Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gävle - 2 augustus

Gävle – vrijdag 2 augustus 2019 - Start: 18:20

Elf races op deze vrijdagavondmeeting van Gävle. Een afwisselend programma die wordt begonnen met de E3 Bonus voor driejarigen. Vormtrainer Jörgen Westholm heeft hierin met Global at Work de favoriet in handen. De man uit Karlsro heeft deze avond meerdere kanspaarden in de verschillende races. Ook de derde race van de avond is een E3 Bonus met de talentvolle Anna Mauds Lassie van Svante Båth als favoriet. In race vier en vijf worden de sprintseries verreden van de Damklubbens Guldlopp. De finale over 2140 meter bandenstart staat gepland als tiende race waarna de meeting wordt afgesloten met een race over de stayersafstand.  De eerste start valt om 18.20

Race 1 – E3-Bonus - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

De eerste race van deze meeting is gereserveerd voor driejarige merries. Global at Work (6) maakt haar debuut in deze race. De merrie van trainer Jörgen Westholm liep een prima kwalificatieproef en kan hier gelijk toeslaan. De paarden van Westholm zijn momenteel in vorm. Bling Bling (2) debuteerde met een tweede plaats bij haar debuut. We verwachten haar opnieuw voorin. New Direction (7) was al snel in haar tweede race waarbij zij 1.16,9 liep. De merrie ontwikkelt zich goed. Keep Love (5) werd in Rättvik vierde in een niet al te snelle tijd. De merrie van Catarina Lundström zal zich moeten verbeteren om mee te doen. Haar levenspartner Stefan Melander brengt vier paarden uit in deze race. Daarvan lijkt Raw Data (10) het verst. Zij heeft de steun van Ulf Ohlsson. 

Plaats 1:    Global at Work (6)
Plaats 2:    New Direction (7)
Plaats 3:    Bling Bling (2)
Plaats 4:    Raw Data (10)

 

Race 2 -  Gävletravets proffstränare, 2140 meter bandenstart

Een race voor beginnende koudbloeden. De meesten hebben nog maar weinig ervaring. Een open aangelegenheid waarin Hulte Astrid (6) met Oskar Kylin Blom de voorkeur krijgt. De vierjarige merrie liep vorig jaar twee nette races en maakt haar seizoensdebuut. We rekenen op een goede prestatie. Zij heeft bovendien twintig meter startvoordeel op Björlitira (11) die met haar winsom van 19.900 Zweedse kronen perfect in deze race staat voor paarden die nog geen 20.000 Zweedse kronen hebben verdiend. Zij heeft inmiddels een start in de benen en zal nu scherper zijn. Guli Turbo (5) komt uit de stal van Jan-Olov Persson. De driejarige lijkt talentvol en wordt gereden door Ulf Ohlsson. Verder verwachten we Klack Ymer (2) in het front.

Plaats 1:   Hulte Astrid (6)
Plaats 2:   Björlitira (11)
Plaats 3:  Guli Turbo (5)
Plaats 4:   Klack Ymer (2)

 

Race 3 – E3 Bonus - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Anna Mauds Lassie (7) debuteerde op Gävle met een keurige tweede plaats achter Marylin Monroe Bo die in die race gewoon beter was. Hier kan de merrie van Svante Båth haar eerste overwinning behalen met Ulf Ohlsson. Symphony Gold (9) zag een goede kwalificatieproef een passend vervolg krijgen bij haar debuut waarin zij derde werd in een goed tijd. Die lijn kan hier worden doorgetrokken. Intercepted (12) heeft al een paar snelle broers in de baan. De merrie van Stefan Melander liep een hoopvolle kwalificatieproef. Het debuut van S.G.’s Ambrosia (1) verliep niet helemaal zoals verwacht. De kwalificatieproef zag er immers goed uit. We rekenen op herstel.

Plaats 1: Anna Mauds Lassie (7)
Plaats 2:  Symphony Gold (9)
Plaats 3:  S.G.’s Ambrosia (1)
Plaats 4:   Intercepted (12)

 

Race 4 - Damklubbens Guldlopp Forsök 1, 1640 meter autostart

De eerste serie van de Damklubbens Guldlopp. In het tweede gelid moet Flight Danseur (10) beginnen. Dat hoeft voor haar geen probleem te zijn, want ze won al tweemaal dit jaar waarvan eenmaal uit het tweede gelid. Dat was over de middenafstand en niet over de mijl zoals vandaag het geval is. We rekenen op een goed resultaat. Bloody Valentine (3) won recentelijk nog over de mijl en heeft het ditmaal getroffen met het startnummer. Disobey Am (2) pakte haar sprintoverwinning een maand terug al mee. Dat was een ruime zege in een prima tijd. Frequency Am (8) was de laatste keer verbeterd. Een finaleplaats moet mogelijk zijn.

Plaats 1:   Flight Danseur (10)
Plaats 2:   Disobey Am (2)
Plaats 3:   Frequency Am (8)
Plaats 4:   Bloody Valentine (3)

 

Race 5 - Damklubbens Guldlopp Forsök 2, 1640 meter autostart

In deze tweede serie van de Damklubbens Guldlopp zijn meerder kanspaarden. Moschino Degato (5) pakte in Rättvik zijn tweede zege van dit seizoen. De ruin sloot daarmee een mindere periode af. In deze race over de sprintafstand moet hij zich kunnen plaatsen voor de finale. Voor Mr Planner (7) ligt een optreden in de finale ook in de planning. De ruin van Jim Oscarsson is een allround koerspaard die over alle afstanden goed presteert. Veams Crescendo (8) liep in Rättvik ondanks een klassering in de achterhoede een nieuw record van 1.13,8. Met een dergelijke moet het mogelijk zijn om tot de finale door te dringen. Ook voor Kimbee Crown (9) moet een finaleplaats mogelijk zijn. De snelle zoon van Enjoy Lavec treft zijn favoriete afstand.

Plaats 1:   Moschino Degato (5)
Plaats 2:   Mr Planner (7)
Plaats 3:   Kimbee Crown (9)
Plaats 4:   Veams Crescendo (8)

 

Race 6 - Gunilla Olssons lopp - DubbelCupen, Försök 1 i Meeting 5, 2640 meter autostart

Een race over de stayersafstsand voor koudbloeden. Ulf Ohlsson komt in actie met Guli Major (6) die in Hagmyren een puike indruk achter liet. Hij lag over 2640 lang in de achterhoede en plaatste op weg naar de laatste ronde zijn aanval. Ondanks een slotronde naast het koppaard stapte hij er in de slotfase overheen en won het knap. Mojerker (7) doet ook mee om de overwinning. De vorm is goed en de afstand past hem. Guli Castor (9) won overtuigend in Skellefteå waar hij met ruim drie lengtes won over dezelfde afstand als vandaag. Verder zien wij nog Eigelands Spretten (10) voor een klassering.

Plaats 1:   Guli Major (6)
Plaats 2:   Guli Castor (9)
Plaats 3:   Mojerker (7)
Plaats 4:   Eigelands Spretten (10)

 

Race 7 – Midroc Supersprinten, 1140 meter autostart

Een race over 1140 meter dat altijd voor spektakel zorg. Het korte sprintwerk past M.T.Insider (2). Hij won dit jaar de Travronden Speedrace tijdens het weekend van de Elitloppet voor de tweede maal in zijn carriere. Ook nu is hij de grote favoriet en heeft hij bovendien een prachtig startnummer. Cast Bolt (5) viel de laatste twee keren iets minder op. Hij kan echter een goede sprint lopen en dat bewees hij in Eskilstuna waar hij in een montekoers van start tot finish dicteerde. Hij opende toen in 1.09,0. Allaballakaitoz (1) is de grootverdiener in dit veld. Hij won vrij recent nog en is dus kansrijk. Indian Four (6) is in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   M.T.Insider (2)
Plaats 2:   Cast Bolt (5)
Plaats 3:   Allaballakaitoz (1)
Plaats 4:   Indian Four (6)

 

Race 8 – Dam SM 2019, Finale, 2140 meter autostart

In deze finalerace zal er gestreden worden. Een aantal aan elkaar gewaagde paarden. Emilia Leo heeft met Vine Vision (2) één van de favorieten in handen. De zoon van Weingartner verschijnt met drie overwinningen op rij aan de start. Zijn laatste race kreeg met een nieuw record extra glans. Hij heeft hier een mooie uitgangspositie om zijn vierde overwinning te behalen. Paard en rijdster verkeren in optimale vorm. Caligula (4) is zeker niet minder. Susanne H Osterling gaat proberen om met de ruin van trainer Robert Bergh zijn negen overwinning te behalen uit dertien starts. Stalgenoot Vincent Horse (7) is bezig aan een sterk seizoen. Een constant presterende Love You-zoon die vaak bij de eerste drie eindigt. B.W.L.Ruthless (1) en One Two Beat (3) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Vine Vision (2)
Plaats 2:   Caligula (4)
Plaats 3:   Vincent Horse (7)
Plaats 4:   B.W.L.Ruthless (1)

 

Race 9 – Maharajahs Stoserie 2019, Försök 5 - Spårtrappa (12 hästar), 2140 meter autostart.

Carry Cash (2) is een driejarig talent van Jörgen Westholm. De merrie won bij haar debuut en eindigde in haar tweede start  dicht bij de winnaar in een snelle 1.14,6. Zij heeft hier opnieuw een eerste kans. Miss Lovelace (5) won begin juli nog, maar is niet altijd even constant met haar prestaties. Zonder fouten in een klassering zeker mogelijk. De prestatiecurve van Bältra Selene (4) vertoont een stijgende lijn en met Emilia Leo heeft ze een hele goede rijdster. Västerbo Margaux (6) was er een aantal malen dichtbij maar kon nog niet winnen. Daarin slaagden Princess Orlando (7) en Sneak Peek (8) al wel. Zij hebben het echter niet getroffen met het startnummer.

Plaats 1:   Klack Tore (4)
Plaats 2:   Hara Putten (3)
Plaats 3:   Napoleon (2)
Plaats 4:   Briodin (7)

 

Race 10 – Finale Damklubbens Guldlopp, 2140 meter bandenstart

Deelnemers afkomstig uit race vier en vijf

Plaats 1:    
Plaats 2:    
Plaats 3:    
Plaats 4:    

 

Race 11–  Sommarstayern - Fördel Ston, 3140 meter bandenstart

De laatste race van de dag gaat over 3140 meter. Een miniveldje van zes deelnemers verdeeld over drie startvakken en een maximale winsom van 100.000 Zweedse kronen; de beginnersklasse. Jörgen Westholm brengt de driejarige Geronimo Am (4) aan de start. De zoon van Ready Cash maakte een winnende debuut en mag het ditmaal gaan proberen over 3160 meter. Digital Inch (1) krijgt twintig meter aan de start. Dat kan worden verzilverd want hij was in zijn laatste drie starts tweede. De vorm is aanwezig. In het laatste startvak moet M.T.Lecavalier (6) beginnen. De pupil van Oskar Kylin Blom heeft al ervaring over de langere afstand. Ook Utelek (5) heeft die ervaring al. Voor beide is een plaatsgeld reëel.

Plaats 1:   Geronimo Am (4)
Plaats 2:   Digital Inch (1)
Plaats 3:   M.T.Lecavalier (6)
Plaats 4:   Utelek (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.