Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairyhouse - 7 april

Fairyhouse – zondag 7 april 2019 – starttijd 14.50

Race 1 Irish Stallion Farms EBF Mares Maiden Hurdle

Great White Shark (7) is over hurdles 2 maal tweede geworden uit 3 gelopen races. Dit waren tevens zijn beide laatste starts in februari en maart dit jaar. Toevallig is dat bij beide races de afstand tot de winnaar 6 lengtes was. Paard waar ze de laatste keer van verloor heeft een 126 rating met een 50% winstpercentage. Little Light (10) werd ook tweede in haar laatste paar races. In februari was dat over de afstand die ze vandaag ook gaat lopen. In maart kwam ze maar 1 lengte te kort tot de winnaar maar wist wel voor Rhythm Divine (13) te blijven, die op een derde plaats eindigde. Laatstgenoemde heeft 6 races gelopen en is daarvan 3 maal derde geworden. Dit waren alle 3 haar laatste races met als meest recente op Limerick waar ze 2 lengtes achter de winnaar binnen kwam. Haar beste prestaties waren over langere afstand dan vandaag. Tens Or Better (15) heeft zich in 10 starts 3 maal weten te plaatsen waarbij ze één keer er met de titel vandoor ging. Dit was in december 2018 waar ze met een nek won. Daarna is ze 3 maal gestart waarvan haar laatste in februari dit jaar was. Hier werd ze op Fairyhouse tweede met maar een hoofdlengte verschil tot de winnaar.

Plaats 1: Great White Shark (7)
Plaats 2: Litte Light (10)
Plaats 3: Rhythm Divine (13)
Plaats 4: Tens Or Better (15)

 

Race 2 Colm Quinn BMW Maiden Hurdle - starttijd 15.20

Lord Schtnitzel (15) werd tweede bij zijn laatste start met minder dan een lengte verschil tot de winnaar Carefully Selected. Deze winnaar heeft een 60% winstpercentage en een rating van 129. Voor Discordantly (6) wordt dit zijn vijfde start in 2019. Hij plaatst zich op zijn laatste race na, als tweede of derde. Halverwege maart werd hij achtste in een veld van 24 en dat is hier ook zijn voordeel. Hij is grote velden gewend en weet zich daar prima in te redden. Ook zijn rating van 138 laat zien dat hij het hier goed zou moeten gaan doen. La Tektor (14) heeft sinds zijn debuut in december 2018 tot nu toe 3 races gelopen waarbij hij in allen als tweede wist te eindigen. Meest recent was zijn start van 2,5 week geleden waarin hij op Cork op 7 lengtes achter de winnaar Voix Des Tiep binnen kwam. The Gunner Murphy (20) liep in diezelfde race en wist als derde te eindigen. Laatstgenoemde is van zijn 5 races maar één keer buiten de plaatsen gevallen in een race die hij moest staken. In november werd hij tweede met maar 2 lengtes verschil. En na iets meer dan 4 maanden zette hij zijn prestatie tegen Voix Des Tiep neer.

Plaats 1: Lord Schnitzel (15)
Plaats 2: Discordantly (6)
Plaats 3: La Tektor (14)
Plaats 4: The Gunner Murphy (20)

 

Race 3 Fairyhouse Novice Hurdle - starttijd 15.55

Eclair De Beaufeu (3) liep tijdens het Cheltenham Festival in de Randox Health County Handicap Hurdle. Daar liep hij na de laatste bocht aan kop tot het fout ging bij de laatste hindernis waar hij een fout maakte en zijn jockey verloor. Had daarvoor een goede kans op de winst. Zijn race ervoor werd hij vierde met maar 3 lengtes verschil tot winnaar Off You Go op Leopardstown. Begin november won op Fairyhouse met een ruime 5 lengtes zonder al te veel moeite. Komt van trainer G Elliot en heeft een rating van 136 met een 25% winstpercentage. Mister Blue Sky (5) is twee keer gestart over hurdles en won daarbij in oktober met maar liefst 8½ lengtes verschil tot de runner-up. Een maand geleden verloor hij met maar een halve lengte verschil van Gallant John Joe. Hij wordt gestuurd door trainer W P Mullins. All For Joy (1) is 8 keer gestart over hurdles en maar één keer lager geëindigd dan een tweede plaats. Zijn meest recente race won hij eind februari waarbij hij de overige 22 paarden op meer dan 6 lengtes achter hem liet. Cash Back (2) liep zijn debuut in Frankrijk in 2017 en werd daar tweede in een klein veld bestaande uit 8 deelnemers. Begin maart liep hij voor het eerst na die start om gelijk met winst binnen te komen op Thurles en de overige paarden op 3¾ lengtes afstand hield.

Plaats 1: Eclair De Beaufeu (3)
Plaats 2: Mister Blue Sky (5)
Plaats 3: All For Joy (1)
Plaats 4: Cash Back (2)

 

Race 4 Huntington's Disease Association Mares Handicap Hurdle - 16.30

In deze race lopen veel paarden die een goede winkans hebben en het is dan ook niet makkelijk de keuze in deze te beperken tot 4 paarden. De grootste winkans lijkt voor Zero Ten (13). De 6 jarige ruin gaat een stuk omhoog in afstand maar gezien de winmarges in zijn vorige races kan hij hier ook een nette race gaan lopen. Tijdens zijn debuut in 2017 werd hij zesde maar al zijn 3 races erna won hij. In september zijn voorlaatste race met 15 lengtes en vorige maand met 13 lengtes. Easy Game (1) heeft een winstpercentage van 57% en een rating van 142, waar hij een eind mee zou moeten kunnen komen. Zijn laatste start in 2018 won hij met 2 lengtes van Getareason. Daarna verscheen hij in maart weer aan de start maar kwam niet hoger dan een achtste plaats. Onduidelijk is waarom hij die race niet beter heeft gelopen en er is dan ook geen reden om niet te verwachten dat hij hier weer een nette prestatie zal leveren. Castlebawn West (5) won 2 van zijn 5 starts maar moest gedwongen stoppen met zijn race tijdens het Cheltenham Festival na meerdere fouten. In zijn één na laatste race werd hij met een hoofdje verschil eerste op Leopardstown met het overige veld op 11 lengtes achter het koppel. Harrie (9) is één van de 4 keer buiten de plaatsen gevallen. Dit was in zijn laatste race waar hij ten val kwam en daardoor nooit af heeft kunnen maken. Liep aan kop voor hij viel.

Plaats 1: Zero Ten (13)
Plaats 2: Easy Game (1)
Plaats 3: Castlebawn West (5)
Plaats 4: Harrie (9)

 

Race 5 Fairyhouse Easter Festival Novice Hurdle - starttijd 17.00

Sunrise Lady (2) heeft uit 10 races het 5 keer tot de plaatsen weten te laten komen. Één start heeft ze daarvan gewonnen, al was dit halverwege 2017. Haar meest recente race is van begin maart waar ze tweede werd met 4½ lengtes afstand tot de nummer één. Daarvoor eindigde ze twee maal op een vierde plaats op Punchestown. Goaheadmakemyday (1) won 3 van haar 19 races. De laatste was eind januari dit jaar toen ze op Down Royal met 2¾ lengtes naar de winst sprintte. Haar laatste start werd ze 11 van de 19 zonder een duidelijke reden. Lady Ischia (4) werd tweede in haar laatste race, eind maart. Daar kwam ze iets minder dan 4 lengtes achter de winnaar binnen. Van haar 8 races heeft ze zich in 4 weten te plaatsen (inclusief haar winnende race). Beeper’s Ruby (19) wist tot nu toe maar 2 van haar 14 races te winnen. Daarnaast is zij nooit geplaatst. Wel was haar winnende race op deze baan en over dezelfde afstand als vandaag.

Plaats 1: Sunrise Lady (2)
Plaats 2: Lady Ischia (4)
Plaats 3: Goaheadmakemyday (1)
Plaats 4: Beeper’s Ruby  (19) 

 

Race 6 Boylesports Handicap Hurdle - starttijd 17.35

Viscount Wilson (12) is momenteel in zijn beste vorm. Zijn laatste paar races werd hij tweede. Bij beide was het verschil tot de winnaar minder dan 1 lengte. Deze afstand heeft hij al vaker gelopen en hier vonden zijn beste prestaties plaats. Dylrow (1) is een course&distance winnaar. In januari liep hij 2 maal op Fairyhouse en won beide keren. In maart was zijn laatste race waar hij op een teleurstellende plaats 6 van de 7 eindigde. Scotch Quay (18) is van zijn 17 starts maar één maal een winnaar geweest. Wel was dit in zijn laatste start 1,5 week geleden. Daar won hij overduidelijk met 8 lengtes verschil. Marino Marvel (20) startte 15 keer over hurdles waarvan het 4 maal tot een plaatsing leidde. 2 daarvan waren in februari 2019. Zijn laatste race was begin maart waar hij op Thurles naar een vierde plaats liep in een veld met 17 paarden.

Plaats 1: Viscount Wilson (12)
Plaats 2: Dylrow (1)
Plaats 3: Scotch Quay (18)
Plaats 4: Marino Marvel (20)

 

Race 7 Irish EBF Total Enjoyment Mares Flat Race - starttijd 18.05

De voorkeur in deze race gaat naar Gypsy Island (2) getraind door P Fahey. Deze trainer heeft voor dit seizoen een winstpercentage van 23% en Gypsy Island zelf een winstpercentage van 67%. De 5 jarige merrie heeft 2 van haar 3 starts gewonnen waarvan de meest recente begin maart was. Hier werd ze eerste in een veld van 9 deelnemers met 2¼ lengtes tot de nummer twee en 4 lengtes tot Coromandel Lady (5) die in dezelfde race liep. Laatstgenoemde Coromandel Lady, is in haar 3 stars nog niet buiten de plaatsen geëindigd. Colreevy (1) wordt getraind door W P Mullins en zal vandaag zijn vijfde start hebben. Van de 4 gelopen heeft hij er 2 gewonnen en werd één maal derde. Zijn laatste winst (en start) was in april 2018 waar hij met 5½ lengtes won. Een grote kanshebber in deze race maar zal haar start vandaag misschien nodig hebben. Sassy Yet Classy (8) startte in 2018 twee maal waarvan ze haar laatste in september won met iets minder dan een lengte verschil. Ze komt uit de stal van G Elliot, wat haar daardoor al een paard maakt om rekening mee te houden.

Plaats 1: Gypsy Island (2)
Plaats 2: Colreevy (1)
Plaats 3: Coromandel Lady (5)
Plaats 4: Sassy Yet Classy (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.