Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Premiumkoersen Gelsenkirchen

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Gelsenkirchen, woensdag 6 juni

 

Op woensdag alweer een Premium lunchmeeting op Gelsenkirchen, met zoals veel vaker het geval is veel Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze lunchmeeting vijf koersen op het programma, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

De koersen worden uiteraard voorbeschouwd en daarin worden drie Nederlandse belangen benoemd met in onze ogen de beste kansen in hun desbetreffende koersen. 

Start van de eerste, van in totaal vijf Premiumkoersen, is om 11:10 uur.

 
Bekijk ook alle Nederlandse deelname op onze Nederlanders-pagina.
 

Koers 1 WETTSTAR.DE-SPORTWETTEN-RENNEN:

In de eerste koers komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €23.000. Er komen in deze koers slechts zes paarden aan de start waaronder Unstoppable met Robbin Bot. De ruin liep de laatste keer een enorm sterke koers op Wolvega. Hij moest het nodige doen om de koppositie te bereiken maar wist desondanks goed stand te houden met een derde plaats. Hier moet hij makkelijker de leiding in handen kunnen krijgen en deze koers moet hij winnend af kunnen sluiten. Dark Witch Sisu loopt eigenlijk haar beste koersen rechtsom en de merrie zal na een tweetal starts linksom zich zeker beter voelen nu zij weer op de baan van Gelsenkirchen in actie mag gaan komen. Gaat met startnummer één vertrekken en moet zo een mooie koers aan de reling gaan krijgen. Gaat gereden worden door trainer Stefan Schoonhoven. Ultras As ging de laatste keer van de benen op de kleine piste van Duindigt. Daarvoor liep de ruin eigenlijk weer goede koersen en weet hij de draad nu weer op de pakken zou hij goed genoeg moeten zijn om mee te doen voor een plaats in het trio. Hier gaat hij weer gereden worden door trainer Rob de Vlieger.

Trio van de dag: 4/ 1/ 1// alle

 

Koers 2 WETTSTAR.DE-HASSLOCH-RENNEN:

De tweede koers is voor paarden die in hun carrière nog niet meer verdiende dan €900. Ice Dragon is het paard van de koers, mits hij uit het gedrang en de sintels kan blijven. Was de laatste keer goed weg maar totaal tegen de verwachting werd de kop overgegeven waardoor hij sintels voor zijn hoofd kreeg en de draf verruilde voor de galop. Zou hier de kop moeten kunnen pakken en vervolgens gewoon de leiding behouden, moet dan kunnen winnen. Gaat gereden worden door trainer Age Posthumus. Iwan Boko ging de laatste keer wederom in de fout en viel ditmaal onder de bel van uitschakeling. De hengst zal nog ervaring op moeten doen en zal gaandeweg constanter gaan worden. Lijkt in ieder geval voldoende snelheid te hebben om hier mee te doen voor de trioklasseringen. Iris F Boko liep de eerste keer uit op Hamburg geen verkeerde koers en zal het nodige geleerd hebben. Met startnummer zes zou zij vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en wederom meedoen voor de trioklasseringen. Gaat net als de laatste keer gereden worden door trainer Robbin Bot.

Tip van de dag: 4. Ice Dragon

 

Koers 3 GELSENTRAB-TROTTEUR FRANCAIS-RENNEN:

In de derde koers gaan paarden aan de start komen die nog niet meer verdiende dan €80.000. Apache Jeloca kwam dit jaar twee keer aan de start op Gelsenkirchen en beide starts wist de ruin om te zetten in een overwinning. Hij lijkt zich als een vis in het water te voelen wanneer hij rechtsom mag koersen en daarnaast ontmoet hij passende tegenstand. Zal zoals de voorgaande keren worden gereden door Jaap van Rijn. Croatie d’Amour heeft in twee starts dit jaar weinig verkeerd gedaan in Wolvega en gaat het nu eens op Duitse bodem proberen. De merrie liet de laatste keer, weliswaar tegen andere tegenstand, goede vorm zien en zal normaliter alleen maar scherper zijn geworden. Gaat ditmaal gereden worden door Robbin Bot en zij vertrekt zonder achterijzers. Capri de Houelle is een merrie die wisselvallig presteert maar wanneer zij haar dag heeft kan zij in een koers als deze verrassen. Heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen en onderweg hoeft zij geen meter extra te lopen. Kan op speed gereden worden en dan zou zij op haar best moeten zijn. Gaat gereden worden door Jeffrey Mieras.

Duo van de dag: 4/ 2, 3, 5

 

Koers 4 WETTSTAR.DE-LANGENHAGEN-RENNEN:

De vierde koers is voor paarden van alle winsommen en zij gaan in actie komen over een afstand van 2000m. Expo Express maakte eind mei zijn rentree op Mönchengladbach en deed het daar niet verkeerd met een vierde plaats. Zal normaliter scherper zijn deze keer en hoeft met startnummer negen helemaal niet zo’n verkeerd nummer te hebben. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat gereden worden door Alexander Kelm deze keer. Brenda Charisma liep de laatste keer een prima koers op Dinslaken en heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer. De merrie mag normaliter voor in het veld een mooie koers gaan verwachten en kan op speed zeker in staat zijn om een plaats bij de eerste drie te belopen. Gaat gereden worden door trainer Jeffrey Mieras. Perfect Power gaat in dit nummer op pad met trainer en eigenaar Henk Grift. De ruin verdiende in zijn loopbaan inmiddels ruim €200.000 en deed het de laatste keren niet verkeerd voor de kar met twee tweede plaatsen. Met startnummer tien kan hij gebruik gaan maken van zijn speed en moet een trioklassering met enig geluk haalbaar zijn.

Plaatskoppel van de dag: 9/ 1, 4, 5, 6, 7, 10

 

Koers 5 WETTSTAR BY PMU-RENNEN:

In de vijfde koers gaan paarden aan de start komen die nog niet meer verdiende dan €13.000 in hun koerscarrière. More Junction krijgt in deze toch wel redelijk open koers onze voorkeur. De ruin pakte de laatste keer op Hamburg, ondanks het tweede gelid, bijna de kop en kreeg vervolgens een mooi parcours. Wist het goed af te maken en nu met startnummer één moeten er mogelijkheden zijn voor een soortgelijk parcours. Op de vorm af moet een overwinning mogelijk zijn. Zal opnieuw worden gereden door Robbin Bot. Pearl Stardust maakte de laatste keer de lange reis naar Denemarken maar zat daar eigenlijk nooit op de vleugel van de startauto. Zij versprong haar kansen nog voordat de start was gevallen. Normaliter zou een kortere reis haar niet van haar stuk meer mogen brengen en ondanks het nummer acht moet zij goed genoeg zijn om hier mee te doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. General Lee ging de laatste keer zomaar van de benen, met de zege binnen handbereik. Hier zal de ruin vanuit het tweede gelid moeten komen en hij vertrekt ook nog eens aan de reling. De klasse is aanwezig, nu zal enkel het koersverloop mee moeten zitten. Gaat gereden worden door Rob de Vlieger.

Koppel van de dag: 1/ 2, 4, 7, 8, 9, 10, 12