Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 11 augustus

Enghien  – zondag 11 augustus 2019 - Start 12.10 uur

Race 1: Prix de la Porte d'Asnieres

Geronimo Fuego (5) is in topvorm en tevens de snelste deelnemer in dit veld. We verwachten hem hier voorin de aankomst. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met Gold des Pres (13), de meest winnende in dit veld die nog niet buiten de prijzen was, en Geant d'Occagnes (8), die ook al een 1'15 tijd liet noteren en de steun heeft van Yoann Lebourgeois. Met Goliath de la Cour (10) is het vaak alles of niets, hij won zijn laatste start en heeft hier met Franck Nivard een toprijder op zijn sulky. Ook Gibson du Digeon (3) is nog erg riskant maar als hij foutloos blijft kan hij een rol spelen in deze open koers. Gentleman de Larre (9) doet in dit gezelschap mee voor de plaatsen.

Plaats 1: Geronimo Fuego (5)
Plaats 2: Gold des Pres (13)
Plaats 3: Geant d'Occagnes (8)
Plaats 4: Goliath de la Cour (10)
Plaats 5: Gibson du Digeon (3)

 

Race 2: Prix de Mericourt

Na haar sterke zege met deze amateur op deze afstand op deze baan kan Douce Ligneries (1) met dit mooie startnummer een tweede zege behalen. Dolly du Quesne (4) presteert erg regelmatig en is bij Michel Poirier in goede handen, zij kan een voorname rol spelen in dit veld. Carrera du Closet (5) kwam de laatste keer veel te laat op toeren, eerder was zij al zeer succesvol met Barbara Guenet. Hiltje Tjalsma heeft kansen met Calin de Glasnet (7), die niet het mooiste startnummer heeft maar bij een goed parcours meedoet voor de plaatsen. Cara Juela (10) stijgt in categorie maar de vorm is uitstekend en ook zij is in handen van een goede amateurrijder. Bingo de Blary (2) kan zonder ijzers voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Douce Ligneries (1)
Plaats 2: Dolly du Quesne (4)
Plaats 3: Carrera du Closet (5)
Plaats 4: Calin de Glasnet (7)
Plaats 5: Cara Juela (10)

 

Race 3: Prix de la Place de Valois

Fleur de Loiron (4) is in topvorm en won dit jaar al drie keer, met Franck Nivard op haar rug is zij onze favoriete. We zijn erg benieuwd hoe de snelle Innovation Love (3) het gaat doen met een zadel op zijn rug, qua klasse hoeft hij in dit veld voor niemand bang te zijn. Farceuse du Pre (7) presteert wisselvallig maar zonder ijzers mag zij weer voorin verwacht worden. De snelle Flibustiere (1) treft sterkere tegenstanders dan normaal maar in deze vorm doet zij mee voor de podiumplaatsen. Als Faster Syga (10) een goede dag heeft kan hij hier heel ver komen maar de pupil van de familie Abrivard is erg onbetrouwbaar. Ook Fabio de Pervenche (5) is een interessante debutant onder het zadel, qua snelheid moet hij zich kunnen plaatsen.

Plaats 1: Fleur de Loiron (4)
Plaats 2: Innovation Love (3)
Plaats 3: Farceuse du Pre (7)
Plaats 4: Flibustiere (1)
Plaats 5: Faster Syga (10)

 

Race 4: Prix Paris-Turf

Als de snelle Forestrello (14) geen fouten maakt is hij hier kansrijk voor de zege, aan Franck Nivard om hem bij de les te houden. Fax de l'Aumoy (12) komt uit een stal in vorm en hij is vrijwel altijd voorin te vinden, hij doet mee voor het podium, samen met For No One (9), die trouw is en zonder ijzers met Matthieu Abrivard gevaarlijk is. Full Aux Rois (15) is de meest winnende van dit veld, de wisselvallige ruin wordt hier gereden door zijn trainer Thierry Duvaldestin en loopt zonder voorijzers. Met Flying Devil (3) is het springen of winnen, hij treft hier wel een ander niveau dan hij gewend is. Fakir du Nord (6) is in vorm gekomen en is kansrijk voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Forestrello (14)
Plaats 2: Fax de l'Aumoy (12)
Plaats 3: For No One (9)
Plaats 4: Full Aux Rois (15)
Plaats 5: Flying Devil (3)

 

Race 5: Prix de Fronsac

De strijd om de zege gaat hier waarschijnlijk tussen Bahia de la Basle (1), die er altijd bij is en in uitstekende vorm verkeert, en Baradja de Nesle (6), die een vaste waarde in dit soort koersen is en op deze baan in haar voorlaatste start foutief was door ernstige hinder. Achter dit solide koppel kan Brooklyn Bridge (7) meedoen voor de plaatsen, ondanks zijn onervaren jockey. Basco du Vivier (2) boekte drie zeges onder het zadel op rij maar loopt nu met ijzers hetgeen zijn kansen lijkt te reduceren. Coquin de Fontaine (9) liep de laatste keer een uitstekende koers in deze discipline en mag niet onderschat worden. Caucasien (5) is in prima vorm maar debuteert in het monté genre.

Plaats 1: Baradja de Nesle (6)
Plaats 2: Bahia de la Basle (1)
Plaats 3: Brooklyn Bridge (7)
Plaats 4: Basco du Vivier (2)
Plaats 5: Coquin de Fontaine (9)

 

Race 6: Prix des Tuileries

Gondole Jenilou (10) zag een serie van drie overwinningen onderbroken worden door een 3e plaats, in dit veld kan zij de draad weer oppakken. Daarvoor zal zij af moeten rekenen met de snelle Gondole de Blary (11), die nog maar een keer won maar telkens een podiumplaats behaald, alsmede Gloranie des Noes (9), die ook de snelheid heeft om voorin mee te doen maar bij wie een foutje ook altijd op de loer ligt. Go Along (8) is riskant, met haar is het winnen of springen. Mocht zij vlak blijven dan is een plaatsgeld mogelijk. Geisha du Pre (5) was in haar laatste vijf starts bij de eerste drie en heeft hier zicht op een plaatsgeld, al treft ze het zwaarder dan voorheen. Gloria d'Obret (6) kan de steun van Franck Nivard goed gebruiken om een rol in de aankomst te spelen.

Plaats 1: Gondole Jenilou (10)
Plaats 2: Gondole de Blary (11)
Plaats 3: Gloranie des Noes (9)
Plaats 4: Go Along (8)
Plaats 5: Geisha du Pre (5)

 

Race 7: Prix de la Cote d'Or

Als Diane des Loyaux (10) geen rare dingen doet (kleine galoppades onderweg) is zij een gedegen favoriete in deze koers. Qua snelheid staat zij boven de rest. Dyna d'Erpion (7) is weer in vorm gekomen en zij kan winnen als onze favoriete steken laat vallen. Devise du Vivier (8) moet het koersverloop mee hebben maar kan dan meedoen voor een podiumplaats. Delmonica (6) heeft nu drie starts na rust in de benen en vooral haar laatste prestatie duidt op een snel stijgende vorm, onderschat haar niet. Diva Beauregard (5) was seriewinnares in amateurkoersen maar probeert het hier in een andere categorie, de vorm is prima. Deesse Montrami (1) treft zwaardere tegenstand dan zij gewend is, buiten de fouten is zij een deelnemer om rekening mee te houden, al lijkt de winst te ver buiten bereik.

Plaats 1: Diane des Loyaux (10)
Plaats 2: Dyna d'Erpion (7)
Plaats 3: Devise du Vivier (8)
Plaats 4: Delmonica (6)
Plaats 5: Diva Beauregard (5)

 

Race 8: Prix de Jouy-le-Moutier

Elegante River (7) was na vier zeges op rij tweemaal foutief, maar met Yoann Lebourgeois verwachten wij hier een herstel. Mocht zij opnieuw falen dan kunnen Etoile Montaval (1), zonder ijzers en met Franck Nivard, en Etoile de l'Eclair (3), die in vorm is, toeslaan. Extase du Bouffey (9) maakt bij de familie Abrivard de verwachtingen nog niet waar en heeft bovendien een lastig startnummer. Toch zijn we bang voor een uitschieter van haar kant. Elite Sly (8) en Elitesnabe (4) zijn beide specialisten op deze afstand en doen mee voor een (hogere) plaatsklassering.

Plaats 1: Elegante River (7)
Plaats 2: Etoile Montaval (1)
Plaats 3: Etoile de l'Eclair (3)
Plaats 4: Extase du Bouffey (9)
Plaats 5: Elite Sly (8)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.