Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gävle - 18 april

Gävle - donderdag 18 april 2019 - Start: 18:00

In mijn beleving staat één van de mooiste weekends van het Zweedse koersjaar voor de deur. En dan niet per se vanwege het hoge niveau, maar traditioneel luidt het paasweekend officieus het hoogseizoen in. En als klap op de vuurpijl kunt u dagelijks V75 spelen. Ik neem de meeting van Gävle voor mijn rekening, met daarbij wat extra aandacht voor de V75-koersen.

RACE 1, monté

We beginnen de meeting met een koers uit het bereden genre, waar Yrwing (1) vermoedelijk van start zal gaan als favoriet. Deze ruin wist zijn enige start in dit genre (27 nov. jl.) van kop af te winnen en in de vorm van Jennifer Persson treft hij één van de betere rijdsters. Hij lijkt bij zijn nieuwe trainer Djuse te zijn verbeterd, al zou je dat op papier wellicht niet denken. Maar bij zijn voorlaatste optreden maakte hij een galoppade van start af, terwijl hij laatst in het dodenspoor belandde. Hij zal dan in ieder geval af moeten rekenen met Wolf Woods Redhood (8), die laatst op Solvalla knap derde werd tegen betere paarden dan hij vanavond treft. Terwijl hij ook nog een deel van het parcours in het dodenspoor diende af te leggen. Dit startnummer is wel erg nadelig voor deze niet overdreven snelle vertrekker. Lajos Euro (10) debuteert hier in het monté-genre, maar op basis van potentie hoort hij hier met de voorste mee te doen. Bovendien treft hij in Emilia Leo een bijzonder succesvolle rijdster. Gurra Knight (7) is een ervaren monté-paard die twee koersen uit dit genre wist te winnen. Een leuke outsider om uw trio-spel mee te completeren. Tenslotte zou Axelia (11) hier ook om de prijzen mee moeten kunnen doen. Ze maakt echter na 5 maanden pauze haar rentree, het zou haar nog aan scherpte kunnen ontbreken. Bovendien is dit startnummer natuurlijk ronduit nadelig.

Plaats 1: Yrwing (1)
Plaats 2: Wolf Woods Redhood (8)
Plaats 3: Lajos Euro (10)
Plaats 4: Gurra Knight (7)

 

RACE 2

Hier is Moschino Degato (9) wat mij betreft het te kloppen paard. Uit negen starts finishte hij nog nooit buiten het geld en laatst liet hij zien dat er helemaal niks mis is met zijn vorm. Via 1.12 over de laatste 800 meter sprintte hij vanuit het achterveld namelijk naar een prima tweede plek. Op papier is Firecracker (3) zijn eerste uitdager. Zijn startsnelheid is echter erg moeilijk in te schatten, aangezien hij bij zijn enige koers met autostart vertrok vanaf nummer 8. En toen nam Lennartsson hem direct terug. Mocht hij over de startsnelheid beschikken om hier de kop te kunnen nemen dan stijgen zijn winkansen aanzienlijk. De snelle vertrekker Snyggosåfin (10) zal vanaf dit nummer geen voordeel hebben van zijn startsnelheid, maar in principe kan hij ook prima vanuit het veld koersen. Laatst won hij afgetekend van kop af, waarmee hij liet zien dat hij per start beter wordt. Chip'N Joy (6) nam laatst vanaf startnummer 4 spelenderwijs de kop, waarna hij de kans kreeg om het tempo te dicteren. In de slotfase wist hij de uiteindelijke winnaar weinig partij te bieden, maar met die start in de benen zou hij hier wel eens scherper voor de dag kunnen komen. Livi Majesty (12) is hier waarschijnlijk één van de betere paarden, maar hij springt ontzettend gemakkelijk. Het startnummer maakt deze opdracht ook al niet eenvoudiger, maar ik zou hem toch bij mijn trio-spel betrekken.

Plaats 1: Moschino Degato (9)
Plaats 2: Firecracker (3)
Plaats 3: Snyggosåfin (10)
Plaats 4: Chip'N Joy (6)

 

RACE 3, leerlingkoers

In de derde komen leerlingpikeurs in actie, waardoor deze koers per definitie een open karakter kent. Mellby Fashion (3) is hier in potentie het beste paard. Afgelopen zomer wist ze op Solvalla van kop af bijna een hooggedoteerde leeftijdskoers te winnen, waarbij ze in ieder geval de uitgesproken jaargangcrack Mellby Free achter zich wist te laten. Vervolgens wist ze zich ook nog te kwalificeren voor de finale van de Derbystoet. Ze maakt hier na een half jaar haar rentree en de vraag is dus of ze er al helemaal klaar voor is. Maar normaal gesproken zou ze deze koers van kop af moeten kunnen winnen. Carisma Sisu (4) was afgelopen zomer een aantal maanden uitstekend in vorm, waarbij zij zich zelfs wist te kwalificeren voor een Klass I-finale. Net als de favoriet maakt zij echter haar seizoendebuut en het is dus de vraag of ze al helemaal scherp is. Rijder Magnus Djuse is op dit moment in ieder geval de Koning Midas van het Zweedse leerlinggilde, aangezien alles wat hij aanraakt lijkt te veranderen in goud. Kiss Me Kate T.J. (2) kwam laatst verrassend sterk voor de dag op Solvalla, vanaf dit ideale startnummer zou ze hier best weer een plaatsje kunnen belopen. Vedalia (6) leek laatst vanuit het dodenspoor op weg naar de overwinning, maar in de slotmeters werd ze nog nét op speed geklopt. Rijdster Dahlén is zeer ervaren en het paard heeft vorm! Keycard (11) was laatst verrassend goed van kop af, al liet zij haar dadendrang slecht beteugelen. Ze werd pas in de laatste meters geklopt en scoorde daar i.i.g. een dikke voldoende mee. Dit startnummer is natuurlijk wel erg lastig.

Plaats 1: Mellby Fashion (3)
Plaats 2: Carisma Sisu (4)
Plaats 3: Kiss Me Kate T.J. (2)
Plaats 4: Vedalia (6)

 

RACE 4

Alvorens we van start gaan met de V75 is het eerst nog zaak om een koers voor de koudbloedjes uit te pluizen. Hier geldt Gullkongen (15) als het te kloppen paard. Deze ijzervreter kreeg laatst de volledige laatste ronde in het derde spoor voor zijn kiezen, maar desondanks wist hij op macht de overwinning af te dwingen. Gnistas Filur (2) liep laatst een geweldige koers vanuit het dodenspoor, waarbij het weinig had gescheeld of hij had gewonnen. En deze afstand is voor hem bepaald geen nadeel, het enige vraagteken is zijn actuele vorm, aangezien zijn laatste koers alweer een kleine drie maanden geleden is. Bij zijn voorlaatste start wist hij vanaf dit startnummer de kop te nemen, mocht dat hier weer lukken dan zou hij toch een heel eind moeten kunnen komen. Justus N.A. (11) is met zijn vier lentes de Benjamin van het veld en misschien wel het meest getalenteerde paard. Laatst wist hij in ieder geval afgetekend te winnen vanuit het dodenspoor en er dient terdege rekening met hem gehouden te worden. Moe Tabac (10) is de laatste weken in de vorm van zijn leven, terwijl Torbjörn Jansson geldt als één van de allerbeste rijders van koudbloed-dravers. Nygårds Henrik (12) was laatst van kop af niet opgewassen tegen resp. 15 en 10, maar hij beschikt i.i.g. over de snelheid om hier een prijsje te kunnen belopen.

Plaats 1: Gullkongen (15)
Plaats 2: Gnistas Filur (2)
Plaats 3: Justus N.A. (11)
Plaats 4: Moe Tabac (10)

 

RACE 5- V75-1

We beginnen de V75 met een leuke koers voor driejarigen in een serie voor de Norrlands Grand Prix. Hier zou uw V75-ticket met vier paarden "dichtgespijkerd" moeten zitten. De eerste die ik op mijn ticket zet is de volle broer van Tesio; Acciaio (8). Laatst liep hij vanuit het dodenspoor als tweede aankomende een nieuw PR en hij beschikt zowel over startsnelheid als vermogen. Qua gangen "rammelt" hij aan alle kanten en laatst maakte hij ook een korte galoppade, dus als eventueel bankobject is hij voor mij niet interessant. Als ik hier gedwongen zou moeten banken dan zou ik uitkomen bij Easy So Easy (4), die hier geldt als het meest zekere element. Hij is niet snel van start, maar in zo'n klein veld hoeft dat geen probleem te zijn. Hij beschikt wél over een geweldig eindschot en wanneer er hier een harde koers van gemaakt wordt dan zie ik hem in de slotfase alles voorbij vliegen. De Bold Eagle-zoon Dontloosememate (5) heeft eigenlijk nog geen stap verkeerd gezet en vooralsnog lijkt hij een stuk minder temperamentvol dan zijn beroemde vader. Ik ben echter nog niet overtuigd van zijn grootsheid, zijn laatste overwinning was niet veelzeggend. Op basis van zijn goede koershoofd neem ik hem toch mee. Tenslotte, al is dat een luxe-streepje, is ook Sherlock (6) nog interessant. Hij is verre van betrouwbaar en bij zijn laatste twee starts sprong hij, maar bij zijn debuut wist hij toch enige indruk te maken met een overwinning vanuit het dodenspoor. En Jorma zou wel eens een rijder kunnen zijn die goed bij hem past.

Plaats 1: Acciaio (8)
Plaats 2: Easy So Easy (4)
Plaats 3: Dontloosememate (5)
Plaats 4: Sherlock (6)

 

RACE 6, V75-2

In het tweede onderdeel komen we wat mij betreft de meest interessante banker van de dag tegen, temeer omdat hij vermoedelijk geen favoriet gaat worden. Messiah (1) sprong laatst bij zijn seizoendebuut kort na de start, maar hij kwam nog sterk terug en via een afsluitende 1.11,5/800 meter sprintte hij naar een tweede plek. Eerder heeft hij al bewezen prima over deze afstand uit de voeten te kunnen en vanaf dit nummer heeft hij al eens de kop genomen vanuit het band. Kortom, ik ga uit van een klassieke spets-och-slut zoals alleen Kihström dat kan. Hij zal dan natuurlijk wel moeten afrekenen met Magic Cash (13), die laatst op indrukwekkende wijze vanuit het dodenspoor een Klass I-finale afgetekend wist te winnen. De Amerikaanse bike zal nu echter waarschijnlijk weer worden omgewisseld voor een "conventionele" sulky, terwijl hij ook nog 40 meter moet geven aan mijn favoriet. Bovendien beschikt hij ook nog eens over het typische Ready Cash-temperament, waardoor hij in 50 % van zijn starts galoppeerde. Hoe dan ook zou het een pak van mijn hart zijn wanneer hij inderdaad zou galopperen van start af, want dravende weg heeft hij absoluut veel in zijn mars. Ninepoints Lover (3) wist laatst van kop af een koers over 2.640 meter heel eenvoudig te winnen en is op zijn minst bruikbaar voor uw trio-spel, met het uitzicht op meer. Tenslotte mogen U.R.Amazing (6) en My Dream Art (14) niet in uw trio-spel ontbreken over deze afstand!

Plaats 1: Messiah (1)
Plaats 2: Magic Cash (13)
Plaats 3: Ninepoints Lover (3)
Plaats 4: My Dream Art (14) 

 

RACE 7, V75-3

De Påskägget- een koers die tegenwoordig is voorbehouden aan vierjarige merries- is het hoofdnummer van de dag, die jammer genoeg erg matig bezet is. Hier maken vijf deelneemsters hun seizoensdebuut, terwijl de zesde voor het eerst koerst in Zweden. Ik ga het dan ook niet ingewikkelder maken dan nodig en ik neem ze alle zes. Vivacious Allie (2) kan verschrikkelijk hard vertrekken en ze zal hier waarschijnlijk voor het eerst zonder ijzers koersen. Derhalve plaats ik haar bovenaan in mijn rangschikking. De twee pupillen van Roger Walmann, Flash Am (1) en Aleppo Pine (6), behoorden vorig jaar al tot de top van hun jaargang. Laatstgenoemde beschikt wellicht over de meeste potentie, maar op basis van haar startsnelheid en ideale nummer geeft ik de eerste de voorkeur. Oskar Kylin Blom heeft zich nogal optimistisch uitgelaten over Zenita Kronos (4) en zij zou een aardige schifting in V75-tickets kunnen veroorzaken.

Plaats 1: Vivacious Allie (2)
Plaats 2: Flash Am (1)
Plaats 3: Aleppo Pine (6)
Plaats 4: Zenita Kronos (4)

 

RACE 8, V75-4

In het vierde onderdeel komen de koudbloedjes weer in actie. Deze koersen bevatten altijd een verraderlijk evenement, maar aangezien mijn budget niet oneindig is ga ik het in de V75 proberen met drie paarden. De eerste die ik op mijn ticket zet is Guli Tor (12), die werkelijk in een hysterische vorm verkeert. Laatst won hij een sprintkoers via een afsluitende 800 meter in 1.22,7 en ik kan u verzekeren dat geen enkele andere deelnemer over zoveel snelheid beschikt. Maar ik neem er nog twee stalgenoten bij, te beginnen met Järvsöodin (11), die zich als een vis in het water voelt over deze afstand. Wilda Fille (9) is vooral actief in het monté-genre, maar bij haar laatste aangespannen optreden werd ze op Solvalla tweede in een V75-koers. Ik denk dat ik de drie beste paarden op mijn ticket heb staan, maar ik moet bekennen dat ik me allerminst zeker van mijn zaak voel. Zo ging Delsbofaks (6), die hier vrijwel zeker de kop gaat pakken, laatst van kop af zo leeg als een gieter. Trainer Jan-Olov Persson waarschuwt echter dat dit geen normale verrichting was en op basis van de training verwacht hij nu een veel betere prestatie. En een ontzettend leuke outsider om in uw spel te betrekken is Hammars Blixt (1), die dit keer gereden zal worden door Torbjörn Jansson. En dat is echt een extreme verbetering t.o.v. Hans Bergvall. Tenslotte wil ik nog wijzen op het feit dat Guli Rubin (2) hier voor het eerst dit jaar zonder voorijzers zal koersen. Hij is dan gegarandeerd sneller, maar het galoprisico neemt ook toe!

Plaats 1: Guli Tor (12)
Plaats 2: Järvsöodin (11)
Plaats 3: Wilda Ville (9)
Plaats 4: Delsbofaks (6)

 

RACE 9, V75-5

Het eerste paard dat ik op mijn ticket zet in het vijfde onderdeel is Minnestads El Paso (14). Meters geven over de sprint is natuurlijk nooit makkelijk, maar zijn nummer is beter dan het lijkt, want hij vertrekt vanuit het springspår. Als het ook maar een klein beetje meezit dan heeft hij direct aansluiting bij de paarden uit het eerste band. Hugo Gustivar Boko (2) is niet erg snel van start en bovendien is hij wat temperamentvol, maar hij beschikt absoluut over de klasse om hier te kunnen winnen. Kapish G.L. (4) en You To Neat (1) kunnen allebei rap vertrekken en zouden kunnen verrassen, terwijl So Gå Ikaros (13) met zijn sterke eindschot zou kunnen profiteren indien het een harde koers wordt.

Plaats 1: Minnestads El Paso (14)
Plaats 2: Hugo Gustivar Boko (2)
Plaats 3: Kapish G.L. (4)
Plaats 4: So Gå Ikaros (13)

 

RACE 10, V75-6

In het zesde onderdeel gaat wat mij betreft de meest "zekere" winnaar van start, voor zover dat überhaupt bestaat bij een paardenkoers. Maar Disco Volante (6) is een absolute startkatapult, die van kop af erg moeilijk te kloppen is (15 zeges uit 20 pogingen). Michelangelo Ås (3) geldt met zijn sterke eindschot als eerste uitdager, terwijl stalgenoot Don't Mind Me (2) vanaf dit startnummer weleens zou kunnen profiteren van de spreekwoordelijke koers op maat. Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van Nappa Scar (8), maar vanaf dit startnummer staat hij voor een erg pittige opdracht. M.T. Insider (4) is een interessant object voor uw koppel- dan wel duo-spel, aangezien hij flitsend kan vertrekken. Afgeven aan de favoriet, om vervolgens in zijn kielzog een klassering te belopen?

Plaats 1: Disco Volante (6)
Plaats 2: Michelangelo Ås (3)
Plaats 3: Don't Mind Me (2)
Plaats 4: M.T. Insider (4)

 

RACE 11, V75-7

Hankypanky Rubyred (7) won laatst met de spreekwoordelijke straatlengte voorsprong en hier heeft ze waarschijnlijk binnen een paar honderd meter de kop. Ze is dan ook een potentiële banker, maar aangezien ze ook makkelijk een galoppade maakt neem ik voor de zekerheid nog wat paarden mee. Om te beginnen met Fossens Wally (10), die minstens zo getalenteerd lijkt als haar oudere halfbroer Fossens Bonus. Ze wist bij haar seizoensdebuut i.i.g. overtuigend te winnen en zal nu nog wat scherper zijn. Miss Silver (1) zou hier misschien wel eens een koers vanaf de rug van de koploper kunnen krijgen en dan is ze levensgevaarlijk. Ailihphilia (4) werd laatst na een moordende openingsfase nog prima tweede en ze zou hier kunnen verrassen. Op basis van haar startnummer is ook Angel Ovea (2) niet geheel kansloos.

Plaats 1: Hankypanky Rubyred (7)
Plaats 2: Fossens Wally (10)
Plaats 3: Miss Silver (1)
Plaats 4: Ailihphilia (4)

 

RACE 12

We besluiten de avond met een open koers over de langere afstand, waar Jerry W (10) waarschijnlijk favoriet zal worden, al was het alleen maar omdat Kihlström nu opstapt. De afstand is i.i.g. geen probleem en bij zijn voorlaatste start, waar hij de laatste 800 meter in het derde spoor ten aanval trok, liet hij met een overwinning zien dat het met de vorm wel goed zit. De sterke Uakari (9) zou ook geen enkel probleem moeten hebben met de gevraagde afstand, al is zijn vorm wel een vraagteken. Bonjour Lascaux (12) wist laatst van kop af spelenderwijs te winnen en nu stapt kampioen Ulf Ohlsson op de kar, terwijl ook Bijoux de Fer (13) hier toch met de voorste mee zou moeten kunnen. Primus All Over (6) beschikt over een prima eindschot, maar maakt tevens makkelijk een foutje.

Plaats 1: Jerry W (10)
Plaats 2: Uakari (9)
Plaats 3: Bonjour Lascaux (12)
Plaats 4: Bijoux de Fer (13)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.