Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 2 december

Gelsenkirchen – zondag 2 december 2018 – Start: 13:25 uur

Race 1: Anfänger-Cup - 3. Wertung

De eerste koers op deze zondagmiddag in Gelsenkirchen is een draverij voor paarden die in hun koerscarrière nog geen 700 euro hebben gewonnen. In het kleine veld van zes deelnemers komen we de Nederlandse draver I can steel (4) met rijder Rob de Vlieger tegen. Hiermee hebben we dan ook meteen de favoriet in deze koers genoemd. Met recent een tweede plaats in Gelsenkirchen en een derde in Wolvega en daarbij ook nog eens in het bezit van de snelste tijd van alle deelnemers uit dit gezelschap staat niets een eerste overwinning in de weg.
Van de overige vijf deelnemers heeft Jaylo (1) meer dan een jaar niet gelopen en zou misschien nog een koers nodig kunnen hebben, maar in dit mini veldje moet een plekje bij de eerste vier mogelijk zijn. De overgebleven vier hebben nogal eens moeite om de draf vast te houden. Als Caviar’s Dream (2) dit vandaag wel lukt dan zie ik hem als tweede de finishpaal passeren. Fairview (5) is op deze baan al twee keer vierde en een keer derde geworden en als ook deze merrie de draf vandaag weet te behouden dan moet in de ervaren handen van Ralf Oppoli weer een plekje bij de eerste vier mogelijk zijn.

Plaats 1: I can steel (4)
Plaats 2: Caviar’s Dream (2)
Plaats 3: Fairview (5)
Plaats 4: Jaylo (1)

 

Race 2: Adventskranz-Rennen

Een open koers voor amateurrijders waar het moeilijk is om een winnaar is aan te wijzen. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar Don’t Worry TU (10). Dit gezien zijn laatste optreden hier op Gelsenkirchen op 30 september jl. toen hij wist te winnen over dezelfde afstand als vandaag in een tijd van 15,8 met Jörg Hafer op de sulky. De amateurrijder die vandaag ook weer de leidsels ter hand zal nemen. Ik denk dat we van de ervaren amateur Nick Schwarma kunnen verwachten dat hij heel veel noten op zijn zang heeft als hij plaatsneemt achter. Joe Cocker (7). De naamgenoot van de veel te vroeg overleden zanger was namelijk in zijn elf starts dit jaar maar drie keer niet in het geld. Highland Yankee (3) wordt bijna altijd gereden door zijn eigenaar en zo ook vanmiddag. De ruin heeft in dertig starts nog nooit gewonnen, maar is in de einduitslag regelmatig voorin te vinden. Miles United (6), de draver van Ronja Walter, was als vierjarige redelijk succesvol met twee overwinningen uit zes starts. Deze overwinningen werden overigens wel behaald op Mons. Dit jaar kwam de ruin pas twee keer aan de start, maar met de vorm van vorig jaar moet een plaats bij de eerste vier mogelijk zijn.

Plaats 1. Don’t Worry TU (10)
Plaats 2. Joe Cocker (7)
Plaats 3. Highland Yankee (3)
Plaats 4. Miles United (6)

 

Race 3: Preis der Wettstar-Wettannahmestelle Gelsenkirchen

Een draverij over de sprintafstand van 1609 meter. Een aantal deelnemers kwamen elkaar op 18 november ook al tegen over dezelfde afstand en op dezelfde baan. Celebre du Biwetz (6) won toen in een tijd van 15,3. Vincent Vega (2) werd toen tweede, Spy Lord (8) derde, Babesia Loraine (7) zesde en Frankel Stream (5) wist de finish niet dravend te halen. De strijd zal vandaag ook weer gaan tussen de nummers een en twee van 18 november waar ik toch weer op een overwinning voor Celebre du Biwetz reken. Magic Muscles (9) behaalde in september op deze baan twee keer een tweede en een keer een eerste plaats. Daarna ging het een stuk minder met de merrie. De resultaten bewijzen wel dat de baan de ruin ligt en dat deze na een mindere periode wel weer eens een keer bij de eerste vier zou kunnen eindigen.

Plaats 1. Celebre du Biwetz (6)
Plaats 2. Vincent Vega (2)
Plaats 3, Magic Muscles (9)
Plaats 4. Spy Lord (8)

 

Race 4: Nikolaus-Rennen

In deze draverij zien we de in Nederland gefokte Indira Zes HB (6) aan de start verschijnen. Na een aantal redelijke optredens in Nederland heeft de ruin zijn draai in Gelsenkirchen gevonden met twee tweede plaatsen en een derde plaats. In handen van Simon Woudstra zal hier normaal gesproken weer een eerste plaats aan toegevoegd kunnen worden. Carlos As (10) zou roet in het eten kunnen gooien. Deze zesjarige ruin zien we zo goed als altijd in Gelsenkirchen en is daar bijna altijd vooraan in de uitslag terug te vinden. Een draver die tot nu toe pas twee keer aan de start verscheen is It’s Race Time (3). Van deze twee starts werd er een als winnaar afgesloten. Indien Maxl Crown Poet (8) buiten de fouten blijft is de ruin ook bijna altijd bij de eerste drie aankomende terug te vinden.

Plaats 1. Indira Zes HB (6)
Plaats 2. Carlos As (10)
Plaats 3. It’s Race Time (3)
Plaats 4. Maxl Crown Poet (8)

 

Race 5: Wettstar-Advents-Meile

De tweede koers vanmiddag over de mijl met de deelname van Echo Oldeson (1), die volgens trainer Rob de Vlieger weer helemaal “terug” is. Echo zal in deze koers de strijd aangaan met Toscanini Font (4). Op 16 oktober wist Hugo Langeweg met deze ruin nog in een tijd van 14,9 over 2000 meter te winnen op Gelsenkirchen. Ondanks dat ik een Nederlandse overwinning altijd zeer op prijs stel, zie ik Toscanini Font “onze” Echo Oldeson voor blijven. Voor de plaatsen drie en vier zie ik de dertienjarige Ricmic de Val (8), met een winsom van ruim 340.000 euro, en Ginger Heldia (5), met een record van 11,5, in aanmerking komen.

Plaats 1. Toscanini Font (4)
Plaats 2. Echo Oldeson (1)
Plaats 3. Ricmic de Val (8)
Plaats 4. Ginger Heldia (5)

 

Race 6: Adventskerzen-Rennen

Na meer dan anderhalf jaar niet in de baan te zijn verschenen, behaalde William Scott (9) bij zijn terugkeer op 18 november een derde plaats in een tijd van 15,5 over dezelfde afstand als vandaag. Voordat hij voor een tijdje van het strijdtoneel won hij vele koersen. Ik ben nieuwsgierig of hij vanmiddag de draad hiervan weer weet op te pakken. Het zou een wonder zijn als Whatawonder (3) vanmiddag niet bij de eerste vier zal eindigen. De laatste twee starts op Gelsenkirchen resulteerden in een eerste en tweede plaats.
Een draver die ook zijn weg op Gelsenkirchen weet te vinden is Libero (7) en met Tim Schwarma achter hem zal dat vandaag ook zeker weer lukken. Het kwartet maak ik vol met Geri Boko (2) die met Eline Janssen van start zal gaan.  Het is de eerste keer dat zij in Gelsenkirchen zal lopen, maar in de handen van Eline zal dat zeker goed komen.

Plaats 1. William Scott (9)
Plaats 2. Whatawonder (3)
Plaats 3. Libero (7)
Plaats 4. Geri Boko (2)

 

Race 7: Dezember – Trabreiten

In de monte draverij van vanmiddag komen slecht vijf deelnemers aan de start. De zeer ervaren jockey Ronja Walter krijgt met Ramazotti Diamant (3) van mij de voorkeur. Sytske de Vries is al meerdere malen met El Raul (2) op pad gegaan en wist al drie keer met de ruin te winnen al was dat nog niet in Gelsenkirchen. Sytske zal de strijd om de plaatsen twee, drie en vier moet aangaan met Yarrah (5) en Georgies Express (4). De laatste drie bonden op 18 november ook al met elkaar de strijd aan in een door Early Ricardo gewonnen koers.

Plaats 1. Ramazotti Diamant (3)
Plaats 2. El Raul (2)
Plaats 3. Yarrah (5)
Plaats 4. Georgies Express (4)

 

Race 8: Anfänger-Cup 1. Wertung

Met zijn overwinning van 18 november hier in Gelsenkirchen zal Assauer (8) als favoriet van start gaan. Milkos (10) kwam dit jaar als 5-jarige voor het eerst in de baan en van de zes starts kwam de ruin drie keer in het geld. Het laatste optreden van Arabesk Hazelaar (9) in Nederland was niet echt een succes te noemen. Daarvoor liep de ruin, als hij geen fout maakte steeds bij de eerste vier. Didier Kokkes zal de ruin voor het eerst zijn kwalificatie weer rijden. Rien n’est plus (6) zou het viertal compleet kunnen maken.

Plaats 1. Assauer (8)
Plaats 2. Arabesk Hazelaar (9)
Plaats 3. Milkos (10)
Plaats 4. Rien n’est plus (6)

 

Race 9: Wettstar-Amateur-Trophy

De negende koers is er een met bandenstart. Als we naar de laatste verrichtingen kijken dan kunnen we niet om Highway Fortuna (5) heen. De hengst zal starten in het tweede band en 25 meter geven op o.a. Kobra Haleryd (1). De in Zweden gefokte ruin eindigde op 18 november hier als tweede over 2000 meter achter Everlasting Fire (2). De grootste successen haalt Felinas Boy (8) met Jörg Hafer op de sulky. Ook vandaag neemt de pikeur plaats achter de ruin.

Plaats 1. Highway Fortuna (5)
Plaats 2. Kobra Haleryd (1)
Plaats 3. Everlasting Fire (2)
Plaats 4. Felinas Boy (8)

 

Race 10: Anfänger-Cup - 2. Wertung

Na twee tweede plaatsen op Mönchengladbach kan het vandaag wel eens raak zijn voor Charmane (5). De Belgische merrie Joke Caf EV (7) werd op 18 november tweede over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 18,1. Call me Brixton (6) loopt bijna al haar koersen op de baan van Gelsenkirchen en dat met wisselende resultaten. De laatste keer werd ze derde in een veld van 10 paarden waar bijna de helft van werd uitgeschakeld. Odette (4) is nog niet heel veel in Duitsland aan de start verschenen. De twee keer dat dit in Gelsenkirchen was, werd zij beide keren derde.

Plaats 1. Charmane (5)
Plaats 2. Joke Caf EV (7)
Plaats 3. Call me Brixton (6)
Plaats 4. Odette (4)

 

Race 11: Adventsstern-Rennen

Deze voorlaatste koers van de middag is er weer eentje voor amateurrijders. Night Star Sam (9) kwam dit jaar zestien keer aan de start en we kunnen gerust stellen dat de ruin zijn haver voor dit jaar dubbel en dwars heeft verdiend. Hij was alle keren in het geld en wist zelfs zes keer als winnaar de eindstreep te passeren. Iets wat ik vanmiddag weer zie gebeuren. Ook Napster (7) kan terugkijken op een geslaagd jaar. Julia Knoch, de rijdster van vandaag, reed de ruin dit jaar  meerdere keren met het nodige succes. In Gelsenkirchen werd op 30 april in 16,4 gewonnen. Voor de plaatsen drie en vier zijn er verschillende gegadigden, maar mijn voorkeur gaat uit naar Minka Express (11) en Miss Mara (3).

Plaats 1. Night Star Sam (9)
Plaats 2. Napster (7)
Plaats 3. Minka Express (11)
Plaats 4. Miss Mara (3)

 

Race 12: Anfänger-Cup - 4. Wertung

De laatste koers van de middag voor paarden die nog geen 200 euro hebben gewonnen. Ondanks dat er maar acht paarden aan deelnemen is het moeilijk te voorspellen wie de eerste prijs van 750 euro mee naar stal zal nemen. Masterpiece (1) kwalificeerde zich in de zomer van dit jaar hier in Gelsenkirchen in een tijd van 21,2 en kwam vervolgens niet meer in de baan. Ondanks dat zij nog niet voor het “eggie” heeft gelopen, denk ik toch dat de ervaring van haar rijdster, Tim Schwarma, de doorslag zal geven in deze koers en dat zij haar eerste eurootjes zal gaan verdienen. Als we van de overige paarden naar de gelopen tijden kijken dan komen Ghost Rider MC (3) Ivar Attack (5) en Bella del Sol (8) in aanmerking voor de overige plaatsen.

Plaats 1. Masterpiece (1)
Plaats 2. Bella del Sol (8)
Plaats 3. Ghost Rider MC (3)
Plaats 4. Ivar Attack (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.