Voorbeschouwing PMU Koersen Gelsenkirchen

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Gelsenkirchen, woensdag 13 december

 

Op de woensdag een Premiummeeting op Gelsenkirchen, tegelijk met de Premiummeeting op Mons. Zoals veel vaker het geval is veel Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze meeting negen Premiumkoersen op het programma, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

De koersen worden uiteraard voorbeschouwd en daarin worden drie Nederlandse belangen benoemd met in onze ogen de beste kansen in hun desbetreffende koers. 

Start van de eerste, van in totaal negen Premiumkoersen, is om 16:10 uur.

 

 
Bekijk hier alle Nederlandse deelname op Gelsenkirchen op onze Nederlanders-pagina!
 

 

Koers 1 PREIS VON CABOURG:

In de eerste koers komen paarden tot een winsom van €2.000. Gold Buitenzorg krijgt in deze koers de lichte voorkeur. De ruin is geen eenvoudig heerschap, maar lopende heeft hij de snelheid om een koers als deze te winnen. Hij lijkt met startnummer zes een redelijk nummer te hebben en rechtsom lijkt eerder een voordeel dan een nadeel te zijn. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Zal hier voor het eerst in actie komen op Gelsenkirchen. Alain Scott heeft vaak problemen met zijn draf en dat leidde de laatste keer weer eens tot een uitschakeling. De twee starts daarvoor wist hij de benen eronder te houden en wist hij twee overwinningen binnen te slepen. Hier heeft hij met startnummer negen een lastig startnummer maar lopende zou hij hier onder de eerste drie moeten gaan eindigen. Zal worden gereden door trainer Robbin Bot. Ghiaros Oldeson maakte begin december een goede indruk op Gelsenkirchen door in een snelle tijd als derde te eindigen. Hier heeft de kleine ruin met startnummer elf geen eenvoudig startnummer maar wanneer hij zijn speed kan bewaren tot de laatste rechte lijn moet hij alsnog meedoen voor de klasseringen richting het podium. Zal worden  gereden door trainer Rob van Toor.

Tip van de dag 1: 6. Gold Buitenzorg

 

Koers 2 PREIS DER WETTSTAR-WETTANNAHMESTELLE GELSENKIRCHEN:

De tweede koers is voor paarden die in hun loopbaan niet meer verdiende dan €8.000. Het paard met onze voorkeur is Dark Witch Sisu. De merrie maakte de laatste keer op Hamburg andermaal een goede indruk en ondanks het tweede gelid hier moet zij een eerste kans hebben. Zij kan lang meetrekken op een rug vanuit het veld en op haar speed moet zij de tegenstand kunnen verschalken in de laatste rechte lijn. Zal worden gereden door trainer Stefan Schoonhoven. Glamour Groenhof liep eind november een snelle tijd op Wolvega en de merrie pakte toen een klassering mee. Hier heeft zij met startnummer één een mooi nummer. De merrie zou aan de reling een zuinige koers moeten krijgen en op haar speed zou zij wederom mee moeten doen voor een plaatsgeld. Zal deze keer weer worden gereden door trainer Rob van Toor. Kleiner Donner pakt altijd zijn klasseringen mee en doet het vaak goed met Simon Woudstra op de sulky. De combinatie heeft met startnummer drie een mooie uitgangspositie en wanneer direct van start af de reling bereikt kan worden moet een plaatsgeld zeker mogelijk zijn in deze koers. Kwam de laatste keer op Hamburg niet verder dan een zesde plaats, mogelijk dat de vorm iets minder aan het worden is.

Duo van de dag 1: 10/ 1, 3, 4, 5, 9

 

Koers 3 PREIS VON CAEN RENNEN: 

In de derde koers komen paarden aan het vertrek tot een winsom van €4.500. Glorious Boko heeft na een pauze twee koersen in de benen, al was de merrie intussen ook alweer bijna twee maanden van het toneel. Zij heeft in twee starts dit jaar goede vorm laten zien en wanneer zij direct weer op niveau weet te presteren moet zij een behoorlijk eind kunnen komen in deze koers. Zal worden gereden door trainer Robbin Bot en zij zal rondom zonder ijzers aan de start komen. Dream of Berlin kwam half november voor het laatst aan de start en maakte toen een galoppade. Heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en heeft intussen ook een trainerswissel gemaakt. Jaap van Rijn traint het paard nu zelf en lopende zouden er mogelijkheden moeten zijn. Rechtsom is zeker een voordeel voor de ruin. Heartbreaker pakte de laatste vier keer alleen maar tweede plaatsen en heeft hier met startnummer één een ideale uitgangspositie. Kan op deze manier in de slipstream van andere meetrekken en op de vorm van de laatste weken af moet hij hier mee kunnen doen voor de plaatsgelden. Zal net als de laatste keer worden gereden door Danny Brouwer.

Plaatskoppel van de dag 1: 2/ 1, 4, 7, 8, 10, 11, 12

 

Koers 4 PREIS DES WETTSTAR-SHOPS:

De vierde koers is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €25.000. Paard met de voorkeur is Forrest Beemd. Hij liep twee maanden geleden een sterke koers op Gelsenkirchen en wist toen afgetekend te winnen. Was de laatste keer op Hamburg ongelukkig maar de vorm lijkt onveranderd goed te zijn. Met het startnummer twee lijkt hij de koers weer ideaal te kunnen krijgen vanuit het veld. Zal worden gereden door Danny Brouwer. For Ever liep de laatste keer een nette koers en behaalde toen een tweede plaats. De ruin gaat hier weer op pad met Jaap van Rijn en van kop af moet de combinatie ook in deze koers weer een eind kunnen komen. Loopt altijd goede koersen en voor in het veld verkoopt hij zich het allerbest. Dat hij zonder voorijzers in actie gaat komen is voor hem een voordeel. Fleur Starlake heeft met startnummer één mogelijk geen optimaal startnummer maar de merrie heeft goede vorm laten zien in haar laatste start. Wanneer hier tijdig ruimte gevonden gaat worden moet het op haar vorm af mogelijk zijn om mee te doen voor een plaats in het trio. Zal net als de laatste keer worden gereden door Roland Hülskath, toen werd er gewonnen.

Tip van de dag 2: 2. Forrest Beemd

 

Koers 5 PRIES VON MAUQUENCHY:

In de vijfde koers komen paarden aan de start die nog geen €800, de beginnersklasse. Jan Hazelaar wordt door een Duitser getraind en gereden maar de hengst is in Nederlands bezit. Maakte onlangs zijn debuut en deed dat niet verkeerd met een tweede plaats. Zal met die koers in de benen normaal gesproken wat scherper zijn geworden en ondanks het tweede gelid zou hij hier een eerste kans moeten hebben. Zal net als de laatste keer worden gereden door Michael Nimczyk. Everything at Once heeft een aantal maanden aan de kant gestaan. De merrie leek er nog niet helemaal klaar voor te zijn maar liep al wel eens een redelijke tijd op Gelsenkirchen. Wanneer de merrie ook maar enigszins in de buurt weet te komen van die tijd moet zij in deze koers op het podium gaan eindigen. Zal hier gereden gaan worden door trainer Reinier Feelders. Canary Calloville eindigde de laatste keer op Dinslaken als achtste en wist toen niet veel indruk te maken. Op Gelsenkirchen kwalificeerde de ruin eerder op een behoorlijke manier en wanneer hij op hetzelfde niveau weet te acteren moet hij in deze koers zeker kansrijk zijn voor een plaats rond het podium. Hij zal hier worden gereden door Simon Woudstra.

Koppel van de dag 1: 11/ alle

 

Koers 6 PREIS VON CLAIREFONTAINE:

De zesde koers is er één voor Franse paarden die verdeeld zijn over twee verschillende banden. Vinochka is natuurlijk het paard met het vermogen om deze koers ondanks het tweede band te winnen maar de merrie heeft niet meer de vorm van voorheen. Zij presteert wisselvalliger en in het verleden koerste zij nooit op haar allerbest rechtsom, al won zij al op Gelsenkirchen. Wij gaan er vanuit dat de merrie een goede dag heeft en dan moet zij een koers als deze kunnen winnen. Zal worden gereden door Robbin Bot. Cocomoko gaat hier voor het eerst in actie komen voor trainer Jan van Dooyeweerd en de berichten zijn in ieder geval goed. De jongere broer van Timoko is niet uit hetzelfde hout gesneden als zijn oudere broer maar in een koers als deze moet hij zeker mee kunnen doen. Moet snel voor in het veld terug te vinden zijn en de middenafstand zou geen probleem mogen zijn voor de ruin. Teatro heeft een koers na rust in de benen en deed het niet verkeerd met een derde plaats tegen behoorlijke paarden. Wanneer hij hier vanuit het tweede band weg weet te komen moet hij in deze koers zeker een kans hebben om bij de eerste drie te eindigen. Zal gereden gaan worden door Roland Hülskath, net zoals dat de laatste keer het geval was.

Koppel van de dag 2: 9/ 1, 3, 5, 10

 

Koers 7 CHAMPIONS-SERIE:

In de zevende koers komt de topklasse in actie, ook hier zijn de paarden weer verdeeld over twee verschillende banden. Toscanini Font heeft de vorm weer weten te vinden en ondanks dat hij hier pittige tegenstand treft moet hij een goede kans hebben om hier onder de eerste drie te eindigen. Hij had in het verleden nooit problemen met de bandenstart en vanuit het eerste band moet hij mooi positie kunnen vinden voor in het veld. Zal hier voor het eerst gereden gaan worden door Roland Hülskath, een rijder die het goed zou moeten kunnen vinden met het paard. SJs Junior C maakte anderhalve week geleden een goede indruk van kop af en lijkt weer in goede vorm te verkeren. Vanuit het tweede band moet hij een mooie parcours in het tweede spoor kunnen vinden en op deze manier kan hij zijn speed sparen voor in de laatste rechte lijn. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Stefan Schoonhoven. Jamil Cortina heeft veel uitstraling maar zijn verrichtingen zal lang niet constant. Wanneer hij zijn dag heeft moet de hengst direct voor in het veld liggen en moet hij zijn klasse kunnen laten zien door hier onder de eerste drie te eindigen. Zoals gewoonlijk zal hij worden gereden door zijn trainer, Robbin Bot.

Plaatskoppel van de dag 2: 2/ 3, 4, 6, 7

 

Koers 8 PREIS VON BERNAY: 

In de achtste koers komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet de winsom van €15.000 hebben bereikt. Gerrit Schermer heeft na een rustperiode een drietal koersen in de benen en deed het ook de laatste keer goed met een tweede plaats. Heeft hier met startnummer één mogelijk niet het meest ideale startnummer maar de klasse is aanwezig om lopende mee te doen voor de overwinning. Zal net als de laatste keer gereden gaan worden door trainer Jan van Dooyeweerd. Amigo Cortina was de laatste keer in Hamburg ongelukkig met een galoppade, toen het om het grote geld ging. Voordeel is nu dat hij met startnummer twee kan starten in deze koers en de vorm lijkt gewoon goed te zijn bij de ruin. Hij zou vanuit het veld een mooie koers moeten krijgen en met zijn sterke slotronde zou hij zich moeten melden voor de plaatsen op het podium. Zal deze keer worden gereden door zijn trainer, Robbin Bot. Gentleman Newport liep de laatste twee keer goede tijden op Hamburg maar kwam beide keren niet verder dan een klassering. Hier zou hij vanuit het veld weer een zuinige koers moeten krijgen en dan zou hij op zijn speed moeten komen in de laatste rechte lijn. Zal dan waarschijnlijk weer goed genoeg zijn voor een klassering. Hij zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Jesse ter Borgh.

Outsider van de dag: 7. Gentleman Newport

 

Koers 9 PREIS VON DIEPPE:

In de negende en laatste koers komen de liefhebbers aan de start met paarden die nog niet meer verdiende dan €11.000. Gian Luca Pasel heeft een tweetal goede koersen gelopen linksom maar de merrie zou normaal gesproken beter moeten zijn rechtsom. Heeft hier met startnummer drie een ideaal startnummer en zal daarnaast ook nog eens worden gereden door Fred Handelaar. Zou deze koers zonder al te veel problemen moeten kunnen winnen. Guess What liep ook de laatste keer op Wolvega een goede koers. De merrie lag lang achterin, in een koers zonder tempo. Dat zij vanuit het achterveld nog derde wist te worden was een prestatie op zich. Wanneer zij ook hier weer gebruik kan maken van haar speed moet zij kansrijk zijn voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door Erik van den Bergh. Celebrity Jaguar is een ruin die altijd goed kan vertrekken en met startnummer vier moet het mogelijk zijn om hier de kop te pakken en om vervolgens een zuinige koers aan de reling te krijgen. Op de vorm die hij het hele jaar door heeft laten zien moet een plaats onder de eerste drie niet helemaal worden uitgesloten. Zal worden gereden door eigenaar Peter Wisker.

Duo van de dag 2: 3/ 2, 4, 5, 6, 7,