Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Färjestad - 26 november

Färjestad - maandag 26 november 2018 - Start: 18:20

Een mooi begin van de week. Elf goed bezette koersen staat er op het programma in Färjestad met twee hoofdnummers voor merries. De E3-Bonus in koers vijf voor driejarige merries en de finale van de KMAB:s Stoserie. De eerste start valt om 18.20 uur

Race 1 - Bevego lopp, 2140 meter bandenstart

Een koers voor de beginnersklasse waarin veel mogelijk is. O.M.Entertainyou (2) beviel in zijn laatste start waarin hij tweede werd. Daarbij scherpte hij zijn record aan. Superieur Wine (4) was bij zijn debuut foutief. Hij kwam goed van start maar sprong in de eerste bocht plotseling weg. Ondanks zijn onervarenheid verwachtten wij hem nu wel voorin. De pupil van trainer Björn Goop heeft voldoende snelheid in huis. Merles Song (10) liep bij zijn debuut naar het tweede geld. Dat was het maximale want de winnaar ging die dag erg sterk. Nu is het startnummer minder gunstig. What A Creation (6) liep in september een lage 1.17. Met een dergelijke tijd in de benen kan hij deze keer ver komen.

Plaats 1:    O.M.Entertainyou (2)
Plaats 2:    Superieur Wine (4)
Plaats 3:    Merles Song (10)
Plaats 4:    What A Creation (6)

 

Race 2 - Kondensskydd lopp, 1640 meter bandenstart

Kristine Lilly (2) won in September nog een koers over de mijl. Ze heeft twee maanden niet gelopen dus het kan zijn dat ze iets scherpte mist. Linguini (4) won begin november nog in Färjestad. Hij won toen middels een sterk slot. Goyourownway (10) kan deze koers op zijn klasse   beslissen. De zoon van Scarlett Knight heeft de juiste vorm te pakken. O’Hara Garbo (6) kwam in het Noorse Momarken niet uit de verf. Daarvoor won hij met een neuslengte verschil in Amal en toonde een prima tijd. Ditmaal zijn er opnieuw kansen. Het is echter wel zijn eerste koers over de sprintafstand.

Plaats 1:    Linguini (4)
Plaats 2:    Goyourownway (10)
Plaats 3:    O’Hara Garbo (6)
Plaats 4:    Kristine Lilly (2)

 

Race 3 - Montélopp , 2140 meter bandenstart

Negen deelnemers aan de start in deze montedraverij. Blue Snapper (9) is in het tweede band de logische favoriet. De twintig meter die hij aan de koppaarden moet geven zal geen probleem zijn voor deze montecrack die dit jaar al zesmaal wist te winnen. Hij komt overigens uit dezelfde lijn als de Nederlandse Derbywinnares Ottey Boko. De Française Lorina Orange (4) debuteert onder het zadel. Aangespannen was zij al een paar keer dicht bij de overwinning. Misschien kan zij vandaag een stunt verzorgen. Persimmon Face (7) en Ridgehead Ice (8) krijgen de voorkeur boven de rest. De winnaar in deze koers lijkt echter vast te staan.

Plaats 1:    Blue Snapper (9)
Plaats 2:    Lorina Orange (4)
Plaats 3:    Persimmon Face (7)
Plaats 4:    Ridgehead Ice (8)

 

Race 4 - Arcelor Mittal Constructionlopp, 2140 meter autostart

J.S.Apollo (8) moet deze opdracht beginnen met een lastig nummer. Hij won eerder dit seizoen driemaal op rij. Op Solvalla kwam hij tegen sterke concurrentie niet uit de verf. Deze opdracht lijkt hem beter te passen. Inchgower Level (2) is een goede concurrent. Met zijn vorm zit het wel goed. Hij won eerder dit jaar in Frankrijk de Grand Prix De Saint-Pierre-Sur-Dives. Dat was echter wel op de graspiste van Saint-Pierre-En-Auge. Bij zijn laatste optreden evenaarde hij op één tiende na zijn record. Merles Simone (7) is trouw in zijn prestaties. Een aankomst bij de eerste drie moet opnieuw mogelijk zijn. Forever Miracle (9) begint in het tweede gelid. Dat lijkt geen beletsel om in het geld te gaan lopen.

Plaats 1:    J.S.Apollo (8)
Plaats 2:    Inchgower Level (2)
Plaats 3:    Merles Simone (7)
Plaats 4:    Forever Miracle (9)

 

Race 5 - Areco - Bring steel to life- E3 Bonus - treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

Negen driejarige merries in deze E3-Bonus. De favoriet is Twigs Florikash (7) die nog niet kon winnen maar in vier starts al wel driemaal tweede werd. Ditmaal moet het eens gaan lukken, maar met Sognare (1) treft zij wel een geduchte concurrente. Die won haar laatste start in een prima tijd, maar zij zal haar record moeten lopen om vandaag te winnen. Imakethecashquick (9) behoort ook tot de kanshebbers. Zij is haar koerscarrière uitstekend begonnen. Likeitalot (3) is snel, maar nog niet heel erg betrouwbaar.

Plaats 1:    Twigs Florikash (7)
Plaats 2:    Sognare (1)
Plaats 3:    Imakethecashquick (9)
Plaats 4:    Likeitalot (3)

 

Race 6 - Greencoat/SSaB - fördel Ston, 2140 meter bandenstart

De koudbloeden komen in de zesde koers in actie. Troll Ronja (4) verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. Met Ole Johan Östre was de merrie al eerder succesvol. In het eerste band vormt Lysjö Wilda (1) een bedreiging. Met de vorm is weinig mis en de twintig meter die de ruin krijgt bij de start kan hij uitbuiten. Bovendien start hij veertig meter voor Rem Odin (10) en Solkongen (11). Die kunnen aan de bak, maar zijn op voorhand zeker niet kansloos voor de overwinning.

Plaats 1:    Troll Ronja (4)
Plaats 2:    Rem Odin (10)
Plaats 3:    Lysjö Wilda (1)
Plaats 4:    Solkongen (11)

 

Race 7 - Ekonomistål - värmlands folkblads amerikaresa, 2140 meter autostart

De zevende koers is gereserveerd voor de leerlingpikeurs. Marcella (2) en Erik K (12) gaan hij waarschijnlijk onderling uitmaken. Marcella bleef bij haar laatste zege nipt voor de lang leidende Global Wonderful. De vorm van Erik K. werd bevestigd met een ruime zege. Toen startte hij vanachter de auto terwijl hij nu in het tweede gelid gaat beginnen. Rod Civil (11) bevestigde een snelle kwalificatieproef met het tweede geld. Hem verwachten wij op nieuw voorin. Syntax Broline (7) maakt het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1:    Erik K (12)
Plaats 2:    Marcella (2)
Plaats 3:    Rod Civil (11)
Plaats 4:    Syntax Broline (7)

 

Race 8 - Arcelor Mittal/Be grouplopp, 2640 meter bandenstart

Grand Illusion (2) gaat proberen de twintig meter op Uncle Di Poggio (5) uit te buiten. Hij kan zich dan geen misstap veroorloven. De Italiaan wordt gereden door Jorma Kontio en staat voor een overwinning. Grand Illusion deed in twee starts voor zijn nieuwe trainer Björn Goop nog maar weinig verkeerd. Chip Line (11) won begin oktober in een hele snelle tijd over de middenafstand. De langere afstand van vandaag zal geen probleem opleveren. Ook voor Roly Poly (8) liggen er kansen op een klassering. De gelopen tijden zijn goed genoeg om vandaag een rol te spelen.

Plaats 1:    Grand Illusion (2)
Plaats 2:    Uncle Di Poggio (5)
Plaats 3:    Chip Line (11)
Plaats 4:    Roly Poly (8)

 

Race 9 - KMAB:s Stoserie - finalomgång, 2140 meter bandenstart

I’m A Believer (6) won een serie van de KMAB:s Stoserie en vergaarde het meest aantal punten. Zij kan de kroon op haar werk zette door ook de finale te winnen. Haar voornaamste concurrent moet twintig meter geven en dat is Aisha Simoni (11). De merrie won recentelijk in een hele snelle tijd. Econic (1) won ook een serie maar krijgt het nu wel zwaarder. Dan zien wij eerder Ladyofthelake (13) en Ny Diamondinthesky (14) bij de eerste vier komen. Een interessante koers.

Plaats 1:    I’m A Believer (6)
Plaats 2:    Aisha Simoni (11)
Plaats 3:    Ladyofthelake (13)
Plaats 4:    NY Diamondinthesky (14)

 

Race 10 - 3-åriga och äldre 60.001 - 140.000 kr, 1640 meter autostart

De Ready Cash-zoon View To A Kill (6) komt met aansprekende verrichten aan de start. Deze opdracht moet hij tot een goed einde zien te brengen. Hij zal zijn record moeten lopen om de Italiaan Vincent Horse (12) voor te blijven. Die heeft het echter niet getroffen met het startnummer. Viktor Danoi (1) heeft even niet gelopen. Hij was eerder dit jaar al succesvol over de mijl maar mist nog wel koersritme. Dat kan het verschil maken. Bäste Hornline (2) zien wij dat eerder verder komen.

Plaats 1:    View To A Kill (6)
Plaats 2:    Vincent Horse (12)
Plaats 3:    Bäste Hornline (2)
Plaats 4:    Viktor Danoi (1)

 

Race 11 - 3-åriga och äldre kallblodiga högst 150.000 kr., 2140 meter bandenstart

De koersdag wordt afgesloten door vijftien koudbloeden. Alonso O.R. (11) is met twee overwinning op rij de logische favoriet. Een derde zege is vandaag heel goed mogelijk. Drömsaga (3) en Teknodiva (1) hebben twintig meter voordeel bij de start maar dat lijkt voor Alonso O.R. die in grote vorm verkeerd geen onoverbrugbare opdracht. Voor een klassering komen Neo Mollyn (6) en Tarragon Tabac (9) in beeld. Winnen lijkt ditmaal lastig.

Plaats 1:    Alonso O.R. (11)
Plaats 2:    Drömsaga (3)
Plaats 3:    Teknodiva (1)
Plaats 4:    Neo Mollyn (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.