Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Eskilstuna - 10 november

Eskilstuna - zondag 10 november 2019 - Start: 13.00

Een geweldig meeting deze zondag op Eskilstuna met de finales van de Breeders Crown voor drie- en vierjarigen. Vier finalekoersen waar vrijwel de gehele jaargangstop aanwezig is. Power gaat proberen om de kroon te zetten op een prachtig seizoen maar zal waarschijnlijk worden tegengewerkt door Aetos Kronos die nog wat recht te zetten heeft. Bij de driejarige merries is Mascate Match het te kloppen paard met de levende legende Pekka Korpi. Tegen  het einde van de meeting komen de vierjarigen in actie. De merrie komen als eerste in actie voor hun Breeders Crown. Activated, Racing Brodda en Conrads Rödluva zijn de grote namen in het veld. Bij de hengsten zal Inti Boko erop gebrand zijn om te winnen. Hij sprong immers pechvol weg in de Svenskt Travderby. Fokker John Bootsman zal het met grote belangstelling volgen. De koersen in Eskilstuna beginnen om 13.00 uur; de V75 begin rond de klok van 15.00 uur

Race 1 - M-Bilar Eskilstuna, 2140 meter bandenstart

In deze openingskoers start de beginnersklasse. De door Svante Båth getrainde Snask (4) Liep inmiddels drie kwalificatieproeven. In september was het zijn laatste en die was ook ruim voldoende. De driejarige zal verder verbeterd zijn en heeft hier met Erik Adielsson kans op een zegevierend debuut. Ready Doc (7) maakte een zegevierend koersdebuut op Axevalla. De zoon van Ready Cash liet een goede slotfase zien en won het ruim. Hij moet deze keer twintig meter geven aan Snask. Gentiane Evening (8) heeft in drie stars even zo vaak geld gepakt. De Française liep een aantal goede koersen. Cobbys Nana (11) won zijn laatste start in een prima tijd. Heeft deze keer ook nog de steun van Ulf Ohlsson. Niet onmogelijk. My Firstaidkit (10) en Digital Process (5) maken rijtje kanshebbers compleet

Plaats 1:   Snask (4)
Plaats 2:   Ready Doc (7)
Plaats 3:   Gentiane Evening (8)
Plaats 4:   Cobbys Nana (11)

 

Race 2 -  Agria/Länsförsäkringar Södermanland - Misty Trottings Montéserie, Final, 2140 meter bandenstart

In deze montéfinale hebben we vertrouwen in Simb Triumph (5). De vierjarige ruin maakte op 2 november op Solvalla een zegevierend debuut in het montégenre. Hij nam na ca 500 meter de leiding in handen en zijn zege kwam niet meer in gevaar, Vandaag wordt hij bovendien gereden door Emilia Leo en dat is een prettige bijkomstigheid. De vorm van Simb Triumph is al langer goed. Ook Brake To Vacate (8) zette zijn laatste start om in een overwinning. Hij komt eigenlijk alleen nog maar in actie onder het zadel en dat werk lijkt hem te passen. Carlos Cavau (1) start alleen in het eerste band. Het wordt zijn eerste monté-opdracht na een geslaagde proef. Gaat hij voor een verrassing zorgen? Timo Lane (3) presteert momenteel goed. Hij heeft een mooi nummer.

Plaats 1:   Simb Triumph (5)
Plaats 2:   Brake To Vacate (8)
Plaats 3:   Timo Lane (3)
Plaats 4:   Carlos Cavau (1)

 

Race 3 – Micke Sundströms entreprenad, 1640 meter autostart

Na het overtuigende optreden van Cobol Performer (8) in Färjestad laten we hem hier graag als favoriet vertrekken. Hij ging in die betreffende koers na vijfhonderd meter in de aanval en kwam naast het koppaard te liggen. Ondanks een ruime ronde in het dodenspoor won hij knap met Ulf Ohlsson. Ditmaal wordt hij gereden door Erik Adielsson. Aan zijn binnenkant start Västerbo Dazzel (7). Die merrie is snel maar wisselvallig. Dan zien wij eerder Occasione Doc (11) met Bjorn Goop. Die werd in september nog tweede met haar. Timetopaythepipe (1) loopt regelmatig in het geld. Een klassering moet in deze koers ook lukken.

Plaats 1:   Cobol Performer (8)
Plaats 2:   Occasione Doc (11)
Plaats 3:   Västerbo Dazzel (7)
Plaats 4:   Timetopaythepipe (1)

 

Race 4 -  Profeel,  2640 meter bandenstart

Trainer Frederik Linder heeft met Filur W.I. (1) een kanspaard in deze koers. De ruin bleef in zijn laatste start steken op een zesde plaats maar was daarvoor wel tweemaal knap winnaar. Google Sisu (3) komt met een vergelijkbare prestatiereeks aan de start. Beide paarden hebben twintig meter voor aan de start. Spotlight Brodde (10) is een trouwe deelnemer die zich regelmatig plaatst. Hij moet eerst de handicap zien weg te werken, maar dat lijkt voor hem geen groot probleem. Indra’s Secret (14) mag niet worden onderschat. Haar debuut leverde de volle winst op. Daarna bleef zij tweemaal ongeplaatst. Robert Bergh zal haar hebben verbeterd.

Plaats 1:   Filur W.I. (1)
Plaats 2:   Google Sisu (3)
Plaats 3:   Spotlight Brodde (10)
Plaats 4:   Indra’s Secret (14)

 

Race 5 - Equi Tours - Amatörpriset,  2140 meter autostart

Everest Sisu (5) en Andre Agassi (11) zijn beide bezig aan een prachtig seizoen. Everest Sisu werd de kaatste vier keer gereden door Ingvar Nyberg en dat leverde twee overwinningen op en twee derde plaatsen. Ten opzichte van Andre Agassi heeft hij bovendien een beter nummer.  Voor Andre Agassi wordt het iets lastiger. De vorm is nog altijd in orde. Stardust Melody (1) pakt ook elke keer zijn overwinning wel mee. Hij is alleen niet altijd even constant. Ook On Stage Indika (8) zet sterke tijden neer die goed genoeg zijn om hier een rol te spelen. Ook Orkidee Skift (10) is in beeld voor een klassering. Haar laatste optredens zijn goed genoeg.

Plaats 1:   Everest Sisu (5)
Plaats 2:   Andre Agassi (11)
Plaats 3:   Stardust Melody (1)
Plaats 4:   Orkidee Skift (10)

 

Race 6 – V75-1- Misty Trotting - Stolopp, 1640 meter bandenstart

Vijftien merries over de mijl in het eerste onderdeel van de V75. Green Mamba (8) heeft nog maar beperkte sprintervaring. De merrie komt hoofdzakelijk over de middenafstand in actie. Aan haar huidige conditie zal het niet liggen. Die is gewoon goed. Het is alleen de vraag hoe zij met dit startnummer in de koers komt te liggen. Cactus (1) komt uit een stal met vorm. Ze heeft pas drie starts in de benen, maar zou hier een hoofdrol kunnen spelen. Zeta Kronos (15) moet twintig meter geven aan de kop. Een goede start is voor haar van groot belang. Global Wireless (10) won uit haar laatste vijf starts tweemaal over de mijl. Een hoge klassering is opnieuw reëel.

Plaats 1:   Green Mamba (8)
Plaats 2:   Cactus (1)
Plaats 3:   Zeta Kronos (15)
Plaats 4:   Global Wireless (10)

 

Race 7 – V75-2 - ICA Maxi Eskilstuna - Breeders' Crown - Treåriga Hingstar/Valacker, Final (Gr. I, Int.), 2140 meter autostart

De leider van zijn jaargang Power (3) kan hier zijn tiende overwinning van het jaar behalen. In handen van Robert Bergh won hij de halve finale gemakkelijk. Hij kan hier de kroon zetten op een prachtig seizoen. Ook Aetos Kronos (9) heeft die ambitie. De hengst van Jerry Riordan won al drie Groep-1 koersen. Hij ging op zeker in de semifinale en werd tweede. In het Svenskt Trav-Kriterium liet Brother Bill (2) een geweldig eindschot zien. Daarna won hij tweemaal waaronder een semifinale voor deze koers. Hij is in topvorm. Global Adventure (1) wist Power dit seizoen al te kloppen. Ook hij behoort tot de serieuze kanspaarden in dit veld. Johan Untersteiner heeft Guzz Mearas (4) in koers die middels een goede tweede plaats doorging tot de finale. Hij is er klaar voor.

Plaats 1:  Power (3)
Plaats 2:  Aetos Kronos (9)
Plaats 3:   Brother Bill (2)
Plaats 4:  Global Adventure (1)

 

Race 8 – V75-3 - Olof Brodin (Chartering) AB - Lärlingslopp, 2140 meter autostart

In deze Lärlingslopp heeft Wreckless M.M. (2) het qua startnummer in elk geval getroffen. De ruin draait een uitstekend seizoen met Anders Eriksson. Hij heeft de klasse in huis om deze koers van kop af te bepalen. Er zijn echter goede tegenstanders. Global Winner (9) is van alle markten thuis. Een paard dat over alle afstanden goed presteert. Hij kan het met Kai P Jussila de favoriet lastig maken. Tottenham (10) won zijn laatste koers met Erik Adielsson. Hij bleef daarbij van start tot finish voorop. Guillaume Boko (1) presteert prima en kan wel eens hoog eindigen. Het startnummer is gunstig.

Plaats 1:   Wreckless M.M. (2)
Plaats 2:   Global Winner (9)
Plaats 3:   Tottenham (10)
Plaats 4:   Guillaume Boko (1)

 

Race 9 – V75-4 - Granngården - Breeders' Crown - Treåriga Ston, Final (Gr. I, Int.), 2140 meter autostart.

De merries komen in actie in deze Breeders Crown finale voor driejarigen. Mascate Match (2) is een Fins fenomeen van Pekka Korpi. De merrie won dit seizoen al tweemaal, zowel over de mijls als de middenafstand, een E3 Final – Ston, Haar laatste start werd met zes lengtes voordeel winnend afgesloten. Het te kloppen paard. Ganga Bae (1) maakte de laatste keer haar favorietenrol helemaal waar met Jorma Kontio. Gaat deze Finse toprijder het zijn collega Pekka Korpi lastig maken? Het paard is er klaar voor. Alexi Quick (3) zette haar laatste start ook om in een overwinning. Ze moet opnieuw ver kunnen komen. Gina Mearas (6) en Milady Grace (10) zijn tenslotte nog in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Mascate Match (2)
Plaats 2:   Ganga Bae (1)
Plaats 3:   Alexi Quick (3)
Plaats 4:   Gina Mearas (6)

 

Race 10 – V75-5, Chapel Hill - Fyraåringslopp, 2140 meter bandenstart.

Le Crack Sox (3) heeft een goed nummer. Hij kan hiermee de koers van huis uit bepalen. In Seismic Wave (8) treft hij een hele sterke tegenstander die deze koers zomaar kan winnen. Hij heeft de steun van Örjan Kihlström en die heeft wel een idee hoe hij deze koers naar zich toe kan trekken. Rapide Yoda (4) bleef in Jägersro ongeplaatst. Dat hij beter kan bewees hij eerder dit seizoen al met vier zeges en drie tweede plaatsen. Got To Dash (12), Speedy Tilly en Terminator Face (5) hebben al goede prestaties neergezet. Een hoge klassering is niet uitgesloten.

Plaats 1:   Le Crack Sox (3)
Plaats 2:   Seismic Wave (8)
Plaats 3:   Rapide Yoda (4)
Plaats 4:   Got To Dash  (12)

 

Race 11 – V75-6, Eskilstuna Kommun - Breeders' Crown - Fyraåriga Ston, Final (Gr I, Int.), 2140 meter autostart.

De finale voor vierjarige merries. Wie pakt de Breeders Crown. Een prachtig duel valt er te verwachten tussen de topmerries Activated (2), Racing Brodda (3) en Conrads Rödluva (4). In de Derbystoet ging het mis voor Activated aan de start. Zij is zeker uit op revanche. Racing Brodda won die Derbystoet met een sterk slot. Zij zal het seizoen in stijl willen afronden. Conrads Rödluva verdient ook eens een hoofdprijs. Series worden meestal gewonnen, maar in de finale redt ze het dit seizoen net niet. Wel plaatste zij zich in de Drottning Silvias Pokal, het StoChampionatet en de Derbystoet. De klasse van Staro Miami (6) is bekend. Zij hoort zeker tot de beste merries van haar jaargang. Fanny Chenal (5) en Aleppo Pine (11) noemen we verder nog. Een prachtige finale!

Plaats 1:   Activated (2)
Plaats 2:   Racing Brodda (3)
Plaats 3:   Conrads Rödluva (4)
Plaats 4:   Staro Miami (6)

 

Race 12 – V75-7, Menhammar Stuteri - Breeders' Crown - Fyraåriga Hingstar/Valacker, Final (Gr I, Int.), 2140 meter autostart.

Ook deze laatste koers en tevens het laatste onderdeel van de V75 is een Breeders Crown-finale. Inti Boko (3) was de laatste keer ouderwets op dreef en won het overtuigend met Carl Johan Jepson. Als hij na de start de draf eronder houdt zien we hem niet geklopt worden. Tae Kwon Deo (2) start aan zijn binnenkant en dan is het even afwachten wat Adrian Kolgjini gaat doen. Neemt hij de leiding en maakt het Inti Boko dan lastig of laat hij de koppositie aan Inti Boko en kiest positie. Mellby Glader (1) verschijnt met twee zeges op rij aan de start. Hij heeft de absolute vorm te pakken. Viking Brodde (4) kan zich zeker plaatsen, hoewel winnen lastig lijkt. De stalgenoot van Inti Boko komt wel uit een stal met vorm. Forfantone Am (5) staat voor een overwinning maar dat wordt in dit finalegeweld een pittige klus.

Plaats 1:   Inti Boko (3)
Plaats 2:   Tae Kwon Deo (2)
Plaats 3:   Mellby Glader (1)
Plaats 4:   Viking Brodde (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.