Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Eskilstuna - 28 mei

Eskilstuna – dinsdag 28 mei 2019 - Start: 18.20

Een vol koersprogramma op Eskilstuna met elf goed bezette races waarvan er vijf in het teken staan van het WK pikeurs. Gaat Rick Ebbinge vandaag toeslaan? We gaan het zien. Er zijn enkele kansen voor onze kampioen. In de omlijsting zijn een aantal interessante leeftijdskoersen die onder andere onderdeel zijn van het V64-spel. De V64 staat gepland om 19.30 uur. De eerste start in Eskilstuna is om 18:20 uur.  

Race 1 - Sundbyholms Fjärrtransporter AB, 2140 meter bandenstart

De eerste race van de dag heeft vijftien paarden getrokken. Veel debutanten dus er is veel mogelijk. Love No Pain (11) liep een hele goede kwalificatieproef in een rappe tijd. Hij kan hier een zegevierend koersdebuut maken. Jasmine De Veluwe (5) was nog niet zo snel. Dat hoeft niets te zeggen bij deze pupil van Timo Nurmos. Ook Veams Up And Run (4) lijkt uit het juiste hout te zijn gesneden. Zij liep verleden jaar een premielopp en recentelijk een kwalificatieproef die ruim voldoende was. Digital Arrival (8) heeft al een koers in de benen waarin hij vierde werd; kansrijk.

Plaats 1:    Love No Pain (11)
Plaats 2:    Jasmine De Veluwe (5)
Plaats 3:    Digital Arrival (8)
Plaats 4:    Veams Up And Run (4)

 

Race 2 -  Frontab - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston, 2640 meter autostart

Een race voor vierjarige merries. Flavienne Lascaux (6) won tweemaal op rij op Solvalla met Jorma Kontio. In haar laatste start realiseerde zij een nieuw record over de mijl van 1.12,7. Tuomas Korvenoja heeft net als in de eerste race met Love No Pain opnieuw een kanshebber in handen. De door hem getrainde My Newt (4) heeft vorig seizoen een paar races gewonnen en was vrijwel altijd geplaatst. Hij heeft even rust gehad maar we verwachten dat hij er klaar voor is. Formosa Am (1) was de laatste keer aanzienlijk verbeterd. Die lijn kan hier worden doorgetrokken. Digital Class (11) kan zonder fouten toeslaan.

Plaats 1:   Flavienne Lascaux (6)
Plaats 2:   My Newt (4)
Plaats 3:   Formosa Am (1)
Plaats 4:   Digital Class (11)

 

Race 3 – Stallbacksrestaurangen - Svensk Travsports Unghästserie, 2140 meter bandenstart

Brandy Flame (8) kon nog niet winnen maar was er al wel enkele malen dichtbij. Hij wordt nu gereden door Yannick Gingras. Misschien weet de Amerikaanse toprijder de ruin te motiveren. Bonkers (6) debuteerde op de baan van vandaag met een tweede plaats. In dit veld heeft hij opnieuw goede kansen om hoog te eindigen. Dynamit Reptor (2) heeft het ten opzichte van die andere twee getroffen met het nummer. De vorm is goed. Deliver (7) behoort met zijn record tot de snelste van het veld.

Plaats 1:   Brandy Flame (8)
Plaats 2:   Bonkers (6)
Plaats 3:   Dynamit Reptor (2)
Plaats 4:   Deliver (7)

 

Race 4 - NÄT - World Driving Championship, 1640 meter autostart

Gaat Rick Ebbinge opnieuw een overwinning behalen. De Nederlands kampioen heeft met J.S.Alpha (8) een kanspaard in handen. Het startnummer is niet gunstig. Hij treft bovendien de snelle Dallas Brick (5) die door Yannick Gingras wordt gereden. Een ruin met klasse maar hij wil nog wel eens een foutje maken. Enjoy’s Wifi (1) won  eind februari, begin maar twee races. Daarna liep hij ook in het geld. Wordt het nu opnieuw een zege met Eirik Höitomt? Arctic Agent (4) was in zijn laatste race snel over de mijl en won het met een halve lengte. Ook in deze race zijn er mogelijkheden.

Plaats 1:   Dallas Brick (5)
Plaats 2:   J.S.Alpha (8)
Plaats 3:   Enjoy’s Wifi (1)
Plaats 4:   Arctic Agent (4)

 

Race 5 - Redersson Management AB - World Driving Championship - Stolopp,  2140 meter bandenstart

De tweede race voor de kampioenen. De Amerikaanse import Fabulous Journey (4) kwalificeerde begin januari op Solvalla en werd vervolgens viermaal tweede. Aan Rick Ebbinge de eer om de eerste zege voor deze merrie te realiseren. Een reeele kans. Let It Go (1) heeft de capaciteiten om toe te slaan. Hoe goed is de merrie op dit moment, omdat zij de laatste keer geschrapt was vanwege keelproblemen. Mika Forss zal proberen om met Indie (9) zijn hoge positie in de tussenstand te continueren. Dat is mogelijk met Indie die recentelijk won. Verder noemen we nog Blownaway (5).

Plaats 1:   Fabulous Journey (4)
Plaats 2:   Let It Go (1)
Plaats 3:   Indie (9)
Plaats 4:   Blownaway (5)

 

Race 6 - Hästägarepriset - equi rehab – Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Een goed bezette race voor de stayers verdeeld over vier startvakken. De Amerikaanse import van trainer Timo Nurmos Volocity De Vie (10) kan de afstand gemakkelijk aan. Verleden jaar won hij nog op Halmstad de Summer Meeting Stayer 2018 in 1.14,9 over 3140 meter. De favoriet van het veld die net als toen in Halmstad wordt gereden door de Fin Jorma Kontio. Danne Edel (11) en Super Zantos (13) hebben allebei de capaciteiten om hoog te eindigen. Zij moeten wel twintig meter goed maken op de favoriet. Rafiki Fri (8) is een allround koerspaard die de laatste keer won over de mijl en een koers daarvoor vierde werd over 3140 meter.

Plaats 1:   Volocity De Vie (10)
Plaats 2:   Rafiki Fri (8)
Plaats 3:   Danne Edel (11)
Plaats 4:   Super Zantos (13)

 

Race 7 - Volvo Truck Center Sweden AB - World Driving Championship, 2640 meter autostart

Eli’s Surprise (12) zette haar laatste race om in een ruime overwinning. Ditmaal staat zij met Rick Ebbinge aanzienlijk zwaarder. Een klassering zou mooi zijn. Rodney Gatt heeft met New Cash (2) een goed paard in handen die onlangs won in een goede tijd. De Fransman Franck Nivard krijgt echter de favorietenrol toebedeeld met Le Crack Sox (7). Deze zoon van Ready Cash verschijnt met twee aansprekende overwinningen aan de start. Ook Mythical Fairytale (6) zou met een overwinning niet gelijk verrassen en wordt verkozen boven Exclusive Face (11).

Plaats 1:   Le Crack Sox (7)
Plaats 2:   New Cash (2)
Plaats 3:   Mythical Fairytale (6)
Plaats 4:   Exclusive Face (11)

 

Race 8 - Transportbolaget AB - World Driving Championship - Stolopp, 2140 meter autostart

In deze race heeft de Duits kampioen Michael Nimczyk  met Deferre Des Quatre (9) goede vooruitzichten op de overwinning. De vosruin moet wel beginnen in het tweede gelid maar dat lijkt overbrugbaar te zijn voor deze zoon van Jacose. Idreamicanfly (4) heeft gewonnen in Romme. Hij lijkt mooi op tijd in vorm om Matthew Williamson punten te gaan bezorgen. Rick Ebbinge komt met Isabelle Boko (3) in actie. De merrie won dit seizoen al een race en liep de laatste keer een nieuw record. Een klassering rond drie of vier zou mooi zijn. Irish Cream Zon (1) moet in dit veld een rol kunnen spelen.

Plaats 1:   Deferre Des Quatre (9)
Plaats 2:   Idreamicanfly (4)
Plaats 3:   Isabelle Boko (3)
Plaats 4:   Irish Cream Zon (1)

 

Race 9 - Olof Brodin (Chartering) AB - World Driving Championship, 2140 meter autostart.

Het vijfde en laatste onderdeel van het WK Pikeurs van vandaag. Lass Revenu (3) startte dit jaar tweemaal en werd beide keren derde. Vorig seizoen won hij enkele keren sterk waarvan eenmaal in een nieuw record. Matthew Williamson moet punten kunnen pakken met deze zoon van Revenue. Ook Michael Nimczyk moet met Yankee Boy (1) ver kunnen komen. Andy Pandy One (10) is redelijk constant met zijn presteren waarbij goede tijden worden gelopen. Ook Lexington Hall (9) die wordt gereden door Franck Nivard heeft kans op een hoge klassering. Rick Ebbinge moet het ditmaal doen met outsider M.T.Knight Rider (2). De ruin won voor het laatst op 30 december 2017.

Plaats 1:   Lass Revenu (3)
Plaats 2:   Yankee Boy (1)
Plaats 3:   Lexington Hall (9)
Plaats 4:   Andy Pandy One (10)

 

Race 10 - E & S Gruppen AB - Misty Trottings Montéserie, 2140 meter bandenstart

De favoriet moet meters geven. Digital Promise (13) heeft echter wel vorm, getuige haar laatste overwinning waarbij zij van start tot finish voorop bleef. Last Pilaar (1) heeft twintig meter startvoordeel. In handen van Jennifer Persson kan de pupil van Stig H Johansson toeslaan. Thomas O'malley (9) is een snelle montespecialist. Een plaats bij de eerste drie is haalbaar. Verder zijn En Rico (11) en No Respect (7) in beeld voor een klassering. Een overwinning wordt echter lastig.

Plaats 1:   Digital Promise (13)
Plaats 2:   Last Pilaar (1)
Plaats 3:   Thomas O'malley (9)
Plaats 4:   En Rico (11)

 

Race 11 - Restaurang Grimman, 2140 meter autostart

Mister Selfie (7) is snel en in beeld voor een overwinning met Yannick Gingras. In deze open race zijn er echter meerde kapers op de kust. Blue Star Cantab (9) pakte dit jaar twee maal het tweede geld. Een plek die opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Get Winning (2) heeft het getroffen met het startnummer. In zijn laatste start beviel hij met een tweede plaats. Gaat hij op herhaling of wordt het misschien wel iets meer? Ook Optimus Prime (3) is op voorhand niet uitgesloten voor een hoge klassering. Hij won al eenmaal en werd een keer tweede.

Plaats 1:   Mister Selfie (7)
Plaats 2:   Blue Star Cantab (9)
Plaats 3:   Get Winning (2)
Plaats 4:   Optimus Prime (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.