Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairview - 11 mei

Fairview - zaterdag 11 mei - Start: 12:10u

We strijken dit weekend neer in Fairview voor de Listed East Cape Derby over 2400 meter voor driejarigen.

Race 5

We beginnen met een Handicap over de minimale afstand van 1000 meter over de rechte baan van Fairview. Carlita (1) treft hier ideale omstandigheden terug over de afstand waar zij al twee keer de winnaar was. Zij komt hier aan de start met Handicap Rating van 95 en draagt 60 kilogram. Ter vergelijking, Via Seattle (2) draagt hetzelfde gewicht en heeft een Handicap Rating van 89. Men kan dus stellen dat Carlita 6 pond achter de hand heeft omdat elke ‘Handicap punt’ gelijk staat aan een pond in gewichten. Zij heeft bovendien de Blinkers op voor extra concentratie en komt voor het eerst uit voor een nieuwe trainer. Via Seattle (2) is al even genoemd vanwege het gewichtsverschil. Ook vanwege haar vorm verdient zij een opmerking. De laatste keer over deze baan won zij haar koers over 1200 meter. De keer erna kwam zij in actie over het All Weather zand en daar leek zij zich niet helemaal op thuis te voelen. Nu is zij weer terug over het gras en dat moet haar een positieve impuls geven. Het is de thuisbaan van trainer Yvette Bremner en die heeft een plaats percentage van 32% op deze baan. De Blinkers zijn al even genoemd en die worden ook toegepast bij Mrs O (6) onder Lyle Hewitson. Die jockey heeft een winpercentage van 15% op deze baan en het is even zoeken naar de vorm met tweemaal winst uit zijn laatste dertig starts. Mrs O is een trainingsgenoot van Via Seattle en haar debuut voor haar nieuwe trainer was direct goed met een tweede plaats op deze baan achter Via Seattle. Zij lijkt de kortere afstanden in combinatie met de Blinkers goed te waarderen. Het onderlinge gewichts verschil is nu in het voordeel van Mrs O.

1.       Carlita
2.       Mrs O
3.       Via Seattle

 

Race 6

Ook in deze koers wordt er gesprint over de rechte baan maar ditmaal is de aftand 1200 meter en komen er 11 paarden aan de start in Handicap verband. Omega Onslaught (3) verdient hier een vermelding aangezien hij op 18 maart een hoefijzer verloor tijdens de koers. Dat is nooit goed nieuws maar hij werd in die koers toch nog vijfde. Dat was achter de favoriet in dit veld, Juan Two Three die we zo verder toelichten. De koers daarna vergeven wij hem en in zijn vorige koers zag ik eindelijk weer de oude Omega. Hij kwam toen op gang richting finish en dat was over 1000 meter dus de extra afstand van vandaag moet in zijn voordeel spelen. Juan Two Three (1) moet met topgewicht op pad in deze koers maar zijn vormcijfers van 11131122111 sinds mei 2016 spreken boekdelen. Het geeft ook aan dat hij er even tussen uit is geweest met een blessure maar ook zijn rentree na rust werd met een zege beklonken en lijkt dus in de vorm van zijn leven. Jockey Greg Cheyne heeft bovendien een winpercentage van 20% op deze baan en is in goede vorm met zevenmaal winst uit de laatste dertig starts. Percival (5) is in goede vorm met tweemaal winst uit de laatste drie starts. Hij heeft al gewonnen over baan en afstand en in die vorm kan hij hier op herhaling. Jockey Bernard Fayd’Herbe stapt op en die heeft een uitstekend percentage op deze baan waar hij 32% van zijn koersen wint. Amazon King (7) kwam in zijn voorlaatste koers in actie op Listed niveau en dat was te hoog gegrepen. Hij keerde terug met een derde plaats over het All Weather zand en het feit dat hij zijn beste koersen over gras loopt geeft aan dat er goede koers verwacht kan

1.       Omega Onslaught
2.       Juan Two Three
3.       Percival
4.       Amazon King

 

Race 7

Het hoogtepunt van de dag in de vorm van de East Cape Derby over 2400 meter op Listed niveau. Er komen dertien heren aan de start die allen hetzelfde gewicht dragen en er is een dame bij die 1,5 kilogram voordeel geniet. Twee paarden hebben in dit veld een voordeel ten opzichte van de rest qua gewicht. Cedar Man (1) en St Vladimir (2) hebben beide een Handicap Rating van 92 ten opzichte van de rest van het veld waar 83 de volgende handicap Rating is. Cedar Man (1) maakt daarvan het meeste aanspraak op de overwinning aangezien hij al over 2500 meter heeft gewonnen en dus is de afstand geen probleem voor hem. Hij is multifunctioneel want zijn laatste twee koersen waren twee nipte nederlagen over 3200 meter en 2000 meter. Hij kan zijn koersen van kop af domineren en de kans is groot dat dat weer gaat gebeuren. Voor St Vladimir (2) is de afstand een vraagteken en bovendien vond hij na drie overwinningen zijn Waterloo aangezien hij snel omhoog klimt qua gewichten en competitie. In A Perfect World (6) komt hier na twee sterke zeges aan de start en gaat dus voor de hattrick. Hij komt echter voor het eerst in actie op dit niveau en ook de afstand is een vraagteken. De manier waarop hij zijn laatste koers won was echter overtuigend dus het plafond van zijn kunnen is nog niet bereikt. Richard Fourie is de jockey in vorm en hij komt in actie met Swift Surprise (7) van zijn werkgever Justin Snaith. Hij heeft een win percentage van 19% op deze baan en wint acht van zijn laatste dertig koersen. Het plaats percentage in de laatste dertig koersen is imponerend met 47%. Het paard heeft, sinds hij als ruin door het leven gaat, het licht gezien met twee overwinningen en een derde plaats. De afstand is een onbekend terrein maar de vorm is goed en de jockey blijft al zeven achter elkaar trouw aan het paard.

1.       Cedar Man
2.       St Vladimir
3.       Swift Surprise
4.       I A Perfect World

 

Race 8

We sluiten af met een interessante Handicap over 1600 meter voor merries en daar treden er tien van aan. Delia’s Delight (1) draagt topgewicht maar lijkt op papier boven dit veld uit te steken. Haar staat van dienst is indrukwekkend met driemaal winst en twee tweede plaatsen uit de laatste vijf starts. Zij heeft de beste startbox geloot en vanuit positie een moet zij een handige positie kunnen bemachtigen. Het meeste gevaar komt misschien wel van stalgenoot Studio Blues (2) die al negen koersen lang goede vorm toont. Viermaal winst en evenzoveel tweede plaatsen is uitermate effectief en dit is de afstand waarover zij de beste resultaten boekt. Princess Vicky (9) heeft een minder positieve periode achter de rug en moet dit na een trainerswissel kunnen afsluiten. Zij heeft voor nieuwe trainer Yvette Bremner al een koers in de benen maar dat was over een afstand die haar helemaal niet ligt. Haar beste Handicap Rating was 83 en dat is afgegleden naar 67 dus er moet in deze klasse verbetering mogelijk zijn. Aan een mooie cote vertegenwoordigt zij een aantrekkelijke winnend plaats waarde.

1.       Delia’s Delight
2.       Studio Blues
3.       Princess Vicky

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.