Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairyhouse - 22 april

Fairyhouse – maandag 22 april 2019 – 15.05


*Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die nog gemaakt kunnen worden i.v.m. ‘’Goede Vrijdag’’ m.b.t. de definitieve starters. Er kunnen minder paarden starten dan op het moment van schrijven bekend is.*


Race 2 Rathbarry & Glenview Studs Juvenile Hurdle – starttijd 15.40

Door G Elliot getrainde Coeur Sublime maakt hier een goede kans. Tot nu toe heeft hij 2 starts gemaakt in 2019 waarvan hij op Gowran Park als vierde over de streep kwam en op Cheltenham runner-up werd achter winnaar Pentland Hills. In die race bleef hij ruim voor op Gardens Of Babylon (die hij op 3¾ lengte achter zich liet), French Made en Authorizo. Gardens of Babylon zijn laatste race was de bovengenoemde. In totaal zat er 6½ lengte tussen hem en de winnaar. Zijn twee races ervoor van dit jaar werd hij beide tweede, waarvan hij bij één maar een hoofd te kort kwam. Surin won de helft van zijn 4 gelopen races en kwam in zijn laatste als derde de finish over. 2019 startte hij zijn race ervoor met winst, ook al scheelde het maar een neus tot Gardens of Babylon. Ook hij wordt getraind door G Elliot. Way Back Home is nog nooit in zo’n goede vorm geweest als nu. Zijn laatste 2 races won hij en beide waren zoals vandaag op Fairyhouse. Heeft vorig jaar verloren van Gardens of Babylon, waar hij destijds als derde eindigde.

Note: Surin is de dag hiervoor ook ingeschreven op Fairyhouse en zal één van de twee lopen. Indien hij in deze race niet meeloopt, staat er bij ‘’extra’’ een reserve paard die bedoeld is als plaats 4.


Plaats 1: Coeur Sublime
Plaats 2: Gardens of Babylon
Plaats 3: Surin
Plaats 4: Way Back Home
Extra: Coko Beach


Race 4 Keelings Irish Strawberry Hurdle – starttijd 16.50

Off You Go werd in zijn laatste race runner-up achter Tiger Roll. Zoals u waarschijnlijk niet ontgaan zijn, won Tiger Roll op het Cheltenham Festival, waarnaar hij ook de Grand National op Aintree won. Achter dit toppaard wist Off You Go op 4 lengtes te blijven in februari. Daarvoor won de 6 jarige ruin op Leopardstown met één lengte van Jezki, wat ook geen onbekende is. Wicklow Brave kwam op een tweede plaats binnen in zijn beide starts van 2019. Vorige maand scheelde het maar een klein hoofdje tot de winnaar. Zijn laatste winst in inmiddels wel even terug, dat was namelijk in september 2018 en hij leek toen in betere vorm. Wordt gestuurd uit de stal van W P Mullins. Not Many Left finishte sinds begin 2018 maar één keer buiten de plaatsen (eind dat jaar). In 2019 begon hij met winst toen hij met een neklengte verschil wist te winnen van Minelle Warrior. Vorig maand was zijn meest recente race waar hij als derde binnen kwam in een veld van 24 paarden op Cheltenham, met het verschil tot de winnaar maar 1½ lengte. Stormy Ireland is in zijn 10 races tellende carrière nooit lager geëindigd dan (eenmalige) derde plaats. Één maal is hij gevallen en één maal gooide hij zijn jockey af maar dit was nog in het begin van zijn carrière. Vorige kwam hij als tweede over de streep met 2¼ lengtes tussen hem en de winnaar.


Plaats 1: Off You Go
Plaats 2: Wicklow Brave
Plaats 3: Not Many Left
Plaats 4: Stormy Ireland


Race 5 Devenish Chase – starttijd 17.20

Un De Sceaux zal hier altijd een gevaar blijven nadat hij vorig de titel mee naar huis mocht nemen. Dat deed hij destijds met een winstmarge van welgeteld 18 lengtes. In zijn enige start in 2019 deed hij het minder goed dan verwacht toen hij niet hoger dan een vijfde plaats kwam, 8½ lengtes achter winnaar Frodon. Hij heeft meermaals op Fairyhouse gewonnen en het zal verbazingwekkend zijn als hij hier buiten de plaatsen gaat vallen. Kaiser Black heeft/is naast zijn winstpercentage van 31%, in zijn laatste 5 races niet lager geëindigd dan een tweede plaats. De 2 maal dat dat gebeurde, zat er op z’n ‘’meest’’ 1½ lengte tussen. Wat natuurlijk nog steeds erg weinig is. Zijn laatste race in maart won hij met 11 lengtes van Camelia De Cotte op Naas. Heeft nog niet eerder op Fairyhouse gelopen maar zal daar geen hinder van ondervinden. Acapella Bourgeois heeft 18 races gelopen en een winstpercentage van 33%. De 9 jarige ruin komt net als Un De Sceaux van trainer W P Mullins. Heeft in zijn carrière wat ongelukkige races achter de rug maar zag er veelbelovend uit toen hij eind maart als eerste de finish over kwam met de nummer twee op 8½ lengtes daarachter met het overige veld meer dan 14 lengtes achter de nummer twee. Kortom, een duidelijke winnaar. Darasso heeft er in totaal 8 races op zitten. De door J P O’brien getrainde 6 jarige ruin won zijn twee laatste races in kleine velden maar met ruime marges.

Note: Kaiser Black is de dag hiervoor ook ingeschreven op Fairyhouse en zal één van de twee lopen. Indien hij in deze race niet meeloopt, staat er bij ‘’extra’’ een reserve paard die bedoeld is als plaats 4.


Plaats 1: Un De Sceaux
Plaats 2: Kaiser Black
Plaats 3: Acapella Bourgeois
Plaats 4: Darasso
Extra: Jett


Race 6 BoyleSports Irish Grand National S´chase – starttijd 18.00

Met een winsom van €500.000 is dit DE race van het Fairyhouse Festival. Zoals gewoonlijk zien we een enorme hoeveelheid toppaarden die aan de start verschijnen en dat het een spannende race wordt staat vast.
Any Second Now is in interviews al vaak genoemd als één van de paarden die het meest kans maakt en dat is niet onterecht. Qua afstand is het iets verder dan in zijn laatste race op Cheltenham, waar hij won met 3¾ lengtes en zag er na de race nog fit uit. Heeft een winstpercentage van 21% en wordt getraind door T M Walsh. Whisperinthebreeze wordt gestuurd door de stal van J Harrington. De grijze ruin is pas 6 jaar en heeft er 13 races op zitten. Ook al wist hij er tot nu toe maar twee te winnen, is hij in iets meer dan de helft geplaatst. Hij is momenteel in zijn beste vorm maar kon dit in zijn laatste race niet laten zien toen hij ten val kwam bij de 13de hindernis. Op dat moment liep hij al enige tijd aan kop en hij had een goede prestatie neer kunnen zetten, was dat niet gebeurd. Zijn race ervoor werd hij eerste op Leopardstown met 3¾ lengtes tot de nummer twee. Tout Est Permis lijkt het hier ook goed te kunnen gaan doen. De 6 jarige ruin is getraind door N Meade en in bezit van Gigginstown House Stud, waar vele winnaars vandaan komen. Hij heeft een 28% winstpercentage en daar vallen zijn afgelopen 3 race ook onder. In januari liep hij zijn meest recente race die met een hoofdje won. Het strijdende paar werd 9½ lengtes daarachter gevolgd door het overige veld. Jury Duty was voor het laatst te zien in de Grand National op Aintree. Helaas werd hij al gehinderd bij de eerste hindernis. Het grootste deel reed hij in het middenveld voor hij bij de 20ste een fout maakte en zijn jockey afwierp. Daarvoor is hij één maal gestart in 2019 en dat was niet voor niets. Hier won de 8 jarige ruin met 6½ lengtes.
Voorspelling


Plaats 1: Any Second Now
Plaats 2: Whisperinthebreeze
Plaats 3: Tout Est Permis
Plaats 4: Jury Duty

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.