Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Fairyhouse - 14 januari

Fairyhouse - dinsdag 14 januari 2020 - Start: 13:45

*winstpercentages zijn over de resultaten van de afgelopen 2 weken

Race 1. 150th Irish Grand National Beginners Chase - starttijd 13.45

Shakeytry (5) plaatste zich in 2 van zijn 3 gelopen races sinds november 2019. De enige race waar hij zich niet plaatste, zat hij dicht achter de winnaar maar kwam ten val. Hij had alle kans en zag deze helaas aan zich voorbij gaan. Zijn enige race erna, anderhalve week geleden, werd hij tweede op nog geen 4 lengtes afstand van de winnaar uit een veld van 18 deelnemers. Theatre World (6) maakte ook kans na een goede indruk achter te hebben gelaten tijdens zijn chase debuut vorige maand. De race ging alles behalve vlekkeloos toen hij gehinderd werd door een loslopend paard. Hij was op dat moment nog sterk aanwezig in de race tot hij een fout maakte bij de laatste hindernis en vanaf daar de uiteindelijke winnaar de kans kreeg en uit begon te lopen waardoor hij op een tweede plaats eindigde. Pound A Stroke (4) heeft het laatste deel van december maar één race gelopen na 295 dagen rust waar hij op een derde plaats op 11½ lengtes achter de winnaar Scheu Time kwam. Een zeer goede prestatie gezien Scheu Time momenteel een 140 rating over hurdles heeft. Zijn laatste race was twee weken geleden op Tramore waar hij lange tijd vierde lag maar niet ver voor de finish terugzakte naar een vijfde plaats. Misty Millie (11) heeft het laatste jaar geen constante races gelopen. Zo werd ze in juli nog eerste op Kilbeggan om haar race erna op een dertiende plaats te eindigen. In augustus liep ze voor het laatst op Killarney en kwam op een achtste plek, 26 lengtes achter de winnaar. "

Plaats 1: Shakeytry (5)
Plaats 2: Theatre World (6)
Plaats 3: Pound A Stroke (4)
Plaats 4: Misty Millie (11) 

 

RACE 2. Easter Tickets Now On Sale Handicap Chase - starttijd 14.15

Highest Benefit (4) wordt gestuurd door trainer W J Austin die momenteel een 25% winstpercentage heeft. Dat is behoorlijk goed, maar lijkt weinig in vergelijking met zijn jockey T Ryan, die over de afgelopen 2 weken een 43% winstpercentage heeft gescoord. Met deze jockey won hij zijn afgelopen 2 starts met minstens 2 lengtes. Drummullagh Rocky (7) kwam onverwachts als winnaar over de finish is zijn laatste race, waar hij na 331 dagen rust aan start kwam. Deze won hij met 3 lengtes onder jockey E Walsh, die hem vandaag ook zal rijden (en een 13% winstpercentage heeft). Golden Sunset (5) startte in 2017 zijn carrière maar wist die nog niet van de grond te krijgen tot eind 2019, toen hij op een tweede plaats achter Highest Benefit eindigde (met 2¼ lengtes verschil). Zijn laatste race verloor hij van Drummullagh Rocky in diezelfde maand. Al was dat niet het enige wat hij verloor. Zijn jockey N P Madden kwam ten val na een fout die hij maakte waardoor deze niet in het zadel wist te blijven zitten. Garrai Phaidin (2) lijkt een ‘’best of the rest’’ in dit rijtje. De inmiddels 11 jarige ruin had een lange rust gekregen halverwege 2017 en kwam pas in november 2019 voor het eerst weer op de baan. Die race kon hij niet afmaken omdat hij te moe werd tijdens de race en zijn jockey de (terechte) keus maakte de race voor hem te staken. Zijn race erna ging hem beter af toen hij op plaats 4/15 kwam. Beide races liep hij over een iets langere afstand en zal gebaat zijn bij de kortere afstand vandaag.

Plaats 1: Highest Benefit (4)
Plaats 2: Drummulagh Rocky (7)
Plaats 3: Golden Sunset (5)
Plaats 4: Garrai Phaidin (2) 

 

RACE 3. Fairyhouse New Brand Rated Hurdle - starttijd 14.45

Ejayteekay, Future Proof en Shumaker liepen allen voor het laatst in dezelfde race op Leopardstown, eind december. Geen van allen kwam dichtbij de winnaar maar van dit stel behaalde Future Proof (2) het beste resultaat met een tiende plaats. Zijn jockey, S W Flanagan gaf aan dat de ruin ernstig gehinderd werd een aantal hindernissen voor de finish. Over hurdles heeft Future Proof nog nooit gewonnen maar plaatste zich in 5 van zijn 8 races. Ejayteekay (1) kwam op plaats 21/25 in de bovengenoemde race. Ze liep vooral achteraan en was nooit sterk aanwezig. Ze kan veel beter en heeft dat al eerder laten zien, al was dat in het begin van 2019, toen ze een uitstekend seizoen had. De voorkeur gaat toch nog Shumaker (6) ondanks dat hij die race niet uit heeft kunnen lopen. Hij had een moeilijke race na hij gehinderd werd en tijdens de race een hoefijzer verloren bleek te zijn. Voor zijn 55 dagen rust was hij nog in topvorm toen hij in oktober 3 races op rij won en zou zich hier zonder hinder prima staande moeten kunnen houden. Heat Stroke (3) zal zijn eerste start maken voor trainer M G Cleary nadat hij weg is gegaan bij N Henderson. Liep in 2019 5 maal over hurdles en won zijn debuut daarvan. Later dat jaar plaatste hij zich nog eens maar kwam zijn races erna niet meer tot eenzelfde of beter resultaat.

Plaats 1: Shumaker (6)
Plaats 2: Future Proof (2)
Plaats 3: Heatstroke (3)
Plaats 4: Ejayteekay (1) 

 

Race 4. Discounts @ fairyhouse.ie (M) Maiden Hurdle - starttijd 15.20

Gale At Sea (9) lijkt hier de enige die in goede vorm aan de start verschijnt. De 5 jarige ruin getraind door P Nolan won zijn debuut in oktober met 6 lengtes onder jockey J Codd, die hem vandaag niet zal rijden maar B J Cooper. Moyode Gold (5) liep in totaal 3 races waarvan haar laatste een race over hurdles was. Helaas kwam ze ten val tijdens de race en zullen we nooit weten wat haar resultaat zou zijn geweest. De concurrentie was sterk wat we duidelijk kunnen zien aan de 132 rating van de winnaar Drury. Lady McCabe (4) heeft met haar 7 gelopen races wat meer ervaring. Ze plaatste zich 2 maal maar die was over flat. Haar enige start over hurdles heeft ze moeten staken toen ze verzwakte en weinig over leek te hebben. Champagne Diva (6) heeft net als Moyode Gold ook 3 races in de benen. Ze plaatste zich nog niet en haar beste resultaat tot nu toe is een vierde plaats in het voorlaatste race. Vandaag zal ze haar debuut over hurdles maken.

Plaats 1: Gale At Sea (9)
Plaats 2: Moyode Gold (5)
Plaats 3: Lady McCabe (4)
Plaats 4: Champagne Diva (6) 

 

Race 5. Your Clubs Fundraiser Handicap Hurdle - starttijd 15.50

Mlily (13) mag dan nog nooit gewonnen hebben in haar 19 starts, ze is wel is wel op haar best en in een veld als dit maakt ze daarmee zeker kans. Ze is 4 keer geplaatst waarvan beide keren in haar laatste races (op een derde plaats). Haar meest recente race verloor ze met 4¼ lengtes van Se Mo Loach die een 116 rating heeft. Rossmore’s Pride (5) heeft daarentegen in totaal 2 maal gewonnen. Één maal voor trainer C Delcros en één maal voor trainster R Menzies (beide in 2018). Vorig jaar wisselde ze weer terug naar C Delcros en behaalde in haar eerste race een tweede plaats. All About Alfie (4) heeft met 61 gelopen races, het hoogst aantal uit rit rijtje. Daarvan plaatste hij zich 18 keer, waarvan hij er 7 heeft gewonnen. Zijn meest recente winst is zijn voorlaatste race op Naas waar hij met 2½ lengtes won. Black Ice (9) is in 45 gestart maar plaatste zich maar 5 keer (2 met winst). De laatste keer dat hij tot de plaatsen kwam was in 2016. Er zitten en een aantal vierde plaatsen tussen maar de marges tot de winnaars was erg groot.

Plaats 1: Mlily (13)
Plaats 2: Rossmore’s Pride (5)
Plaats 3: All About Alfie (4)
Plaats 4: Black Ice (9) 

 

6. Follow Fairyhouse On Social Maiden Hurdle - starttijd 16.25

Ashdale Bob (6) liep in 2 hurdle races met grote velden. Bij zijn eerste race kwam hij op een vierde plaats van 22 deelnemers en zijn race erna op een derde plaats uit 24 deelnemers. Beide keren was hij niet ver van de winnaar verwijderd. Hij heeft nog niet over de afstand van vandaag gelopen en zal een stuk verder moeten. Braeside (3) en Atlantic Shore (2) (st)reden in december nog tegen elkaar. Braeside kwam op een derde plaats, 18 lengtes voor Atlantic Shore binnen, die genoegen moest nemen met een vierde plaats. Atlantic Shore heeft nog één race erna gereden waar hij als tweede eindigde. Ondanks die prestatie lijkt het niet voldoende te zijn om de 18 lengtes goed te maken. Braeside daarentegen heeft het voordeel van jockey D Russell, die momenteel een 38% winstpercentage heeft. Eden Flight (1) kan het percentueel gezien ver schoppen. Hij komt uit de stal van W P Mullins (met een 35% winstpercentage) en zal worden gereden door P Townend (met een 42% winstpercentage). Toch is hij qua concurrentie minder gewend en zal hier nog moeten verbeteren om de titel te kunnen pakken. Dat hij kwaliteit heeft liet hij in 2017 al zien toen hij zijn debuut met 3 lengtes won. In november kwam hij na ruim 2 jaar weer aan start en kwam op plek 10/18.

Plaats 1: Ashdale Bob (6)
Plaats 2: Braeside (3)
Plaats 3: Atlantic Shore (2)
Plaats 4: Eden Flight (1)

 

Race 7. Racing Again January 25th INH Flat Race - starttijd 17.00

Bijna alle paarden in deze race hebben nog wat te bewijzen, wat ruimte overlaat voor de nieuwkomer Stattler (5), een Stowaway nakomeling, getraind door W P Mullins. De winstpercentages van de trainer (35%) en jockey P W Mullins (29%) werken daarbij ook in het voordeel. Jimmy Jimmy (3) is een nakomeling van Robin Des Champs en is getraind door G Elliot (17% winstpercentage). De 5 jarige ruin maakte begin een start met zijn carrière en kwam op een zesde plaats in een sterk veld. Winnaar die race, Eric Bloodaxe heeft een 131 rating. Ultima Thule (7) heeft er net als Jimmy Jimmy, ook pas één race op zitten. Die ene race was wel met een goed resultaat want Ultima Thule werd runner-up op 9½ lengtes achter winnaar Easywork (die een 127 rating heeft). Railway Hurricane (4) won zijn debuut in november met 3 lengtes voor trainer G Cromwell. Een maand later kwam hij aan start op Down Royal waar hij op een vierde plaats kwam, 23 lengtes achter Farouk D’alene (met een 125 rating).

Plaats 1: Stattler (5)
Plaats 2: Jimmy Jimmy (3)
Plaats 3: Ultima Thule (7)
Plaats 4: Railway Hurricane (4)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.