4: Dona Viva (11)
Plaats 5: Datcha (10)

 

Race 5: Prix de la Place du Mail

Carla du Châtelet (12) lag goed in de koers toen zij door hinder foutief was in een Groupe koers en treft hier een mooie inschrijving ondanks de starthandicap, deze 4e aankomende van de laatste Prix de Cornulier hoeft slechts foutloos te blijven om hier zicht te hebben op de zege. De klassevolle Espion Jaune (9) heeft even rust gehad na een geslaagd begin van het seizoen en verdient ook veel krediet. Atout du Hainaut (10) heeft zich ontwikkeld tot een heel goed paard onder het zadel en heeft op deze baan uitstekende prestaties getoond in snelle kilometertijden. Hij zal opnieuw een voorname rol kunnen spelen. De op dit niveau goed presterende Valfleury (13) liep een prima koers voor de sulky en heeft hier zicht op een podiumplaats. Ciceron du Cébé (7) laat onophoudelijk zijn goede vorm zien, en zelfs als hij op pure klasse iets minder is dan onze favorieten kan hij een rol spelen nu hij mooi is ingeschreven tegen de winsomgrens. Emir de Rebomard (1) blijft altijd in staat om op een goede dag voor een verrassing te zorgen.

Plaats 1: Carla du Chatelet (12)
Plaats 2: Espion Jaune (9)
Plaats 3: Atout du Hainaut (10)
Plaats 4: Valfleury (13)
Plaats 5: Ciceron du Cebe (7)

 

Race 6: Prix du Jardin des Plantes

Fierté de Baille (11) heeft altijd veel klasse getoond maar ook een lastig karakter, deze laatbloeier komt nu langzaam tot wasdom en toont zich de laatste tijd meer betrouwbaar. Na haar indrukwekkende zege tegen hengsten in Laval enkele dagen geleden lijkt zij in staat om bij een foutloos parcours hier weer te winnen. Alles of niets! Fine de Castelle (13) doet het onberispelijk als zij zonder ijzers loopt en deze liefhebber van vlakke banen, die ook een goede koers liep op Vincennes in een soortgelijk veld, heeft recht op een podiumplaats. Flanelle de Loiron (9) kreeg de laatste keer een onmogelijk parcours en verdient het om hier weer in vertrouwen genomen te worden. Familote (16) streed om de plaatsen toen zij de laatste keer van de benen ging, zij kan een veld als dit aan en komt uit een stal in grootse vorm. De in haar laatste start door haar trainer gereden Fiable (15) wordt nu gereden door een "pilote", en is zeker speciaal op deze koers voorbereid. Fantaisie Chérie (3) loopt hier zonder ijzers na een rustige rentreekoers, en heeft hier vorig jaar mooie dingen laten zien. De trouwe Fraise Blanche (2) toonde haar goede vorm op deze baan en staat klaar om toe te slaan mochten de favorieten falen.

Plaats 1: Fierte de Baille (11)
Plaats 2: Fine de Castelle (13)
Plaats 3: Flanelle de Loiron (9)
Plaats 4: Familote (16)
Plaats 5: Fiable (15)

 

Race 7: Prix Quiproquo II

Valzer di Poggio (12) is geen onbekende in ons land, hij won vorig zomer overtuigend in Cagnes over langere afstand. Sindsdien is hij weinig gestart en komt hij hier fris aan de start. Met nog veel winsom in te halen kan hij hier gelijk toeslaan met de steun van "JMB". De laatbloeier Echo du Vivier (5) is bezig de verloren tijd in te halen en won vijf van zijn laatste zes starts. Aangezien hij steeds meer indruk maakt achten we hem in staat om ook een koers in Parijs te kunnen winnen. Enzo Slipper (7) is sterk verbeterd nu hij zonder ijzers loopt en won in La Capelle in de uitstekende tijd van 1'13"5. De laatst in een sterk veld op Vincennes niet tegenvallende Vaduz Wise As (2) zakt hier in categorie met de nodige verwachtingen. Vincent Ferm (6) heeft in Italie meerdere successen geboekt en heeft hier de steun van een toprijder. Eden de l'Iton (13) was de laatste maanden succesvol in de provincie maar zijn kansen lijken zich hier te beperken tot een 3e of 4e plaats. Epi d'Or du Vinois (14) is met zorg voorbereid op deze koers.

Plaats 1: Valzer di Poggio (12)
Plaats 2: Echo du Vivier (5)
Plaats 3: Enzo Slipper (7)
Plaats 4: Vaduz Wise As (2)
Plaats 5: Vincent Ferm (6)

 

Race 8: Prix de Rochechouart

De vorige maand op Vincennes verreden Prix Eva kende een groot aantal starters uit deze koers, en is daarom vanzelfsprekend de referentiekoers. De toen indrukwekkend winnende Vipera Killer Gar (4) won met autoriteit, na de nodige inspanningen te hebben geleverd in het begin van de koers, en won in een zeer snelle 1'10"7. Nu zij hier in het eerste gelid mag starten kan zij in dit gelijkwaardige veld een tweede zege op rij behalen. De in die koers als resepctievelijk 2e en 3e eindigende Zoe Grif Italia (15), die erg hard afkwam en sindsdien naar de stallen van JMB verhuisd is, en Hillary Queen (13), die lang zicht had op een hogere klassering, zullen proberen het net zo goed te doen ondanks hun matige startnummers. Voyage d'Amour (12) was dichterbij geweest als zij meer ruimte had gehad (5e), bij een mooi koersverloop kan deze goede merrie aanspraak maken op een podiumplaats. Hetzelfde geldt voor Helena Di Quattro (9), die al twee keer liet zien een veld als dit aan te kunnen, en die hard kan eindigen als zij op het juiste moment gelanceerd kan worden. Wij kijken met aandacht naar de kansen van Eire d'Hélios (6), die enorm hard kan finishen en die, na een foutloos heroptreden, kan toeslaan op deze baan waar zij zeer op haar gemak is, en Foraya de Cahot (1), die zich elke kaar van haar beste kant liet zien als zij een uitstapje maakte naar de regio Parijs, en die bovendien over snelheid en uithoudingsvermogen beschikt.

Plaats 1: Vipera Killer Gar (4)
Plaats 2: Eire d'Helios (6)
Plaats 3: Zoe Grif Italia (15)
Plaats 4: Hillary Queen (13)
Plaats 5: Voyage d'Amour (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.