Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Färjestad - 19 april

Färjestad - vrijdag 19 februari 2019 - Start: 13:15

Op Långfredag zijn we in Färjestad. Twaalf races staan er op het programma met onder andere Hevin Boko, Perfect Spirit, Troll Svenn, Majestic Wine en Chianti. Aansprekende namen uit de Zweedse en Noorse drafsport. Ook Merwestaal Moerdijk BV heeft twee starters met Hairos F Boko en Heart Of Steel. Beide paarden verkeren in uitstekende vorm en zijn kansrijk. De eerste race start om 13.15 uur. De V75 begint om 15.00 uur.

Race 1 -  Karlstad GK, 2140 meter autostart

Global Unprotected (4) voldeed aan de verwachtingen bij zijn seizoensdebuut. Als favoriet controleerde hij de koers over 2640 meter volledig en won hij die in een snelle tijd. Triomphe Ferm (10) is geen onbekende. Hij was meermalen actief in Wolvega met Robin Bot. Inmiddels wordt hij alweer enkele maanden getraind door Björn Goop. Hij kan in zijn nieuwe omgeving zijn verbeterd. Global Tailwind (2) heeft al meer ritme en pakte dit seizoen al een overwinning en enkele klasseringen mee. Avery (1) deed het vorig jaar goed in Noorwegen. Hij maakt zijn seizoensdebuut.

Plaats 1:  Global Unprotected (4)
Plaats 2:  Triomphe Ferm (10)
Plaats 3:  Global Tailwind (2)
Plaats 4:  Avery (1)

 

Race 2 -  Helmia, 1640 meter autostart

Een race over de mijl met de meeste kanspaarden in het eerste gelid. Alleen de Italiaanse Veritas Grif (9) heeft met nog drie deelnemers het tweede gelid. De dochter van Varenne verbeterde de laatste keer haar record over de mijl naar 1.13,8 en is daarmee de snelste van het veld. Met de vorm zit het dus wel goed. Easy To Like (3) won in oktober nog over de sprintafstand. Het startnummer is gunstig. Thai Ming (5) is trouw en plaatst zich continu. De hengst van Bjorn Goop maakt zijn seizoensdebuut. Als hij wil winnen zal hij zijn record moeten aanscherpen. Dat geldt ook voor Ivy Montana (6)

Plaats 1:  Easy To Like (3)
Plaats 2:  Veritas Grif (9)
Plaats 3:  Thai Ming (5)
Plaats 4:  Ivy Montana (6)

 

Race 3 -  Tores El, 2140 meter autostart

Speedy Tilly (3) zette als driejarige al enkele goede prestaties neer. Onlangs maakte hij zijn seizoensdebuut en dat leverde een klassering op. Hij zal nu scherper aan de start verschijnen. Global U.Neverknow (11) begon het seizoen zoals hij deze afsloot en dat was met een overwinning op de baan van Bjerke. Vervolgens werd hij vijfde en kreeg hij enkele weken rust. We verwachten hem gelijk voorin. Pagano (10) hoort ook in het rijtje kanspaarden thuis. Hij draait tot nu toe een constant seizoen. Verder zien we nog Genesis (6) die zeker niet mag worden onderschat. In zijn laatste start zegevierde hij knap nadat hij de handicap van twintig meter aan het koppaard overtuigend had weggewerkt.

Plaats 1:  Speedy Tilly (3)
Plaats 2:  Global U.Neverknow (11)
Plaats 3:  Pagano (10)
Plaats 4:  Genesis (6)

 

Race 4 - Grums Rör - Häxjakten - Kallblodsmonté, 2140 meter bandenstart

Monté met Zweedse en Noorse koudbloeden. De Noren leveren de kanshebbers in deze race over 2140 meter. Troll Svenn (9) is in zijn laatste vier starts zijn gelijke niet tegengekomen.  Dat was alle vier keer onder het zadel. De Noor krijgt hier opnieuw de favorietenrol toebedeeld. Hij heeft twintig meter startvoordeel op Särpefanten (12) die met Sofia Adolfsson voor een pittige klus staat. Åsarappen (8) won zijn laatste start. Een overwinning die in de lucht hing. Viking Faks (6) is de vierde Noor die kansen heeft. In zijn geval voor een plaatsgeld.

Plaats 1:  Troll Svenn (9)
Plaats 2:  Särpefanten (12)
Plaats 3:  Åsarappen (8)
Plaats 4:  Viking Faks (6)

 

Race 5 – V75-1, Folke Hjalmarssons Minneslopp - Femåringslopp Ston, 2100 meter autostart

Hevin Boko (5) was vorig week op Solvalla geweldig op dreef. Jorma Kontio begon rustig met de merrie in een koers waarin het koppaard ver voor het veld aan ging. In het langgerekte veld kwam Hevin Boko in de laatste bocht bij het kopgroepje en verwees ze met een sterke eindsprint Valchiria O.P. naar het tweede geld. Odessa Celeber (3) won eind maart op Solvalla de finale van de Häggström Bygg – Diamantstoet. Daarbij werden goede paarden geklopt. White Lightning (1) en Gun Palema (2) lijken aan elkaar gewaagd. De Noorse Kamperhaugs Dina (4) staat in dit miniveldje zwaar.

Plaats 1: Hevin Boko (5)
Plaats 2:  Odessa Celeber (3)
Plaats 3:  White Lightning (1)
Plaats 4:  Gun Palema (2)

 

Race 6 – V75-2, Th Egnells Memorial, 1640 meter bandenstart

Vijftien koudbloeden in actie over de mijl. Hoewel we El Viktor (4) liever over de middenafstand zien, kan hij wel degelijk een goede mijl lopen. Hij heeft ditmaal de steun van Örjan Kihlström en die kan natuurlijk een koers indelen als geen ander. Aan de start heeft hij twintig meter voordeel op Emil Mollyn (11) en dat moet te doen zijn. Wellek (6) presteert dit seizoen goed. Twee overwinningen werden er al behaald. Kaksen N.O. (8) en Vollanfaks (10) noemen we voor een plaatsje.

Plaats 1:  El Viktor (4)
Plaats 2:  Emil Mollyn (11)
Plaats 3:  Wellek (6)
Plaats 4:  Kaksen N.O. (8)

 

Race 7 – V75-3, Lars "Tvåan" Nilssons Minneslopp - Lärlingslopp, 2100 meter autostart

Op Jägersro kwam Hairos F.Boko (10) geweldig voor de dag met een snelle sprintzege. Daarvoor won hij bij zijn seizoensdebuut over de middenafstand. De tegenstand is sterk vandaag maar een plaats bij de eerste drie zit er zeker in voor de ruin van eigenaar Merwestaal Moerdijk BV. Majestic Wine (5) doet qua klasse niet veel voor hem onder. De ruin is het jaar sterk begonnen. Taiga Woodland (1) kan met dit nummer een plek in de voorste regionen bemachtigen. Als het koersverloop dan mee zit, is een overwinning ook goed mogelijk. Viking Brodde (4) is een vierjarig talent van Timo Nurmos. Onderschat deze zoon van Muscle Hill niet. Iglesias Boshoeve (6) van eigenaar Denneman maakt zijn seizoensdebuut en staat zwaar.

Plaats 1:  Hairos F.Boko (10)
Plaats 2:  Majestic Wine (5)
Plaats 3:  Viking Brodde (4)
Plaats 4:  Taiga Woodland (1)

 

Race 8 – V75-4,  KEWAB - Diamantstoet, Försök 4 - Spårtrappa (Final Solvalla 25 maj 2019), 2140 meter autostart

In deze vierde serie van de Diamantstoet vertrekt Velegance (3) als favoriet. Plaatste zij zich voor de finale die in het Elitloppetweekend op Solvalla wordt verreden? De kans is groot. Stardust Melody (1) en Emmylou (2) starten aan haar binnenkant maar vanaf drie is het net even beter starten. Ottens Dibaba (12) kwam de laatste keren in actie over de mijl. Dat leverde een aantal zeges op. De langere afstand vormt zeker geen probleem. Flaming Ace Sisu (11) beviel bij zijn debuut en zal zich verder verbeterd hebben. 

Plaats 1:  Velegance (3)
Plaats 2:  Flaming Ace Sisu (11)
Plaats 3:  Stardust Melody (1)
Plaats 4:  Ottens Dibaba (12)

 

Race 9 – V75-5, Copiads Silverpokal - Fyraåringslopp, 2140 meter bandenstart

Een goed bezette leeftijdskoers voor vierjarigen. Tycoon Broline (1) is de kleinverdiener in dit veld. Dat is logisch want hij startte pas driemaal. Dat was goed voor twee overwinningen van de pupil van Bjorn Goop die het moet opnemen tegen Global Weather (4). Deze talentvolle zoon van S.J.’s Caviar won driemaal uit vijf starts en gaat de favoriet serieus partij bieden. Elcamino Dimanche (10) heeft de vorm van verleden najaar weten vast te houden. Hij hoort zeker  op de tickets thuis. Ritchie Ås (11) verkiezen we boven de overige deelnemers.

Plaats 1:  Tycoon Broline (1)
Plaats 2:  Global Weather (4)
Plaats 3:  Elcamino Dimanche (10)
Plaats 4:  Ritchie Ås (11)

 

Race 10, V75-6, UTAB - Långfredagsstayern, 3140 meter bandenstart

Vincent As (10) is een stayer van formaat. Begin februari won hij nog de V75 Champions op Solvalla in 1.15,9 over 3160 meter. Deze opdracht moet hij in handen van Carl Johan Jepson tot een goed einde kunnen brengen. Joyride Cane (3) laat zich moeilijk schatten over deze afstand. Hij komt doorgaans in actie over de mijl en de middenafstand. Trainer Veijo Heiskanen rijdt de hengst zelf. In Shorthanded Jag (8) hebben we iets meer vertrouwen. Die heeft zich al bewezen over deze afstand. Partizan Face (9) heeft ook geen moeite met drie kilometer. Als hij vlot aan kop komt kan hij deze koers zomaar winnend afsluiten.

Plaats 1:  Vincent As (10)
Plaats 2:  Shorthanded Jag (8)
Plaats 3:  Partizan Face (9)
Plaats 4:  Joyride Cane (3)

 

Race 11, V75-7, Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal – Femåringslopp, 1640 meter autostart

Een prachtig hoofdnummer deze Prins Carl Philips Jubileumspokal. Propulsion, Magic Tonight, From Above en Gift Kronos zijn aansprekende winnaars. Wie voegt zich hierbij? In Örebro was Perfect Spirit (4) een openbaring. In handen van Örjan Kihlström won de hengst overtuigend zijn koers. In die vorm zien wij hem niet geklopt worden. Hij staat ver boven de rest. Chianti (3) behoort bij de top van zijn jaargang. De Derby-tweede maakt hier zijn seizoensdebuut. Heart Of Steel (7) heeft zich bij Peter Untersteiner geweldig ontwikkeld. Lucifer Lane (2) is snel. Hij maakt zijn seizoensdebuut.

Plaats 1:  Perfect Spirit (4)
Plaats 2:  Chianti (3)
Plaats 3:  Heart Of Steel (7)
Plaats 4:  Lucifer Lane (2)


Race 12, ICA Kvantum Arvika - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

Zes driejarigen sluiten deze dag af met de Svensk Travsports Unghästserie. Bjorn Goop debuteert hier met de Muscle Hill-zoon Mellby Happy (1). Zij kwalificatieproef was verleden jaar goed verlopen. Hij treft hier Boxer Shrimp (4) die met een snelle 1.17,2 debuteerde. Klara Zonett (5) heeft al laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Die goede lijn zal zij hier doortrekken. Svecak Palema (6) debuteerde met een vierde plaats. In deze slotrace is een plek bij de eerste vier reëel.

Plaats 1:  Mellby Happy (1)
Plaats 2:  Boxer Shrimp (4)
Plaats 3:  Klara Zonett (5)
Plaats 4:  Svecak Palema (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.