Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 12 december

Gelsenkirchen – woensdag 12 december – Start: 17:55

Race 1: Anfänger Cup I / PMU

In de openingsdraverij komt Aussauer (10) aan de start. De zoon van Freiherr As won zijn laatste twee koersen in Gelsenkirchen op imponerende wijze. Hij is startsnel maar van dat wapenfeit kan hij vanuit het tweede gelid niet profiteren. Bij zijn voorlaatste zege sprong Highlander Boko (9) weg in de laatste bocht waardoor Joke Caf EV (6) aan de haal ging met de tweede plaats. Grootste uitdager voor Aussauer is I can steel (5) van Rob de Vlieger. De vosruin won zijn laatste start in Gelsenkirchen en heeft het achterste van zijn tong nog niet laten zien. We bombarderen hem daarom tot favoriet. Voor de plaatsen zijn eveneens interessant: Bella del Sol (2) met Jaap van Rijn en de onlangs winnende Esebio d’Ourville (7).

Plaats 1: I can steel (5)
Plaats 2: Aussauer (10)
Plaats 3: Highlander Boko (9)
Plaats 4: Joke Caf EV (6)

 

 

Race 2: Preis von Avenches / PMU

Een spannende amateurkoers en het eerste onderdeel van het V5. Super Queen C (4) won al eens met Leonie Kalis maar staat dit keer een stuk zwaarder. De vorm is in ieder geval goed. Was vijfde in de Bahrenfeld Cup en heeft hier een mooie uitgangspositie. Femke Schermer (8) is beter dan ooit. Won drie keer op rij tegen goede paarden en hoefde de laatste keer alleen Banker Transs R voor zich te dulden in de Gouden Hoef op Alkmaar. In het tweede gelid valt Favourite Wish (10) op. De hengst is in goeden doen tot veel in staat. Hij kwakkelt echter vaak met zijn gezondheid. Voor Andre Wallenbrug wordt dit zijn eerste koers als amateurrijder. Hij won echter al meerdere koersen voor gelegenheidsrijders, waaronder dit voorjaar met Favourite Wish in Wolvega. Van de Duitse troefkaarten noem ik Lordano Ass (5), de laatste keer winnaar in Mons. Wordt hier gereden door eigenaar Simon Siebert en heeft vorm.

Plaats 1: Femke Schermer (8)
Plaats 2: Super Queen C (4)
Plaats 3: Lordano Ass (5)
Plaats 4: Favourite Wish (10)

 

 

Race 3: Preis von Frauenfeld / PMU

Hour of Power (8) won zijn laatste koers hier in Gelsenkirchen. In Wolvega kwam hij in de beginfase gevaarlijk opzetten maar sprong hij zomaar weg toen hij naast de leider neerstreek. Paard is goed genoeg om de zegereeks weer op te pakken. Duliano (10) werd de voorlaatste keer vierde achter Hour of Power en toont snelle tijden. I’m happy (6) maakte onlangs haar rentree en zal een stuk scherper zijn. Was begin dit jaar seriewinnares in Gelsenkirchen. Indira Zes HB (3) verbetert per start en als ze die lijn doorzet kan ze hier dichtbij eindigen. Voor de verrassing op de plaatsen: White Phoenix (2).

Plaats 1: Hour of Power (8)
Plaats 2: I’m happy (6)
Plaats 3: Duliano (10)
Plaats 4: Indira Zes HB (3)

 

 

Race 4: Anfänger Cup II / PMU

Een vrij open koers waarbij we de voorkeur uitspreken voor Arabesk Hazelaar (10). De zoon van Virgill Boko heeft klasse maar is soms wat grillig. Zijn laatste prestatie op Gelsenkirchen is goed genoeg om hier een eerste viool te spelen. Hij werd die dag tweede achter Aussauer maar ruim voor Fabiene (7). Ook Charmane (4) heeft de smaak te pakken. Na twee tweede plaatsen op Mönchengladbach was de pupil van Gerard Steinhaus de laatste keer in Gelsenkirchen dichtbij derde. Plaatskansen voor Fairview (3) en Emine Smiling (11) die zonder op te vallen goede tijden neerzetten. Appie Bosscha heeft Incredible Dream (2) in de strijd, een paard dat in zijn eerste drie levensstarts nog weinig verkeerd heeft gedaan. Hoort eveneens op de tickets thuis.

Plaats 1: Arabesk Hazelaar (10)
Plaats 2: Charmane (4)
Plaats 3: Fairview (3)
Plaats 4: Incredible Dream (2)

 

 

Race 5: Preis von Dielsdorf / PMU

Glayva Bros (9) is een macht hier op Gelsenkirchen. De Cantab Hall-merrie maakt onlangs haar rentree. Ze had toen de hele weg de kop maar zakte weg naar een vierde plaats tegen goede paarden. We verwachten dat Dion Tesselaar zijn pupil dit keer scherper heeft. Als dat zo is dan moeten we opzoek naar paarden voor plek twee en drie. Hudson Boko (8) lijkt een paard om te banken. De troef van Stefan Schoonhoven is trouw en heeft talent. Bij zijn laatste koers op Hamburg had hij startnummer acht over de mijl. Dat was een moeilijke opgave. Over deze afstand zien we hem ver komen. Glenfeddich (3) won recent in Hamburg bij zijn debuut voor de stal van Marcel Hauber. Hij heeft veel karakter. Daarachter komen Magic Muscles (4) en Everlasting Fire (5) als eerste in aanmerking voor een mooie ereplaats.

Plaats 1: Glayva Bros (9)
Plaats 2: Hudson Boko (8)
Plaats 3: Glenfeddich (3)
Plaats 4: Magic Muscles (4)

 

 

Race 6: Preis von St. Moritz / PMU

Vele ogen zullen gericht zijn op William Scott (4). De klasseruin heeft na lang blessureleed weer twee koersen in de benen en wordt dit jaar voor het eerst gereden door Michael Nimczyk. Zal echter ook verder verbeterd moeten zijn om hier te winnen. Dark Witch Sisu (6) is geen prototype winnaar maar lijkt hier wel een bankpaard voor het trio. Harbour Eightysix (3) vertrok de laatste keer in Hamburg als favoriet maar viel vanuit het dodenspoor terug naar de achterste gelederen. Dat was geen normale prestatie, we verwachten hem hier in normale doen bij de eerste drie. Stalgenoot Hurricane Boshoeve (1) is niet veel minder. Liep diezelfde dag in een amateurkoers, belandde helemaal achterin en maakte daarna nog veel terrein goed. Werd uiteindelijk vierde. Mr Bathuan Byd (8) maakte na lang ziekteleed een geweldige comeback. Kreeg een kleine terugslag en heeft daarna niet meer gelopen. Zou hier ook met een overwinning kunnen verrassen.

Plaats 1: William Scott (4)
Plaats 2: Harbour Eightysix (3)
Plaats 3: Dark WItch Sisu (6)
Plaats 4: Mr Bathuan Byd (8)

 

 

Race 7: Advents-Meile / PMU

Een sprintkoers voor de topklasse. Schubert (6) won vorige maand bij zijn rentree over de mijl. Hij moest toen achter de paarden beginnen en klopte Ginger Heldia en Skyfall vanuit het dodenspoor. Vierde in die koers was Compleet Well (7), die van achteraf veel terrein goedmaakte. Nog recenter won Shelby Glide (5) een soortgelijke opdracht hier op Gelsenkirchen tegen Toscanini Font. Hij won volgens eenzelfde koersverloop en finishte sterk. De derde kanshebber voor de winst heeft de mooiste uitgangspositie: TomNJerry Diamant (1). De Muscle Hill-hengst van Ulrich Mommert won als driejarige een serie van de Duitse Derby. Kwam dit jaar wat later op gang maar de vorm is goed. Hield aan zijn uitstapje naar Jägersro een prachtig nieuw record over van 1.12,0 over 1640 meter. Hij werd daar vijfde achter enkele geboren sprinters.

Plaats 1: TomNJerry Diamant (1)
Plaats 2: Schubert (6)
Plaats 3: Shelby Glide (5)
Plaats 4: Compleet Well (7)

 

 

Race 8: Wettstar by PMU-Handicap Trotteur Francais / PMU

Een koers voor Franse paarden met slechts zes deelnemers, verdeeld over drie banden. Normaal gesproken zal het gaan tussen twee paarden: Casanova d´Amour TF (3) en Destrier Atout (4). Beide paarden moeten 50 meter geven. Casanova d´Amour TF is waarschijnlijk favoriet. De ruin van Stall Drensteinfurt probeerde het de laatste twee keer onder het zadel. Kan nu zijn zegereeks weer oppakken. Destrier Atout was vierde in Nancy en behaalde in Wolvega twee mooie derde plaatsen. Heeft hier de steun van Michael Nimczyk. Stalgenoot Ete de Feu (2) krijgt 25 meter van de favorieten. De grote hengst is in opbouw en zou hier in het trio kunnen eindigen. De grillige Viperio (6) is het vraagteken van de koers. In zijn laatste onderonsje met Casanova d´Amour TF werd hij dichtbij derde in een snellere tijd. Toen moest hij meters geven, nu start hij van gelijk af. De afstand lijkt echter wel aan de lange kant voor Viperio. 

Plaats 1: Casanova d´Amour TF (3)
Plaats 2: Destrier Atout (5)
Plaats 3: Ete de Feu (8)
Plaats 4: Viperio (2)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.