Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gävle - 31 mei

Gävle – vrijdag 31 mei 2019 - Start: 18:20

De laatste dag van het Wereldkampioenschap pikeurs in Zweden. Wat gaat Rick Ebbinge doen op deze laatste dag? Er zijn enkele kansen op een goede klassering. Ulf Ohlsson heeft dubbel thuisvoordeel. Hij is dit seizoen de meest succesvolle rijder op Gävle. Er wordt op tijd begonnen op Gävletravet, want de eerste race is al om 12.45. De vijf races voor het WK worden verreden van race één tot en met zes. 

Race 1 - World Driving Championship, 2140 meter bandenstart

De eerste race van de dag is gelijk een onderdeel van het WK waarin Rick Ebbinge het in elk geval getroffen heeft met zijn paard. Jackpot Band (4) won zeer recent twee races waarbij hij zijn record evenaarde. De vorm is goed en hij heeft een mooi nummer. Fiona Mearas (5) is ook het seizoen goed begonnen. Een constant paard die rijder Rodney Gatt punten gaat bezorgen. Begin van het jaar wist Joffrey (3) ook enkele keren te winnen. Ditmaal moet hij met de steun van Mika Forss ver kunnen komen. First Mel Hope (2) en Royal Marke (1) zijn aan elkaar gewaagd.

Plaats 1:    Jackpot Band (4)
Plaats 2:    Fiona Mearas (5)
Plaats 3:    Joffrey (3)
Plaats 4:    First Mel Hope (2)

 

Race 2 -  World Driving Championship, 2640 meter bandenstart

De deelnemers van het WK komen in deze race in actie met koudbloeden. Mika Forss heeft met Björlifix (8) goede vooruitzichten om deze race winnend af te sluiten. De ruin werd afgelopen weekend nog tweede in Hagmyren in een goede tijd. Skorpion (7) werd in diezelfde race derde en moet zich opnieuw kunnen plaatsen. Järvsö Irene (6) is een trouwe merrie. Zij wist eerder dit jaar al te winnen. Nordby Kuling  (11) moet met Franck Nivard in het tweede gelid beginnen. De ruin herstelde zich de laatste keer van mindere prestaties. Rick Ebbinge moet het nu doen met Pyrmo (10). De hengst kende in 2017 een heel goed seizoen. Vorig jaar verliep het aanzienlijk minder en ook dit seizoen kwam het er nog niet uit. Een outsiderrol lijkt voor hem weggelegd.

Plaats 1:   Björlifix (8)
Plaats 2:   Skorpion (7)
Plaats 3:  Järvsö Irene (6)
Plaats 4:   Nordby Kuling  (11)

 

Race 3 - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

In deze race voor vierjarigen kan Edrica (4) haar tweede overwinning op rij behalen. De merrie was snel op solvalla waar zij in een nieuw record won. Zij moet echter op haar tellen zijn voor Lionel Brodde (3) die uit vijf starts al drie overwinningen realiseerde. Een sterke tegenstander deze zoon van Pastor Stephen. Tomas Rosén moet met Johana Baker (1) vanaf het binnenste nummer beginnen. In haar laatste race was zij verbeterd. Zätasekinen (8) zal met een hoge klassering niemand verbazen. De vorm is momenteel erg goed.

Plaats 1:   Edrica (4)
Plaats 2:   Lionel Brodde (3)
Plaats 3:  Johana Baker (1)
Plaats 4:   Zätasekinen (8)

 

Race 4 - World Driving Championship, 2140 meter autostart

Gnistas Filur (4) was dit seizoen in drie starts nog niet buiten de eerste drie. Ook nu heeft de zoon van Lome Kongen een eerste kans, maar daar zullen enkele deelnemers een stokje voor willen steken. Rick Ebbinge bijvoorbeeld die met Järvsö Bukefalos (6) zo hoog mogelijk probeert te eindigen. Dat is heel goed mogelijk. De ruin heeft winstkansen en verschijnt in goede vorm aan de start. Edbest (7) won zijn laatste race in een nieuw record. Hem verwachten we er opnieuw bij. Sländan (10) is goed in orde maar moet wel beginnen in het tweede gelid.

Plaats 1:   Gnistas Filur (4)
Plaats 2:   Järvsö Bukefalos (6)
Plaats 3:   Edbest (7)
Plaats 4:   Sländan (10)

 

Race 5 - World Driving Championship - Stolopp, 1640 meter autostart

Een vrij open race voor merries over de mijl. James Macdonald komt aan het vertrek met Desideria De Soze (3). Deze dochter van Gift Kronos kan een goede mijl lopen. Aan haar buitenkant vertrekt Keepondoinit (4) die in haar laatste start tweede werd. Nu treft ze iets sterkere concurrentie. Katinka (5) en Maine (6) zijn allebei in staat om deze race winnend af te sluiten. Zij lijken er aan toe. Rick Ebbinge moet met Vellum Paper (12) beginnen in het tweede gelid. Niet gunstig over de mijl. Het paard liep in Färjestad een nieuw record van 1.13,4. Daarmee behoort ze tot de snelsten van het veld.

Plaats 1:   Desideria De Soze (3)
Plaats 2:   Keepondoinit (4)
Plaats 3:   Katinka (5)
Plaats 4:   Vellum Paper (12)

 

Race 6 - World Driving Championship, 2640 meter autostart

De laatste race van het WK kan wel eens ten prooi vallen aan Yannick Gingras. De Amerikaan heeft met Vine Vision (7) een kanspaard in handen. De langere afstand is absoluut in zijn voordeel. Ook Definitif Launcher (1) treft zijn favoriete afstand. Hij is aan een overwinning toe na diverse klasseringen. Kimbee Crown (3) kwam de laatste keren in actie over de mijl. Hij wil nog wel eens een foutje maken. Franck Nivard is zeker niet kansloos met Perfect Attraction (10). De zevenjarige ruin werd bij zijn debuut gelijk tweede en zal scherper aan de start verschijnen. Hoe gaat Rick Ebbinge het toernooi afsluiten? Gilbert Bris (4) heeft dit seizoen al gewonnen maar staat nu zwaarder.

Plaats 1:   Vine Vision (7)
Plaats 2:   Definitif Launcher (1)
Plaats 3:   Kimbee Crown (3)
Plaats 4:   Perfect Attraction (10)

 

Race 7 - 3-åriga och äldre 8.501 - 65.000 kr., 1640 meter autostart

Tahoe Broline (6) is een talent uit de stal van Svante Båth. Hij liet in drie starts een goede indruk achter en wordt nu gereden door Ulf Ohlsson. Bravo Revansch (3) heeft een beter startnummer. Trainer Daniel Redén rijdt hem zelf. Het is even afwachten hoe het met de vorm is van de paarden van Redén. Västerbo Puma (5) zag zijn stijgende vorm beloond worden met een zege. Nu loopt hij voor het eerst een mijl. Voor een klassering noemen we nog Cast Kalla (2)

Plaats 1:   Tahoe Broline (6)
Plaats 2:   Bravo Revansch (3)
Plaats 3:   Västerbo Puma (5)
Plaats 4:   Cast Kalla (2)

 

Race 8 - 3-åriga och äldre högst 30.000 kr., 2140 meter bandenstart

In deze race voor de beginnersklasse zijn meerdere kanspaarden. Opnieuw het duo Båth – Ohlsson die de favoriet in handen heeft. Ditmaal Bunch Of Budgies (2) die debuteerde met een goede klassering op Solvalla. Dugarry Zet (1) is een driejarige zoon van Pastor Stephen. Hij lijkt over het nodige talent te beschikken. Quite A Barbara (6) maakt zijn debuut na een aantal kwalificatieproeven. We verwachten hem gelijk voorin. Herr Melin (10) heeft zijn eerste koers al in de benen. Hij werd bij die gelegenheid derde.

Plaats 1:   Bunch Of Budgies (2)
Plaats 2:   Dugarry Zet (1)
Plaats 3:   Quite A Barbara (6)
Plaats 4:   Herr Melin (10)

 

Race 9 – Spårtrappa, 2140 meter autostart.

We sluiten deze meeting af met de koudbloeden. De driejarige Klack Tore (4) won bij zijn debuut met tien lengtes. Een imponerende zege. Hij gaat hier op herhaling. Winnen lukte Napoleon (2) nog niet maar hij was er al wel dichtbij. Hara Putten (3) zette zijn laatste start om in een knappe zege. Dat deed hij in een nieuw record. Kan hij de favoriet partij geven? Briodin (7) is trouw en zijn prestaties vertonen een stijgende lijn. Winnen lijkt lastig maar een plaats behoort zeker tot de mogelijkheden. 

Plaats 1:   Klack Tore (4)
Plaats 2:   Hara Putten (3)
Plaats 3:   Napoleon (2)
Plaats 4:   Briodin (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.