Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 13 augustus

Enghien – dinsdag 13 augustus 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix du Pont de l’Alma   

De sinds 21 januari onder de hoede van Jean-Michel Baudouin zijnde Cocktail Desbois (15) werd op 13 juli op deze baan slechts verslagen door een "Bazire" die nog winsom in te halen heeft. Ondanks zijn startplaats in het tweede gelid gaat hij hier opnieuw met hoge verwachtingen van start. De tegenstand voor de pupil van Eric Raffin wordt vooral aangevoerd door Classic Haufor (5), die ondanks een langzame start een goede prestatie op deze afstand neerzette, en Coalinga City (2), die bij haar tweede rentreekoers op 27 juli won op deze baan en nu vanuit het eerste gelid mag vertrekken. Ce Retour d'Oscar (12), die niets verkeerd doet maar die hier een iets hogere categorie treft, en Aron The Baron (1), die won op deze baan na een koers aan de reling, komen meer in beeld voor de plaatsen. De momenteel beter dan ooit zijnde Altius Fortis (4) zal proberen door te gaan op de goede weg bij deze mooie inschrijving. Carioca de Lou (10), die een slecht nummer heeft maar aan het begin van de zomer won op deze baan, en Västerbo Grosbois (11), die hier tweemaal 4e werd, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Cocktail Desbois (15)
Plaats 2: Classic Haufor (5)
Plaats 3: Coalinga City (2)
Plaats 4: Ce Retour d’Oscar (12)
Plaats 5: Aron The Baron (1)

 

Race 2: Prix Ass. Nat. Des Turfistes

Frimeur du Start (8) doet het uitstekend onder het zadel met een zege en twee 3e plaatsen in drie starts en zou vandaag niet mogen teleurstellen. Als tegenstanders zien wij vooral Farandole du Pré (9), die zich op deze baan meer thuis zal voelen dan in Cabourg waar zij foutief was, en Frodon Thonic (2), die sinds zijn debuut per start verbetert. De in deze specialiteit goed presterende Fleuron de Jafa (12) zal opnieuw zijn huid duur verkopen. Faucon de l'Alba (15), die bij zijn debuut onder het zadel mooi ingeschreven staat, en de moeilijke Fluo Meslois (11), die vele beter kan dan wat zijn verrichtingen laten zien, kunnen zich met de aankomst bemoeien. De kansen van Forto Déo (13), die al enkele mooie dingen liet zien in deze discipline, en van Forkeston d'Aurcy (4), die het goed deed in de provincie, komen kort hierna.

Plaats 1: Frimeur du Start (8)
Plaats 2: Farandole du Pre (9)
Plaats 3: Frodon Thonic (2)
Plaats 4: Fleuron de Jafa (12)
Plaats 5: Faucon de l’Alba (15)

 

Race 3: Prix Union Presse Hippique

De op dit niveau al winnende Gipsy Madrik (3) liep twee nette rentreekoersen met het oog op dit objectief en zal er dicht bij kunnen zijn. Gamichel Ludois (5), die debuteert in deze categorie na een goede zomer in Vichy te hebben doorgemaakt, en Gaby Passion (2), die komt uit Biarritz waar zij sterk verbeterd bleek, zullen proberen partij te bieden aan de pupil van Jean-Michel Baudouin. Aandacht voor de "Allaire" Geronimo de Busset (14), die sinds zijn castratie veel beter presteert, en voor Gin Fizz Paulo (12), die een claimkoers in Cabourg won waarbij hij meters moest voorgeven. De na haar 2e plaats op 18 april achter onze favoriet niet meer gestarte Galéria (1) verdient ons wantrouwen. Wij completeren onze keuze met Glace au Chocolat (4), die houdt van de korte afstanden en hier voor het eerst in een claimkoers start, en Gravity Délo (8), die tussen de fouten door veel snelheid laat zien.

Plaats 1: Gipsy Madrik (3)
Plaats 2: Gamichel Ludois (5)
Plaats 3: Gaby Passion (2)
Plaats 4: Geronimo de Busset (14)
Plaats 5: Gin Fizz Paulo (12)

 

Race 4: Prix de Geneve

Nadat hij na zijn echec in het criterium des 4 Ans (Gr.I) op 5 mei niet meer in de baan geweest was boekte Feliciano (4) een fraaie overwinning in de Prix de Milan (Gr.III) op deze baan over 2150 meter eind juli. De vertegenwoordiger van Ecurie des Charmes zal zijn verbeterde vorm aanspreken om voor te blijven op Falcao de Laurma (9), die niet startte sinds zijn zege in het Critérium des 4 Ans (Gr.I). Dit zijn echter niet de enige kandidaten voor de zege want wij zien ook Fakir du Lorault (6), die 2e werd in de Prix de Milan (Gr.III) en die altijd goed presteert zonder zijn ijzers, alsmede de riskante Ids Boko (1), die een voorname rol kan spelen als hij een parcours op maat krijgt. Sinds hij zonder ijzers loopt is Fric du Chêne (5) zelden buiten het podium geweest als hij een foutloze koers liep, hij verdient ook aandacht van de wedders. De atletische Ferreteria (10), die het ook goed deed voor de sulky, kan tegen een hoge quotering voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Feliciano (4)
Plaats 2: Falcao de Laurma (9)
Plaats 3: Fakir du Lorault (6)
Plaats 4: Ids Boko (1)
Plaats 5: Fric du Chene (5)

 

Race 5: Prix de la Porte de Passy

Nu hij dit jaar in rap tempo de verloren tijd inhaalt met acht zeges in tien starts zal Crack Money (11) hier bij deze mooie inschrijving door kunnen gaan op de goede weg. Dudu du Noyer (10), die weer helemaal terug is sinds zijn komst naar de stallen van Franck Nivard, en Dream Shot (2), de grootste kanshebber uit het eerste band, kunnen toeslaan mocht de pupil van de familie Terry een steek laten vallen. Darwin Maza (7), die 2e werd achter een goed paard van Jean-Michel Bazire op 25 juli in Meslay-du-Maine, en Détroit Ace (5), gereden door Eric Raffin bij deze inschrijving tegen de winsomgrens, komen meer in beeld voor de plaatsen. De net als bij zijn beste prestaties zonder ijzers lopende Chantaco (8) is de tweede troef van de familie Terry en kan een rol spelen voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Crack Money (11)
Plaats 2: Dudu du Noyer (10)
Plaats 3: Dream Shot (2)
Plaats 4: Darwin Maza (7)
Plaats 5: Detroit Ace (5)

 

Race 6: Prix des Grandes Carrieres

De op 2 augustus in La Rochelle na een afwezigheid van drie maanden goed finishende Elan Baroque (11) loopt vandaag zonder voorijzers en zal deze mooie kans niet laten lopen om weer eens te winnen. Als voornaamste tegenstanders zien wij Enzo Dhelpa (5), die zijn beste koersen loopt in Enghien, en de atletische Erasme Williams (2), die op 3 augustus een goed paard voor zich moest dulden. Na zijn 2e plaats op deze baan op 20 juli alvorens een week later pechvol te zijn geweest over kortere afstand verdient Euripide Ludois (6) opnieuw vertrouwen van de wedders. Esprit Occagnes (9) werd 3e in de referentiekoers van 27 juli en zal hier zijn goede huidige vorm willen bevestigen, net als Eole de l'Iton (4), die de reis vanaf de Riviera naar Parijs niet zal maken voor toeristische doeleinden.

Plaats 1: Elan Baroque (11)
Plaats 2: Enzo Dhelpa (5)
Plaats 3: Erasme Williams (2)
Plaats 4: Euripide Ludois (6)
Plaats 5: Esprit Occagnes (9)

 

Race 7: Prix Jean-Luc Lagardere

De nu als beste Franse ruin beschouwde Cleangame (7) speelde letterlijk met zijn tegenstanders in de Prix de Buenos-Aires en zal van plan zijn hetzelfde te doen in deze Prix Jean-Luc Lagardère. De pupil van Jean-Michel Bazire treft hier echter Vitruvio (9), die deel uitmaakt van de beste paarden van zijn generatie in Europa maar die hier voor het eerst kennismaakt met de bandenstart. Tessy d'Eté (3), die zich bijzonder thuis voelt op de baan in Enghien, en Blé du Gers (6), die hier zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn start in Saint-Malo waar hij 50 meter moest voorgeven, kunnen strijden om de ereplaatsen. Valokaja Hindo (1) gaf in de Grand Prix de Wallonie (Gr. I) geweldig partij aan Bold Eagle en zal proberen zijn goede vorm hier te bevestigen.

Plaats 1: Cleangame (7)
Plaats 2: Vitruvio (9)
Plaats 3: Tessy d’Ete (3)
Plaats 4: Ble du Gers (6)
Plaats 5: Valokaja Hindo (1)

 

Race 8: Prix de la Porte de Versailles

De op 26 juli in Châtelaillon-La Rochelle niet gevraagde Classic Connection (3) treft hier weer de afstand waarop hij op 15 juni won in 1'10"9 en hij kan zich hier weer laten gelden. Ghazi B.R. (7), die momenteel in topvorm is getuige zijn eenvoudige overwinning in La Rochelle voor eerstgenoemde, en Portland (4), die het na rust al heel goed deed op deze baan, zijn de meest gevaarlijke tegenstanders voor de pupil van Jean-Pierre-Dubois. Elnino Montaval (2), die 2e werd in de Prix des Hêtres vorige week, en Broadwell (1), die twee maanden afwezig was maar zich niet meer hoeft te bewijzen op deze baan en in deze categorie, verdienen eveneens aandacht van de wedders.

Plaats 1: Classic Connection (3)
Plaats 2: Ghazi B.R. (7)
Plaats 3: Portland (4)
Plaats 4: Elnino Montaval (2)
Plaats 5: Broadwell (1)

 

Race 9: Prix d’Elancourt

Famour Star (8) viel op door haar goede eindsprint in de referentiekoers van 31 juli over 2150 meter op deze baan. Geholpen door de langere afstand zal de pupil van Pierre-Yves Verva haar huid opnieuw duur verkopen. Haar voornaamste rivalen zijn Fée du Vernay (13), die het prima doet sinds zij zonder haar vier ijzers loopt, en First des Charmes (15), die sterk vierde werd op deze baan bij zijn voorlaatste start en die vandaag gereden wordt door een toprijder. Fame Music (3) won hier op 29 juni en loopt vandaag voor het eerst zonder ijzers, zij heeft zicht op een hoge klassering samen met Fiona Maza (11), die alleen maar verbeterd kan zijn na haar rentree van 2 augustus in La Rochelle. Feria d'Anama (1), die als gevolg van haar zege op 28 juli nu een hogere categorie treft, en Felicita de Lou (4), die het vaak goed doet als zij zonder ijzers loopt maar die haar beste resultaten behaalt op rechtsom banen, zijn meer dan simpele figuranten in deze koers. Flèche de Jiel (10) liep twee goede koersen op deze baan en completeert onze selectie.

Plaats 1: Famous Star (8)
Plaats 2: Fee du Vernay (13)
Plaats 3: First des Charmes (15)
Plaats 4: Fame Music (3)      
Plaats 5: Fiona Maza (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.