Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Enghien - 14 augustus

Enghien  – woensdag 14 augustus 2019 - Start 11.55 uur

Race 1: Prix de la Porte de Clichy

De tweejarigen openen het bal tijdens deze meeting op Enghien, met aan de start de debutant van Philippe Allaire Helgafell (2), die zich kwalificeerde in een snelle 1’17”5 in Caen in de maand meu, en waarvan we direct een goede prestatie mogen verwachten zelfs als hij daarvoor moet afrekenen met Hermoso (9), die al twee goede koersen liep en een betrouwbare deelnemer is. Hamerling du Gite (5) en Hazard du Gite (8) liepen een aardige debuutkoers en komen in beeld voor het podium, waarbij we een lichte voorkeur hebben voor eerstgenoemde die ons prima beviel en vooruitgang zal hebben geboekt. Hélium (6) kan er dichtbij zijn als hij beter van start gaat dan in zijn eerste optreden.

Plaats 1: Helgafell (2)
Plaats 2: Hermoso (9)
Plaats 3: Hamerling du Gite (5)
Plaats 4: Hazard du Gite (8)
Plaats 5: Helium (6)

 

Race 2: Prix de Jouy-en-Josas

Gutsy (4) is zeker niet de gemakkelijkste maar de stijl waarin zij laatst won op deze baan was indrukwekkend en nu zij een beter nummer heeft geloot achten wij haar in staat om haar laatste overwinning te bevestigen. Zij heeft de buit echter nog niet binnen tegen een aantal Normandische opponenten zoals Gamin de Mahey (7) en Goodwood Sport (1), die streden om de zege toen zij overweldigd werden door de supersonische eindsprint van Gino du Derby, die er vandaag niet bij is. Gloria Kily (3) won in Cabourg en kan hier een rol spelen voor Gente Di Roma (10), die in vorm is maar vanuit de tweede startrij moet vertrekken, en Grizman (5), die getest wordt in Parijs na het in de provincie erg goed te hebben gedaan. Gagneuse d'Or (11), die even rust heeft gehad, is niet bij voorbaat kansloos voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Gutsy (4)
Plaats 2: Gamin de Mahey (7)
Plaats 3: Goodwood Sport (1)
Plaats 4: Gloria Kily (3)
Plaats 5: Gente di Roma (10)

 

Race 3: Prix de Vauvillers

Een zeer interessant veld vierjarigen waarin de klassevolle Fifty Black (5), die vooruitgang liet zien in La Rochelle, deze keer zonder ijzers loopt in een koers die zijn trainer blijkbaar op het oog heeft. Hij is onze favoriet ten koste van Fox Papa Tango (13), die eindelijk de goede weg lijkt te hebben gevonden, en Fly du Vertain (8), die momenteel de zeges aaneenrijgt. Fleuron d’Iroise (11) liep de laatste keer lang niet slecht en hij komt in beeld voor de plaatsen met Fokino Védaquais (10), die het prima doet, en Fuego du Mortier (3), die hier won over kortere afstand maar ook veel inhoud heeft. Felli Eleven (9) loopt vandaag voor het eerst zonder ijzers en kan een rol spelen, net als Fleuron d’Acadie (14), die gereden wordt door Eric Raffin.

Plaats 1: Fifty Black (5)
Plaats 2: Fox Papa Tango (13)
Plaats 3: Fly du Vertain (8)
Plaats 4: Fleuron d'Iroise (11)
Plaats 5: Fokino Vedaquais (10)

 

Race 4: Prix de la Plaine Monceau

Een claimkoers over de korte afstand waarin we tegen de gewoonte in kijken naar paarden uit het tweede gelid. Cocomoko (12) behaalde een prima 2e plaats bij de amateurs en lijkt hier een betrouwbare keuze, zelfs als Câline Turgot (11), die het uitstekend deed in Langon in een Grand Prix, en Cette Noblesse (10), die onlangs 2e werd op dit niveau over langere afstand, geduchte tegenstanders zullen zijn. Eastwood Park (1) zal zich prettig voelen op deze afstand en komt hierna, voor Diza du Courtille (8), die op papier een goede kans heeft, en Cooper de Guez (7), die goed bekend is in dit soort koersen.

Plaats 1: Cocomoko (12)
Plaats 2: Caline Turgot (11)
Plaats 3: Cette Noblesse (10)
Plaats 4: Eastwood Park (1)
Plaats 5: Diza du Courtille (8)

 

Race 5: Prix de la Porte Brunet

Vijfjarigen in actie over de korte afstand, met de altijd gecompliceerde Engoulvent du Lys (2), die hier wordt gereden door Eric Raffin en zonder ijzers loopt op een afstand die hem zou kunnen passen want hij heeft veel in zijn mars en aangezien stal Curens in prima vorm steekt is hij een leuke favoriet. Empereur de Reux (7) beschikt eveneens over klasse en ook hij loopt hier zonder ijzers in een poging de goede weg terug te vinden, terwijl Eros du Vivier (3), met Yoann Lebourgois, niet veel marge heeft maar mooi in de koers staat in het eerste gelid. Eldorado France (12) is goed bezig en loopt voor het eerst rondom zonder ijzers, hetgeen hem in staat stelt om te verbeteren, terwijl Easy Destin (14) goed kan finishen en zijn grote regelmaat van dit moment kan bevestigen. Espoir des Champs (5) komt uit een stal in bloedvorm en doet mee voor de plaatsen met Embrun d’Herfraie (8), die zijn laatste start won maar hier een matig startnummer aan de buitenkant heeft, en Euro Béco (6), die ook in goede doen is.

Plaats 1: Engoulvent du Lys (2)
Plaats 2: Empereur de Reux (7)
Plaats 3: Eros du Vivier (3)
Plaats 4: Eldorado France (12)
Plaats 5: Easy Destin (14)

 

Race 6: Prix de la Porte d'Orleans

Een interessante montédraverij waarin Unar Bi (8) zijn Europese tour vervolgt en terugkeert in Frankrijk met hoge verwachtingen op een baan die hem beter zal liggen dan de grote piste van Vincennes. Hij zal hier af moeten rekenen met El Viento (5), die een zege behaalde op deze baan over kortere afstand, en de moeilijke Elton du Ham (2), die in Mauquenchy in zijn oude fout verviel maar daarvoor op deze baan had gewonnen. Hooters USA (10) probeert het ook eens onder het zadel met de steun van Alexandre Abrivard en hij komt hierna, samen met Elphie du Marin (3), die kansrijk is als zij in de beginfase niet teveel terrein verliest.

Plaats 1: Unar Bi (8)
Plaats 2: El Viento (5)
Plaats 3: Elton du Ham (2)
Plaats 4: Hooters USA (10)
Plaats 5: Elphie du Marin (3)

 

Race 7: Prix d'Argenteuil

Duc du Chêne (2) had de laatste keer veel pech, en aangezien zijn vorm in de training uitstekend is zoals blijkt uit een video die zijn trainer online heeft gezet op social media krijgt hij in deze koers waarin hij is toevertrouwd aan Eric Raffin opnieuw ons vertrouwen. Devil or Angel (9), die excelleert op de kortere afstanden en gereden wordt door Yoann Lebourgeois, voert de tegenstand aan ondanks zijn startpositie in het tweede gelid, samen met Derby Ly (3), die in topvorm is, en Dear Lover (1), die zijn laatste start won maar desondanks riskant blijft. Dirae Avis (6) won ook zijn laatste koers en hij completeert onze keuze.

Plaats 1: Duc du Chene (2)
Plaats 2: Devil Or Angel (9)
Plaats 3: Derby Ly (3)
Plaats 4: Dear Lover (1)
Plaats 5: Dirae Avis (6)

 

Race 8: Prix de Ribemont

In deze koers vinden wij Envoûtante de Kacy (6), die hier won tegen een goede merrie, waarmee ze haar goede prestaties van de afgelopen winter in Cagnes bevestigde, en zij zou niemand verbazen als zij doorging op de goede weg. Zij zal dan wel voor moeten blijven op paarden uit de aankomst van 24 juli, zoals Earth Victory (11), die toen won en hier mooi staat ingeschreven met opnieuw Eric Raffin op de sulky, maar ook Evita Peron (7), die voor het eerst in haar carrière zonder ijzers loopt, en Estocade Bleue (4), die het podium completeerde met een prima eindsprint voor Eldora (1), die er nu ook weer bij is maar die niet teveel marge lijkt te hebben. Elmika de Viette (10) is in uitstekende vorm en kan zich in de aankomst mengen, zelfs als we haar liever op een iets kortere afstand hadden gezien.

Plaats 1: Envoutante de Kacy (6)
Plaats 2: Earth Victory (11)
Plaats 3: Evita Peron (7)
Plaats 4: Estocade Bleue (4)
Plaats 5: Eldora (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.