Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 18 november

Gelsenkirchen – zondag 18 november 2018 – Start: 13:10 uur

Race 1: Felos-Rennen A

Toscanini Diamant (2) won bij zijn debuut van start tot finish. Hij is opnieuw de grote favoriet. Indira Zes HB (10) ontwikkelt zich tot een heel trouw koerspaard. De trainingspupil van Appie Bosscha heeft veel speed en is in dit veld ‘the best of the rest’. Daarachter is de keuze lastig. Judena (6), Ivonne Dragon (8) en Bento di Quattro (9) lijken de paarden die als eerste in aanmerking komen voor een trioklassering.

Plaats 1: Toscanini Diamant (2)
Plaats 2: Indira Zes HB (10)
Plaats 3: Judena (6)
Plaats 4: Ivonne Dragon (8)

 

Race 2: Campo Ass-Rennen A

More Junction (5) bood de laatste keer Viveur Bi tot de streep partij. Paard is in vorm al lijkt hij wel een voorliefde te hebben voor de sprintafstand. Vandaag zou er weerwerk kunnen komen van Sandsturm (7) en Michael Nimcyzk. Hij won op Mönchengladbach ruim voor Dont Worry TU (2). Whatawonder (3) liet de fouten de laatste keer eindelijk weer eens achter wegen en won vanuit het dodenspoor. Velten Swan Lake (1) kan hard vertrekken en heeft uitzicht op een mooi parcours. Won onlangs op Dinslaken aan 157 tegen 1 volgens eenzelfde tactiek. Staat dit keer wel iets zwaarder.

Plaats 1: More Junction (5)
Plaats 2: Sandsturm (7)
Plaats 3: Whatawonder (3)
Plaats 4: Velten Swan Lake (1)

 

Race 3: Wettstar Amateur-Trophy / Vorlauf 2 A

Het eerste onderdeel van de V5: een amateurkoers waarin Highway Fortuna (3) op papier een eerste kans heeft. Hij heeft bovendien een mooi startnummer. Voor de plaatsen is het lastig. Napster (6) zocht het hogerop in de Troost Breeders Crown voor vierjarigen. Hij eindigde toen na een mooie koers ongeplaatst vlak achter onze favoriet Highway Fortuna. Onlangs was Napster derde in Dinslaken maar werd hij gediskwalificeerd wegens hinderen in de laatste bocht. Mad World (5) liep de laatste keer goed door en Amici P (1) is normaal gesproken erg trouw. Cousin le Blanc (4) werd binnendoor verrassend vierde op Gelsenkirchen met de rijdster van vandaag. Het lijkt erop alsof hij aan zijn tweede jeugd is begonnen bij Jan-Henk Janssen.

Plaats 1: Highway Fortuna (3)
Plaats 2: Napster (6)
Plaats 3: Mad World (5)
Plaats 4: Amici P (1)

 

Race 4: Ortello-Rennen

Iris Flevo (7) maakt wel eens een fout achter de startauto maar is dravende weg hier het te kloppen paard. Was dit jaar nog vierde in het Buddenbrock-Rennen en staat gedeclasseerd. Ging strak in Groningen en liep de laatste keer in Wolvega weer hard na een startfout vanuit het tweede gelid. Voor de plaatsen daarachter gaat het in willekeurige volgorde tussen Sternschnuppe Poet (3), Frankel Stream (4) en Delta d’Urfist (9). Het koersverloop zal de doorslag geven.

Plaats 1: Iris Flevo (7)
Plaats 2: Sternschnuppe Poet (3)
Plaats 3: Frankel Stream (4)
Plaats 4: Delta d’Urfist (9)

 

Race 5: Wettstar Amateur-Trophy / Vorlauf 3

Europoort Pride (10) is bijna een jaar afwezig geweest. De staltopper van Kurt Roeges liep reeds een prima herkwalificatie. Hij is op zoek naar de scherpte van vorig jaar en deze koers zal hem goed doen. Op zijn klasse moet hij gelijk mee kunnen strijden om de winst. Power Point (4) en Out of the Slums (7) zijn de eerste uitdagers. Eerstgenoemde heeft de steun van topamateur Jörg Hafer. Out of the Slums is in vorm en bleef bij zijn laatste overwinning in Dinslaken voor Gentleman As (8).

Plaats 1: Europoort Pride (10)
Plaats 2: Power Point (4)
Plaats 3: Out of the Slums (7)
Plaats 4: Gentleman As (8)

 

Race 6: Lümmel-Rennen

Een beginnerskoers zonder uitgesproken favoriet. In dat geval is Michael Nimcyzk een houvast. Hij heeft Prigana (10) in de strijd. De driejarige merrie won onlangs in Mönchengladbach. Nimczyk liet haar toen rustig beginnen, rukte op naar het dodenspoor en won eenvoudig. Het tweede gelid lijkt daarom geen nadeel. De Lets Go-dochter maakt wel makkelijk een foutje. Fairview (9) werd de laatste keer op Gelsenkirchen derde. Ze moest toen wat meters prijs geven in de bochten maar eenmaal recht wees ze Incredible Dream (5) terug naar een vijfde plek. Voor laatstgenoemde was dat zijn debuut. Bella del Sol (3) wordt voor het eerst door Jaap van Rijn gereden. De merrie oogt erg groen maar getuige haar kwalificatie kan ze beter dan ze tot nu toe heeft laten zien. Als laatste noemen we de vijfjarige Jasja Bo (7). De goed gefokte merrie ging vorig jaar op rust na een goede derde plaats op Dinslaken na een onmogelijk koersverloop. Zeven maanden later maakt ze haar rentree.

Plaats 1: Prigana (10)
Plaats 2: Fairview (9)
Plaats 3: Incredible Dream (5)
Plaats 4: Bella del Sol (3)

 

Race 7: Wettstar November-Trabreiten

Casanova d’Amour (7) debuteert onder het zadel met Marloes Knopp. Hij heeft gelijk een goede kans maar komt wel enkele doorgewinterde monté-paarden tegen. El Raul (1) won begin deze maand een monté-draverij op Dinslaken. Toen kreeg hij 25 meter voor van Georgies Express (3). De rollen kunnen deze keer omgedraaid worden. Yarrah (4) wordt dit keer gereden door Ronja Walter. Hij is niet veel minder dan Georgies Express. Early Ricardo (6) loopt aangespannen meestal in een veel zwaardere competitie. Het genre is hem niet onbekend. Anderhalf jaar geleden won hij in Hamburg ondermeer tegen Garry. Dat is een aanbeveling waard.

Plaats 1: Casanova d’Amour (7)
Plaats 2: Georgies Express (3)
Plaats 3: Yarrah (4)
Plaats 4: Early Ricardo (6)

 

Race 8: Campo Ass-Rennen B

Glayva Bros (3) is een baanspecialist in Gelsenkirchen. Qua aantal zeges staat ze bovenaan in de competitie om het ‘Bahnchampionat 2018’. Ze werd dit jaar in zeven starts alleen nog geklopt door Chapter One en Voyage d’Amour. Dat is zeker geen schande. De Cantab Hall-merrie is er een half jaar tussenuit geweest maar we verwachten haar weer scherp aan de start. Weerwerk zou kunnen komen van William Scott (8) die maar liefst anderhalf jaar uit de roulatie is geweest. Heeft ondertussen twee kwalificaties in de benen en zal deze koers waarschijnlijk nog nodig hebben. Stalgenoot Stradivari (5) heeft aantoonbaar vorm. Hij won onlangs in 1.15,2 voor de derde ‘Nimcyzk-pupil’ in deze koers Janika Bo (2). Stradivari moest toen na een snelle beginfase van achteraf komen. Die prestatie was erg goed.

Plaats 1: Glayva Bros (3)
Plaats 2: Stradivari (5)
Plaats 3: William Scott (8)
Plaats 4: Janika Bo (2)

 

Race 9: Wettstar Advents-Meile

Schubert (7) keert terug na lange afwezigheid. De zoon van Abano As heeft vorig jaar mooie dingen laten zien op Vincennes. Inmiddels is hij onder de hoede van Jaap van Rijn en zijn vader Adriaan. Zijn kwalificatie op Wolvega smaakte naar meer ook al was hij in de eerste kilometer wat te fanatiek. Vandaag mag hij het proberen over de mijl. Hij zal zijn benen moeten strekken want het Nimczyk-duo Skyfall (3) en Ginger Heldia (5) geeft niks cadeau. Michael heeft voor Skyfall gekozen maar beide paarden ontlopen elkaar weinig. Immosand (6) en Compleet Well (8) hebben eveneens triokansen. Laatstgenoemde maakte onlangs zijn rentree in de Giganten-Trial. Die koers heeft hem waarschijnlijk goed gedaan.

Plaats 1: Schubert (7)
Plaats 2: Skyfall (3)
Plaats 3: Ginger Heldia (5)
Plaats 4: Compleet Well (8)

 

Race 10: Wettstar Amateur-Trophy / Vorlauf 1

Opnieuw amateurs in actie. Het is een open koers met meerdere paarden die kunnen verrassen. White Phoenix (3) won al eens met deze rijder hier op Gelsenkirchen tegen een goed afkomende Royal Cash (4). White Phoenix noteerde de laatste keer 1.16,3 als tweede aankomende. Met een dergelijke tijd kom je hier ver. Kobra Haleryd (6) liet bij zijn laatste twee starts een geweldig eindschot zien. Met dit nummer zijn er mogelijkheden. Heras Grand Dame (10) liep van achteraf een prima koers op Gelsenkirchen en werd vierde achter Stradivari in 1.15,7. Zulke tegenstanders treft ze hier vandaag niet. Ze achterhaalde die dag Bourgogne (12) die na een mooi parcours overnam in de laatste bocht maar terugviel. Moeilijke koers om te voorspellen…

Plaats 1: Heras Grand Dame (10)
Plaats 2: White Phoenix (3)
Plaats 3: Kobra Haleryd (6)
Plaats 4: Royal Cash (4)

 

Race 11: Felos-Rennen B

Highlander Boko (9) is in de winning mood. De vierjarige ruin won zijn laatste twee koersen. Weerwerk zou kunnen komen van stalgenoot Best Kept Secret (10). Laatstgenoemde sprong bij de start in Mönchengladbach en is sowieso zoekende naar zijn betere vorm. Joke Caf EV (5) is een alternatief. Georgies Noble (6) is trouw en Assauer (7) wist al eens een koers te winnen.

Plaats 1: Highlander Boko (9)
Plaats 2: Best Kept Secret (10)
Plaats 3: Joke Caf EV (5)
Plaats 4: Georgies Noble (6)

 

Race 12: Disponent-Rennen

Idol (9) heeft in haar carrière nog weinig verkeerd gedaan. Ze won drie keer in vijf starts en was twee keer tweede. Heeft hier een eerste kans. Bij haar laatste start in Gelsenkirchen kwamen Duliano (7) en Paavo Nurmi (6) niet ver achter haar binnen. Hayehwatha (2) kan op deze baan prima uit de voeten. Werd hier onlangs vierde en tweede, allebei in 1.16 tijden. De pupil van Age Posthumus heeft de steun van Jaap van Rijn. Interessant is ook de rentree van I’m happy (5). De dochter van Muscles Yankee won vorig jaar drie keer op rij. Ze ging op rust na een dappere verrichting in het Walter Heitmann-Memorial. Zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Idol (9)
Plaats 2: Hayehwatha (2)
Plaats 3: Duliano (7)
Plaats 4: Paavo Nurmi (6)

 

Race 13: Wettstar Amateur-Trophy / Vorlauf 2 B

Een amateurkoers als afsluiter. Night Star Sam (9) werd de laatste keer in Dinslaken verrassend geklopt door Velten La Varenne (3). Die won met dezelfde rijder van vandaag en hanteerde een hoog tempo van kop af aan. Eenzelfde tactiek ligt hier voor de hand. Op de grote piste van Gelsenkirchen kan Thomas Maassen eerder het heft in eigen hand nemen met Night Star Sam. Chou Chou Star (2) viel de laatste keer terug vanuit het dodenspoor terwijl hij in Gelsenkirchen juist een prima prestatie neerzette. Sansibar Diamant (4) vertrok in Dinslaken als favoriet en eindigde als vierde. De merrie kan veel beter. Felinas Boy (7) hoort eveneens op de tickets thuis.

Plaats 1: Night Star Sam (9)
Plaats 2: Chou Chou Star (2)
Plaats 3: Sansibar Diamant (4)
Plaats 4: Velten La Varenne (3)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.