Banen

Nederland
Zuid Afrika
Zweden
Duitsland
Ierland

Voorbeschouwing PMU Koersen Gelsenkirchen

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Gelsenkirchen, dinsdag 16 januari

 

Op dinsdag ook nog een Premiummeeting op Gelsenkirchen, met zoals veel vaker het geval is veel Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze meeting acht koersen op het programma, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

De koersen worden uiteraard voorbeschouwd en daarin worden, waar mogelijk, drie Nederlandse belangen benoemd met in onze ogen de beste kansen in hun desbetreffende koersen. 

Start van de eerste, van in totaal acht Premiumkoersen, is om 16:55 uur.

 

Koers 1 PREIS DER WETTSTAR-SHOPS:

In de eerste koers gaan paarden in actie komen die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €40.000. Captain Rob gaat het ditmaal weer rechtsom proberen en daarmee heeft de ruin in het verleden ook het meeste succes gehad. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en lopende zou het mogelijk moeten zijn om deze koers van start tot finish te leiden. Zal ditmaal worden gereden door Jaap van Rijn. Rex O’Malley heeft na een rustperiode twee koersen in de benen maar wist daar nog niet enorm veel indruk te maken. Heeft hier met startnummer tien een lastig startnummer tegen deze paarden en de ruin zal hier gereden gaan worden door trainer Jan-Henk Janssen. Voko Delsee gaat in dit nummer in actie komen voor trainer Harry Pools. De ruin kwam de laatste keren voornamelijk in actie tegen Franse paarden en lijkt hier wel erg zwaar te zijn. Het startnummer negen is in ieder geval gunstig voor een zuinig koersverloop. Op deze manier is het misschien nog mogelijk om een plaatsgeld mee te pakken.

Tip van de dag 1: 3. Captain Rob

 

Koers 2 PREIS VON ABBEVILLE:

De tweede koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €4.000. Harryet Hazelaar heeft de laatste keren behoorlijke koersen gelopen op Wolvega en ditmaal gaat de merrie het weer eens proberen op Gelsenkirchen. Heeft met startnummer één normaal gesproken geen verkeerd nummer en op de vorm van haar laatste koersen af zou een plaats in het trio zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Dion Tesselaar deze keer. Glorious Boko heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en normaal gesproken zal de merrie nu wat scherper zijn. Het tweede gelid zal niet heel eenvoudig zijn maar met verbeterde vorm zou een plaats in het trio zeker mogelijk moeten zijn. Zal weer worden gereden door trainer Robbin Bot. Frankel Stream deed de laatste twee keer weinig verkeerd met een tweede plaats en een overwinning. Het tweede gelid lijkt niet meteen een voordeel te zijn voor de ruin maar lopende heeft hij in ieder geval de snelheid om voor in dit veld te eindigen. Zal worden gereden door trainer Jan-Thijs de Jong.

Plaatskoppel van de dag: 9/ 1, 4, 10

 

Koers 3 PREIS VON LILLE:

In de derde koers gaan paarden vertrekken die nog niet meer verdiende dan €2.000. Glayva Bros heeft eerder in haar loopbaan snelheid laten zien en gaat hier na een kwalificatie weer voor het eerst in actie komen na rust. Het moet mogelijk zijn voor de merrie om hier de kop te pakken en vervolgens het tempo te controleren. Zal net als alle voorgaande keren worden gereden door trainer Dion Tesselaar. Hocus Pocus kwalificeerde onlangs op Gelsenkirchen en maakt nu zijn rentree na een half jaar. De hengst liet eerder zien veel talent te hebben en kijkend naar de tegenstand in deze koers moet het mogelijk zijn om een plaats in het trio te belopen. Zal worden gereden door eigenaar Karel Gerrits. Emma Jane bleef de laatste keer weer eens op de been en dat resulteerde direct in een tweede plaats op Gelsenkirchen. Met het startnummer twaalf zou de merrie dravende weg moeten komen en weet zij andermaal foutloos te blijven moet weer het één en ander mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Jan van Dooyeweerd.

Tip van de dag 2: 1. Glayva Bros

 

Koers 4 PREIS VON REIMS:

De vierde koers is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €15.000. Dark Witch Sisu werd de laatste twee keer niet geklopt op Gelsenkirchen en de merrie lijkt nog altijd in goede vorm te steken. Het startnummer zeven is mogelijk niet optimaal, maar op haar klasse af moet zij het in deze koers opnieuw kunnen afdwingen. Zal worden gereden door trainer Stefan Schoonhoven. Gerrit Schermer wist de laatste keer sterk te winnen op Gelsenkirchen en de ruin is net als de rest van de stal goed in vorm momenteel. Hij heeft met startnummer drie een beduidend beter nummer getroffen dan hiervoor genoemde en het moet mogelijk zijn om deze serieus partij te bieden. Zal net als de laatste twee keer worden gereden door trainer Jan van Dooyeweerd. Pietro Lombardi liep de laatste keer een goede koers in een nummer voor de liefhebbers. Net als nu moest de ruin vanuit het tweede gelid komen en zit het tempo mee onderweg zou een plaats in het trio zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Robbin Bot.

Duo van de dag: 3, 7/ 3, 7

 

Koers 5 ELE-TROPHY:

In de vijfde koers gaan paarden in actie komen die nog niet meer verdiende dan €30.000. Sabsevar As sprong er de laatste keer ongelukkig uit en de merrie zou beter moeten kunnen dan dat. Zij heeft hier in het tweede gelid een redelijke positie. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en op haar klasse moet zij in dit nummer kunnen winnen. Zal worden gereden door trainer Erwin Bot. For Ever heeft twee overwinningen op rij staan en de ruin lijkt andermaal in topvorm te zijn. Wist het de laatste keer simpel af te maken in de laatste rechte lijn en met startnummer vijf moet het mogelijk zijn om hier de leiding te pakken. Moet het tempo kunnen bepalen en op deze manier weer meedoen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door Jaap van Rijn, net als de laatste twee keer. Early Ricardo pakte ook al twee overwinningen op rij en daarmee deed de ruin ook niets verkeerd. Hij heeft hier met startnummer zeven een lastig startnummer en kan daardoor een duur parcours buitenom krijgen. Wanneer hij zijn speed kan bewaren tot de laatste rechte lijn is de vorm goed genoeg om mee te doen voor een trioklassering. Zal ditmaal worden gereden door Simon Woudstra.

Outsider van de dag: 5. For Ever

 

Koers 6 WETTSTAR-SPORTWETTEN-RENNEN:

De zesde koers is voor de beginnersklasse, de klasse tot €600. I’m Happy kwam een flink aantal maanden niet aan de start en in deze maanden lijkt de merrie opgeknapt te zijn. Zij wist haar eerste koers na rust direct te winnen en deed dat ook nog eens op een goede manier. Het startnummer negen is mogelijk niet ideaal maar op snelheid moet zij hier een eerste kans hebben. Zal andermaal worden gereden door trainer Reinier Feelders. Hinde Hazelaar is een paard met de nodige snelheid maar eenvoudig is de merrie zeer zeker niet. Met startnummer zes, redelijk aan de buitenzijde van de startauto, is het mogelijk dat zij dravend weg weet te komen. Op haar snelheid moet zij in deze koers meedoen voor een plaats in het trio. Zal weer worden gereden door trainer Dion Tesselaar in deze koers. In My Mind maakte in juli haar debuut en deed dat niet heel erg verkeerd met een tweede plaats. Eind oktober kwam zij nogmaals aan de start maar dat was een minder groot succes. Maakt hier andermaal haar rentree en tegen deze paarden zou het één en ander mogelijk moeten zijn, wanneer hij lopend weg weet te komen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn ditmaal.

Koppel van de dag 1: 9/ 2, 4, 6, 11

 

Koers 7 INTERNATIONALER JANUAR-PREIS:

In de zevende koers komt de hoogste klasse in actie, hier komen in totaal acht paarden aan de start. Jamil Cortina is het enige Nederlandse belang in deze koers, gereden en getraind door Robbin Bot. De hengst deed het de laatste keer goed met een overwinning op Dinslaken en wist daarbij ook nog eens goede paarden te kloppen. Heeft met startnummer twee een goede uitgangspositie en hij zou zo in ieder geval een mooie koers moeten gaan krijgen. Dream Magic BE is misschien niet meer het paard van een aantal jaar geleden maar op zijn klasse moet hij in dit nummer nog altijd mee kunnen doen voor de plaatsen in het trio. Liep de laatste keren op Mons en trof daar elke keer behoorlijke tegenstanders. Ondanks het startnummer acht moet het mogelijk zijn voor de hengst om hier de kop te pakken en dan moet hij een heel eind kunnen komen met trainer Mike Lenders op de sulky. Lotus Star wist de laatste drie keer niet te winnen maar eindigde wel elke keer onder de eerste drie. Hier moet hij met startnummer vijf een mooie koers gaan krijgen vanuit het veld, op zijn klasse en koershoofd af zou hij hier wederom in het trio moeten gaan eindigen.

Trio van de dag: 5/ 5/ 5/// 2, 3, 4, 8

 

Koers 8 PREIS VON AMIENS:

De achtste koers gaan paarden aan de start komen tot €8.000 en in deze koers komen veel Nederlandse belangen aan de start. Chronos du Lude liep de laatste twee keer goede koersen op Gelsenkirchen en in deze koers moet het mogelijk zijn voor de ruin om een overwinning bij te schrijven. Heeft met startnummer vijf normaliter een mooie uitgangspositie en qua tegenstand lijkt het niets iets minder dan de laatste twee keer. Zal worden gereden door trainer Jan van Dooyeweerd. Galya Fortuna boekte in haar laatste twee starts overwinningen en daarmee had de merrie het niet beter kunnen doen. Moet ondanks het startnummer zeven een redelijke koers kunnen krijgen en in tegenstelling  tot de laatste twee keer zal zij ditmaal gereden gaan worden door trainer Gerrit Gommans. Alain Scott boekte inmiddels ook twee overwinningen op rij en de ruin lijkt steeds meer te komen. Met startnummer één heeft hij mogelijk geen optimaal startnummer getroffen maar het moet lopende wel degelijk mogelijk zijn om een plaats onder de eerste drie te belopen. Zal worden gereden door trainer Robbin Bot.

Koppel van de dag 2: 5/ 1, 7, 8