Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing PMU Koersen Gelsenkirchen

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Gelsenkirchen, zondag 15 oktober

 

Deze zondag weer een Premiummeeting op Gelsenkirchen. Zoals veel vaker het geval is veel Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze meeting tien koersen op het programma, waarvan zeven Premiumkoersen, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

Wij beschouwen hier alle koersen voor. De 'Naar de Koers'-knoppen worden later deze week toegevboegd en verwijzen bij de eerste drie koersen naar het spel bij de Duitse totalisator en voor de Premiumkoersen naar het spel bij de Franse totalisator PMU.

Start van de eerste, van in totaal zeven Premiumkoersen, is om 17:50 uur. 

 

 
Bekijk hier alle Nederlandse deelname op Gelsenkirchen op onze Nederlanders-pagina!
 

 
Koers 1 Preis von Chartres

Een late zondag meeting vandaag op Gelsenkirchen. De eerste koers start namelijk pas om 16:20 uur. De beginnersklasse trapt af met een winsom tot €2000. Du Guesclin(1) kan hard lopen maar maakt gemakkelijk een fout. Echter is kan Roland Hülskath wel voor een boodschap gestuurd worden. Merlin(3) wordt wederom gereden door Tim Schwarma die een winnend rentree maakte. Eerder werd hij al tweede achter Derby derde Gideon H Renka. Ook Haycint Boshoeve(6) moet in de gaten gehouden worden. De merrie wordt ditmaal gereden door de oud werknemer van de trainer Robin Bakker. In Berlijn wist zij zich al te plaatsen in een snelle 15,8/1900 meter. Mooie rit ook voor Jaap van Rijn met General Attack(7) uit de training van de familie Nimczyk. Kortom een lastige openingskoers maar wel interessant voor de wedders. 

Winst-paard: 1 Du Guesclin
Plaats-paard: 7 General Attack
Duo: 1/3,6,7 of 3,6,7/1
Trio: 1/3,6,7/alle of 3,6,7/1/alle

 

 

Koers 2 Preis von La Capelle

Denken we de koers voor beginners gehad te hebben vervolgen we het programma met een winsom tot €600. Dorigo d'Eam(4) zal de aangewezen favoriet worden en dat is terecht. De ruin kwalificeerde in een snelle tijd van 17,2/2100 meter wat wellicht een vertekende tijd is want Goofy Greenwood won dit in 13,9. Zeer interessant is Haubertje(10) die gereden wordt door naar mijn mening de beste rijder van Frankrijk, Franck Nivard. Hij werd de laatste maal tweede achter Merlin die in de eerste koers aan de start komt. Dus u zou dit kunnen afstemmen op zijn resultaat in de eerste koers. Toch verwacht ik meer van Hour of Power(5) ten op zichte wat hij tot nu toe heeft laten zien. De grote hengst oogt veel talent te hebben maar het ontbreekt het wellicht nog wat aan kracht.

Winst-paard: 4 Dorigo d’Eam
Plaats-paard: 10 Haubertje
Duo: 4/10 (rond)
Trio: 4,10/4,10/alle of 4,10/alle/4,10

 

 

Koers 3 Preis von Caen

De twee favoriet zijn beide gefokt door de familie Gerrits uit Helmond. NamelijkGetreadyfortakeoff(8) en Hands Down(3). Laatstgenoemde is ook in hun bezit maar we starten met eerstgenoemde. Hij wist überlegen te winnen 10 september te Gelsenkirchen. De laatste maal tijdens een lunchmeeting in Wolvega had hij normaliter tweede moeten worden achter Hugo Lobell maar overtuigde niet. Hands Down liep een prima kwalificatie en werd daarvoor derde achter Classic Connection in Berlijn-Mariendorf. Deze ging dinsdagavond in Parijs-Vincennes als winnaar door het stek. Een paard om in de gaten te houden is ook Hotspot(6) van dezelfde eigenaar als beide favorieten. Opmerkelijk is keuze dat de trainer juist deze kiest aangezien ze qua klasse niet veel van elkaar onder doen. Celebrity Jaguar(7) doet het ook vrijwel altijd goed met eigenaar, trainer en rijder Peter Wisker. Dark Witch Sisu(4) zette de laatste maal niet door en sprong om die reden ook de laatste bocht. Eerder werd er wel al op deze baan gewonnen. Net als Whatawonder(10) die vanuit België naar Gelsenkirchen komt.

Winst-paard: 8 Getreadyfortakeoff
Plaats-paard: 7 Celebrity Jaguar
Duo: 8/3,6,7 of 3,6,7/8
Trio: 8/3,6,7/alle of 3,6,7/8/alle

 

 

Koers 4 Grand Prix de Gelsenkirchen Groep III PMU

Kwalitatief gezien staan er drie toppers in die ver boven de rest uitsteken. Twee ervan zijn miljonair. Bird Parker(4) is veruit het beste paard en heeft de laatse maal alles zelf moeten doen op de baan van Angers. Hier kwam hij dichtbij Valko Jenilat binnen en Uza Josselyn die de hele koers kon afwachten en de laatste meter toesloeg. In Zwitserland werd wel sterk gewonnen in de koers waar eerste uitdager van vandaag Swedishman(5) vierde werd. De ruin is inmiddels elf jaar en daarom helaas niet meer startgerechtigd in Frankijk. Echter is hij nog altijd in topvorm en onverwoestbaar. De laatste koers in Mallorca resulteerde in een prima derde plaats achter Anna Mix en Uppercut de Manche(3). Van kop af hield hij het lang vol maar werd nipt door beide paarden geklopt. Uppercut de Manche liep zoals gezegd een fantastische koers en werd tweede na een rustige koers aan binnenzijde. Zij gaan beide de strijd voeren voor plaats twee. Plaats vier gaat op papier naar Boeing du Bocage(7) uit de training van stalgenoot Anna Mix, namelijk Franck Leblanc. Zijn rijder Loïc Guinoiseau kent hem als geen ander. De hengst van Scipion du Goutier loopt altijd tegen de top van de jaargang en is vrijwel altijd geplaatst. Ook onder het zadel gaat het hem goed af, in het verleden werd hij al tweede achter Prix du Cornulier winnares Bellisima France. Thierry Duvaldestin reist niet alleen met Swedishman af naar Duitsland. Ook Venise met inmiddels vaste rijder voor in Nederland en Duitsland Rick Ebbinge. De merrie doet het vooral goed op de grasbanen in de provincie. Ook Bon Copain(8) is een bekend gezicht in Frankrijk. Hij loopt louter plaatsgelden en wordt vandaag gereden door onze Nederduitser Robbin Bot.

Winst-paard: 4 Bird Parker (winnaar van de dag)
Plaats-paard: 5 Swedishman
Plaatskoppel: 4-5
Trio: 4-5-3

 

 

Koers 5 ELE-Trophy PMU

Groot favoriet in dit veld is uiteraard Major Brown(5). De laatste maal in Hamburg sprong hij aan de start na een afwezigheid van twee en een halve maand. Daarvoor won hij met Björn Goop in Jägersro oppermachtig. In Nederland is hij langere tijd onklopbaar en wordt vandaag dus weer herenigd met Ruud Pools. De terechte favoriet. Voor plaats twee valt het oog al snel op For Ever(1) van Age Posthumus. Hij loopt al lange tijd dappere koersen maar treft steeds een paard dat nét iets beter is. Dat is normaal vandaag dus weer het geval. Als hij met nummer één snel weet te vertrekken zal hij snel de rug van de favoriet krijgen en wordt dat dan het duo. In 2016 won Power Point(10) vrijwel alles. Uit twintig starts werden er tien omgezet in winst en hij werd maar liefst zes maal tweede. De meeste koersen waren dat met de Duitse kampioen Micheal Nimczyk. Deze vorm lijkt weer terug na een sterke overwinning op Gentleman As(11). Hij keert na enkele minder bekende prestaties terug uit onder andere Bedburg Hau. Voor de overige plaatsen is veel mogelijk. Vico(2) treft een mooi nummer en ook Tequila F. treft steeds goede paarden.

Winst-paard: 5 Major Brown
Plaats-paard: 1 For Ever
Plaatskoppel: 5/1,10
Trio: 5/1,10/alle

 

 

Koers 6 Preis von Cabourg PMU

Een zeer open koers waar een duidelijke winnaar lastig is aan te wijzen. Bionic Man(1) is het eerste paard wat ik wil benoemen, hij wist onder andere Only You(2) al voor te blijven de laatste maal. Dat hij tweemaal Makalo niet kon kloppen is geen schande, al bleef hij wel dicht in de buurt. Mr Blitzer Byd kon zijn favoriet status niet geheel waar maken maar liep een goede koers tijdens de lunchmeeting van Dinslaken. Voorheen werd er al sterk gewonnen in Hamburg en Alkmaar. Miss Mara(11) lijkt een klassiek talent maar heeft nog niet geheel aan de verwachtingen voldaan. De merrie loopt wel steeds nette koersen in haar klasse. Amici P(14) heeft ook goede verrichtingen staan en heeft een ongunstig nummer.

Winst-paard: 1 Bionic Man
Plaats-paard: 5 Mr Blitzer Byd
Plaatskoppel: 1-2,5,11,14
Trio: 1/2,5,11,14/alle of 2,5,11,14/1/alle

 

 

Koers 7 Prix Moët & Chandon PMU

De winnaar van deze koers heeft een leuke avond met deze heerlijke champagne. Chaparal de Vandel(8) is de terechte favoriet, vooral over deze afstand. De laatste maal was hij voor de start al kansloos in Le Croisé Laroche. Voorheen werd er al makkelijk gewonnen in Amiens en tweede te La Capelle in snelle tijden die zijn tegenstanders normaal niet kunnen lopen. Behalve As Magic(6) wellicht, hij is al tijden in goede vorm en kan eveneens goed uit de voeten over de afstand. In het eerste band heeft Casanova d’Amour(2) de beste papieren. Hij wordt zeer regelmatig in deze koersen ingeschreven. Twee uitstapjes op de provinciebanen leverde weinig resultaat op. Terug in zijn vertrouwde omgeving kan hij zeker tweede of derde worden, houdt hem in de gaten. Verder is het altijd gevaarlijk wanneer de combinatie Filip Sap-Jos Verbeeck aan de start komt. Met Vinochka zijn al velen successen geboekt. De merrie start voor de tweede maal voor de trainer en zocht steeds te top van zijn klasse op. In het zuiden van Frankrijk werd deze winter wel goed gepresteerd, darkhorse.

Winst-paard: 8 Chaparal de Vandel
Plaats-paard: 6 As Magic
Plaatskoppel: 8-2,6
Trio: 8-2,6-alle / 2,6-8-alle

 

 

Koers 8 Preis von Lisieux PMU

Obsession Eden(2) is een paard met veel klasse. Hoe hij de laatste tweemaal won in Gelsenkirchen was imponerend. Met deze koersen in het achterhoofd is hij eerste of tweede. Fleur Starlake(6) is zijn eerste uitdager. Eerder kon zij eerstgenoemde al niet kloppen. Het paard is in uitstekende vorm en wordt vandaag weer gesteund door de rijder die met haar al in Berlijn-Mariendorf won. Ook een heel fijn paard in deze klasse is I am Perfect(3) die we in Wolvega ook een aantal goede koersen hebben zien lopen tegen onder andere Grift Jr en Greek F Boko. Verder is Forrest Beemd(7) een dappere merrie die hier het voorgenoemde trio kan verstoren. Europees leerlingkampioen Danny Brouwer is in goede vorm.

Winst-paard: 2 Obsession Eden
Plaats-paard: 6 Fleur Starlake
Plaatskoppel: 2-6
Trio: 2,6-2,6-3,7 (meer)  / 2,6-2,6-1,4,5,8,9,10 (minder)

 

 

Koers 9 Preis des Winterfavoriten PMU

Een Europese koers voor tweejarige dravers. Philippe Allaire komt niet alleen met Bird Parker naar Gelsenkirchen, ook de Belg Lover Boy(4) is aanwezig. Deze hengst lijkt van grote klasse. In Mons werd er bij zijn debuut heel eenvoudig gewonnen. Indus Dragon(2) is goed gefokt en kwalificeerde in een goede tijd. Datzelfde geldt ook voor Zarch Wise As(5) die zich herkwalificeerde na een goed debuut in Berlijn-Mariendorf. Kjeld von Haithabu(6) was de laatste maal de verrassing voor het trio aankomst tegen de betere tweejarigen van het moment.

Winst-paard: 4 Lover Boy
Plaats-paard: 5 Zarch Wise As
Plaatskoppel: 4-2,5
Trio: 4-2,5-2,5 / 4-2,5-alle

 

 

Koers 10 ELE-Trophy PMU

Deze prachtige meeting wordt afgesloten met een koers voor de subtop. Europoort Pride(6) is een paard van grote klasse en toont deze gelukkig ook afgelopen maand. De ruin ging heel sterk de laatste maal maar draafde echter niet geheel zuiver, vooral in de bochten had hij moeite. Ongetwijfeld dat Kurt Roeges hier aan heeft gesleuteld en hij vandaag nóg beter aan de start zal komen. Freeway Fortuna(7) start vandaag weer met Jos Verbeeck, waar de merrie heel graag voor loopt. Deze zomer werd ze binnendoor al heel sterk derde tegen de Hagoort-pupillen Regio en Feline Boko. Gigant Greenwood(1) is het aangewezen paard voor plaats drie en treft een mooi nummer. Philistine Face(3) start voor de derde maal in Duitsland vanuit Zweden en heeft nog weinig verkeerd gedaan.

Winst-paard: 6 Europoort Pride
Plaats-paard: 7 Freeway Fortuna
Plaatskoppel: 6-1,7
Trio: 6-1,7-alle / 1,7-6-alle