Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairview - 24 mei

Fairview - vrijdag 24 mei - Start: 12:40u

We strijken neer in Fairview in Zuid-Afrika voor hun gebruikelijke vrijdag meeting. De Dahlia Plate voor tweejarigen is het hoofdnummer en draagt de Listed status.

Race 4

We beginnen met een Handicap over 2000 meter met het overzichtelijke aantal van acht deelnemers. Arabian Dynasty (1) valt direct op vanwege zijn laatste prestatie. Hij werd toen voor het eerst over 2000 meter geprobeerd op deze baan en dat leverde een nipte nederlaag op. Hij had toen de hele weg de leiding en werd op de finish teruggepakt met een onderling verschil van een neus. Vandaag kan dezelfde tactiek worden toegepast en dan kan hij hier winnen. Jockey Bernard Fayd’Herbe is in goede vorm met elf overwinningen uit zijn laatste dertig starts. Dat geeft hem een winpercentage van 37%! Frikkie (4) is interessant op basis van zijn Handicap Rating. Zijn hoogste waarde was 89 en dat is inmiddels afgezakt naar 76. Zijn laatste koers was bemoedigend met een tweede plaats over 2200 meter en in die vorm kan hij dus een bedreiging zijn voor Arabian Dynasty. Seeking Wisdom (2) hoort op haar recente vorm ook op de tickets thuis. Uit haar laatste vijf starts is een vierde plaats haar slechtste resultaat met twee overwinningen en twee tweede plaatsen. De vorm is dus goed maar zij komt nu tegen de heren in actie en die heeft zij een aantal keer kunnen ontlopen. Het is dus de vraag hoe de verhoudingen liggen in dit veld.

1.       Arabian Dynasty
2.       Frikkie
3.       Seeking Wisdom

 

Race 6

We gaan verder met een Handicap over 1400 meter met tien deelnemers waarin Union Jack (3) misschien wel de waarde vertegenwoordigt. Hij wordt gereden door Greg Cheyne en die heeft een winpercentage van 37% uit zijn laatste dertig koersen. De vorm bij de jockey is dus geweldig en ook de trainer is op dreef met een winpercentage van 20%. Het plaatspercentage is nog wat beter met 47% in zijn laatste dertig starts. Union Jack is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden en zijn laatste koers kunnen wij hem zeker wel vergeven. Hij werd toen letterlijk gehinderd door een andere deelnemer en moest zijn best doen om overeind te blijven. Dat gebeurt normaal gesproken geen twee keer achter elkaar en vanuit een gunstige startbox kan hij hier bevestigen. Clifton Crusher (7) is onlangs van trainer verwisseld en is ondertussen ook nog in ruin veranderd. Hij gaf dat bij zijn rentree direct een goed vervolg met een overwinning en met die koers in de benen zal hij hier nog scherper zijn. Hij staat er qua gewicht gunstig in en ook de startbox is ideaal met nummer een. Hij heeft slechts zes starts in de benen maar gaat wel een mooie toekomst tegemoet. Trainer Yvette Bremner zet bovendien 17% van haar laatste starters om in winnaars dus met de stalvorm is weinig mis. Fifty Cents (1) moet hier met topgewicht op pad maar treft wel een veld die hij normaal gesproken de baas kan zijn. Zijn vorige starts werden allemaal in sterker gezelschap voltooid en na een rustperiode van drie maanden heeft hij inmiddels weer een koers in de benen. Bovendien is 1400 meter zijn meest succesvolle afstand en met jockey in vorm Fayd’Herbe zijn er dus mogelijkheden. The Highway Man (6) treft voor hem gunstige condities. Na zijn verrassende winst (44/1) in de Cape Guineas over 1600 meter en Listed niveau komt hij hier aan de start vanaf een gunstig gewicht. Hij was over 1600 meter net op tijd binnen wat aangeeft dat de kortere afstand van deze koers hem beter past. Hij is dus de Dark Horse van de koers.

1.       Union Jack
2.       Clifton Crusher
3.       Fifty Cents
4.       The Highway Man

 

Race 7

Het sportieve hoogtepunt van de dag voor ‘de jeugd’ in de vorm van de Listed Dahlia Plate over 1200 meter. Er komen tien getalenteerde youngsters aan de start en een starter heeft toonaangevende vorm in dit veld. Viking Moon (1) heeft uit drie starts nog steeds de ongeslagen status en heeft in dat process al veel van de concurrenten in deze koers verslagen. Hij wordt door die prestaties wel ‘gestraft’ met extra gewicht en dat is behoorlijk. Hij moet namelijk als enige met vier kilogram meer op zijn rug deze koers volbrengen. Dat is een hele opgave en daarom zoek ik graag naar een paard met evenzoveel kansen en meer aantrekkelijke cote. Hooves Of Troy (5) was in zijn laatste twee starts tweemaal tweede achter Viking Moon maar gaf steeds maar een halve lengte toe. Vandaag mag hij het met vier kilogram minder gaan proberen en dat kan wel is de doorslaggevende factor zijn. Gotcaughtspeedin (4) kan hier wel is voor een verrassende prestatie aan een aantrekkelijke cote gaan zorgen. Hij heeft een koers in de benen en wist die zeker te winnen. Het positieve van die prestatie is de opgenomen tijd over 1100 meter die een aantal seconden sneller is dan zijn concurrenten. Als hij die koers goed verwerkt heeft dan kan hij hier een rol spelen op basis van zijn snelheid. Sir Caleb (6) heeft inmiddels ook al drie starts in de benen maar liet in zijn laatste koers behoorlijke verbetering zien. Hij was toen duidelijk de sterkste en won met een comfortabele voorsprong over 1000 meter. Dat is ook gelijk een minpunt aangezien 1200 meter een onbekend terrein is voor hem. Hij heeft het in zich om tot een goed paard te ontwikkelen. Snorok (7) doet weinig onder voor Sir Caleb. Hij was tijdens zijn debuut namelijk tweede achter laatst genoemde en bevestigde zijn talent daarna door te winnen over 1200 meter in een snelle tijd. Als hij die prestatie kan herhalen dan doet ook hij voorin mee in de finalefase.

1.       Hooves Of Troy
2.       Viking Moon
3.       Gotcaughtspeedin
4.       Sir Caleb & Snorok

 

Race 8

We blijven koersen over 1200 meter en we sluiten af met een goed gevulde Handicap. Er komen maar liefst achttien merries aan de start en dat is ook gelijk het maximale aantal deelnemers. Trainer Alan Greeff is verantwoordelijk voor vijf starters en hij lijkt ook de sterkste hand in dit veld te hebben. Dame Commander (4) lijkt de eerste keuze van de vijf te zijn op basis van jockey boekingen. Greg Cheyne springt in het zadel en die is in topvorm getuige zijn huidige winpercentage van 37%. Het paard heeft zelf even elf weken de tijd gehad om op adem te komen na drie goede koersen. Als die rustperiode haar goed heeft gedaan dan kan zij hier voorin mee strijden. Het is uiteraard een competitieve Handicap en stalgenoot Watsonia (3) komt op basis van haar vorm op deze specifieke baan en afstand in aanmerking voor een vermelding. Zij heeft uit dertien pogingen pas twee keer gewonnen maar dat was precies steeds over deze afstand op deze baan. De jockey die voor die overwinningen verantwoordelijk is stapt nu weer op wat extra vertrouwen geeft voor een positieve uitkomst. La Roquette (5) is onlangs van trainer veranderd en heeft voor haar nieuwe omgeving al een koers in de benen. Dat was een bemoedigende zesde plek en met die koers in de benen zal zij hier veel scherper zijn. Op basis van haar Handicap Rating zit er nog verbetering in haar prestaties en dat kan er voor de nieuwe connecties nu uit gaan komen. Bushy Park (16) is een interessante outsider die van een Handicap Rating van 70 is terug gezakt naar 55. Op basis daarvan zit er een goede prestatie aan te komen. Helemaal na haar bemoedigende derde plek in haar laatste koers. Als zij die goede vorm kan doorzetten dan is er een goede klassering mogelijk.

1.       Dame Commander
2.       Watsonia
3.       La Roquette
4.       Bushy Park

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.