Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Fairyhouse - 12 januari

Fairyhouse  - 12 januari 2019 – Start: 13:25

Race 1 - 1 Book Easter Festival Tickets Online At fairyhouse.ie Mares Maiden Hurdle 

In deze eerste race gaat de voorkeur uit naar Caravation (1). Deze merrie verloor eind december met maar een halve lengte van een paard met een 120 rating en 67% winstpercentage. In al haar 3 races is ze geplaatst en vormt mede daardoor hier een groot gevaar. Tens Or Better (4) haar laatste race is vrij recent. Eind december wist ze na een spannende strijd met een nek te winnen op Punchetown en vandaag zal blijken of dat een gelukstreffer was of niet. Great White Shark (6) heeft 2 van zijn5 race gewonnen maar daarvan was de laatste in mei 2017. Toch eindigde zij in haar laatste 2 races op minder dan 5 lengtes van de winnaars en maakt een goede kans. Strange Notions (12) moet nog veel bewijzen maar laat wel wat verbetering zien. Hopelijk blijft het daarin een stijgende lijn.

Plaats 1: Caravation (1)
Plaats 2: Tens Or Better (4)
Plaats 3: White Shark (6)
Plaats 4: Strange Notions (12)

 

Race 2 - BetVictor Proudly Sponsoring Irish Racing Hurdle

In deze race hebben meerdere paarden al eens eerder tegen elkaar gelopen. Got Trumped (2) is in alle drie zijn hurdle races geplaatst, waarvan één eerste plaats. Zijn laatste race werd hij derde op Leopardstown, 3¾ lengte achter de winnaar met La Sorelita (6) op 2½ lengte achter zich. Ze heeft er pas twee races opzitten maar liet haar talent de eerste keer al zien door als winnaar de streep over te komen. Dit seizoen begon ze met een vierde plaats.  Ook de ruin Gardens of Babylon (1) heeft eerder tegen de merrie Surin (8) gelopen waarvan bij de laatste race Gardens of Babylon met een halve lengte verschil won. Hij is dan ook degene die deze race meer gewicht meer zal krijgen terwijl er bij Surin gewicht af gaat. Dit kan net het verschil maken en daarom gaat de voorkeur uit naar de laatstgenoemde.

Plaats 1: Got Trumped (2)
Plaats 2: Surin (8)
Plaats 3: Gardens of Babylon (1)
Plaats 4: La Sorelita (6)

 

Race 3 - Fairyhouse Members 2019 Handicap Hurdle

Satoshi (2) heeft een winpercentage van 20%. Hij heeft eerder goed gepresteerd over deze afstand door op 3½ lengtes te eindigen in een veld van 23 paarden. Brosna George (6) wist in 2 van zijn laatste 3 race er met de winst vandoor te gaan. De race ertussen is hij ten val gekomen maar heeft daar overduidelijk niets aan over gehouden. Hij zal het Satoshi nog moeilijk kunnen gaan maken. Shar Wats Therush (8) was geen concurrentie voor de winnaar maar wist wel als tweede te eindigen en de rest van de paarden op een ruime 4 lengtes afstand voor te zijn. Kalum River (4) zat het niet mee in december. Zijn 2 races die maand kwam hij op minstens 14 lengtes achter de winnaar over de finish. Zijn resultaten van (kort) daarvoor laten zien dat hij vele malen beter kan dan zijn recente vorm en zal dat hier mogelijk weer kunnen laten zien.

Plaats 1: Satoshi (2)
Plaats 2: Brosna George (6)
Plaats 3: Shar Whats Therush (8)
Plaats 4: Kalum River (4)

 

Race 4 - BetVictor Dan Moore Memorial Handicap Chase

Met een winsom van €100,000 is dit Dé race van de dag. Om het tot 4 paarden te beperken is nog een aardige uitdaging omdat het veld grotendeels bestaat uit paarden die meermaals hebben laten zien wat ze in een mars hebben en vandaag uit gaan vechten wie er met deze titel vandoor mag gaan. We beginnen bij Duca De Thaix (2), een 6 jarige baan&afstand winnaar. In zijn laatste 3 races is de ruin niet lager geëindigd dan een tweede plaats. Zijn vorige overwinning, waarbij het de nummer twee op 5 lengtes achter zich liet, was ook op Fairyhouse. Daarbij komt hij van top trainer G Elliot. Deze trainer heeft de afgelopen 2 jaar de titel al op zijn naam mogen schrijven en Duca De Thaix lijkt een logische keuze om daar een derde jaar aan toe te voegen. Avenir  D’une Vie (7) kwam bij maar één race in 2018 aan de start. Een race waar hij weliswaar tweede werd met minder dan 1½ lengte verschil. Geen enkel paard wordt in een race als deze zomaar naar de start gestuurd en H De Bromhead zal ook dit paard zorgvuldig uit hebben gekozen. Cubomania (6) werd in zijn laatste race tweede met 6 lengtes tot de winnaar. Zijn winpercentage van 37,5% laat zien dat hij beter kan dan we die dag van hem zagen. Kylecrue (10) is veruit de oudste in deze race. Maar met zijn 12 jaar was daar vorige maand niets van te merken. Uit een veld met 16 paarden op Limerick wist hij als tweede te eindigen, de winnaar op 2½ lengtes voor hem.

 

Plaats 1: Duca De Thaix (2)
Plaats 2: Avenir D’une Vie (7)
Plaats 3: Cubomania (6)
Plaats 4: Kylecrue (10)

 

Race 5 - John Lynch Memorial EBF Beginners Chase

Great Khan (1) heeft zich vaak weten te plaatsen en heeft tot nu toe,  nog maar één weten te winnen. Hij zit altijd erg in de buurt en we kunnen hem ook hier in die buurt verwachten. Gusty Rocky (2) moest zijn laatste race door onbekende reden staken maar leek het tempo niet goed bij te houden. De races ervoor heeft hij  twee maal een tweede plaats weten te scoren. Heeft een redelijk aantal races in zijn carrière niet uit weten te lopen maar kan een gevaar zijn als dat hier wel het geval is. Impact Factor (3) kwam in zijn laatste race tegen Mitchouka (8) uit en wist die op 4¾ lengte afstand te houden en als derde de streep over te komen. Laatgenoemde is geen onbekende op deze baan. Van de 5 keer dat hij hier gelopen heeft, zijn er 3 gewonnen

Plaats 1: Great Khan (1)
Plaats 2: Gusty Rocky (2)
Plaats 3: Impact Factor (3)
Plaats 4: Mitchouka (8)

 

Race 6 - Irish Stallion Farms EBF Rated Novice Chase

De keus in deze race gaat uit naar Allardyce (4), die halverwege november won terwijl hij de overige paarden op  4½ lengte achter zich liet. Getaway Kid (2) kan hier een grote rol gaan spelen. Zijn laatste drie races is hij in allen geplaatst en eindigde de laatste keer op deze baan als de nummer twee met 3 lengtes tussen hem en de nummer één. R’evelyn Pleasure (3) kwam ten val in de race die uiteindelijk gewonnen werd door Allardyce. Voor zijn val kon hij het tempo prima bijhouden en zat nooit ver van de leiders af. Monatomic (5) loopt zelden een slechte race en liet zien dat zijn val in oktober 2018 geen negatieve invloed heeft gehad. Alle drie de races erna is hij namelijk niet lager geplaatst dan derde.

Plaats 1: Allardyce (4)
Plaats 2: Getaway Kid (2)
Plaats 3: R’evelyn Pleasure (3)
Plaats 4: Monatomic (5)

 

Race 7 Become The Face Of BetVictor Flat Race

Ificudiwud (1) kwam halvege mei als eerste over de lijn, gevolg door de nummer twee op 3 lengtes afstand. Als hij in dezelfde vorm hier aan de start verschijnt is dit het paard wat de meeste kans maakt op deze titel. Run Wild Fred (4) eindigde tijdens zijn debuut, 9¾  lengtes achter een paard wat tot nu toe zijn beide starts gewonnen heeft en maakt hier een goede kans. Fiddlerontheroof (3) werd in zijn eerste (en laatste) race een nette derde met maar 1 lengte verschil tot de winnaar. Young Dev (6) liep in december naar een tweede plaats in een veld van 10. Hij laat elke race verbetering zien en dat verwachten we vandaag ook van hem. Hij komt van een trainer die de laatste weken nette prestaties neer heeft weten te zetten met zijn paarden.

Plaats 1: Ificudiwud (1)
Plaats 2: Rund Wild Fred (4)
Plaats 3: Fiddlerontheroof (3)
Plaats 4: Young Dev (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.