Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairview - 22 maart

Fairview - vrijdag 22 maart - Start: 12:00

Na een korte pauze in Zuid-Afrika pakken we de draad weer op met een meeting in Fairview waar de Listed East Cape Nursery voor tweejarige merries het sportieve hoogtepunt is.

Race 2

We beginnen in vogelvlucht met een Maiden koers over 1200 meter en dat gebeurt met dertien deelnemers over de rechte strip van Fairview. Dit zijn paarden die nog geen koers gewonnen hebben en in deze klasse allemaal hetzelfde gewicht dragen. We kunnen niet om Fashion Force (2) heen die met Richard Fourie een goede jockey boeking heeft. De jockey heeft dit seizoen nog niet voor deze trainer gereden en met de laatste derde plaats in de benen staan alle lichten op groen. Pashtoosh (4) kwam op 1 maart over baan en afstand slechts een hoofdje tekort voor de winst dus een overwinning gaat eerdaags gebeuren. Beholden (1) heeft dertien weken niet gelopen en arriveert fris voor deze koers op de baan. Zij heeft pas vier koersen in de benen en met de juiste voorbereiding kan zij hier een rol gaan spelen.

1.       Fashion Force
2.       Pashtoosh
3.       Beholden

 

Race 5

We gaan verder met een Handicap voor merries over 1600 meter en dit onderdeel is populair met zestien deelnemers. We beginnen met Street Gaze (10) die in haar carriere driemaal gewonnen heeft en dat was driemaal over deze afstand. Haar hoogste Handicap Rating was 79 en zij is inmiddels terug gezakt naar een Rating van 59 dus normaal gesproken heeft zij vanuit de gunstige startbox drie een goede kans. Eternal Night (4) heeft na een trainerswissel twee koersen in de benen en de laatste werd makkelijk gewonnen. De startbox loting zit tegen maar er wordt gedebuteert in Handicap verband in topvorm en de manier waarop er laatst gewonnen werd laat zien dat dit een goed paard is. Kazuri (11) heeft het beter getroffen vanuit startbox vijf en komt ook in goede vorm aan de start. Bovendien is het gewicht gunstig en maakt zij de switch van het All Weather zand terug naar het gras. De jockey is al sinds April 2018 haar jockey en dat geeft goede moed. Joking Dice (16) kan meegenomen aan een grote cote. Haar hoogste Handicap Rating was 69 en momenteel staat zij op 50. Zij moet deze klasse dus makkelijk aankunnen en de recente vorm laat zien dat er na een trainerswissel weer goede dingen aankomen.  

1.       Kazuri
2.       Street Gaze
3.       Eternal Night
4.       Joking Dice

 

Race 6

Deze koers over 1800 meter is gereserveerd voor driejarige merries en daar zijn er maar zeven van ingeschreven. Dat komt waarschijnlijk door de aanwezigheid van My Miracle (1) die de laatste keer werd voorgegaan door Street Gaze die in de vijfde koers aan de start komt. Haar vorm lijkt de beste van de koers maar is wel gerealiseerd over All Weather zand. De switch naar gras is dus een onbekende en vanuit de buitenste startbox kan er dus zomaar een kaper op de kust zijn. Bushiri (2) heeft goede vorm in de boeken maar dat was in een Maiden koers en werd daarna met acht lengten opzij gezet door een trainingsgenoot. De laatste koers was echter op Listed niveau dus haar omgeving heeft wel degelijk verwachtingen van haar. Jaleika (3) is een trainingsgenoot van Bushiri en heeft eenzelfde profiel. Ook haar winst kwam tot stand in Maiden gezelschap en werd daarna in dezelfde Listed ingezet als haar stalgenoot. De paarden werden daar zevende en achtste en komen op dat niveau nog wat tekort maar terug in hun eigen klasse kunnen zij zomaar winnen.

1.       My Miracle
2.       Jaleika
3.       Bushiri

 

Race 7

Het sportieve hoogtepunt is de Listed East Cape Nursery voor tweejarige merries waar wij met twaalf jonge dames te maken krijgen die allemaal hetzelfde gewicht moeten dragen. De koers wordt verreden over de rechte strip en Brandina (1) lijkt er hier met kop en schouders bovenuit te steken.  Zij heeft al drie starts in de benen en heeft er daar twee van gewonnen. Op 22 februari won zij sterk haar laatste koers over de minimale afstand van 1000 meter over deze baan. Zij lijkt een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan en kan dat hier een vliegende start geven. Als de cote rond de €2 is dan moet men toeslaan. Trainings genoot Great Achievement (5) lijkt ook over het nodige talent te beschikken. Zo won zij gelijk tijdens haar debuut en was zij de laatste keer tweede achter Brandina. Als laatst genoemde pech heeft of een Off Day heeft dan is Great Achievement klaar om toe te slaan. Trainer Alan Greeff maakt het trio favorieten vol met Mendocino (9) die haar laatste koers met overmacht won. Dat was een goed bezette Maiden koers over deze baan en afstand en dus probeert zij dat te herhalen. De manier waarop was zeer indrukwekkend en wij gaan Alan Greeff de komende tijd in de gaten houden met zijn tweejarige merries! Captain Anne Bonny (2) was in haar laatste koers tweede achet Mendocino en is er vandaag dus weer bij. Als zij verbetert na die koers kan zij ook hier een rol van betekenis gaan spelen. Was in haar laatste start nog erg groen maar zal een hoop geleerd hebben.

1.       Brandina
2.       Great Achievement
3.       Mendocino
4.       Captain Anny Bonny

 

Race 8

We sluiten af met een goed bezette Handicap over de rechte strip van Fairview en de afstand is wederom 1200 meter. Er komen achttien paarden aan de start en het verschil tussen top en bodemgewicht is 9,5 kilogram. Ex Nihilo (10) staat er qua gewicht mooi in. Hij is in augustus vorig jaar gecastreerd en dat heeft een positieve uitwerking gehad. Zijn hoogste Handicap Rating was 77 en momenteel heeft hij een rating van 64. Er is dus ruimte voor verbetering en zijn laatste tweede plaats is een indicatie van vormverbetering. Zalika (6) weigert te winnen op andere banen dan Fairview en is voor die reden dan ook weer terug gebracht naar deze baan. Zij is een trouwe haver verdiener en heeft na twee overwinningen een mindere koers gelopen maar de jockey van dienst blijft trouw aan haar en dat is een goed teken. Voices Of Light (1) draagt topgewicht maar deze getalenteerde driejarige heeft ook alleen maar op deze baan gewonnen en het feit dat hij in deze koers met Blinkers aan de start komt geeft aan dat de connecties klaar zijn voor een goede koers. De vorm is goed dus alle lichten staan op groen voor een podium plaats. Chestnut Wild (11) is in goede vorm en won zijn laatste koers makkelijk over het All Weather zand. Nu is hij weer terug over het gras en in zijn voorlaatste koers heeft hij zich goed geweerd tegen deze paarden over baan en afstand. Ik snap niet waarom hij steeds aan een grote cote vertrekt maar hij kan de verrassing van deze koers worden. Shadow Catcher (16) is na een Handicap Rating van 75 afgegleden naar een Rating van 52. Hij is van trainer veranderd en zijn laatste koers was vele malen beter dan voorheen en dus moet hij aan een grote cote hier mee kunnen doen.

1.       Ex Nihilo
2.       Voices Of Light
3.       Chestnut Wild & Zalika
4.       Shadow Catcher

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.