Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Feurs - 16 oktober

Feurs – woensdag 16 oktober 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Grand National du Trot Paris-Turf

De met zorg op deze koers voorbereidde Défi de Retz (1) loopt hier zonder ijzers na drie voorbereidingskoersen met ijzers. Hij heeft nog veel winsom in te halen en kom naar deze baan met als enig doel om deze etappe van de Grand National du Trot te winnen. Hij krijgt hier echter te maken met Eclat de Gloire (9), die momenteel zeker de beste 5-jarige in het midden oosten is, en die weer volledig in vorm is gekomen. Na zijn overtuigende zege vorige maand op deze baan zal hij er dicht bij kunnen zijn als het koersverloop niet tegenzit. De dit jaar in prima vorm zijnde Cocktail Desbois (5) scherpte zijn conditie aan met ijzers met het oog op deze koers en kan ook een voorname rol spelen, hij werd in juli nog 2e op Enghien achter onze favoriet. Delfino (11) maakt een heroptreden maar hij staat er mooi in en zonder ijzers denken wij dat zijn entourage hier met ambities van start wil gaan. De in haar voorlaatste start op deze baan opvallend goede Comète Jet (10) liep een voorbereiding op Vincennes, en heeft zeker kans op een mooie klassering vanuit het eerste gelid. Aandacht ook voor Ce Retour d'Oscar (3), die sinds het begin van de zomer sterk verbeterd is en die een prima indruk maakte op Vincennes, waar hij de concurrentie overklaste over 2100 meter. Hij kan ook de lange afstanden aan en verdient een aanbeveling voor de plaatsen. Baronne de Bapré (13) wordt weer beter na een lange periode van teleurstellingen, de merrie kan met haar scherpe eindsprint ver komen als er voldoende tempo in de koers zit. De op deze baan al gewonnen hebbende Cash des Caillons (8) heeft niet veel marge, maar kan bij een passend koersverloop goed eindigen en hij is in een optimale conditie.

Plaats 1: Defi de Retz (1)
Plaats 2: Eclat de Gloire (9)
Plaats 3: Cocktail Desbois (5)
Plaats 4: Delfino (11)
Plaats 5: Comete Jet (10)

 

Race 2: Prix Claire Carrelage

De in juli nog op deze baan winnende Graceland (17) deed een goed heroptreden in Vichy, en deze rustig gebrachte merrie lijkt genoeg talent te hebben om hier met succes meters voor te geven. Groupie (18) stelde teleur op Vincennes, maar liep daarvoor steeds goede koersen, zij krijgt weer ons vertrouwen. De laatbloeier Gaudi Tit (7) leverde twee prima prestaties en dit nog steeds verbeterende paard kan een voorname rol spelen vanuit het eerste band, net als Grand Massif (4), die onlangs 2e werd in een soortgelijk veld in Lyon-Parilly. Georgio Le Fol (16) is er regelmatig bij en doet het vaak goed in dit soort koersen. Girly Loulou (2) begon haar carrière pas afgelopen juni en liet al snel talent zien, enig nadeel is dat zij voor het eerst over deze afstand loopt. De deze zomer aan de kant gezette Get Up de Vauville (3) liet progressie zien en zal hier kunnen bevestigen. Gnosca de Paumar (9) liep een nette rentreekoers met het oog op deze start, let op haar.

Plaats 1: Graceland (17)
Plaats 2: Groupie (18)
Plaats 3: Gaudi Tit (7)
Plaats 4: Grand Massif (4)
Plaats 5: Georgio Le Fol (16)

 

Race 3: Prix de la Ville de Feurs

De deze zomer weer in vorm gekomen Best Scott (14) presteert constant goed in deze specialiteit en kan hier opnieuw meedoen in de strijd om de overwinning. Na zijn 3e plaats in Lyon achter onze favoriet in een soortgelijk veld voert Darwin Bégonia (4) de oppositie aan samen met Bacchus Chambray (15), wiens laatste twee starts onder het zadel resulteerden in evenzoveel 2e plaatsen. Dunty des Landes (5) deed het al goed in dit soort koersen en hij zal kunnen profiteren van zijn startpositie in het eerste band. De voor de familie Mottier debuterende Diva Grange l'Abbé (2) liep nog nooit eerder onder het zadel en kan voor een verrassing zorgen. De zonder ijzers lopende Coco Vinarie (12) is altijd in staat om een rol te spelen. De laatste poging van Diamant du Perche (10) in de monté mondde uit in een 2e plaats in Cabourg, let op hem! Epione du Goutier (3) kan erbij zijn op basis van wat zij liet zien voor de sulky.

Plaats 1: Best Scott (14)
Plaats 2: Darwin Begonia (4)
Plaats 3: Bacchus Chambray (15)
Plaats 4: Dunty des Landes (5)
Plaats 5: Diva Grange l'Abbe (2)

 

Race 4: Prix du Bar PMU “Le Galop'in” Feurs

De mooie koersen rijgen zich aaneen voor Dancer du Cadran (8), die zijn laatste vier starts in deze categorie won, en die hier perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens. Hij is een logische favoriet. Alhoewel men dacht dat hij meer snelheid dan inhoud had toonde Aragorn de Bulière (16) zich de hele zomer in prima vorm op dit soort afstanden en hij staat er nu na zijn zege in Marseille mooi in. De net als bij zijn demonstratie in Toulouse vorige maand zonder ijzers lopende Diabolo Night (6) heeft van kop af ook een serieuze kans. Colorado Pénème (3) doet het voortdurend goed bij de profs en dit handige paard dient van nabij gevolgd te worden. De sterke Baumont d'Avignère (15) had even rust maar kan altijd een veld als dit aan. Concerto Star (1) was onlangs nog niet verslagen toen hij in de fout ging op Vincennes en verkeert in een optimale conditie. By Night Berry (4) toonde vorm in Lyon en loopt nu zonder ijzers.

Plaats 1: Dancer du Cadran (8)
Plaats 2: Aragorn de Buliere (16)
Plaats 3: Diabolo Night (6)
Plaats 4: Colorado Peneme (3)
Plaats 5: Baumont d'Avignere (15)

 

Race 5: Prix Ergalis

Delta du Poret (10) blijkt een laatbloeier te zijn, hij is nu volwassen. Hij won maar liefst drie koersen op rij waarvan de laatste met deze leerling, en hij lijkt in staat om hier een vierde zege te boeken. De bij een passend koersverloop tot een vernietigende eindsprint in staat zijnde Danakil de Bellen (11) is deze zomer ook beter dan ooit, hij liet een uitstekende indruk achter in een soortgelijk veld in Marseille. Dirty Pride (6) was het paard om te onthouden in Saint-Galmier, waar hij na een goed einschot maar weinig tekort kwam, hij lijkt de grootste kanshebber in het eerste band. Défi Ludois (12) is er altijd bij en zal zich opnieuw goed verdedigen, hij finishte onlangs dichtbij onze favoriet. Dottarus (16) blijft een lastig heerschap maar hij heeft veel inhoud en kan verrassen als hij een goede dag heeft. Domino Dodville (4) deed het goed in Graignes, en heeft hier een getalenteerde leerling op de sulky. Djohn (14) is niet van alledag maar kan meedoen voor een van de plaatsgelden.

Plaats 1: Delta du Poret (10)
Plaats 2: Danakil de Bellen (11)
Plaats 3: Dirty Pride (6)
Plaats 4: Defi Ludois (12)
Plaats 5: Dottarus (16)

 

Race 6: Prix Micholet Metallerie

Na het eerste jaar niets gedaan te hebben heeft Free Man (12) de vorm weer volledig teruggevonden en liet een sterke indruk achter op het gras in Rambouillet, waar hij door middel van een sterke eindsprint 2e werd in een soortgelijk veld. Hij liep vaak in sterke velden en treft hier een mooie kans om weer eens te winne. For Ever The Best (5) werd altijd hoog ingeschat door zijn trainer en zijn 2e plaats in Lyon getuigt van een terugkeer van de vorm. De zonder ijzers sterk verbeterde Falko de Nouville (4) verbetert nog steeds en dit hard paard kan van kop af ver komen. De net als bij haar zege vorige maand zonder voorijzers lopende Féria de Busset (11) is zeker met zorg op deze koers voorbereid. De late Frisson d'Angely (1) boekt vooruitgang, en beliep onlangs een sterke 3e plaats achter goede paarden. First Molière (6) treft vaak mooie koersen en zal proberen een mooi plaatsgeld te behalen, waar enkele starters in dit veld zich waarschijnlijk voorbereiden op andere doelen.

Plaats 1: Free Man (12)
Plaats 2: For Ever The Best (5)
Plaats 3: Falko de Nouville (4)
Plaats 4: Feria de Busset (11)
Plaats 5: Frisson d'Angely (1)

 

Race 7: Prix Conseil Departemental de la Loire

De sinds zijn komst naar Alessandro Gocciadoro sterk verbeterde Seveso (8) rijgt de overwinningen aaneen en liet tweemaal een sterke indruk achter in Frankrijk. Ideaal ingeschreven tegen de winsomgrens treft hij opnieuw een mooie koers en gaat hij met hooggespannen verwachtingen van start. De vorige week nog in Lyon winnende Staro Ivy League (16) staat er ook mooi in en kan er dicht bij zijn bij een mooi koersverloop. De nu in tegenstelling tot zijn laatste starts zonder ijzers lopende Canal d'Arthe (7) behaalde zijn laatste overwinning in deze configuratie, en dit tempopaard kan van kop af ver komen. Carla Griff (10) liep een goede koers in Marseille in een sterk veld en won haar laatste start op deze baan. Bonus de Juigné (5) is weer in vorm gekomen en kan van kop af een mooi plaatsgeld bemachtigen. Blue de Lorjac (3) had zonder ijzers zeker en eerste kans gehad, met ijzers kan hij het ook goed doen. Amiral de Beaulieu (14) heeft niet veel marge in dit veld maar kan een kleine plaats belopen. Brave Jojo (4) is er altijd bij en kan toeslaan als favorieten falen.

Plaats 1: Seveso (8)
Plaats 2: Staro Ivy League (16)
Plaats 3: Canal d'Arthe (7)
Plaats 4: Carla Griff (10)
Plaats 5: Bonus de Juigne (5)


Race 8: Prix du Credit Mutuel du Loire Sud

De in volle ontwikkeling zijnde Eagle Clemaxelle (8) liet een uitstekende indruk achter in Marseille, waar hij middels een sterke eindsprint won. Tegen een soortgelijke tegenstand lijkt hij hier in staat om te bevestigen. Na zijn 2e plaats achter onze favoriet loopt Epistolaire (10) nu zonder ijzers en hij zal proberen een revanche te nemen. De op deze baan goed lopende Eclipse Lignerie (11) viel op in Saint-Galmier en lijkt dicht bij een topprestatie te staan. El Pardo (13) is de laatste maanden sterk verbeterd en is gespaard voor deze koers na zijn zege vorige maand in Vichy. Edison du Puy (12) doet het vaak beter over kortere afstanden maar loopt vandaag zonder ijzers. Etincelle Sun (14) werd in Lyon door een goed paard verslagen en heeft op basis van die prestatie hier een goede kans. Eaukir Ever (9) deed mee voor de plaatsen toen hij onlangs in de fout ging en hij verdient weer een aanbeveling op basis van zijn starts daarvoor.

Plaats 1: Eagle Clemaxelle (8)
Plaats 2: Epistolaire (10)
Plaats 3: Eclipse Lignerie (11)
Plaats 4: El Pardo (13)
Plaats 5: Edison du Puy (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.